8.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅تلاوت سوره مبارکه ضحی
🎤قاری: #سالم_الرويلي
@Rahee_saadat
بکگراند | 𝖣𝗂𝗌𝗇𝖾𝗒🌸 •
✅تلاوت سوره مبارکه ضحی 🎤قاری: #سالم_الرويلي @Rahee_saadat
💠سیمای سوره ضحى👇
💚اين سوره يازده آيه دارد و در مكّه نازل شده است.
💚نام سوره، برگرفته از آيه اول است كه با سوگند به هنگام بالا آمدن روز آغاز مىشود.
💚از آنجا كه مخالفان، به خاطر قطع نزول وحى به مدّت پانزده روز، به آن حضرت نيش زبان مىزدند، لذا اين سوره در مقام دلدارى به پيامبر است و حمايتهاى خداوند از آن حضرت را، از هنگام يتيمى تا رسيدن به رسالت بيان مىدارد.
💚و آنگاه از پيامبر مىخواهد تا او نيز با يتيمان و محرومان برخوردى خدايى داشته و با زبان و عمل، نعمتهاى الهى را آشكار ساخته و سپاسگزار آنها باشد
🔘نکته ها👇
💚«ضحى» به معناى اوايل روز و هنگام چاشت است. «سجى» هم به معناى پوشاندن و هم به معناى سكون و آرامش است.
💚«وَدَّعَكَ» از «توديع» به معناى واگذاشتن و رها كردن است و «قَلى» به معناى شدّت عداوت و بغض و خشم و قهر است.
💚براى چند روزى وحى از پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله قطع شد. مخالفان سرزنش كردند كه خدا تو را رها كرده است. اين آيات نازل شد و حضرت را دلدارى داد. شايد دليل قطع وحى آن بود كه خداوند به مردم بفهماند هر چه هست از اوست و پيامبر در الفاظ وحى و زمان نزول آن و مقدار آن، از خود اختيارى ندارد.
💚نشانه آنكه خدا پيامبرش را رها نكرده، اين است كه در اين سوره كوچك، سيزده بار شخص پيامبر مورد خطاب قرار گرفته است
🔘پیام ها👇
1- روشنى روز و تاريكى و آرامش شب دو نعمت بزرگ الهى است كه مورد سوگند خداوند قرار گرفته است. «وَ الضُّحى وَ اللَّيْلِ إِذا سَجى»
2- با قاطعيّت، زبان بدگويان را قطع و دل پاكان را بدست آوريد. «وَ الضُّحى وَ اللَّيْلِ إِذا سَجى ما وَدَّعَكَ رَبُّكَ»
3- به قضاوتها و پيش داورىها و تحليلهاى نادرست، صريحاً جواب بدهيد. «ما وَدَّعَكَ رَبُّكَ»
4- مربّى نبايد كسى را كه تحت تربيت اوست رها كند. «ما وَدَّعَكَ رَبُّكَ»
5- قطع موقت لطف را نشانه غفلت و قهر الهى ندانيد. «ما وَدَّعَكَ رَبُّكَ وَ ما قَلى
📚 تفسیر نور حجت الاسلام قرائتی
@Rahee_saadat
👤 #آدم_باشیم
🤫 سکوتهای آدمیزادی!
⚡️بعضی وقتها اتفاقایی میفته، که کُفرِ آدمو درمیاره...↓
اتفاقاً این اتفاقها، بیشتر زمانهایی میفته که عجله داریم، توی یه بحران گیر کردیم، کارمون یه جا گیره و ...
☜ اینجور وقتها، واکنشِ آدمیزادی چیه؟
اصلاً چرا این اتفاقهای اعصاب خُرد کن میفته؟
| پاسخ ☜ متن موجود در تصویر |
#سبک_زندگی_انسانی
@Rahee_saadat
🌹#با_شهدا|شهید یونس زنگیآبادی
✍️ یک دور کتب شهید مطهری
▫️پسر خالهام بود، یک روز آمد خانهمان، با یک برگه پر از نوشته، پشت و رو! نشست کنار مادرم: خاله میشه چند دقیقه ما رو تنها بذارید، میخوام شرایطم رو بخونم، ببینم طاهره حاضره با من ازدواج کنه یا نه؟ مادرم که رفت، رو به رویم نشست، شرایطش را یکی یکی گفت، من هم چون از صمیم قلب دوستش داشتم قبول کردم... گفتم: دوست دارم مهریهام فقط یک جلد کلام الله مجید باشه! گفت: یک جلد قرآن و یک دوره کتب شهید مطهری.
@Rahee_saadat
✨﷽✨
⚜حکایتهای پندآموز⚜
✨برکت امانت داری✨
✍سدید الدین محمد عوفی در جوامع الحکایات مینویسد: آورده اند فضیل عیاض کاروانی زده بود و از مردمان مالی و نعمتی دیده بود. مردی از آن جماعت همیانی زر داشت. در آن ساعت که دزدان در رسیدند، آن مرد نزد فضیل آمد و همیان خود به وی داد و گفت: این را به امانت به تو دادم. فضیل آن بستد. وقتی دزدان کاروان را بردند،
وقت نماز عصر بود. فضیل به نماز ایستاد و قرآن خواندن گرفت. آن مرد از یکی از دزدان پرسید: آن مرد کیست؟ گفت: او امیر ما است و روزه دار است. آن مرد گفت: من زر خود به امانت به امیر دزدان داده ام! پس دل از آن زر برداشتم و با این همه خود را در نظر او آوردم.
✴️فضیل چون او را بدید، بخواند و گفت: تو آن مرد هستی که زر به امانت مرا دادی؟ گفت: بلی!
👈پس گوشه ی سجاده برداشت و گفت: بیا و زر خود بردار. مرد گفت: من حالی عجب میبینم،
‼️دزدی و قطع راه با نماز و روزه مناسبتی ندارد!
👈فضیل گفت: در هر کار که باشند باید که جای آشتی رها کنند. پس به یکی از دزدان گفت: با این مرد به شهر رو که او را کاری فرموده ایم، چون او را به شهر رسانی، باز گرد و آن همیان به وی باز داد و او را به شهر رسانید و برکات آن امانت داری بود که او از این کار بازگشت.
📚جوامع الحکایات صفحه ۲۴۱
@Rahee_saadat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸ان شاءالله بهترین روز را
🌷پیش رو داشته باشید
🌸پرازخوبی ها
🌷پراز خوشی ها
🌸پر از نعمت ها
🌷پرازحس رضایت
🌸وپرازنگاه خدا
@Rahee_saadat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🧡رسول خدا (ص) :
🍁کسی که صلوات
🍂بر من را فراموش کند
🍁راه بهشت را گم کرده است
📙آثار و برکات صلوات ص97
🍁اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ
🍂وآلِ مُحَمَّدٍ
🍁وعَجِّلْ فَرَجَهُمْ
@Rahee_saadat
#زیارت_روز_سہ_شنبہ
⇦زیارت امام زین العابدین (ع)
⇦ وامام محمدباقر(ع)
⇦و امام جعفرصادق(ع)
@Rahee_saadat
💧☀️💧☀️💧
#اخلاقی
✅پرسش: تفاوت حسادت و غبطه در چیست و راهکار درمان حسد رو بفرمایید؟
✍️پاسخ: «حسادت» آن است که انسان از نعمت دیگران ناراحت شود و آرزوى از بین رفتن آن را داشته باشد. اما در «غبطه»، انسان از نداشتن خود آزرده خاطر است؛ نه از بهره مندى دیگران. در نتیجه آرزو یا تلاش نمى کند که نعمت از دیگرى سلب گردد؛ بلکه از نعمت دیگران خوشحال است و دعا و تلاش مى کند که خود نیز به آن برسد. معمولاً در نعمت هاى عبادى و معنوى، مِثلِ حالِ خوش در نماز و سجده نسبت به دیگران، حالت غبطه به انسان دست مى دهد.
🔸حسد، نه تنها زیانى براى شخص مورد حسد (محسود) ندارد؛ بلکه چه بسا به نفع او و به ضرر حسود است؛ زیرا به فرض که حسادت دیگران موجب غیبت یا تهمت او شود؛ این کار باعث از بین رفتن گناهان او و به دوش کشیده شدن آنها توسط حسود نیز مى گردد. در حالى که انسان خردمند، هیچ گاه ضرر خود را نمى خواهد و چه ضررى بالاتر از حسدورزى!
🔹خداوند بنابر حکمت بالغه خود، نظام جهان را به گونه اى قرار داده است که انسان ها از جهاتى - چون استعداد، قیافه، مال، خانواده و ... - با یکدیگر تفاوت هایى داشته باشند. یکى از حکمت هاى این مسئله، امتحان و ابتلایى است که باید برقرار باشد. اگر آدمى حقیقت این مطلب را درک کند و به عمق آن دست یابد، آن گاه بر موقعیت دیگران رشک نخواهد برد؛ چرا که همه این موهبت ها و تفاوت ها را به جهت جریان حرکت زندگى و فلسفه اى که وراى آن است، مى داند. افزون بر آن این نکته را در نظر دارد که هر نعمتى مسئولیت هاى سنگینى نیز در پى دارد و تحمل هر کاستى و صبورى در برابر هر مشکلى، پاداش هاى بزرگى به ارمغان مى آورد.
🔸 توجه به معاد و نعمت ها و درجات والاى پرهیزگاران در قیامت و آخرت، آدمى را از چشم دوختن به متاع دنیا باز مى دارد. خداوند در قرآن خطاب به پیامبرصلى الله علیه وآله مى فرماید: «لا تَمُدَّنَّ عَیْنَیْکَ إِلى ما مَتَّعْنا بِهِ أَزْواجاً مِنْهُمْ وَ لا تَحْزَنْ عَلَیْهِمْ» ؛حجر(15)، آیه 88. «چشم از این متاع ناقابل دنیوى که به برخى داده ایم [ براى امتحان ]، بازگیر و بر اینان اندوه مخور».
اگر آدمى به حقیقت، معناى «و رِزْقُ رَبِّکَ خَیْرٌ وَ أَبْقى »؛ «و [ بدان که ]روزى پروردگار تو بهتر و پایدارتر است»، طه (20)، آیه 131. را دریابد، دیگر چشم به امکانات و برخوردارى هاى این و آن نخواهد دوخت و عمر خود را بر سر این غصه گزاف نخواهد گذاشت.
🔹بسیارى از نعمت هایى که به دیگران مى رسد، جنبه اختصاصى ندارد و با تلاش و کوشش، همراه با درایت و بینش مى توان بهتر از آن را نیز فراچنگ آورد. بنابراین راه رشد، ترقّى و تعالى بسته نیست؛ لیکن باید واقع بینانه راه آن را شناخت و در جهت آن اقدامات لازم را به عمل آورد.
🔸آیة اللَّه صدر به استناد سخن پیامبر اکرم صلى الله علیه وآله: «هنگامى که رشک ورزیدى، در پى آن مرو»«اذا حسدت فلاتبع»، مى نویسد: «آنچه که حسود در مقام عمل باید انجام دهد، چیزى است که در آغاز بر او بسیار تلخ و ناگوار مى باشد. البته دارو تلخ است؛ ولى سرانجام شیرین دارد. حسود باید آنچه را دلش مى خواهد، نکند. براى مثال اگر دلش مى خواهد که از کسى بدگویى کند و رسوایش سازد، دهان خود را ببندد و دندان بر جگر بگذارد و کلمه اى بر زبان نراند.
@Rahee_saadat
#یک_نکته_یک_توحید
✍در همراهی حضرت موسی علیه السَّلام با حضرت خضر نبی در سورۀ کهف در قرآن، آنان به یک آبادی میرسند که خرابهای را بنایی بر روی آن میسازند در حالی که مردم آن آبادی برای آنان حتی یک لقمه غذا هم نمیدهند. حضرت موسی (ع)، به حضرت خضر نبی پیشنهاد گرفتن دستمزد از اهل آبادی برای برپا داشتن این بنا را میدهد.
✨📖✨ فَانْطَلَقَا حَتَّىٰ إِذَا أَتَيَا أَهْلَ قَرْيَةٍ اسْتَطْعَمَا أَهْلَهَا فَأَبَوْا أَنْ يُضَيِّفُوهُمَا فَوَجَدَا فِيهَا جِدَارًا يُرِيدُ أَنْ يَنْقَضَّ فَأَقَامَهُ ۖ قَالَ لَوْ شِئْتَ لَاتَّخَذْتَ عَلَيْهِ أَجْرًا (77 - کهف)
⚡️پس (هر دو) به راه افتادند تا هنگامی که به مردم شهری رسیدند، از مردمش خوراک خواستند و آنان از اینکه آن دو را میهمان کنند، خودداری کردند. پس در آن شهر، دیواری یافتند که میخواست فروریزد، پس او آن را (به گونهای) استوار کرد (که فرو نریزد)، موسی گفت: اگر میخواستی برای تعمیر آن دیوار، مزدی میگرفتی (که برای خود خوراک فراهم آوریم.)
🪵موسی (ع) به دنبال ارادۀ خودش بود که لااقل طعامی برای این کار از مردم آن آبادی بگیرند ولی حقتعالی به دنبال تأمین اراده و مشیت خود در این امر بود تا آن کودکان به گنج برسند.
✨📖✨ فَأَرَادَ رَبُّكَ أَنْ يَبْلُغَا أَشُدَّهُمَا وَيَسْتَخْرِجَا كَنْزَهُمَا رَحْمَةً مِنْ رَبِّكَ (82 - کهف)
⚡️خدایت خواست تا به لطف خود آن اطفال به حد رشد رسند و خودشان گنج را استخراج کنند.
💢پس خواستۀ موسی (ع) موازی با خواستۀ خداوند نبود چون اگر از آنان در قبال کارشان طعام و دستمزد طلب میکردند آنان نمیدادند، اینجا عدم تحقق ارادۀ موسی (ع) باعث عدم تحقق خواستۀ حقتعالی هم میشد و اینجاست که اهمیت اخلاص بیش از پیش نمودار میشود.
💎به نمونه دیگری از قرآن در این موضوع میپردازیم:
🌟حضرت حقتعالی برخی انسانها را طبق حدیث نبوی (ص) برای بیداری و بازگشتشان از مسیر معصیت، در زندگی دچار فقر میکند و برخی دیگر را که برای آزمون اطاعتشان از خویش دارای تمتع کرده، امر به انفاق به آن نیازمندان میکند؛ پس سود فقیر از فقر، بیداری و بازگشت از گناه و صبر بر فقر است و سود ثروتمند از انفاق؛ ثروت به فقیر، شکر کردن نعمت و تهذیب و تزکیۀ نفس او در رساندنش به معرفت خویش است. برای همین کسی که ثروتمند است باید بدون هیچ چشمداشت تشکر از فقیر، به او ببخشد.
✨📖✨ وَ يُطْعِمُونَ الطَّعامَ عَلى حُبِّهِ مِسْكِيناً وَ يَتِيماً وَ أَسِيراً (8 - إنسان)
⚡️و غذای (خود) را با اینکه به آن علاقه (و نیاز) دارند، به مسکین و یتیم و اسیر میدهند!
👈و کسی که فقیر است باید بدون کوچکترین تکبر، کمکی که به او میشود را قبول کند.
🍀نبی مکرم اسلام (ص) میفرمایند: سزای فقیر متکبر آتش جهنم است.
🌘چون خداوند در زمانی که فقیر را با فقر در حال امتحان و برگشت دادن به سوی خود با ترک گناه و ناشکری است، همان ثروتمند را هم با سختی بخشش و زکات و انفاق امتحان میکند. پس کسی که در زمان اطعام به دنبال تشکر است و کسی که از او تشکر نکند به او دوباره کمک نمیکند در اصل مانع تحقق ارادۀ خداوند بر اطعام فقیری میشود که با فقر در حال آزمون اوست. به این دلیل است که در زمان زکات و انفاق اصلا اشارهای به اینکه به مسکین مؤمن فقیر یا یتیم مؤمن بدهید، نشده است. هر چند مسکین مؤمن و یتیم مؤمن بر مسکین غیرمؤمن و یتیم غیرمؤمن در انفاق افضلتر هستند ولی برای مسکین غیرمؤمن یا یتیم غیرمؤمن هم انفاق منعی ندارد و هیچ کجا اشاره نشده است. همچنین انسان در زمان انفاق هم به هیچ عنوان مجاز نیست از علت فقر کسی جویا شود. به عنوان نمونه: اگر کسی به علت عاق والدین دچار فقر شده است نباید در پرداخت انفاق و زکات (به ایشان) این امر در نظر گرفته شود و به سبب آن به آنان اطعام صورت نگیرد.
@Rahee_saadat