❇️یادداشت/
✅دوباره حاشیهها!
🔻این روزها مسائل مربوط به مجلس شورای اسلامی در صدر اخبار رسانهها قرارگرفته است. گویی اینکه مجلس کنونی زیر ذرهبین است یا اینکه عدهای قصد کردهاند تا مجلس یازدهم را هر طور شده به سوی حاشیهها بکشانند.
🔹نکات تحلیلی: 1ـ درباره برخی مسائل اخیر مجلس چه اتفاق تازهای رخ داده است که این همه افکار عمومی را تحت تأثیر خود قرار داده و چون برخی رسانهها با ضریب دادن بر آن دمیدهاند، گویی اینکه چنین موضوعاتی مسائل اصلی کشور هستند. 2ـ آیا واقعاً در دورههای گذشته نمایندگان مجلس مانند دیگر کارگزاران بخشهای نظام، از امکاناتی مانند خودرو استفاده نمیکردند؟ فراهم کردن برخی تسهیلات برای نمایندگان اقدامی بوده که در همه دورهها تکرار میشود. البته این امکانات که در اختیار نمایندگان قرار میگیرد، در راستای انجام وظایف نمایندگی بوده است. به همین دلیل آیا کسی خبر دارد که وضعیت مسکن و خودروی نمایندگان ادوار گذشته مجلس چگونه تأمین شده است؟ در پاسخ به این پرسش کسی حافظه اش یاری نمیکند، چون اساساً در آن ایام بحثی مطرح نشده است؛ زیرا خودرویی که با آن نمایندگان به حوزه انتخابیهشان سر بزنند و با آن در جلسات شرکت کنند، امری دور از انتظار تلقی نمیشد، چه اینکه استفاده مسئولان همه بخشهای نظام از خودرو برای امور اداری، هیچگاه باعث تعجب، نقد و جنجالآفرینی نشده است. در اصل این اقدام تردیدی نیست، هر چند در شیوه ارائه چنین تسهیلاتی ممکن است پیشنهادات مناسبتری هم باشد. 3ـ تا اینجا همه چیز طبیعی است؛ اما اینکه نماینده اصلاحطلبی که خود در دوره قبل از همه امکانات و تسهیلات مجلس استفاده کرده، حالا منتقد اقدام کنونی شده، باید در صداقت او شک کرد. جریان سیاسی که برای نمونه چشمان خود را بر روی ضرر حدود 150هزار میلیارد تومانی وزیر اصلاحطلب نفت به دلیل حذف کارت سوخت بسته و متعرض واگذاری خودرویی که در هر دوره مجلس، آن را برای نمایندگان فراهم میکرده، شده است، حتماً مغرضانه رفتار میکند و مقاصد دیگری در سر میپروراند.
🔺نکته نهایی: درباره مسئولیت نمایندگان مجلس فعلی، آنچه باید باشد، تمرکز مجلس بر مسائل اصلی مردم است؛ آنچه نباید باشد سرگرم شدن به حواشی است. از بعد اقتصادی نیز چون مردم در شرایط معیشتی دشواری قرار دارند، همه تصمیمات و اقدامات خود نمایندگان باید با در نظر گرفتن چنین ملاحظاتی باشد. نمایندگان مجلس پیش از هر اظهار نظر و کنش سیاسی باید تبعات سیاسی و رسانهای آن را محاسبه کنند. این مجلس متصف به صفت انقلابی بودن است و در طراحی امور مرتبط با مجلس و نمایندگان و خاصه جهتگیری کلی و کلان مجلس شورای اسلامی، باید این نکته مهم مورد توجه واقع شود.
🔴(نویسنده: عزیزغضفری)
📡@Basir20
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ ویژه هفته دفاع مقدس
🔵 موضوع: پیغام فتح|دست های خالی و خیال های باطل
❌روز پنجم شروع جنگ؛ مقاومت مردم شهر های مرزی در روزهای اول جنگ با دست خالی جای غرور و افتخار داشت...
📡@Basir20
✅ ولایت پذیری از ولی فقیه؛ تمرین ولایت مداری در عصر ظهور حضرت مهدی(عج) است.
1⃣ قسمت اول - مقدمه
شیعیان پس از عصر نبوی، حدود 250 سال جانشینان پیامبر صلی الله علیه و آله را میان خود میدیدند و از ایشان از جهات معنوی، علمی، سرپرستی دینی، قضایی و برخی هدایتهای سیاسی بهره میبردند. اما با ورود به عصر غیبت، شیعیان که دیگر از نعمت حضور امام معصوم علیه السلام در میان خود محروم شده بودند، خلأ شدیدی احساس میکردند؛ از این رو برای جبران این خلأ باید چارهای اندیشیده میشد. امام زمان علیه السلام و دیگر معصومان علیهم السلام در روایاتی، نقشهای بر زمین مانده را از وظایف عالمان دینی برشمردند و مردم نیز برای رفع نیازهای دینی خود که در اثر تحولات زمانه تغییر میکرد یا پیچیده میشد، به سراغ عالمان دینی رفتند.
نتیجه تعامل میان چهار عنصر مردم، عالمان، تحولات زمانه و متون دینی مرتبط با موضوع، ایجاد سازمان مرجعیت و تکامل تدریجی آن در بستر تاریخ، و تحول آن به نظام ولایت فقیه بود که پس از انقلاب اسلامی در عرصه سیاسی ـ اجتماعی ایران حضوری فعال یافت.
این مقاله عهده دار بررسی سیر رشد تدریجی نیابت عام است که در برههای از زمان در قالب مرجعیت تقلید شکل گرفت و به تدریج تحول یافت و در قالب ولایت فقیه آشکار شد.
👈 ادامه دارد ...
#هادیان_بصیر
#ثامن
#هفته_دفاع_مقدس
📡@Basir20
✅هشدار تند گردانهای حزب الله عراق به آمریکا
🔻«ابوعلی العسکری»، مسئول امنیتی گردانهای حزب الله عراق در پاسخ به تهدیدات مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا علیه بغداد اعلام کرد: پمپئو عادت کرده است از زبان تهدید و زورگویی استفاده کند.
🔸وی خطاب به پمپئو گفت: تمام تلاشت را به کار بگیر و هر نقشهای داری انجام بده، به خدا قسم نمیتوانی اراده رزمندگان مقاومت را تضعیف کنی.
🔹العسکری بیان کرد: تهدیدات تو خزعبلاتی است که اثر آن به خودت و ارباب احمقت بازمیگردد. بدان، مردانی هستند که قلبهای آنها مانند پارههای آهن است و آنها بدون هیچ ترحمی، بینی تو و نظامیانت را به خاک می مالند.
🔸پیش از این، رسانههای عراقی گزارش دادند که مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا به تازگی پیام تهدیدآمیز دولت این کشور را به برهم صالح، رئیس جمهور عراق و از آن طریق به مصطفی الکاظمی نخست وزیر این کشور رسانده است.
🔹در این پیام تهدیدآمیز آمده است که آمریکا در صورت ادامه یافتن حملات راکتی علیه سفارت خود در منطقه سبز بغداد، اقدام به بستن این سفارتخانه میکند. پمپئو همچنین برای این مسأله ضربالاجل تعیین کرده است.
🔸در همین خصوص «کاطع الرکابی» عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق اعلام کرد: ما از مطرح شدن این سخنان از سوی مسئولان کشوری مانند آمریکا و تهدید کردن عراق مبنی بر بستن سفارتخانه خود یا هدف قرار دادن یک گروه خاص تعجب میکنیم.
🔺وی گفت: امیدوار بودیم که شرایط به این حد نرسد که وزیر خارجه کشوری مانند آمریکا، مقامات عراقی که با آنها توافقنامه استراتژیک دارند، تهدید کند. هدف از این تهدیدات، ممانعت از اقدامات دولت عراق برای بیرون کردن نظامیان آمریکایی از این کشور است.
📡@Basir20
✅ ولایت پذیری از ولی فقیه؛ تمرین ولایت مداری در عصر ظهور حضرت مهدی(عج) است.
2⃣ قسمت دوم - نیابت علمی
در زمان حضور امامان (علیهم السلام)، مردم، معارف دینی خود را مستقیماً یا به واسطه شاگردان، از امام معصوم (علیه السلام) دریافت میکردند. در عصر غیبت صغرا نیز به واسطه نواب خاص، این امر تا حدی ممکن بود؛ اما با مرگ سمری، چهارمین نایب خاص امام (عجل الله تعالی فرجه الشریف) این امکان از میان رفت؛ نه دیگر خود امام (علیه السلام) در میان مردم بود و نه شاگردی یا نایبی داشت که حلقه ارتباط مردم با او باشند. شیعیان باید چه میکردند؟ در این بین راویان و محدثان به اعتبار پیشینه عملکردی خود در پاسخگویی به مراجعات علمی مردم در عصر امامان (علیهم السلام) که به توصیه و تأیید ایشان علیه السلام صورت میگرفت، عهدهدار پاسخگویی به نیازهای علمی شیعیان شدند؛ در عین حال روایتی منقول از حضرت حجت (علیه السلام) با صراحت وظیفه عالمان دینی را در عصر غیبت روشن میساخت. این روایت را سفیر دوم بیان کرده بود؛ یعنی پیش از آنکه سفیر چهارم ـ طبق توقیعی که از امام نقل کرده است ـ پایان نیابت خاص را برای همیشه اعلان کند، چراغ راه در پیش رو روشن شده بود. روایت مذکور بابی جدید از نیابت را بر عالمان گشود.
حضرت حجت (عجل الله تعالی فرجه الشریف) شیعیان را امر میکند در رخدادها و حوادث پیش آمده به راویان احادیث امامان (علیهم السلام) مراجعه کنند و آنها را حجت امام بر خود بدانند: «و اما در حوادث پیش آمده، به راویان احادیث ما مراجعه کنید. آنان، حجت من بر شما و من حجت خدا بر آنها هستم» (صدوق، 1405: ص484). یعنی سخن آنها، حجت، دلیل و برهان من بر شما و در واقع سخن آنها سخن من است. سخنشان را همچون سخن من تلقی کنید و آن را بپذیرید. طبق این دستورالعمل امتثال اوامر راویان، همچون اوامر امام (علیه السلام) لازم میشود که همان معنای نیابت است؛ ولی این نیابت، دیگر نیابت خاص نیست که حضرت مستقیماً کسی را واسطه خود با مردم معرفی کند؛ بلکه گروهی را که دارای ویژگیهای مشخصی هستند (و در این روایت و برخی روایات دیگر به آن اشاره شده است) معرفی میکند. حال، این ویژگیها در هرکس یافت شود، نایب امام علیه السلام محسوب میشود؛ به همین سبب او را نایب عام مینامند. محقق کرکی (م940 ق) در تعریف نایب عام میگوید:
مراد از حاکم؛ امام معصوم یا نایب خاص او و در زمان غیبت، نایب عام امام میباشد و نایب عام کسی است که جامع تمام شرایط فتوا و حکم باشد. او را نایب عام مینامند؛ زیرا بر یک وجه کلی و با توجه به سخن معصومان (علیهم السلام) که «بنگرید به فردی از خودتان که حدیث ما را نقل کند و …» منصوب شده است (کرکی، 1408: ج11، ص266 به نقل: قاسمی، 1384: ج1، ص49).
به هر تقدیر، عالمان دینی که طی حدود دو قرن و نیم حضور امام معصوم علیه السلام، نیازهای علمی خود را از طریق امامان (علیهم السلام) تأمین میکردند. با آغاز غیبت برای جمعآوری و تدوین روایات معصومان (علیهم السلام)، تلاش فراوانی کردند، تا از این طریق بتوانند وظیفه نیابت خود و سرپرستی شیعیان را به انجام رسانند. در همین دوران، کتبی به نگارش در آمد که اینک از معتبرترین کتب روایی و فقهی شیعه محسوب میشود و از مهمترین منابعی است که عالمان شیعی در عصر حاضر از آنها بهره میگیرند. این، نشان از غنای علمی شیعه در آن دوران و به تکامل رسیدن وظیفه نیابت علمی عالمان دینی در آن عصر دارد. رسیدن به این مرحله از تکامل، به لحاظ تاریخی میتواند زمینهساز ورود به دیگر مراحل نیابت عام باشد.
در این بین، با توجه به اعتبار عالمان نزد مردم و احساس نیاز مردم به پناهی در عصر غیبت که بتواند بخشی از خلأ نبود امام معصوم (علیه السلام) را جبران کند، میتوان حدس زد که مردم نیز مرجعیت علمی و نیابت عام این عالمان را پذیرفته باشند. آنان، از این طریق میتوانستند تجربه ولایت پذیریشان در حوزه مسائل علمی را که در عصر حضور امامان معصوم (علیهم السلام) وجود داشت، استمرار بخشند.
از ربع آخر قرن چهارم، امامیه سخنان فقها را همچون بیانات خود امام دوازدهم میپذیرفتند؛ ولی حوزه مسؤولیت آنان را به اندازه وظیفه حضرتش نمیدانستند؛ به عبارت دیگر، فقها در جایگاه سخنگویانِ دیدگاههای امام در رابطه با آیین و قوانین اسلامی تلقی میشدند؛ لکن مسؤولیت مقام امامت را حائز نبودند (جاسم حسین، 1367: ص227).
👈 ادامه دارد ...
📡@Basir20
♦️ منطقه در یک نگاه | ۵ مهر ۱۳۹۹
1️⃣ «میشل عون» رئیسجمهور لبنان، کنارهگیری «مصطفی ادیب» مأمور تشکیل کابینه این کشور را پذیرفت.
2️⃣ طبق گزارش یک رسانه ترکیهای، آمریکاییها هماکنون در سوریه ۱۱ پایگاه نظامی فعال دارند و طی دو هفته اخیر ۳۰۰ کامیون سلاح و تجهیزات از عراق به سوریه فرستادهاند.
3️⃣ نائب رئیس جنبش فتح گفت که توافق این جنبش با حماس در راستای تلاش برای متحد کردن گروههای فلسطینی علیه طرحهای آمریکا و اسرائیل است.
4️⃣ فرستاده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان با بیان اینکه کشورش در مذاکرات مستقیم بینالافغانی حضور ندارد گفت که بهاحتمال زیاد طالبان برقراری آتشبس را پیش از رسیدن به یک توافق سیاسی قبول نخواهد کرد.
5️⃣ وزارت خارجه آمریکا با انتشار بیانیهای با ادعای حضور یک میلیون آواره در مأرب یمن، خواهان توقف حمله به این استان شد.
6️⃣ شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی مدعی شد که ارتش این رژیم از این که سلسله حوادث پیش رو در یک ماه آتی به افزایش تنشها تا بروز جنگ در غزه کشیده شود، بیم دارد.
7️⃣ تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی ادعا کرد، توافق ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و این رژیم پس از دهم اکتبر حاصل خواهد شد.
📡@Basir20
🔴 #لبنان| چرا ادیب رفت؟‼️
🔻 مصطفی ادیب امروز عطای نخست وزیری را به لقایش بخشید و اعلام کرد قصد دارد به شغل سابق خود بازگردد. علت اصلی استعفای او هم دخالت سعد حریری در انتخاب وزیر دارایی بود.
🔹 باتوجه به اکثریت مطلق پارلمان لبنان که در اختیار حزب الله و متحدانش است ، این گروه معتقد بود وزیر دارایی باید در اختیار شیعیان باشد . علت اهمیت وزارت دارایی اینست که تخصیص بودجه به مناطق و وزارت خانه ها توسط او صورت می پذیرد و مصوبات هیئت دولت با امضای او اعتبار دارد.
🔹 سعد حریری به عنوان رئیس بزرگترین جریان اهل سنت در پارلمان لبنان ( نخست وزیر طبق پیمان طائف باید حتما سنی باشد ) ابتدا با این امر ( شیعه بودن وزیر دارایی ) مخالفت کرد اما سپس پذیرفت به این شرط که خودش شخص وزیر دارایی را تعیین کند.
🔹حزب الله و امل به شدت با زیاده خواهی رئیس جریان المستقبل مخالفت کردند و اعلام داشتند: وقتی بناست وزارت دارایی به شیعیان تعلق گیرد ، نمایندگان این طایفه باید وزیر را تعیین نمایند. اینجا بود که اختلاف جدی فیمابین آن ها رخ داد و مصطفی ادیب نتوانست شکاف به وجود آمده را ترمیم نماید.
🔹همان گونه که قبلا هم نوشتم با توجه به اکثریت مطلق پارلمان لبنان که در اختیار حزب الله است ، هیچ دولتی بدون اذن و تایید این گروه تشکیل نخواهد شد و اگر شروط شیعیان پذیرفته نشود قاعدتا نخست وزیر هم منصوب نمی شود.
🔹لازم به ذکر است ، فرانسه مشکلی با تخصیص وزارت دارایی به شیعیان نداشت اما فشارهای پشت پرده سعودی و آمریکا به سعد حریری ، مانع از تشکیل دولت در لبنان گردید.
📡@Basir20
✅یادداشت/
❌تقلب در انتخابات آمریکا چقدر ممکن است؟
🔻سخنان هفته گذشته رئیسجمهوری آمریکا نشان داد او نگران شکست در انتخابات است؛ از این رو در حال آمادهسازی طرفدارانش برای تحولات پس از انتخابات و رویدادهای مهمی است که احتمال بروز آن زیاد است. ترامپ که تنها راه شکست خوردن در انتخابات را تقلب دموکراتها عنوان کرده با بسیج طرفداران خود و مقامات جمهوریخواه در ایالتها و شهرهای مختلف از هماکنون وارد فضای تنظیم شکایتهای رسمی علیه روند برگزاری انتخابات زودهنگام و انتخابات پستی در آمریکا شده است. این مجموعه شکایتها در نهایت منجر به این خواهد شد که دادگاه عالی قضایی آمریکا به عنوان مرجع اصلی و نهایی این دادرسی وارد عمل شده و نقش خود را که در حال حاضر به دلیل ترکیب اکثریتی جمهوریخواهان در آن به بازوی قضایی این حزب مبدل شده ایفا کند؛ تجربهای که سال 2000 و در جریان انتخابات آمریکا بین جورج واکر بوش و الگور به کمک آنها آمد.
🔸این در حالی است که در آن زمان ترکیب دادگاه عالی قضایی 5 به 4 به نفع جمهوریخواهان بود و به احتمال خیلی زیاد در زمان انتخابات نوامبر این ترکیب 6 به 3 به نفع جناح جمهوریخواه خواهد بود. استدلال ترامپ در جریان این شکایتها تقلبهای با بازه چند هزار رای در بعضی ایالتهای اثرگذار است. از آنجا که سیستم فدرال در جریان انتخابات حکمفرما نیست، ترامپ میتواند شهرداران و فرمانداران ایالتهای مهم بویژه آن دسته از شهرها و ایالتهایی را که توسط مقامات دموکرات اداره میشوند، متهم به تقلب کند.
🔹 از آنجا که در سازوکار انتخابات آمریکا مرجع بیطرف وجود ندارد و مجریان انتخابات همیشه گرایش سیاسی خود را حفظ کردهاند احتمال بروز تقلب بشدت وجود دارد. این احتمال عطف به تجربه تاریخی ترامپ در انتخابات 2016 و انتخابات سال 2000 هم دارد. سال 2016 ترامپ در حالی که 3 میلیون رای عمومی کمتر داشت اما با داشتن تنها 78 رای بیشتر در سیستم الکترال کالج، رئیسجمهور شد. 🔺سال 2000 هم جورج بوش با رای دیوان عالی قضایی آمریکا با تصاحب 500 رای بیشتر در فلوریدا به پیروزی رسید. از این منظر میتوان انتظار داشت ترامپ با عبور از صندوقهای رای به دنبال پیروزی در روندهای قضایی است.
✔️دکتر فؤاد ایزدی- استاد دانشگاه
📡@Basir20
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛔️ویژه هفته دفاع مقدس
✅ #موشن_گرافیک/ همه بودند همه هستیم
❌موضوع: کارگران در دفاع مقدس
📡@Basir20
✅ یادداشت/
❇️ إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ يَنْصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ (آیه7- سوره محمد)
🔻هفتمین روز دفاع مقدس روز بصیرت افزایی، دشمن شناسی و استکبار ستیزی نامگذاری شده است.
🔸رمز موفقیت ملت ایران در چهار دهه گذشته مقابل دشمنان کینهتوز، اتکا به خداوند متعال و حفظ وحدت ملی و اطاعت از ولی فقیه بوده است.
🔹اگر امروز هیچ قدرت منطقهای و فرامنطقهای جرات تعرض به میهن اسلامی ایران را ندارد به خاطر همین مولفه ها است. اکنون جنگ تمام نشده است و دشمنان استقلال و عزت ایران صرفاً تغییر تاکتیک داده و صحنه جنگ را عوض کردند، البته مدافعان امنیت و سربلندی ایران نیز تغییر روش داده و در عرصه های نوین مردانه مقابل آنها صف آرایی کردند.
🔸اینکه امروز جمعی از مدافعان جنگ نرم در ۱۸ استان در هفتمین روز مرحله دوم نهضت روشنگری ثامن، کمر همت بسته و حماسه سرا و روشنگر زوایای دفاع مقدس در بستر فضای مجازی شدند، نشان دهنده شناخت دقیق دشمن از سوی آنان است.
🔺قطعاً ظفرمندی نهایی نصیب ملت هوشیار ایران است که به " إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ يَنْصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ " ایمان دارند.
ملتمس دعا
دبیر قرارگاه تبیین و روشنگری
📡@Basir20
🔸قالیباف: با برنامه ۵ ساله میتوان چرخ صنعت را به راه انداخت
رییس مجلس در افتتاحیه نمایشگاه هوافضای سپاه:
🔹موفقیت زمانی به دست میآید که رابطه بین امام و امت را محکم برقرار کنیم.
🔹این نمایشگاه نشان داد ما قوی هستیم، اما افسوس میخورم که در اقتصاد ضعیف هستیم و دشمن بر ما فشار وارد میکند.
🔹دلیلش این است که در این حوزه مبتنی بر سنتهای الهی حرکت نمیکنیم و به جوانان میدان نمیدهیم.
🔹جنگ تمام شده، اما جهاد همچنان ادامه دارد.
🔹تردید ندارم که با یک برنامه پنج ساله میتوان چرخ کارخانهها و صنعت را به راه انداخت.
🔹مردم از ما کار میخواهند و آینده روشن است.
📡@Basir20
🔸مصرف ویتامین D خطر مرگ بر اثر کرونا را به نصف میرساند
🔹بر اساس یک پژوهش جدید که به تازگی به انجام رسیده است، بیماران مبتلا به کرونا که به اندازه کافی ویتامین دی (D) مصرف کنند، خطر مرگ آنها به میزان ۵۲ درصد به نسبت افرادی که از کمبود این ویتامین رنج میبرند، کمتر خواهد بود.
🔹ویتامین دی نقشی حیاتی در تقویت سیستم ایمنی بدن بازی میکند و ممکن است با التهابات مبارزه کند.
🔹نرخ کمبود ویتامین دی در برخی از گروههای مشابهی که به شدت از کرونا آسیب دیده اند، نیز بالاست.
🔹از آنجایی که کمبود ویتامین دی در میان افرادی که به بیماریهای دیگر مبتلا هستند، شایع است و همین مسأله خطر کرونا را بالا میبرد، به همین خاطر نمیتوان به طور دقیق اعلام کرد جان چه تعداد افراد را میتوان با دُز (مقدار) روزانه مشخصی از ویتامین دی نجات داد.
📡@Basir20