#علت_فشار_قبر
💬ازجمله چیزهایی که باعث عذاب و فشار قبر میشود بداخلاقی است.
صبح روزی که سعدبن معاذ از دنیا رفت و به شهادت رسید، جبرائیل نازل شد و به رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) عرض کرد: یا رسول الله! چه کسی از امت تو از دنیا رفته است که فرشتگان آسمان روح او را به یکدیگر مژده میدهند؟ وقتی مردم خبر شهادت سعد را به حضرت رساندند، حضرت همراه جماعتی از اصحاب خود با عجله به طرف منزل «سعد» حرکت کردند. وقتی به منزل سعد رسیدند، کنار در نشستند و در حالی که به در تکیه داده بودند امر کردند تا «سعد» را غسل دهند، دفعتاً مردم دیدند حضرت زانوهای خود را جمع کرد،
دوست دارد بندة خدا وقتی کاری انجام میدهد، آن را مستحکم و درست به انجام رساند.
پس از آنکه رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) چون از تسویه قبر فارغ شد و مردم خاک بر آن ریختند، مادر «سعد» گفت: ای «سعد»! بهشتی که بدان داخل میشوی، بر تو گوارا باد.
حضرت نگاهی به او کرده فرمودند: ای مادر سعد! حکم جَزمی بر خدا نکن، چون الآن قبر، بدن «سعد» را به سختی فشار داد!
مردم به همراه رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) پس از اتمام اعمال، مراجعت کردند، آنجا بود که برخی سؤال کردند: یا رسول الله! ما امروز دربارة سعد کارهایی از
شما مشاهده کردیم که تا به حال ندیده بودیم در مورد کس دیگری انجام دهید، شما بدون رداء و کفش به دنبال جنازه «سعد» حرکت کردید!
فرمودند: دیدم هفتاد هزار فرشته از آسمان بدون کفش و رداء به تشییع جنازه «سعد» آمده اند من هم به آنها تأسی نمودم. [۱]
گفتند: شما گاهی جانب راست و گاهی جانبِ چپِ سریر را میگرفتید! فرمودند: دست راست من در دست جبرائیل بود او از هر جا شروع میکرد و میرفت من از همان جا شروع میکردم و میرفتم.
عرض کردند: شما دستور دادید که «سعد» را غسل دهند و خود بر جنازه اش نماز خواندید و برای او لحد قرار دادید واما بعد از این همه، فرمودید که قبر، بدن سعد را فشار داد!
حضرت فرمودند: آری، چون «سعد» با اهل منزلش بداخلاقی میکرد و فشار قبر نتیجه ی خُلق بد او بود. [۲]
----------
[۱]: به نقل از قاموس الرجال، ج۴، ص۳۴۳.
[۲]: کتاب انسان از مرگ تا برزخ، ص ۱۳۶ الی ۱۳۹.
@Rahee_saadat
امیرالمؤمنین عليه السلام:
نيكى كن، تا به تو نيكى شود...، رحم كن، تا به تو رحم شود
أحسِنْ يُحسَنْ إلَيكَ...، إرحَمْ تُرحَمْ
ميزان الحكمه جلد4 صفحه 382
@Rahee_saadat
🔸در جوشن كبير يك عبارتی هست كه مىگوييم:
"يا كٓريمٓ الصَّفْح"
🔸معناش خيلى جالبه
🔸یك وقتی یك کسی تو رو میبخشه اما یادش نمیره که فلان خطا رو کردی و همیشه یكجوری نگات میکنه که تو میفهمی هنوز یادش نرفته؛ یهجورایی انگار که سابقهی بدت رو مدام به یادت میاره.
🔸ولی یك وقتی، یك کسی تو رو میبخشه و یکطوری فراموش میکنه انگار نه انگار که تو خطایی رو مرتکب شدی.
اصلا هم به روت نمیاره.
به این نوع بخشش میگن صَفح.
و خدای ما اینگونه است...
از صمیم قلب میگویم:
"يا كٓريمٓ الصَّفْح"
🔹 ببخشیم و بگذریم...
@Rahee_saadat
امام رضا (علیهالسلام) دراینباره میفرمایند:
«بِرُّ الْوَالِدَینِ وَاجِبٌ وَ إِنْ کَانَا مُشْرِکَینِ وَ لَا طَاعَهَ لَهُمَا فِی مَعْصِیهِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ؛ نیکی و احسان به والدین واجب است گرچه آنها مشرک و کافر باشند، ولی در معصیت خدا نباید از آنان اطاعت کرد»[۲]
[۲]. عیون أخبار الرضا علیهالسلام، ج ۲، ص ۱۲۴. قرآن کریم دراینباره میفرماید: «وَ وَصَّیْنَا الْإِنْسانَ بِوالِدَیْهِ حُسْناً وَ إِنْ جاهَداکَ لِتُشْرِکَ بِی ما لَیْسَ لَکَ بِهِ عِلْمٌ فَلا تُطِعْهُما؛ ما به انسان توصیه کردیم که به پدر و مادرش نیکی کند و اگر آنها تلاش کنند که به من شرک بورزی که به آن علم نداری، از آنها اطاعت نکن» ( #عنکبوت: ۸).
@Rahee_saadat
بکگراند | 𝖣𝗂𝗌𝗇𝖾𝗒🌸 •
امام رضا (علیهالسلام) دراینباره میفرمایند: «بِرُّ الْوَالِدَینِ وَاجِبٌ وَ إِنْ کَانَا مُشْ
👩👩👧👦 تربیت خانوادگی نادرست، مجوز بیحجابی نیست!
یقیناً یکی از مهمترین عوامل #سعادت و یا #شقاوت انسانها در #دنیا و #آخرت #خانواده و #تربیت_خانوادگی است چراکه خانواده اولین و مؤثرترین محیط آموزشی و تربیتی انسان است که به حالات فکری، روحی، روانی و رفتاری انسان شکل میدهد. چون مهمترین سالهای زندگی انسان ازلحاظ تربیتی و شکلگیری شخصیت، در محیط خانواده طی میشود.
لذا عدم رعایت #حجاب توسط مادر و ارتباط پدر و مادر با #نامحرم بدون توجه به موازین اخلاقی و اسلامی، موجب کاهش حساسیتهای فرزندان نسبت به هنجارها و ارزشهای دینی خواهد شد.
تحقیقات نشان میدهد که خانوادهی اکثر قریب بهاتفاق دختران و زنان بیحجاب و بزهکار، یک یا چند ویژگی ذیل را داشتهاند: [۱]
– ازهمپاشیدگی کانون خانواده، (چه به صورت ناقص یا کامل، اتفاقی یا ارادی)
– عدم مراقبت والدین از فرزندان در اثر جهالت، گرفتاری و یا نقیصههای جسمی، حسی و عاطفی.
– #اعتیاد، #بزهکاری و انحراف یک یا چند عضو خانواده.
– فضای نامطلوب خانوادگی در اثر تبعیض و تحقیر اعضای خانواده بهویژه مادر و فرزندان دختر؛ و یا نازپروردگی، خشونت، حسادت و … .
– اختلافات مذهبی یا نژادی (ناهماهنگی در اصول تربیتی.)
– ضعف اعتقادات دینی و عدم حضور و مشارکت پدر و مادر در مراسم و اجتماعات مذهبی.
– #رفاه بیش از حدّ و درآمدهای نامشروع و بادآورده.
– #فقر، #بیکاری و مشکلات شدید مالی.
اما نکته قابلتوجه این است که تربیت خانوادگی نادرست، گرچه علت #بی_حجابی هست اما مجوز بیحجابی نیست و اینکه کسی بگوید: تربیت خانوادگی ما طوری بوده که اهمیتی به حجاب نمیدادند یا دوست دارد باحجاب باشد اما پدرش اجازه نمیدهد، یا خانواده مسخره میکند و…! این بهانهها و توجیهات، مجوز انجام گناه نمیباشد.
امام رضا (علیهالسلام) دراینباره میفرمایند:
«بِرُّ الْوَالِدَینِ وَاجِبٌ وَ إِنْ کَانَا مُشْرِکَینِ وَ لَا طَاعَهَ لَهُمَا فِی مَعْصِیهِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ؛ نیکی و احسان به والدین واجب است گرچه آنها مشرک و کافر باشند، ولی در معصیت خدا نباید از آنان اطاعت کرد»[۲]
[۱]. منبع: پایگاه اطلاعرسانی حوزه
[۲]. عیون أخبار الرضا علیهالسلام، ج ۲، ص ۱۲۴. قرآن کریم دراینباره میفرماید: «وَ وَصَّیْنَا الْإِنْسانَ بِوالِدَیْهِ حُسْناً وَ إِنْ جاهَداکَ لِتُشْرِکَ بِی ما لَیْسَ لَکَ بِهِ عِلْمٌ فَلا تُطِعْهُما؛ ما به انسان توصیه کردیم که به پدر و مادرش نیکی کند و اگر آنها تلاش کنند که به من شرک بورزی که به آن علم نداری، از آنها اطاعت نکن» ( #عنکبوت: ۸).
@Rahee_saadat
◆ #متن_سخنرانی حاج آقا مومنی ◆
باید در وجود ما #چهار_مرگ اتفاق بیفتد:
⓵ اول: مرگ سبز (موت اَخْضَر)☜ یعنی قناعت. نه فقر و نه اسراف. انسانی که از حالت قناعت خارج شود، می شود آدمی طمّاع. طمع انسان را از دین خارج مےکند. قناعت یعنی انسان، زیاده طلبی را در وجود خودش بخشکاند. قناعت در خواب؛ در پوشاک؛ در مکان زندگی؛ تا امور نفسانی.
⓶ دوم: مرگ سفید (موت اَبْیَضْ) ☜ یعنی تخلیه. پاک کردن روح و جان از رذایل اخلاقی. حسادت و غرور و ریا و دروغ رو کنار بنداز!
③ سوم: مرگ قرمز (موت اَحْمَر) ☜ یعنی جهاد اکبر یا مبارزه با نفس. ما یک جهاد اصغر داریم که میدان جنگ است، دشمن هست و شما با اون می جنگی، دوم جهاد اکبر است، جهاد در میدان مبارزه با نفس است. سوم جهاد کبیر است، جهاد در عدم تسلیم و کُرنش در مقابل کافر حربی و دشمن. اما مرگ قرمز یعنی جهاد اکبر، میتوانی گناه بکنی و نمیکنی! میتوانی نگاه به نامحرم بکنی و نمیکنی! می توانی دروغ بگویی ولی نمی گویی! می توانی حرام بخوری ولی نمی خوری!
④ مرگ سیاه= موت اَسْوَد ☜ یعنی تحمل آزار و اذیت دیگران؛ زخم زبان به تو می زنند، تحمل کن!
【 آقا ! چه چیزی به تو می دهند همیشه می روی (مسجد و هیئت) ؟! بیا یک توچالی بریم! یک دربندی بریم! حالی بکنیم! جوونی! حس نمی کنی قلبت گرفته است، همیشه می روی روضه روضه روضه؟! 】
این ها نمی دانند که روضه چه نشاطی به ما می دهد. زخم زبان ها را تحمل کن! طوری نیست. صبر در سختی ها و بلایا و گرفتاری ها، اگر بتوانی تحملش بکنی به آن مرگ سیاه می گویند.
این چهار مرگ را اگر در خود ایجاد کنی از پس نفس خود برآمده ای.
@Rahee_saadat
🌺چگونه از گناهان پاک شویم؟🌺
#اسباب_آمرزش #اسباب_مغفرت
👌پرسش:
چگونه از گناهان پاک شویم؟ چه راه هایی برای پاک شدن از گناه و آمرزش وجود دارد؟
👌پاسخ:
با بررسی آیات و روایات فراوان در این موضوع مشخص می شود که اعمال صالح، اذکار و عوامل غیر اختیاری بسیاری وجود دارد که بیانگر این هستند که اراده پروردگار متعال بر آمرزش بندگان استوار است.
از جمله اعمال صالح محو کننده گناه میتوان به اقرار بر گناه،توبه، استغفار،گریه بر گناه،نماز،انتظاربرای نماز جماعت، شب زند ه داری، بردن چراغ به مسجد،حج و عمره، زیارت امام حسین (علیه السلام)، پوشاندن مؤمن، مصافحه، شهادت در را خدا، تشیع جنازه، تعلیم و روزه ماه شعبان اشاره نمود.
از اذکار شوینده گناه می توان اذان، تهلیل، استغفار، استرجاع، حوقله و برخی از دعاهای وارده را نام برد.
از عوامل غیر اختیاری آمرزش هم می توان به مصائب و گرفتاریهای دنیا و آخرت مانند غم و اندوه، بیماری، مرگ، عذاب قبر و برزخ و همچنین شفاعت شافعان و درنهایت رحمت و فضل واسعه پروردگار اشاره کرد.
@Rahee_saadat
💠امیرالمؤمنین علیه السلام
🔺وَ لَا تَکُنْ عَبْدَ غَیْرِکَ وَ قَدْ جَعَلَکَ اللَّهُ حُرّاً
🔰بنده دیگری مباش، که خداوند تو را آزاد آفرید.
📙تحف العقول،ص77
@Rahee_saadat
✨امید یا آرزو ؟؟؟
💬کسي اهل #اميد است که حقيقت #خود را بشناسد و حقيقت #جهان را بشناسد، مديريت خود را بفهمد، مديريت جهان را بفهمد. خود و مديريت خويش را در قلمرو مديريت جهانآفرين و انسانآفرين به نام خدا بداند.
💠کسي که درباره انسانشناسي قدّ فکر و انديشه او اين است که انسان مثل يک ميوهاي است که بعد از يک مدت ميپوسد و در بين خاک دفن ميشود! چنين شخصي نه اميدي دارد و نه آرزويي.
💠کسي که ميگويد #مرگ پايان راه است و انسان با مُردن ميپوسد و بعد از مرگ خبري نيست، او هر چه بينديشد آروزست نه اميد. کسي که به فکر برزخ و قيامت نيست، کسي که نميداند اسلام به او گفته است، انسان مرگ را ميميراند، نه بميرد، چنين شخصي بين اميد و آرزو فرق نميگذارد.
#پیام
#آیت_الله_جوادی_آملی
@Rahee_saadat
🌹گزیده ای از بیانات آیت الله جوادی آملی درباره لحظه مرگ:
چرا دندان ما را میکشند درد میآید چرا اگر بخواهیم انگشت را جراحی کنند تا بی حسی موضعی نشود درد میآید برای اینکه میخواهند زنده ای را بکشند دیگر چرا درد احساس میکنیم برای اینکه حیات دارد دیگر لذا این را بی حس میکنند آن حیات را آن احساس را از او میگیرند دندان را میکشند و دست را جراحی میکنند مرگ یعنی در حالی که ما حساس هستیم و درک میکنیم این روح را از تک تک این بدن میکشند می آورند بیرون مگر این کار آسانی است ما که نمیدانیم به این بیچاره چه میگذرد ما نه مردیم نه از او باخبریم فقط برای یک عده راحت است مؤمنین راحت اند [مرگ برای آنها] مثل بو کردن گل یاس [است] وگرنه برای دیگران آن قدر سخت است که در تمام مدت عمر هیچ حادثه مثل آن نیست برای اینکه روح میخواهد از ذرات بدن جدا بشود در حال حس، درد دارد دیگر یک گوشه اش را که ما می خواهیم احساس بکنیم میبینیم قابل تحمل نیست این پوست میخواهد بمیرد یا این گوشت میخواهد بمیرد یا دندان میخواهد بمیرد تا بی حس نکنند ما تحمل نمیکنیم حالا تمام اعضای بدن میخواهد بمیرد
🔹 مرگ کار آسانی نیست شما در فرمایشات وجود مبارک پیغمبر و ائمه (علیهم السلام) نگاه کنید مرتب سفارش میکنند مرگ را فراموش نکنید... ما چنین روزی را در پیش داریم باید بدنی بسازیم که بتواند تحمل بکند دیگر آن بدن با طب روحانی ساخته میشود یعنی با اخلاق نه با تقویتهای مادی پس ما باید طبیب باشیم که سلامت روح را تأمین کنیم مهندس و معمار باشیم که این بدن را محکم بپرورانیم که بتواند در رویارویی با آن حادثه تحمل بکند و...
📖 {درس اخلاق06/03/88}
@Rahee_saadat
❤️🍃
حضرت موسی (ع) از محلی عبور می کرد، شخصی از بنی اسرائیل گفت:
یا موسی، من پیغامی دارم، آن را به خدا برسان.
به خدا بگو من هیچگاه به یاد تو نیستم، اما وضع دنیای من خیلی هم خوب است و هیچ مشکلی ندارم.
وقتی حضرت موسی(ع) به کوه طور رسیدند، به خاطر اینکه این پیغام حرف سنگینی بود آن را بیان نکردند.
اما خدای متعال به موسی فرمود:
موسی! پیغام بنده ما را بگو.
موسی عرض کرد: خدایا اینطور می گوید.
خدای متعال خطاب به موسی کرد و فرمود: به او بگو که تو به یک عذابی گرفتار هستی که خودت هم از آن غافلی و آن عذاب این است که شیرینی ذکر و یادم را از تو گرفته ام و از من بیگانه شده ای!
💠 @Rahee_saadat
#نجات_از_فشار_قبر
#قسمت_هفتم
🔹از چیزهایی که نافع است برای رفع عذاب قبر، گذاشتنِ «جَریدَتَین» یعنی دو چوب تر است با میّت.
✨و روایت شده که برطرف میشود عذاب از مَیّت مادامیکه آن چوب، تر است [۱] .
💬و نیز روایت شده که حضرت رسول صلی الله علیه وآله وسلم گذشتند بر قبری که عذاب میکردند صاحب آن قبر را. پس حضرت طلبیدند «جریده» - یعنی شاخ [ه] درختی که برگش را کنده بودند - و به دو نصف کرد، نصفی را نزد سر مَیّت فرو کرد بقبر و نصف دیگر را بنزد پاها فرو کرد. [۲]
و نیز نافع است آب پاشیدن بر قبر چه آنکه وارد شده عذاب برداشته میشود از میت، مادامیکه نم و تری در خاک قبر باشد [۳] .
📗📔📗📔📗
[۱] بحارالانوار، ج ۶، ص ۲۱۵. [۲]بحارالانوار، ج ۸۱، ص ۳۳۸، ح ۳۸.
[۳] بحارالانوار، ج ۸۲، ص ۲۳، ح ۱۰.
🌐 @Rahee_saadat