🔴 تأثیر عجیب لقمه حرام!
✍ مرحوم آقای محدث زاده فرزند محدث قمی (ره) از قول پدر نقل می کرد: روزی میهمان تاجری بازاری بودم و نهار را در منزل او صرف کردم. بعد از آن تا مدتی نمی توانستم شب ها برای تهجد بلند شوم و یا اگر بلند می شدم، حال معنوی نداشتم و سنگین و تاريك بودم. وقتی تحقیق کردم
فهمیدم شخصی که میهمانش بودم، در بازار به بانك عصر معروف است؛ یعنی وام ربوی می داده و نزول خور بوده و همان غذا تا مدتی بی حالی آورده است. مرحوم آیت الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی می فرمودند: من هروقت نادانسته لقمه ای شبهه ناك می خوردم، حالت تهوع پیدا می کردم؛ چرا که این لقمه ها مانند غذای فاسد و مسموم، نوعی مسمومیت معنوی و روحی دارد که برای روح های پاك عكس العمل ایجاد می کند، آن چنان که در جسم شان دیده می شود. اين يك نقشه شیطان برای سربازگیری است. در عاشورا همین لشگر حرام خواران مقابل اباعبدالله الحسین علیه السلام صف کشیدند و به تعبیر حضرت ملأت بطونهم من الحرام»
؛ شکم هایشان از حرام پرشده است.
📚 کتاب دوران حیرت، استاد عا
.
🔵 صلة رحم و نیکی به والدین
✍ یکی دیگر از اموری که رعایت آن باعث آسانی سکرات موت میشود، صلة رحم است. به خویشاوندان و نزدیکان رحم میگویند؛ چون جلوه ای از رحمت خداوند در آنها ظهور کرده است. خداوند است که این محبتها را در بین جمعی از انسانها به نام ارحام انداخته است.
در روایتی آمده است که یک جزء از صد جزء رحمت خدا در دنیا جلوه کرده که محصول آن یک جزء همة این محبتها و عاطفههای بین پدر و مادر و فرزندان و خواهر و برادر و فامیل و خویش را رقم زده است، بقیه آن در آخرت ظهور میکند.
کسی که قطع رحم میکند، در واقع رحمت خدا را از خود قطع میکند. بر این اساس، این همه به آن توصیه شده است. امام صادق علیه السلام فرمودند:
مَنْ أحَبَّ أنْ یُخَفِّفَ اللهُ عَنْهُ سَکرَاتِ الْمَوْتِ فَلْیَکنْ بِقَرَابَتِهِ
وَصُولًا وَ بِوَالِدَیهِ بَارّاً فَإِذَا کانَ کذَلِک هَوَّنَ اللهُ عَلَیهِ سَکرَاتِ الْمَوْت؛ هر که دوست دارد خداوند سکرات مرگ را بر او آسان نماید، نسبت به خویشان پیوند و نسبت به پدر و مادر احسان و نیکی داشته باشد که در این صورت خدا سکرات را بر او آسان مینماید.
📚 کتاب از احتضار تا عالم قبر
.
🔴 يكى از محسابهگران در قيامت، وجدان انسان است
✍ چنانكه قرآن مى فرمايد: «كَفى بِنَفسِكَ اليَومَ عَليكَ حَسيباً؛ امروز وجدان شما براى حسابگرى خودتان كافى است.»
امام صادق عليه السّلام مى فرمايد: «در قيامت انسان آنچنان متذكّر اعمال خويش مى شود كه گويى همين الان انجام داده و فرياد مى زند: ما لِهذا الكِتابِ لا يُغادِرُ صَغِيرَةً و لا كَبِيرَةً اِلاّ اَحصاها؛ اين چه كتابى است كه ريز و درشت اعمال مرا ضبط كرده است؟»
آرى، حسابگرى خداوند به قدرى عادلانه و منصفانه است كه وجدان خود ما نيز
با يك تذكّر و يادآورى به كرده ها، همان قضاوت را داشته و خود را در دادگاه وجدان محكوم مى كنیم.
📚 کتاب معاد، استاد قرائتی
🆔
.
.
🔴 #سوالات_بی_جواب
✍ 2) سوال از فرصت ها:
يكى ديگر از سوالاتى كه در قيامت انسان پاسخى براى آن ندارد اين است كه گناهكاران و كفّار در جهنّم، مراجعت خود را به دنيا از خداوند درخواست مى كنند و مى گويند: خدايا! ما را از اين آتش نجات بده تا كار صالح انجام دهيم. خداوند در پاسخ مى فرمايد: «اء وَلَم نُعَمِّركُم ما يَتذَكَّرُ فِيه مَن تَذَكَّرَ...
آيا ما به مقدار پند گرفتن شما را عمر نداديم تا هر كه اهل عبرت و پند گرفتن است در آن مدّت پند گيرد؟»
ولى انسان در برابر اين سوال پاسخى ندارد، چون مى بيند كه دهها سال عمر كرده و مى توانست تنها در چند دقيقه آن به خود آيد و از انحراف و گناه دست كشيده و توبه كند.
📚 کتاب معاد، استاد قرائتی
🆔
.
🔴 #سوالات_بی_جواب
✍ در قيامت گاهى سوالاتى از انسان مى شود كه از پاسخ آن عاجز است و در واقع اين نوعى عذاب و شكنجه روحى است، زيرا جز شرمندگى پاسخى براى آنها نيست:
🔸1) سوال از مشركين:
در آيات متعدّد قرآن مى خوانيم: روز قيامت خداوند از مشركان و كسانى كه اطاعت و پيروى قوانين غير خدا را نموده اند و يا به قدرتى غير از قدرت بى نهايت الهى چشم دوخته بودند، سوال مى فرمايد: «اءينَ شُرَكائِى» كجا هستند كسانى كه شما در دنيا شريك من قرار مى داديد؟
و يا مى فرمايد: «قِيلَ ادعُوا شُركائَكُم فَدَعوهُم فَلَم يَستَجيبُوا لَهم» روز قيامت به مشركان گفته مى شود: آن شريك هايى كه براى خدا تصوّر مى كرديد را به فريادرسى خود بخوانيد! آنها هم مى خوانند، ولى پاسخى نمى شنوند.
📚 کتاب معاد، استاد قرائتی
🆔
.
🔴 #عوامل_بد_عاقبتى_انسان
✍ استاد قرائتی: با دقّت و جستجو در وضع افراد بد عاقبت مى توان علّت شقاوت و بد عاقبتى آنان را پيدا كرد كه ما به چند نمونه از آن اشاره مى كنيم:
(۲) حبّ دنيا
عشق و علاقه به هر چيزى سبب مى شود كه انسان هنگام جدايى از آن، دچار حالت بغض و خداى ناكرده سوء عاقبت شود، چنانكه امام صادق عليه السّلام فرمود: طمع به دنيا، سبب خروج از دين و سوء عاقبت مى شود. همان گونه كه دليل بدبختى بلعم باعورايى كه دعاهايش مستجاب مى شد اين بود كه با پيروى از هوا و هوس در دام شيطان افتاد و تحت تاءثير وعده هاى فرعون و دلبستگى به دنيا، پيامبر خدا حضرت موسى را رها كرده و هوادار طاغوت شد و سرانجام به هلاكت رسيد. قرآن مى فرمايد:... فاَتبَعهُ الشّيطان... ولكنّه اءخلَد الى الارضِ واتّبَعَ هَواه شيطان او را بدنبال خود برد و به دنيا و مادّيات دل بست و از هوا و هوس خود پيروى نمود.
📚 کتاب معاد، استاد قرائتی
🆔
.
🔴 #عوامل_بد_عاقبتى_انسان
✍ استاد قرائتی: با دقّت و جستجو در وضع افراد بد عاقبت مى توان علّت شقاوت و بد عاقبتى آنان را پيدا كرد كه ما به چند نمونه از آن اشاره مى كنيم:
(۱) تكبّر
دليل بد عاقبت شدن ابليس همان روح تكبّر او بود كه خدا را نافرمانى كرد و به آدم سجده نكرد.
📚 کتاب معاد، استاد قرائتی
.
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فانوس خیالت را
بر ایوان خاطره ها آویخته ام
ودر هجوم این شبهای دلتنگی
برگ به برگ دفتر انتظار را
در آتش اشتیاق دیدارت می سوزانم...!
.
✍انسان سه گونه میمیرد:
🔴مرگ روح
🔴مرگ وجدان
🔴مرگ جسم
👈 مرگ روح یعنی :
شکستن وقار و غرور یک انسان به
دست دیگری...
👈 مرگ وجدان :
یعنی استفاده از انسانها برای
مقاصد شخصی بدون هیچ گونه
پشیمانی و ترحمی...
👈 مرگ جسم :
یعنی ایستادن نفس و تپش قلب...
دردناکترین مرگ ها مرگ روح است
وحشتناک ترین مرگ ها، مرگ وجدان
و آسان ترین مرگ ها مرگ جسم است
.
🔵 همنشینان در آخرت
✍ بهشتی ها بدون غل و غش و بدون حسد و کینه، مهربان و باصفا با هم می نشینند و از هم بهره می گیرند.
خانواده و فامیل و همسران که در دنیا با هم مؤمنانه زندگی می کردند، آنجا هم می توانند دور هم باشند.
بر خلاف جهنمی ها که همنشینان بدی هستند.
هر زمان گروهی وارد میشوند، گروه
دیگر را لعن می کنند.
اهل جهنم با فحش و دعوا با یکدیگر برخورد می کنند. بر خلاف اهل بهشت که صفا و صمیمیت و مهر و محبت بین آنان حاکم است.
📚 کتاب بهشت و جهنم
.
🔥چهار سوال قیامت
✍ امام_صادق (ع) :
🌹بدان فردا که در برابر خداوند عزوجل
قرار گیری از چهار چیز پرسیده میشوی:
1⃣ جوانیات را در کجانابود ساختی؟!
2⃣ عمرت را در کجا سپری کردی؟!
3⃣ ثروتت را از کجا بهدست آوردی؟!
4⃣ و آن را در کجا خرج کردی؟!
👈🏻پس برای آن روز آماده باش و پاسخش
را فراهم ساز..
📚الکافی ج۲ص۱۳۵ح۲۰