✅ درس های تلخ گذشته: چرا نباید در دام ارسال پیام ضعف به آمریکا بیافتیم؟
🔺دکتر محسن محمدی الموتی
🔹اظهارات اخیر ترامپ درباره ایران در جریان سفر نتانیاهو به آمریکا، بار دیگر موضوع مذاکره را به کانون توجه رسانه های کشور تبدیل کرد و تعدادی از مقامات دولت به استقبال از سخنان ترامپ در این خصوص رفتند. این اتفاق، اگرچه می تواند نشاندهنده تمایل به کاهش تنشها و پیشبرد منافع ملی از سوی مقامات دولتی باشد، اما در بستر تجارب گذشته به ویژه تجربه تلخ برجام و رفتارهای بینالمللی آمریکا، نیازمند نگاهی هوشمندانه و نقادانه است.
🔺خطر جنگ شناختی
🔹در عرصه روابط بینالملل، جنگ شناختی و قدرت نرم، ابزارهایی کلیدی برای تأثیرگذاری بر ذهنیت و رفتار طرف مقابل هستند. آمریکا به عنوان یک قدرت جهانی، از این ابزارها بهطور گسترده برای دستیابی به اهداف و تضعیف رقبای خود استفاده میکند.دونالد ترامپ و تیم سیاست خارجی او، مذاکره را نهتنها یک ابزار بلکه یک امتیاز تعریف میکنند. بدین منظور ابتدا با چماق(امضای یادداشت فشار حداکثری)، طرف مقابل را در موقعیتی شکننده قرار میدهند و سپس با هویج( طرح موضوع مذاکره) آن را بهعنوان امتیازی که میتواند داده یا پس گرفته شود، مدیریت میکنند.
🔹لذا اعلام آمادگی مقامات ایرانی برای مذاکره بدون در نظر گرفتن الزامات و اقتضائات لازم، میتواند به عنوان سیگنال ضعف تفسیر شود.بنابراین اگر در مواجهه با آمریکا، خطر جنگ شناختی را نادیده بگیریم و جایگاه خود را بهدرستی تقویت نکنیم، خطر ارسال پیام ضعف وجود دارد و این موضوع میتواند دست برتر را به طرف مقابل بدهد.
🔺نقض مکرر تعهدات؛ الگوی رفتاری آمریکا:
🔹رهبر حکیم انقلاب اسلامی در دیدار با کارگزاران نظام در روز عید مبعث، با اشاره به جنایتهای آمریکا در دهههای گذشته و پنهانسازی این جنایتها در پشت لبخندهای دیپلماسی، فرمودند: «باید مراقب باشیم که با چه کسی مواجهیم و با چه کسی معامله میکنیم و حرف میزنیم.»
🔹تاریخ روابط بینالملل مملو از مواردی است که آمریکا به عنوان یک قدرت جهانی، تعهدات خود را زیر پا گذاشته و از مکانیسمهای حقوقی بینالمللی برای پیشبرد منافع ملی خود سوءاستفاده کرده است. از نقض یکجانبه برجام تا خروج از پیمانهای مهم بینالمللی مانند پاریس و یونسکو، آمریکا بارها نشان داده است که برای منافع خود، هیچ تعهدی را مقدس نمیداند.
🔹 این الگوی رفتاری، یک واقعیت غیرقابل انکار در روابط بینالملل است و هرگونه سخن از مذاکره باید با بر مبنای این پیشفرض باشد که آمریکا قابلیت اعتماد ندارد و سخن از مذاکره بدون مکانیسمهای تضمینی قوی و عینی، ارزش عملی ندارند. در واقع سوال اساسی این است که چرا آمریکا باید به قراردادی پایبند بماند که باعث کاهش فشار از رقیب راهبردیاش شود؟ این نگاه واقع بینانه به رفتار آمریکا، ضرورت پرهیز از خوش بینی به دشمن را بیش از پیش آشکار میسازد.
🔺عبرت برجام؛ درسهایی که نباید فراموش شوند.
🔹برجام به عنوان یک توافق بینالمللی، نمونهای بارز از نقض تعهدات توسط آمریکا است. با وجود امضای این توافق و تأیید آن توسط شورای امنیت سازمان ملل، آمریکا یکجانبه از برجام خارج شد و تحریمهای ظالمانهای را علیه ایران اعمال کرد.
🔹تجربه فضای پسابرجام نشان دهنده بی اعتباری نگاه بستن با کدخدا و اعتماد به آمریکا بود.در حالی که مذاکره کنندگان محترم به پشتوانه دارایی های ارزشمند هسته ای که از دولت قبل از خود به ارث برده بودند،توافق برجام را امضا کردند،اما نتایج سیاست خارجی دولت روحانی ضمن اینکه بر بخش عمده ای از دارایی های هسته ای ایران آسیب رساند، تجربه بدترین شرایط اقتصاد ایران بعد از انقلاب را نیز به همراه داشت.این تجربه تلخ به ما میآموزد که اعتماد به تعهدات آمریکا، بدون پشتوانههای عملی و تضمینهای عینی، اشتباهی استراتژیک است. هرگونه سخن از مذاکره باید با درسهای برجام همراه باشد تا از تکرار این اشتباه جلوگیری شود.
🔺در نهایت برای پرهیز از دام ارسال پیام ضعف و تضمین منافع ملی، باید به یک اصل کلیدی توجه کرد و آن تغییر محاسبات دشمن از طریق تقویت عناصر و منابع قدرت است. با استفاده از ابزارهای اقتصادی، نظامی و دیپلماتیک، باید جایگاه خود را تقویت کنیم. این امر مستلزم استحکام بخشی به ساخت درونی قدرت، افزایش قدرت ملی و کاهش وابستگی هاست. باید توجه داشت اگرچه مذاکره میتواند فرصتی برای کاهش تنشها و پیشبرد منافع ملی باشد اما باید با درسهای برجام و تجارب گذشته همراه باشد. ارسال سیگنال ضعف، عدم توجه به الگوی رفتاری آمریکا در نقض تعهدات و غفلت از جنگهای شناختی، میتواند به جای فرصت، به تهدیدی برای منافع ملی تبدیل شود.
در انتخابات ریاست جمهوری سال ٨٨حدود ۴۵ میلیون واجد شرایط رای دهنده داشتیم و کمتر از ۴٠ میلیون مشارکت کردند.در بین ۴ کاندیدا یک نفر با کمتر از۵٠٠ هزار رای نفر پنجم شد.
حالا مجید انصاری وی را قهرمان ملی می داند!
بحثم اصلا اون فرد نیست چون خودش چنین ادعایی نکرده.
بحث تهی کردن مفاهیم از معنا به خاطر حقد سیاسی است. اجاره ندهیم معنای قهرمان ملی لوث و به حوزه شوخی کشانده شود و از حیز انتفاع ساقط شود.
6.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سلام برادرم خسته نباشی اگه زحمتی نیست این کلیپ بفرستید تو گروههایی که عضو هستی😭😭
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام ، لطفا این کلیپ تو همه گروهها حتی مخالف ها بفرستین تا کم کاری دولت ها بحساب حضرت آقا نوشته نشود.
🇮🇷@FADAEYN
🇮🇷🇵🇸
#تقویم_تاریخ
🔰در چنین روزی...
🍃🌹🍃
🔹سال ۱۲۲۹
روزنامه وقایع اتفاقیه دومین روزنامه فارسی در ایران، به همت میرزا تقی خان امیركبیر و در زمان ناصرالدین شاه قاجار منتشر شد.
🔹سال ۱۲۸۶
نخستین قانون مطبوعات ایران كه شامل ۵۳ ماده بود، به تصویب نمایندگان مجلس شورای ملی رسید.
🔹 سال ۱۳۱۵
مجلس لایحهی واگذاری امتیاز استخراج نفت در مناطق شرق و شمال شرقی را به شرکای آمریکایی رژیم پهلوی تصویب کرد
🔹سال ۱۳۵۷
امام خمینی (ره) در جمع اهالی کردستان دربارهی یگانگی و برادری شیعه و سنی سخنرانی کردند
وزارت خارجهی آمریکا اعلام کرد که این کشور، دولت بختیار را همچنان به رسمیت میشناسد
محمدرضا پهلوی در گفت و گویی با مطبوعات اروپایی خود را پادشاه قانونی و فرمانده كل قوای ایران نامید!
انورسادات رییس جمهوری مصر پیشنهاد كرد كه جنگنده های اف ۱۴ كه از طرف آمریكا به ایران تحویل داده شده است، به مصر منتقل می شود.
🔹سال ۱۳۶۲
غلامعلی اویسی فرماندار نظامی پیشین تهران و عامل اصلی قتل عام مردم تهران در رویداد هفدهم شهریور ۱۳۵۷ هجری خورشیدی در پاریس به قتل رسید.
#عید_انقلاب | #فجر_مقاومت
#دهه_فجر
.