✅توبه یعنی در آغوش رحمت خدا...
✍امیرالمومنین علی علیه السلام:
استغفار شش شرط دارد:
پشیمانی و حسرت از اعمال گذشته، عزم بر ترک گناه برای همیشه، اداء کردن حقوق مردم که بر عهده اش است. اداء کردن حقوقی که از جانب خدا بر او واجب بوده و قضاء شده. ،آنچه از گوشت بدنش از حرام روئیده با گرسنگی و پشیمانی و گریه بر گناهان آبش کند تا پوست به استخوان رسیده و از نو گوشت بروید(در صورت خوردن مال حرام )،زحمت عبادت را به خود بچشاند چنانچه خوشی و شیرینی گناه را به خود چشانده است.
📚وسائل الشیعه ج ۱۱ صفحه ۳۶۱
@Rahee_saadat
✨﷽✨
🌸 کار امروز را به فردا واگذار نکنیم🌸
✍آیت الله بهجت(ره): خوب است انسان کار امروز را به فردا، بلکه کار هیچ ساعتی را به ساعت دیگر احاله نکند، مگر از روی عذر؛ وگرنه نمی داند که بعد از این ساعت چه طور می شود. یادم می آید زمانی در ایام تحصیل مریض بودم، و نمی توانستم درس بخوانم و فکر کنم و فرمایش استاد را تعقل نمایم، ولی می توانستم تا محل درس که مقبرهی آقامحمد تقی شیرازی -رحمه الله - بود بروم و در مجلس درس استاد شرکت کنم. اگر نمی رفتم درس فوت می شد، و اگر می رفتم نمی توانستم دربارهی مطالب استاد فکر و تعقل کنم؛ لذا با خود گفتم: می روم و تنها الفاظ را بدون فکر و نظر، در خاطر می سپارم و یادداشت می کنم. به درس رفتم و از اول تا آخر درس، فقط الفاظ را بدون فکر، حفظ و بعد از درس ثبت کردم و عملا حتی یک لفظ را از قلم نینداختم ولی در باره ی آن هیچ فکر نکردم. بعد که حالم مساعد شد، به نوشته ها مراجعه کردم دیدم که درست ضبط کرده ام. بار دیگر مریض شدم، دیدم نمی توانم در درس شرکت کنم، به درس نرفتم ولی نوشته های دیگران را گرفتم و درج کردم. مقصود این که: اگر انسان کاری را که می توانست در وقتش بکند، ولی نکرد، چه بسا بعد دیگر نتواند آن را انجام دهد. بنابراین، نباید انسان درس ها و غیر آن را از وقت خود به وقت و زمان دیگر احاله کند. چرا که چه بسا دیگر موفق به انجام آن نشود، چون در آن زمان هم کارها و وظایفی برای او پیش می آید که دیگر نمی تواند آن کار فوت شده را جبران نماید.
📚 در محضر بهجت ص۳۳۵ و ص۳۳۶
@Rahee_saadat
🔸 به خدا اطمینان داشته باشید و توکلتان را به خدا از دست ندهید
🔸و بدانید که نه خدا فراموش کار است و نه تو فراموش شده ای و نه اراده خدا بر بودن مشکلات و سختیها برای تو است
و نه خدا فقط خدای خوبان است
🔸 او خود در حدیثی قدسی می فرماید
🔸 اگر آنهائی که به من پشت کرده اند می دانستند که من چه اندازه انتظار دیدن آنها را می کِشم و چه مقدار مشتاق توبه و بازگشت آنها هستم هر آینه از شدت شور و شوق نسبت به من جان می دادند و تمام بند بند اعضایشان به خاطر عشق به من از هم جدا می شد
(اسرار الصلاة صفحه 19)
🔸 این حدیث به خوبی نشان می دهد که خدا چقدر نسبت به بندگان گناهکار خود رئوف است و چقدر به آنها علاقه دارد
🎨 نقاشی رنگ روغن اثر هنرمند خانم پهلوانی
@Rahee_saadat
✨﷽✨
🌼اگر پیامبر و ائمه معصوم بودند پس دلیل استغفار کردن پیغمبر اکرم(ص) و سایر معصومین(ع) چیست؟ مگر معصومین گناه میکنند؟
✍شهید مطهری: استغفار برای پاکان و نیکان علامت شدت حساسیت روح است. استغفار واقعی حکم این را دارد که انسان یک آینه صاف پاکی داشته باشد و مرتب روی این آینه را با یک دستمال صاف نازکی پاک کند؛ یک گرد مختصری میآید زود دستمال میکشد. یک آینه اگر صاف و شفاف باشد چیزهایی را که چشم هم هرگز آن را نمیبیند و درک نمیکند، نشان میدهد.
اما ممکن است روی دیواری گرد فراوانی بنشیند به طوری که اگر شما یک دستمال روی قسمتی از آن بکشید و نگاه کنید، پر از گرد و خاک باشد ولی وقتی به آن دیوار به همین صورت نگاه میکنید، روی آن گرد و غباری احساس نمیکنید. تازه اگر دیوارِ سیاهی باشد، چنانچه مرکب هم روی آن بریزید این دیوار حساسیتی ندارد و چیزی را نشان نمیدهد. اما اگر یک ذره گرد روی آینه بنشیند آینه نشان میدهد.
برای شخصی مثل پیغمبر اکرم(ص) هر گونه توجهی به غیر خدا حکم گرد روی آینه را دارد. با اینکه در همان حالی که به بندهای توجه دارد یا دارد موعظه میکند یا با زن خودش حرف میزند و یا غذا میخورد هرگز و یک ذره غافل از خدا نیست، اما باز فرق است میان اینکه او همیشه با خدا خلوت کرده باشد و اینکه لحظهای با خلق خدا در عین حال محشور باشد. همه اینها برای او حکم آن گرد را دارد که روی آینه مینشیند. هر چه که بیشتر استغفار کند حساسیتِ بیشترِ آن آینه را نشان میدهد.
📚 آشنایی با قرآن، ج14، ص249-248
@Rahee_saadat
✍حضرت امام صادق عليه السلام:
پدرم مرا به سه چيز ادب آموخت و از سه چيز نهی فرمود. سه نكته ادب اين بود كه فرمود:
فرزندم! هركس با دوست بد بنشيند سالم نمى ماند ، و هر كس گفتارش را كنترل نكند پشيمان مى شود ، و هر كس به جايگاه هاى بد وارد شود مورد بدگمانى قرار مى گيرد . و آن سه چيز كه مرا از آن نهى فرمود: دوستى با كسى كه چشم ديدن نعمت كسى را ندارد ،️ و با كسى كه از مصيبت ديگران شاد مى شود ، و دوستی با سخن چين .
📚 تحف العقول ، ص 376 .
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
💠 @Rahee_saadat
✅این هم بگذرد...
✍ﻣﺮﺩﯼ ﺑﺎ ﻟﺒﺎﺱ ﻭ ﮐﻔﺸﻬﺎی ﮔﺮﺍﻧﻘﯿﻤﺖ ﺑﻪ ﺩﯾﻮﺍﺭﯼ ﺧﯿﺮﻩ ﺷﺪﻩ ﺑﻮﺩ ﻭ می گریست. ﻧﺰﺩﯾﮑﺶ ﺷﺪﻡ ﻭ ﺑﻪ ﻧﻘﻄﻪ ﺍﯼ ﮐﻪ ﺧﯿﺮﻩ ﺷﺪﻩ ﺑﻮﺩ ﺑﺎ ﺩﻗﺖ ﻧﮕﺎﻩ ﮐﺮﺩﻡ، ﻧﻮﺷﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﺑﻮﺩ : ﺍﯾﻦ ﻫﻢ می گذرد ﻋﻠﺖ ﺭﺍ ﭘﺮﺳﯿﺪﻡ ﮔﻔﺖ: ﺍﯾﻦ ﺩﺳﺖ ﺧﻂ ﻣﻦ ﺍﺳﺖ. ﭼﻨﺪﺳﺎﻝ ﭘﯿﺶ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﻧﻘﻄﻪ ﻫﯿﺰﻡ می فروختم، ﺣﺎﻝ ﺻﺎﺣﺐ ﭼﻨﺪﯾﻦ ﮐﺎﺭﺧﺎﻧﻪ ﺍﻡ.
ﭘﺮﺳﯿﺪﻡ: ﭘﺲ ﭼﺮﺍ ﺩﻭﺑﺎﺭﻩ ﺑﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺑﺮﮔﺸﺘﯽ؟ ﮔﻔﺖ: ﺁﻣﺪﻡ ﺗﺎ ﺑﺎﺯ ﺑﻨﻮﯾﺴﻢ : ﺍﯾﻦ ﻫﻢ می گذرد.
گر به دولت برسی، مست نگردی مردی،
گر به ذلت برسی، پست نگردی مردی،
اهل عالم همه بازیچه دست هوسند،
گر تو بازیچه این دست نگردی مردی.
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
💠 @Rahee_saadat
✨﷽✨
🌼نماز و نیایش شمربن ذی الجوشن
✍ابواسحاق نقل می کند: همراه با شمر بن ذی الجوشن نماز می خواندیم. بعد از نماز، "شمر" دستانش را به سوی آسمان بلند کرد و گفت: «خدایا ! تو می دانی که من مردی شریف هستم!! مرا مورد بخشش قرار بده.»
به او گفتم : «چگونه خداوند تو را ببخشد ، در حالی که در قتل فرزند رسولالله مشارکت کردهای؟!»
شمر پاسخ داد: «مگر ما چه کردیم؟! حاکمان ما به ما دستور دادند که چنین کنیم؛ ما نیز نمیبایست با حاکمان خود مخالفت میکردیم.»
من به او گفتم: «این عذر نادرستی است. اطاعت از حاکم تنها در کارهای خوب است.»
📚لسان المیزان ، ج۳ ، ص۱۵۱
@Rahee_Saadat
🌹 سالها پیش پروفسور حسابی برای رفع شبهات علمی نزد انیشتین دانشمند بزرگ میرود
🌟 انیشتین از او میپرسد که چرا این همه راه را از وطنت تا اینجا پیمودی؟ حسابی میگوید: سوالاتی داشتم که میخواستم از شما بپرسم.
✅ انیشتین در جواب حسابی میگوید: شما کسی را در دینتان دارید که در پنج سالگی شبهات بطلمیوس دانشمند بزرگ غربی را حل کرده است، بعد برای جواب سوالات نزد من آمدی؟ پروفسور حسابی میپرسد که این شخص کیست که
✅ انیشتین جواب میدهد، امام جعفر صادق علیه السلام
@Rahee_saadat
#کلام_امیر_دلها
مَنْ عَمِلَ لِلدُّنْیا خَسِرَ. [۱]
هر کس برای دنیا کار کند،
زیان کرده است.
🍃حضرت در سخنی دیگر
به نقل از اهل سنت میفرماید:
خُذْ مِنَ الدُّنیا مَا اَتَاکَ
وَ تَوَلَّ عَمَّا تَوَلّی عَنْکَ. [۲]
آنچه از دنیا به تو روی آورد،
بگیر و آنچه از تو برگرداند،
رهایش کن.
[۱]غررالحکم، ج ۵، ص ۱۸۱.
[۲]کنز العمال، ج ۶، ص ۱۷۵.
#برگرفته_از_کتاب_علی_محور_وحدت
@Rahee_saadat
🌴 موضوع: اقسام روزی
🌟 ای پسر آدم، روزی دو قسم است، روزی ای که تو آن را می طلبی و روزی ای که او تو را می طلبد...
📗ــــ #نهجالبلاغه #حکمت379 ــــ📖
➖➖➖➖
☘ توضیح کوتاه: سنت الهی بر این امر استوار است که اگر کسی به دنبال انجام تکالیف خود در مقابل خدای متعال باشد، روزی اش به دنبال او می رود اما کسی که دنبال انجام تکالیف خود در مقابل خدای متعال نباشد، برای روزی اش سرگردان و حیران خواهد شد و از دری به دری دیگر دوان است و گرفتار تنگی معیشت می شود.
📗ــــ #سوره_طه/124 ــــ📖
@Rahee_saadat
🔔 #دنیا_شناسی
❤️ (ضرار بن حمزه ضبابی از یاران امام به شام رفت بر معاویه وارد شد، معاویه از او خواست از حالات امام بگوید،
گفت علی علیه السلام را در حالی دیدم كه شب پردههای خود را افكنده بود،
و او در محراب ایستاده، محاسن را به دست گرفته، چون مارگزیده به خود میپیچید، و محزون میگریست و میگفت:
👌 ای دنیا!! ای دنیای حرام! از من دور شو، آیا برای من خودنمایی می كنی؟ یا شیفته من شده ای؟ چنانكه روزی در دل من جای گیری؟
✅ هرگز مبادا! غیر مرا بفریب، كه مرا در تو هیچ نیازی نیست، تو را سه طلاقه كردهام، تا بازگشتی نباشد، دوران زندگانی تو كوتاه، ارزش تو اندك، و آرزوی تو پست است.
آه از توشه اندك، و درازی راه، و دوری منزل، و عظمت روز #قیامت!
📗— #نهج_البلاغه #خطبه77 —📖
@Rahee_saadat