نکته تفسیری صفحه ۳۶:
سوگندهای بیاساس:
یکی از عادتهای ما در زندگی روزمره، قسم خوردن است. اگر به صحبت کردن معمول خود یا اطرافیانمان دقّت کنیم، عبارات «وَ الله»، «به خدا» و... را زیاد می شنویم. البتّه معمولاً ما از گفتن آنها قصد جدی نداریم و این کلمات را ناخودآگاه به زبان می آوریم. این عادت اگرچه پسندیده نیست و بهتر است انسان مراقب سخن گفتن خود باشد و بیهوده به خدا سوگند نخورد، طبق این آیه، سوگندهای بیهوده ای که از روی عمد گفته نمی شود، حکم سوگندهای شرعی را ندارند؛ چراکه سوگند واقعی به خدا، یکی از موضوعات مهم در دین اسلام است. اگر انسان از روی فهم و دقّت به خدا قسم بخورد که کاری را انجام دهد یا انجام ندهد، بر او لازم است که به سوگندش عمل کند، و اگر آن را بشکند، باید کفّاره بدهد.
بر اساس آیه ی 89 سوره ی مائده، کفاره ی شکستن سوگند، غذا دادن به ده شخص بینوا یا لباس پوشاندن بر آنها یا آزاد کردن یک برده است، و اگر کسی نمی تواند هیچیک از این کارها را انجام دهد، باید برای شکستن سوگندش، سه روز روزه بگیرد. البته برخی از سوگندهای عمدی را می توان شکست؛ بلکه برخی از آنان را باید شکست. مثلاً اگر کسی سوگند بخورد که به دیدار مادر یا برادرش نرود، یا اینکه سوگند بخورد که دیگر نماز نخواند، سوگندش باطل است و هیچ ارزشی ندارد؛ چون با سوگند خوردن به خدا خواسته است که فرمان او را زیر پا بگذارد. گفته اند که این آیه پس از آن نازل شد که میان داماد و دختر یکی از یاران پیامبر صلوات الله علیه به نام عبدالله بن رواحه اختلاف ایجاد شد و او سوگند یاد کرد که برای آشتی دادن میان آن دو، هیچ دخالتی نکند. در این هنگام، این آیه نازل شد و اینگونه سوگندها را ممنوع و بی اساس اعلام کرد. کسی که عمداً به دروغ سوگند بخورد، مرتکب گناه بزرگی شده است.
امام صادق علیه السلام در این باره فرموده است: «کسی که قسمی بخورد و بداند که دروغ می گوید، در حقیقت با خدا جنگیده است.»[1] حتّی انسان تا جایی که می تواند، باید از خوردن سوگند راست هم خودداری کند؛ زیرا مقام خدا والاتر از این است که برای گذراندن امور زندگیمان، پیوسته به نام او قسم بخوریم. در روایتی آمده است که حضرت عیسی علیه السلام به حواریون خود فرمود: «موسی علیه السلام به شما دستور می داد که به دروغ به خدا سوگند نخورید؛ ولی من به شما فرمان میدهم که نه به دروغ به خدا سوگند بخورید و نه به راست.»[2]
[1] . سفینه البحار ، ج8 ، ص759
[2] . بحارالانوار ، ج101 ، ص280 / غیر از این دو منبع ، بقیه متن از تفاسیر نمونه و آلاء الرحمن اقتباس شد .
بچههایی هستند که بعد از انجام یک کار اشتباه بلافاصله عذرخواهی🙏🏻 میکنند، اما هم شما و هم خودش میداند که این صرفا راهی برای فرار از تنبیه است.
برای اینکه عذرخواهی شکل واقعی و حقیقی پیدا کند، مهمترین شرط، پشیمانی است. اگر کودک از کار بدی که انجام داده است، پشیمان نیست به او توضیح بدهید و برایش زمانی تعیین کنید تا به اشتباهش فکر کند. همیشه روی این نکته تایید کنید که تا زمانی که از کارش پشیمان🤦🏻 نیست، لازم نیست عذرخواهی کند. برای کمک به درک بهتر کودک 👶🏻نسبت به رفتارش میتوانید تاثیر آن رفتار را روی دیگران با هم بررسی کنید. حتی میتوان از کودک خواست که خودش را به جای طرف مقابل بگذارد و احساساتش را بیان کند. این تمرین کمک میکند ارزش اخلاقی عذرخواهی به درستی برایش درونی شود.
#کودک_من
دقت کردین
وقتی بچه هستیم ، میگن بچه است نمیفهمه
وقتی جوان هستیم ، میگن جوون و خامه نمیفهمه
وقتی هم پیر هستیم ، میگن پیره حالیش نیست
فقط موقعی که میمیریم میان سر قبرمون و میگن عجب انسان فهمیده ای بود😂😂😂
9.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ عروس باید همه چیزو مدیریت کنه...😅
11.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بالاترین ذکر برای نجات از آتش #جهنم از زبان آیتالله شاه آبادی
آیت الله جاودان؛
یکبار مرحوم آیت الله حق شناس مرا صدا کردند و به من گفتند:
من جان ندارم که آنچنان #عبادت کنم ولی سعی میکنم #گناه نکنم تا آن دو رکعت نمازی که میخوانم بماند.
آدم اگر هرروز فقط یک آجر بفرستد و آن را خراب نکند بالاخره طی ده سال می تواند یک خانه بسازد ....
اما اگر هر روز یک طبقه بسازد و آن را خراب کند در آخر چیزی نمی ماند.
#گناه عمل انسان را تباه میکند.
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نور شگفتانگیز عملی که در قبر و #برزخ و #قیامت، همراه مومن است!
#استاد_انصاریان
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مادر تو شوهر بده....
🎙حاجآقاقرائتی
6.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📛آدرنالین خالص🙄
💥#منبع محتوای #متنوع #مختصر و #مفید، بازدید و کپی کنید و نشردهید.
لینک👈 کانال برای توجه