❇ تفســــــیر
تردید به خود راه مده!
چون در آیات گذشته، قسمت هائى از سرگذشت انبیاء و اقوام پیشین ذکر شده بود و ممکن بود بعضى از مشرکان و منکران دعوت پیامبر(صلى الله علیه وآله)، در صحت آنها تردید کنند، قرآن از آنها مى خواهد که براى فهم صدق این گفته ها، به اهل کتاب مراجعه کنند و چگونگى را از آنها بخواهند; چرا که در کتب آنها، بسیارى از این مسائل آمده است.
ولى به جاى این که روى سخن را به مخالفان کند، پیامبر ص، را مخاطب ساخته چنین مى فرماید:
اگر از آنچه بر تو نازل کردیم در شک و تردید هستى، از آنها که کتب آسمانى را قبل از تو مى خوانند بپرس! (فَإِنْ کُنْتَ فی شَکّ مِمّا أَنْزَلْنا إِلَیْکَ فَسْئَلِ الَّذینَ یَقْرَؤُنَ الْکِتابَ مِنْ قَبْلِکَ).
تا از این طریق ثابت شود که آنچه بر تو نازل شده، حق و از طرف پروردگار تو است (لَقَدْ جائَکَ الْحَقُّ مِنْ رَبِّکَ).
بنابراین، هرگز از تردیدکنندگان مباش! (فَلاتَکُونَنَّ مِنَ المُمْتَرینَ).
🌼🌼🌼
این احتمال نیز وجود دارد که آیه فوق، بحث تازه و مستقلى را درباره صدق دعوت پیامبر(صلى الله علیه وآله)عنوان مى کند و به مخالفان مى گوید اگر در حقانیت او تردید دارند، نشانه هاى او را که در کتب پیشین مانند تورات و انجیل نازل شده، از اهل کتاب بپرسند.
شأن نزولى که در بعضى از تفاسیر نقل شده نیز، این معنى را تأئید مى کند و آن این که جمعى از کفار قریش مىگفتند: این قرآن از طرف خدا نازل نشده، بلکه شیطان به محمّد(صلى الله علیه وآله) القاء مى کند! این سخن سبب شد که عده اى در شک و تردید فرو روند، خداوند با آیه فوق به آنها پاسخ گفت.
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۹۴ سوره مبارکه یونس)
sapp.ir/basijnews.khorasan_razavi
یا رضا جان؛
خواهم به جوانی، زِ خدا عمرِ دراز
تا پیر شوم، پیر غلامت گردم ...
📸 حدیثه محمدگلی
#سلام_آقا
sapp.ir/basijnews.khorasan_razavi
راهکارهای زندگی موفق در جزء پنجم قرآن کریم👆👆👆
التماس دعا🤲
sapp.ir/basijnews.khorasan_razavi
🌺 درود بر شما ارتشیان
✨ شما مردان خدا که
🌷میراثدار خون شهیدانید
🌲 پاینده باشید و سربلند.
💠 #روز_ارتش گرامي باد
#وقايع_روز
╭┅═🍃🍃🌼🍃🍃═┅╮
sapp.ir/nardooneh_razavi99
روابط عمومی کل سپاه از شهادت سردار حجازی خبر داد
سپاه نیوز: روابط عمومی کل سپاه در اطلاعیه ای از شهادت سردار حجازی جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه بر اثر عارضه قلبی خبر داد.
به گزارش سپاه نیوز؛ روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه ای از شهادت سردار سرافراز ، جانباز عالیقدر سرتیپ پاسدار سید محمد حسین زاده حجازی جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه پس از سالها مجاهدت و تلاش خستگی ناپذیر در عرصههای مختلف پاسداری از انقلاب و نظام اسلامی ، بر اثر عارضه قلبی خبر داد.
متن اطلاعیه روابط عمومی کل سپاه به این شرح است :
👇
http://sepahnews.com/index.php/component/k2/item/12010
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
«إِنَّ الَّذِينَ حَقَّتْ عَلَيْهِمْ كَلِمَتُ رَبِّكَ لَا يُؤْمِنُونَ»
(و بدان) کسانى که فرمان پروردگار تو بر آنان تحقّق یافته، (و به جرم اعمالشان، توفیق هدایت را از آنها گرفته هرگز)ایمان نمى آورند.
«وَلَوْ جَاءَتْهُمْ كُلُّ آيَةٍ حَتَّىٰ يَرَوُا الْعَذَابَ الْأَلِيمَ»
هر چند تمام آیات
(و نشانه هاى الهى) به آنان برسد، تا زمانى که عذاب دردناک را ببینند! (زیرا تاریکى گناه، قلبهایشان را فراگرفته است.)
(سوره مبارکه یونس/ آیه ۹۶_۹۷)
sapp.ir/basijnews.khorasan_razavi
❇ تفســــــیر
سپس به پیامبر(صلى الله علیه وآله)اعلام مى کند: در میان مخالفان تو، گروهى متعصّب و لجوج هستند که انتظار ایمان آنها بیهوده است، آنها از نظر فکرى چنان مسخ شده اند و آن قدر در راه باطل گام برداشته اند، که وجدان بیدار انسانى را به کلّى از دست داده و به موجودى نفوذناپذیر تبدیل شده اند، منتها قرآن این موضوع را به این تعبیر بیان مى کند: کسانى که فرمان پروردگارت بر آنها ثابت و مسجّل شده، ایمان نخواهند آورد (إِنَّ الَّذینَ حَقَّتْ عَلَیْهِمْ کَلِمَتُ رَبِّکَ لایُؤْمِنُونَ).
🌼🌼🌼
حتى اگر تمام آیات و نشانه هاى پروردگار به سراغ آنها بیاید، ایمان نخواهند آورد، تا زمانى که عذاب الیم الهى را با چشم خود ببینند (وَ لَوْ جائَتْهُمْ کُلُّ آیَة حَتّى یَرَوُا الْعَذابَ الأَلیمَ) که آن زمان، ایمان بر ایشان اثرى ندارد.
در حقیقت، نخستین آیات مورد بحث، از عموم مردم دعوت به مطالعه، تحقیق و سؤال از اهل اطلاع کرد و به دنبال آن از آنها خواست که با روشن شدن حق، به حمایت و دفاع از آن به پاخیزند.
ولى در آیات اخیر مى گوید: نباید انتظار ایمان آوردن همه آنها را داشته باشى; زیرا گروهى آن قدر فاسد شده اند که دیگر قابل اصلاح نیستند، بنابراین نه از عدم ایمان آنها دلسرد باش، و نه نیروى خود را روى هدایت آنان هدر ده، بلکه به گروهى بپرداز که اکثریت را تشکیل مى دهند و قابل هدایتند.
.
ذکر این نکته نیز لازم به نظر مى رسد که در چند آیه قبل، درباره فرعون خواندیم که او بعد از نزول عذاب و گرفتار شدن در چنگال طوفان، اظهار ایمان کرد، ولى این گونه ایمان چون جنبه اضطرارى داشت، براى او سودى نداشت.
اما در آیات مورد بحث مى گوید: این تنها راه و روش فرعون نبود، بلکه همه افراد لجوج، خودخواه، مستکبر و سیاه دل، که به اوج طغیان رسیده اند نیز، همین حالت را دارند، آنها نیز ایمان نمى آورند، مگر این که عذاب الیم را ببینند، همان ایمانى که براى آنها بى اثر است.
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۹۶_۹۷ سوره مبارکه یونس)
sapp.ir/basijnews.khorasan_razavi