🔴 #تجربه_نزدیک_به_مرگ
✍ من از نوجوانی در هیئت و جلسات فرهنگی مسجد محل حضور داشتم. پدرم به من توصیه می کرد که وقتی برای آقا امام حسین علیه السلام و یا حضرت زهرا (س) و اهل بیت (ع) اشک می ریزی، قدر این اشک را بدان. اشک بر این بزرگان، قیمتی است و ارزش آن را در قیامت میفهمیم. پدرم از بزرگان و اهل منبر شنیده بود که این اشک را به سینه و صورت خود بکشید و این کار را می کرد. من نیز وقتی در مجالس اهل بیت السلام گریه می کردم. اشک خود را به صورت و سینه ام می کشیدم. حالا فهمیدم که چرا این سه عضو بدنم نمیسوزد!
📚 کتاب سه دقیقه در قیامت
🔴 بوی سیب سرخ!
✍ مرحوم شیخ رجبعلی خیاط با جمعی از رفقایشان وارد قبرستانی شدند.
یکمرتبه ایستادند و شروع کردند به امام حسین (ع) سلام دادن. بعد شیخ رجبعلی میگوید: رفقا بوی خوش گل سرخ و یا سیب سرخ را استشمام میکنید؟
آنها گفتند: نه.
شیخ از مسئول قبرستان پرسید:
امروز چه کسی را دفن کردند؟ میگوید: کسی را همین پیش پای شما دفن کردند. و آنها را سرقبر او میبرد. در آنجا برخی دیگر همان بوی خوش را استشمام میکنند. شیخ میگوید: این شخص از محبان و اهل زیارت سیدالشهداء (ع) بود. وقتی دفن شد، سیدالشهداء به اینجا تشریف آوردند و بوی خوش از آن حضرت است. و به واسطه این شخص عذاب از این قبرستان برداشته شد.
🔹 نظام رشتی از مادحین حضرت بود. وی را پس از مرگ دیدند، پرسیدند: در قبر وضعیت چگونه است؟
فقط این بیت شعر را خواند:
شکر خدا را که در پناه حسینم
عالم از این خوب تر پناه ندارد...
📚 کتاب از احتضار تا عالم
🔴 درد و رنج در حال احتضار
✍ از امام صادق (ع) درباره علت راحت جان دادن بعضی از کفّار و مؤمنین و سخت جان دادن برخی دیگر سؤال شد و ایشان در جواب فرمود: «راحت جان دادن مؤمن ثواب عمل اوست که تعجیل در آن شده است. و سخت جان دادن او برای پاک کردن او از گناهانش است تا پاک و پاکیزه وارد آخرت شده مستحق ثواب ابدی گردد زیرا مانعی برای رسیدن به این ثواب جز گناهانش وجود ندارد. و راحت جان دادن کافر اجر کارهای نیک او در دنیا است تا وارد آخرت شود در حالی که در اعمالش جز آنچه موجب عذاب است، وجود ندارد. و سخت جان دادن کافر شروع عذاب خداوند در حق اوست بعد از اتمام جزای کارهای نیک اش. و همه اینها بدان جهت است که خدا عادل است و ستم نمی کند.
📚 کتاب انسان و معاد
🔵 شدت اشتیاق خداوند به بندگانش
✍️ حجت الاسلام و المسلمین فرحزاد: خداوند در حدیث قدسی به حضرت داوود میفرماید: اگر بندههای گناهکاری که رو برگرداندهاند، بدانند که چه قدر مشتاق آنها هستم و چه قدر به برگشتن آنها امید دارم از شوق جان میدهند و بند بند وجودشان از شدت محبت و عشق من از هم باز میشود.
در ادامه میفرماید: ای داوود این شدت اشتیاق من به بندههای فراری است و چگونه است اشتیاق و ارادتم به بندگانی که در آغوش من هستند و به سمت من در حرکت هستند؟ اینها را خدایی میگوید که بینیاز مطلق است و اگر تمام مخلوقات از او برگردند غباری بر دامن کبریایی نمینشیند و اگر از عبادت و اطاعت محض پر شوند ذرهرای بر کبریایی او اضافه نخواهد شد.
💐 پيامبر خدا صلى الله عليه و آله:
✍ خداوند آخرت را دوست، و دنيا را دشمن مى دارد.
پس، شما نيز آنچه را خدا دوست دارد، دوست بداريد و آنچه را دشمن مى دارد، دشمن بداريد،
و فريب چيزى را كه از اهلش جدا مى شود، نخوريد، و براى آنچه ماندنى است،
كار كنيد تا به پاداش آخرت دست يابيد.
📚 کتاب دنیا و آخرت از نگاه قرآن و حدیث
🔴 پرخوری!
وسائل الشیعة به نقل از حفص بن غیاث: از امام صادق علیه السلام، درباره سخنانی که میان یحیی علیه السلام و ابلیس رد و بدل شد، فرمود:
✍ یحیی به شیطان گفت: این آویزها چیست؟ شیطان گفت: اینها شهوات و امیالی است که فرزند آدم گرفتار آنها شده است. یحیی گفت: آیا چیزی از آنها برای من نیز هست؟ شیطان گفت: گاه سیر و پر میخوری و ما هم تو را از نماز و یاد خدا باز میداریم. یحیی گفت: با خدا عهد میبندم که هرگز معده خود را از غذا پر نکنم. و ابلیس گفت: من هم با خدا عهد میبندم که از این پس هرگز مسلمانی را اندرز ندهم.
آن گاه امام جعفر صادق علیه السلام فرمود: ای حفص! با خدا عهد میبندم که جعفر و خاندان جعفر هرگز شکمهای خود را از طعام انباشته نکنند و با خدا عهد میبندم که جعفر و خاندان جعفر هرگز برای دنیا کار نکنند.
📚 میزان الحکمه جلد۱ ص ۱۸۷
✍ مردی خدمت حضرت پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) رسید و گفت: هیچ گناهی نمانده که انجام نداده باشم. چگونه میتوانم توبه کنم؟
رسول اکرم(صلی الله علیه و آله) پرسیدند : آیا هیچ یک از پدر و مادرت زنده هستند؟ مرد پاسخ داد : پدرم زنده است. حضرت فرمودند : به پدرت نیکی کن تا آمرزیده شوی.
وقتی او رفت ، پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) فرمودند : کاش مادرش زنده بود. اگر به مادرش نیکی میکرد، زودتر آمرزیده میشد.
📚 بحار الانوار ، ج۷۴، ص
.
💠 شاخه درخت
✍ ابوعثمان مى گوید:
من با سلمان فارسى زیر درختى نشسته بودم. او شاخه خشكى را گرفت و تكان داد و همه برگهایش فرو ریخت. آنگاه به من گفت: نمى پرسى چرا چنین كردم؟
گفتم: چرا این كار را كردى؟
در پاسخ گفت:
زمانی زیر درختى در محضر پیامبر(ص) نشسته بودم. حضرت شاخه خشك درخت را گرفت و تكان داد و تمام برگهایش فرو ریخت. سپس فرمود:
سلمان، سؤال نكردى چرا این كار را انجام دادم؟
گفتم: منظورتان از این كار چه بود؟
فرمود: وقتى كه مسلمان وضویش را به خوبى گرفت سپس نمازهاى پنچگانه را بجا آورد، گناهان او فرو مى ریزد همچنان كه برگ هاى این درخت فرو ریخت.
📚 بحار ج 82، ص 319
.
🔵 آثار عجیب سحرخيزى
عَلىُّ بْنُ مُحَمّدِالنَوْفلِى قالَ سَمِعْتُه [الهادى عليه السلام] يَقُولُ:
از امام هادى عليه السلام شنيدم كه مى فرمود: بنده خدا شب از خواب برمى خيزد و چرتش مى گيرد و به راست و چپ متمايل مى شود و گاهى چـانه اش به طرف سينه اش مى افتد، پس خداوند متعال دستورمى دهد درهاى آسمان گشوده مى شود، به فرشتگان مى فرمايد: به بنده ام نگاه كنيد بخاطر چيزى كه واجب نكرده ام اين چنين خود را براى تقرّب به من به زحمت انداخته است، به اميد يكى از سه حاجت: گناهى كه آن را براى او ببخشايم، توبه اى كه براى او تجديد كنم، يـا روزى او را زيــاد كنـم. آگاه باشيد اى فرشتگان من كه هر سه را براى او روا كـردم.
📚 تهذيب الاحكام 2: 130 ح 460
🔴 چگونگى حضور در قيامت!
✍ قرآن نحوه حاضر شدن انسان در صحنه قيامت را چند نوع بيان نموده است:
گاهى مى فرمايد: انسان تنها مبعوث مى شود؛ «وكُلُّهم آتِيهِ يَومَ القِيامَةِ فَرداً»
گاهى مى خوانيم: انسان همراه با رهبرى كه در دنيا پذيرفته است مبعوث مى شود؛ «يَومَ نَدعُوا كُلّ اُناسٍ بِاِمامِهِم»
و گاهى مى خوانيم: مردم دسته دسته و بطور فوج فوج وارد مى شوند؛ «فَتَاءتُونَ اَفواجاً»
دليل اين تفاوتها آن است كه انسان از نظر فريادرسى تنهاى تنهاست، يعنى مال، ثروت، دوست و فاميل به درد او نمى خورند، واز نظر سرنوشت، با رهبرى كه انتخاب كرده همراه است، و از نظر شكل و قيافه، در ميان گروهى كه همكار و همفكر او هستند خود را مى يابد.
بنابراين ممكن است انسانى در شكل خاصّى و در پشت سر رهبر خويش و در ميان انبوه جمعيّت باشد، ولى فريادرسى نداشته و خود را تنها ببيند.
📚 کتاب معاد، استاد قرائتی
🔵 جاودانگى، لطف الهى است...
✍ آيا در بهشت و جهنّم بودن، هميشگى است و هيچ كس نمى تواند انسان را از آن خارج كند؟
پاسخ: اوّلاً؛ خلود وابديّت تنها براى تمام بهشتيان است، امّا همه اهل جهنّم در آن براى هميشه نيستند، زيرا گروه هايى بعد از مدّتى عذاب وشكنجه مشمول شفاعت و عفو قرار مى گيرند.
ثانيا؛ معناى خلود اين نيست كه خداوند نتواند مؤ منان را از بهشت بيرون كند و لذا در ادامه آيه جمله«الاّ ما شاءَ رَبّك» در كنار خلود و تداوم قهر يا لطف خدا آمده است.
بنابراين خداوند قدرت دارد كه هر كارى را انجام بدهد، امّا چون بر خود لازم كرده و قول داده كه بهشتيان را در بهشت جاودانه قرار دهد، پس بهشتيان در بهشت جاودانه خواهند ماند.
خداوند در قرآن بعضى كارها را بر خودش واجب كرده گرچه قدرت بر انجام ندادن آن را هم دارد، ولى بخاطر حكمت و عدالت يا وعده اى كه داده قطعاً عمل مى فرمايد از جمله:
۱ هدايت مردم. «اِنّ عَلَينَا لَلهُدى»
۲ رحمت و لطف. «كَتَبَ عَلى نَفسِهِ الرَّحمَة»
۳ رزق و روزى. «عَلَى اللّه رِزقُها»
۴ حفظ قرآن از تحريف. «و اِنّا لَهُ لَحافِظُون»
۵ يارى و نجات مؤمنان. «كانَ حَقّاً عَلَينا نَصرُالمُؤمِنِينَ كَذلِك حَقّا عَلَينا نُنجِ المؤمِنِينَ»
.