🔳 کارهایی که بر جنب حرام است
۱. مس خط قرآن و اسما و صفات مخصوص ذات باری تعالی و همچنین به احتیاط واجب نامهای انبیای عظام و ایمهی معصومین (علیهم السلام)
۲. ورود به مسجد الحرام و مسجد النبی (صلی الله علیه و آله)، هر چند از یک در داخل و از در دیگر خارج شود.
۳. توقف در مساجد دیگر، ولی اگر از یک در وارد و از در دیگر خارج شود مانع ندارد.
۴. گذاشتن چیزی در مسجد.
۵. خواندن خصوص آیات سجده از سوره هایی که سجدهی واجب دارند، ولی خواندن سایر آیات از این سورهها اشکال ندارد.
توجه:
☑️ حرم امامان معصوم (علیهم السلام) بنابر احتیاط حکم مسجد را دارد.
☑️ ورود جنب به داخل حرم امام زادگان (ع) اشکالی ندارد.
☑️ تکیهها و حسینیهها حکم مسجد را ندارند.
☑️ منظور از آیات سجده: آیهی ۱۵ از سورهی ۳۲ (سجده) و آیهی ۳۷ از سورهی ۴۱ (فصلت) و آیهی ۶۲ از سورهی ۵۳ (نجم) و آیهی ۱۹ از سورهی ۹۶ (علق) میباشد که خواننده یا شنوندهی آنها واجب است سجده کند.
📕 منبع: کلیک کنید
🆔 @resale_ahkam
https://eitaa.com/Basir_MN
🔳 رشوه در باب قضا (حکم)
رشوه به قاضی به یکی از صورتهای زیر است:
الف) رشوه برای صدور حکم به نفع راشی [رشوه دهنده] چه حکم به حق باشد و چه باطل؛ مثلا راشی میگوید:«من نمیدانم این خانه ملک کیست، ولی میخواهم شما طوری حکم کنی که این خانه مال من بشود.»
ب) رشوه برای صدور حکم حق؛ راشی به قاضی پول میدهد تا هر چه حق است، حکم کند؛ اگرچه به ضرر او باشد.
ج) رشوه برای صدور حکم باطل؛ راشی به قاضی میگوید: «این پول را بگیر و حکم باطل را صادر کن»؛ حکمی که هم قاضی و هم راشی میدانند باطل است.
رشوه در هر سه صورت، هم بر راشی و هم بر مرتشی [رشوه گیرنده] حرام است.
📕 منبع: کلیک کنید
🆔 @resale_ahkam
https://eitaa.com/Basir_MN
🔳 حکم سلام کردن در نماز
🔷 انسان در حال نماز نباید به دیگری سلام کند ولی اگر کسی به او سلام کرد واجب است جواب او را بدهد و باید به گونهای جواب دهد که کلمه سلام مقدم باشد؛ مانند اینکه بگوید: "سلام علیکم" یا "السلام علیکم" و نباید "علیکم السلام" بگوید.
🔹جواب سلام کودک ممیز همانند افراد بالغ واجب است.
📕 رساله نماز و روزه، مسأله ۳۳۰ و ۳۳۲
🆔 @resale_ahkam
https://eitaa.com/Basir_MN
🔻بیمعنایی شکست در منطق مؤمنانه:
شهادت و فضیلت عقل سرخ
🖊مهدی جمشیدی
[یکم]. انقلاب اسلامی ایران، از آغاز تاکنون همواره مفاهیم و منطقهایی را بیان کرده که در ذیل تفکّر غربی، فهمشدنی و موجّه نیستند و ازاینرو، کوششهای وابسته به علم اجتماعیِ تجدّدی برای عرضۀ توضیحهای نظری و روایتهای واقعگرایانه از عالَم این انقلاب، ناکام مانده است. این قبیل ناتواناییهای معرفتی در مقام شناخت یک واقعیّت تاریخیِ متمایز با اقتضاهای عالَم تجدّد، کمتر به اظهار عجز و ضعف علمی انجامیده و بیشتر این سمتوسو انتخاب شد که جامعه و انقلاب ایران، واقعیّتهای نابهنجار و نامعقول و تصادفی معرفی شوند و به این واسطه، فقر نظریه به کژتابی واقعیّت نسبت داده شده است. علم اجتماعیِ تجدّدی، در آنجا که نتواند برای موضوع خویش، تحلیل بیافریند و گرفتار ماهیّت معمایی آن شود، بیدرنگ به سراغ انهدام موضوع و ملامت و تخطئۀ آن میرود تا نشان بدهد که خودش، کفایت نظری دارد و اشکال از واقعیّت است که از نظم نظری میگریزد. از این جمله، مفهوم «شهادت» است که در مواجهۀ نخست، با مفاهیمی نچسب و ناتوان همچون ایدئولوژیزدگی و ماجراجویی و کنش عاطفی و ... تخریب میشود و به این ترتیب، امکان فهم آن زدوده میشود. یک تفسیر دیگر از مفهوم شهادت نیز که در پارهای از ادبیات علوم اجتماعیِ تجدّدی به چشم میخورد این است که شهادت، دستاویزی برای توجیه شکست است؛ یعنی هنگامیکه جریان انقلابی در رسیدن به هدفهای خویش، ناکام میماند و بخشی از نیروهای خود را از دست میدهد، پای مفهوم شهادت را به میان میکشد تا هم سستیِ تدبیرها و طرحهای خود را توجیه کند و هم برای تداوم بسیج انقلابی و ایدئولوژی مقاومت، امید و انگیزه تولید نماید.
[دوّم]. اما حقیقت این است که مفهوم شهادت، نه برساختۀ انقلاب ایران است و نه توجیهی دینی برای انکار شکست عملی. مفهوم شهادت، ریشه در تفکّر قرآنی دارد؛ چنانکه در قرآن کریم، وعده داده شده است که مسلمانان در پایان نبرد، به یکی از دو حُسن دست خواهند یافت؛ یا پیروزی در جنگ و یا شهادت. اینکه جنگ، محتاج طرح و تدبیر است و باید برای پیروزی، عقلانیّت را به کار گرفت و تجربه اندوخت و بر سرِ جان و حیات انسانها، اهمال نکرد، همگی صواب هستند و در هیچیک، جای تردید نیست، اما در عین حال، روشن است که صحنۀ جنگ، صحنۀ مرگ و زندگی است و خواهناخواه، کسانی در این معرکه، جان خود را از دست خواهند داد. اینجاست که مفهوم شهادت، توضیحی را دربارۀ این امکان فراهم میکند و حتی شهادت را نیز میستاید و آن را فضیلت و کامیابی میشمارد. پس مفهوم شهادت، هرگز به معنی طرد و انکار نقشه و طرح نیست و نباید شکستها را نادیده انگاشت و بهعنوان اینکه شهادت، فضیلت است، از آنها استقبال کرد، بلکه به معنی این است که اگر پیروزی ظاهری به دست نیامد، به دلیل اینکه جنگ ما، جنگ معطوف به حقّ و خیر و صلاح و دین بوده، کشتهشدن در آن نیز پیروزی است و به این معنا، شکست در آن راه ندارد. جنگ برای خدا، جنگ برای نفسانیّتها و خودخواهیها و افزونطلبیها نیست که اگر توفیق ظاهری و مادّی حاصل نشد و مرگ در آغوش کشیده شد، همهچیز از دست رفته باشد.
[سوّم]. منطق فضیلت شهادت، برخاسته از منطق «ما مأمور به تکلیف هستیم و نه نتیجه» است. آری، باید نتیجه را محاسبه کرد و فرضها و فرصتها و چالشها را دید و دربارۀ آنها تأمّل کرد، اما حقیقت این است که وصول قطعی به نتیجه، در اختیار ما نیست و شاید با وجود همۀ پیشبینیها و گمانههای ما، نتیجۀ ارادهشده به دست نیامد. دراینحال، نباید ناامید شد و حسرت خورد؛ چون به تکلیف، عمل شده است و انجام تکلیف، خودش کمال و فضیلت است. انجام تکلیف، همواره با پیروی ظاهری همراه نیست، بلکه گاه، به شهادت میانجامد و نتیجۀ مادّی و ظاهری، تحقّق نمییابد. اینجاست که سخن از شهادت به میان میآید و شهادت، یکی از دو حُسن معرفی میشود. در جریان انقلاب اسلامی، برخی صاحبنظران به امام خمینی هشدار میدادند که وقوع انقلاب، قطعی نیست و ادامۀ بسیج انقلابی، فایدهای ندارد. امام خمینی نیز در پاسخ به آنها میگفت نشانهها و نمودها، حاکی از این هستند که انقلاب، پیروز خواهد شد، اما بر فرض هم که چنین نشد و شهادت نصیب ما شد، همچون واقعۀ جنگ صفین و جنگ کربلا، از آنجا که به تکلیف خود عمل کردهایم، در حقیقت و از جنبۀ معنوی، پیروز هستیم. ایشان در پایان جنگ تحمیلی نیز که کسانی، احساس شکست میکردند همین منطق را تکرار کرد.
https://eitaa.com/Basir_MN
13.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 گشتی در خانه دختر مرحوم هاشمی رفسنجانی؛ از دکوریها و عتیقه جات گرانقیمت تا چیدمان منزل به سبک ترکیب مدرن و سنتی
🔹 خانه لوکس و زیبای فائزه هاشمی رفسنجانی دارای لوازم دکوری و عتیقهجاتی است که مورد توجه کاربران قرار گرفته است.
🔹 این لوازم دکوری و سوغاتیها از کشورهای مختلف توسط خودش و یا همسرش خریداری شده است.
https://eitaa.com/Basir_MN
🔻ایستاده در میدان:
الهیات مقاومت و تاریخِ حسینی
🖊مهدی جمشیدی
[یکم]. در سالهای گذشته، یکی از نیروهای سیاسیِ غربگرا گفته بود در عرصۀ مواجهۀ ما با دولت صهیونیستی، این مردم هستند که هزینه خواهند داد و نه مسئولان. سخن وی، قیاسبهنفس بود؛ چنانکه وی نه در معرکۀ انقلاب بوده و نه در معرکۀ دفاع مقدس و نه از فتنه و اغتشاشِ خیابانی چیزی میفهمد. او سالها، در خاک دشمن زیسته و بهعنوان یک دیپلماتِ سادهاندیش و هراسان و لرزان، هیچ فهمی از کنش انقلابی و آدابِ ایستادن در میدان نمیداند. در هفتۀ اخیر نیز برخی رسانههای وابسته به صهیونیستها که در پی جنگِ شناختی هستند، شایعه کردند که نیروهای امنیتی ایران، آیتالله خامنهای را به نقاط امن و پناهگاه منتقل کردهاند. این تصویرسازیهای معطوف به دستکاریهای ذهنیِ مخاطب، همگی به دنبال القای این دروغ هستند که نظام جمهوری اسلامی، ریشه در عامّۀ مردم ندارد و فقط در مقام خطابهخوانی و تهییج و تحریک، شعار میدهد و از جان و زندگی مردم، هزینه میکند، اما خودش از میدان و مواجهه و واقعیّتهای سخت و مخاطرهانگیز، گریزان است.
[دوّم]. اما اینک، رهبر انقلاب در لحظههایی که ایران، آشکارا از طرف دولت صهیونیستی، تهدید به حملۀ نظامی شده و برای این حمله میتوان فرضهای مختلفی در نظر گرفت، فردا به نماز جمعۀ تهران میآید و در وسط میدان و در میان مردم، با آنها سخن میگوید. این کنش در عالَم سیاستِ غربی که آمیخته به مصلحتسنجی و محافظهکاری و خودخواهی است، معنایی ندارد و موجّه نیست. سیاستمداران، جانِ خویش را به معرکه نمیآورند و با وجودِ خویش، استدلالها و گفتهها و آرمانهایشان را اثبات نمیکنند، بلکه قدمی بیش از سخن و وعده برنمیدارند و از خویش، مایه نمیگذارند. اما آیتالله خامنهای بهعنوان یک سیاستمدارِ انقلابی، که به گفتۀ خودش، انقلابی است و نه دیپلمات، قواعد مواجهه و تقابل را تغییر داده و با آمدنش، عیار و اتقان گفتههایش را اثبات میکند. او بیواهمه و بیهراس، پا به میدان نهاده و میخواهد امنیت و شرافت و عزّت و استحکام و اطمینانِ ایران را به نمایش بگذارد و نشان بدهد که تمدّن غربی، تهیمایه و ازدسترفته و متزلزل است. اصل حضورِ میدانی و عینیِ وی، حامل این پیام تاریخی است که ایران، ایستاده و نمیخواهد در برابر هیچ فشاری، به عقب بازگردد و اندوختهها و داشتههایش را به باد بدهد. کاری که این آمدن میکند، صد سخن نخواهد کرد. شاید غربیها و صهیونیستها، تحلیل آن کهنهدیپلماتِ ایرانیِ ترسان و لرزان را باور کردهاند و تصوّر میکنند که جامعۀ ایران، از ایدئولوژیِ مقاومت بریده و حاکمیّت نیز جز شعار و خطابه و درشتگویی، مایهای از خویش نخواهد گذاشت. به خطا رفتهاند و از حقیقت انقلاب، دور افتادهاند.
[سوّم]. در سالهای پایانی دهۀ هفتاد و زمانی که مشاجرات و مناقشات سیاسی در ایران به اوج رسیده و فشارها و تحمیلهای غربی نیز شدّتِ آنچنانی یافته بودند، آیتالله خامنهای تصریح کرد که اگر جبهۀ دشمن، فشار فراوان بر ما وارد آورد و قصد کند که انقلاب را برچیند، حادثۀ جنگ امام حسین علیهالسلام رخ خواهد داد و نه حادثۀ صلح امام حسن علیهالسلام. ایشان با این سخن، به دشمن فهماند که انقلاب، هیچ راهی برای بازگشت به گذشته باقی ننهاده و نیامده که عقبنشینی کند و برای ماندن صورتِ ظاهری از خویش، ارزشها و غایاتش را روی میز معامله بگذارد، بلکه آمده تا بایستد و در این راه، مصلحت و محاسبه و مداهنهای در میان نیست. در همین دوره بود که ایشان در همۀ دیدارهای خویش، چفیه بر گردن انداخت؛ پارچهای که نمادِ ایستادگی و مقاومت و مبارزه و شهادت است و بهمثابه یک آورده و سوغات فرهنگی، از دفاع مقدس بهجا مانده است. این جلوهگریِ نمادین و رسانهایِ ایشان، همچنان در جریان است و به این ترتیب، انقلاب نیز همچنان بر مدار منطقِ امام حسین علیهالسلام در حرکت است و صلحی که حاصلش ازدسترفتن حاکمیّت اسلامِ سیاسی باشد، معنایی ندارد. پایان انقلاب، پایان خودِ ماست و میان این دو، جدایی و فاصله نخواهد افتاد. اگر بنا باشد که انقلاب از حرکت بازایستد و یا به ضدانقلاب تبدیل بشود، کربلای سال شصتویک هجری تکرار خواهد شد و خون، سخن آخرِ ما را خواهد گفت. و این بسیار مهم است که در ارادۀ انقلابیِ رهبری که باید جامعه و امّت را بسیج کند، کمترین خلل و خدشهای وارد نشده و او از ایدئولوژی مقاومت، دست نکشیده است. جنگ امروز، جنگ ارادههاست و طرفی که ارادهاش را در برابر دشواریها و چالشها و تنگناها نمیبازد، فاتح معرکۀ نبرد تاریخی خواهد بود. قطعیتهای معنوی ما، واقعیتهای مادی را منفعل خواهند کرد؛ همانگونه که تاکنون، اینچنین بوده و ایران از جزیره ثبات غرب به گرانیگاه تمدن اسلامی تبدیل شده است.
https://eitaa.com/Basir_MN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🕎 حملات خشونت آمیز اسرائیل به #بیروت
🔥 از سنگینترین بمبهای موجودشون دارن استفاده میکنن؛ میدونید چرا؟
چون در نبرد زمینی بچههای #حزب_الله تار و مارشون کردن.
آمار تلفاتشون خیلی سنگینه اومدن سراغ زن و بچه ها
https://eitaa.com/Basir_MN
🌐 سوال خبرنگار هفته نامه امریکایی «تایم»:
🔸 شما زندگی خیلی منزوی ای داشتید، شما #اقتصاد_جدید و حقوق #روابط_بینالمللی را مطالعه نکردهاید، تحصیل شما مربوط به #علوم_الهی است، شما در #سیاست و دادوستد یک زندگی اجتماعی درگیر نبودهاید.
آیا این در ذهن شما این #شک را بوجود نمیآورد که ممکن است عواملی در این #معادله باشد که شما نمیتوانید درک کنید؟
🤍 پاسخ امام خمینی(ره):
ما معادله جهانی و معیارهای اجتماعی و سیاسی ای که تا بحال بواسطه آن تمام مسائل جهان سنجیده می شده است را شکستهایم.
ما خود #چهارچوب جدیدی ساختهایم که در آن #عدل را #ملاک_دفاع و #ظلم را #ملاک_حمله گرفتهایم از هر عادلی دفاع میکنیم و بر هر ظالمی میتازیم، حال شما اسمش را هر چه میخواهید بگذارید.
#ما_این_سنگ_را_بنا_خواهیم_گذاشت. امید است کسانی پیدا شوند که ساختمان بزرگ #سازمان_ملل و #شورای_امنیت و سایر سازمانها و شوراها را بر این پایه بنا کنند، نه بر پایه #نفوذ سرمایهداران و قدرتمندان که هر موقعی که خواستند هر کسی را محکوم کنند بلافاصله محکوم نمایند.
آری با ضوابط شما من هیچ نمیدانم و بهتر است که ندانم.
🔸منبع: مصاحبه خبرنگار هفتنامه امریکایی « تایم » با امام خمینی (ره)، ۹ آذر ۱۳۵۸ مصادف با ۱۰ محرم ۱۴۰۰
📚 صحیفه نور، ج ۱۱، ص ۱۶۰.
https://eitaa.com/Basir_MN
🟢 هفت اکتبر به روایت اسرائیل!
✡️ آیلاند، ژنرال اسرائیلی:
۳ نکته در این رویداد وجود دارد که از این لحظه شکستی سخت بهنظر میرسد و باید بعدها مورد بررسی قرار گیرد. اول: قاعدتا از نظر اطلاعاتی. نکته دوم، سامانه دفاع از دیوار حائل است که فروپاشید و مورد سوم: مدیریت حادثه است.
🕎 مقامات اسرائیلی که همواره تاکید داشتهاند اسرائیل برای بازدارندگی باید مانند سگ هاری دیده شود که کسی نتواند مزاحم آن شود، بعد از عملیات هفتم اکتبر و شکست دکترین امنیتی اینک میگویند اسرائیل دیگر برای مسلمانان ترسناک نیست.
✡️ دایان، ژنرال اسرائیلی:
اسرائیل را باید به عنوان یک سگ هار دید که بسیار خطرناک است، از همین رو نباید مزاحم آن شد.
✡️ هاوزر، نماینده پارلمان اسرائیل:
پیروزی بدون بازدارندگی کامل نمیشود، چراکه شکست ۷ اکتبر تنها به از دست رفتن حدود ۱۲۰۰ اسرائیلی محدود نمیشود، بلکه اساسا باعث تغییر نگاهها به اسرائیل در مفهوم راهبردی منطقهای میشود؛ یعنی اسرائیل دیگر از نظر بازیگران خاورمیانه ترسناک نخواهد بود.
🔹اندیک، سفیر پیشین آمریکا در تلآویو:
حمله غافلگیرکننده حماس به شهرکهای اسرائیلی جهان را به ۵۰ سال قبل یعنی به اکتبر ۱۹۷۳ باز میگرداند و «مجددا نشان میدهد وضعیت خاورمیانه تغییری نکرده است و تداوم موجودیت اسرائیل به آمریکا و حمایتهای آن بستگی دارد.
✡️ گانور، تحلیلگر سیاسی و امنیتی روزنامه «معاریو»:
ماه اکتبر سال ۲۰۲۳ بهعنوان تاریکترین، سختترین، فجیعترین دوره در اسرائیل ثبت خواهد شد.
این روز فجیعتر از ۶ اکتبر ۱۹۷۳ است و هرگونه مقایسه با جنگ یومکیپور اشتباه است.
#وعده_صادق۲
#جمعه_نصر
https://eitaa.com/Basir_MN
🟡 حزب الله لبنان اخبار منتشره در برخی از رسانه ها درمورد قطع ارتباط با سیدهاشم صفی الدین و دیگر اخبار پخش شده را تکذیب کرد
برخی از رسانه ها اخباری را منتشر می کنند که به منابعی در حزب الله مربوط می شود و به سرنوشت مقامات حزب الله در پی یورش وحشیانه به حومه جنوبی مربوط می شود، آخرین خبر از این میان خبرگزاری فرانسه است که اخبار خود را به منابع بلندپایه در حومه جنوبی نسبت می دهد. ما علاقه مندیم که مجدداً تاکید کنیم که هیچ منبعی در حزب الله نداریم و موضع ما در یک بیانیه رسمی از سوی روابط رسانه ای حزب الله صادر شده است.
برخی رسانهها بهویژه تعدادی از سایتها اخبار کذب و شایعات بیارزشی در رابطه با وضعیت تشکیلاتی تعدادی از مقامات ارشد حزبالله منتشر کردند که در چارچوب جنگ روانی و اخلاقی علیه تودههای مقاومت توسط کسانی است که قلم خود را وقف کردند. زبان ها و مناصب در خدمت اشغالگران صهیونیستی.
https://eitaa.com/Basir_MN
🔴 عبدالله گنجی:
اخبار مربوط به ترور سردار قاآنی بخشی از یک عملیات روانی بزرگ بعد از خطبۀ نصر است و با قاطعیت قابل تکذیب است.
https://eitaa.com/Basir_MN
💥بله دوستان ، شخصی که دو هفته قبل توسط ظفرقندی به دانشگاه بازگشت امروز اینگونه علیه رهبرانقلاب توئیت میزند .
💥دوستان وفاقیون که از ضرورت رای دادن به کل کابینه دم می زدید حالا فهمیدید چرا نمایندگان انقلابی در مجلس برای این وزیر و عدم رای به این فرد مشکوک فریاد میزدند ؟
💥آقای ظفرقندی اگر این اشتباه اضافی که کردید را با اخراج سریع این بیشرف وطن فروش جبران نکنید جوانان انقلابی دانشگاه ها و نمایندگان انقلابی مجلس به وظیفه اشون عمل خواهند کرد .
💥جنابان امنیتی،قوه قضاییه.... این لجن کثیف رو ادب نکنید مردم ادب خواهند کرد.
♦️ پ ن:
مجلس باید ظفرقندی را استیضاح کند تا بیشتر از این افتضاح نکند.
https://eitaa.com/Basir_MN