🔰 #من_عاشق_امام_علی_هستم
🔰 #روز_پدر
📣توجه 📣توجه 📣توجه
🍃🌸گل دخترا با توجه به نزدیک شدن به روز پدر و به عشق مولای خوبمون آقا امام علی(علیه السلام) میتونید توی هر کدوم از برنامه هایی که دوست دارید شرکت کنید و فیلم های قشنگتون رو برای من ارسال کنید تا جایزه ویژه دریافت کنید 🎁🛍
🌸 مسابقه های که میتونید شرکت کنید و برنده جایزه بشید:👇
🔻شعرخوانی، دکلمه خوانی و قصه گویی
🔻مولودی خوانی در مدح آقا امام علی (علیه السلام)
🔻دلنوشته در مورد اینکه چطوری باید قدردان زحمت های پدرهامون باشیم.
یک داستان خوب و آموزنده در مورد مولا علی (علیه السلام) و احترام به #پدر بیان کن و فیلمش رو ارسال کن.
🔻یک خط زیبا از آیات قرآن در مورد مقام و فضلیت امام علی(ع) و مقام و جایگاه #پدر 📖🖌
🔻نوشتن یک حدیث و حفظ کردن حدیث و تقدیم اون به #پدرهامون🖋📝
🔻برپا کردن یه جشن خانوادگی و خوندن فضائل و احادیث امیرالمومنین🎉🎊
۳📛بچه ها ما میخوایم امسال را بهترین و ماندگارترین شب میلاد امام علی (ع) و #روز_پدر برای خودمون و خانواده مون رقم بزنیم.❤️💝
پس تا میتونید تلاش خودتون رو بکنید و برنامه های بالا رو اجرا کنید و فیلم کوتاه 🎥از خودتون و برنامه هاتون بگیرید و برای من ارسال کنید.
رده سنی 5 تا 13 سال 🌸
✅ مهلت ارسال آثار: تا روز ۷ اسفندماه
💯💯 مأموریت ویژه!! 💯💯
🔆 بوسه های آسمانی!! 🔆
💠 دست پدرت رو ببوس و عکس اون رو برای ما ارسال کن!! ☺️☺️
عکسی که بیشترین بازدید رو داشته باشه جایزه داره ...🎁🎁
🔰 به مناسبت ایام میلاد با برکت حضرت علی (ع) و روز پدر...
برای شرکت در این چالش عکس
سریع بیاین تو کانال زیر!! 😎😎👇🏻👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/238944308Cdc21cfeb94
هدایت شده از بصیرت نیاز همیشگی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 شعر خوانی نوگل بهشتی
فاطمه لطفی 😍🌸
تولد امام جواد علیه السلام وحضرت علی اصغر علیه السلام بر همه مبارک
🇮🇷 #پایگاه_بسیج_خواهران_سمانه #حوزه_مقاومت_حضرت_زهرا_س
✅مالیات و حذف رانت، دو اصلاحیه بنیادی بودجه 1400
✳️کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی با توجه به حجم بالای ایرادات لایحه بودجه 1400، برخلاف سالهای گذشته امسال در بحث بودجه زحمات زیادی را متقبل شد. هرچند بخشی از اصلاحات مدنظر این کمیسیون در اصلاحیه دولت لحاظ نگردید، اما مجدداً در بررسی دور دوم این کمیسیون، برخی از تغییرات بودجهای در حذف رانت، ویژه خواری و نگاه به محرومین، مصوب شد.
🔹الف) : یکی از مشکلات در طول سالهای گذشته وجود رانت در تخصیص ارزهای دولتی بود که درنهایت با فراز و نشیبهای زیادی بالاخره سرنوشت ارز 4200 تومانی در سال آینده تعیین تکلیف شد. وکلای ملت برای مقابله با رانتخواران و الزام دولت به مدیریت ارز ۴۲۰۰ تومانی، سقف ۸ میلیارد دلاری برای تأمین ارز واردات کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی تعیین کردند. از سوی دیگر قوه مجریه باید در ۱۴۰۰ بهتدریج ارز دولتی را حذف کند.
🔹ب) : معضل بعدی بودجه در سالهای گذشته معافیت و یا عدم دریافت مالیات از برخی پردرآمدها بود که اصلاحات خوبی نیز در این زمینه صورت گرفت: 1- تعیین شرایط دریافت مالیات از خانه و ویلاهای لوکس؛ 2- اخذ مالیات از مؤسسات کنکوری و بازیگران با درآمد سالانه بالای 200 میلیون تومان که تاکنون دارای معافیت مالیاتی بودند. 3- الزام مالکان خودروهای لوکس به پرداخت مالیات: تمامی مالکین (اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی) انواع خودروهای سواری و وانت دوکابین که در پایان سال ۱۴۰۰ مجموع ارزش آنها بیش از ده میلیارد ریال باشد، از یک تا 4 درصد باید مالیات بپردازند. 4- دریافت مالیات از اینفلوئنسرها؛ درآمدهای کاربران دارای بیش از 500 هزار دنبال کننده رسانههای کاربرمحور از محل تبلیغات مشمول مالیات بر درآمد خواهد بود. 5- شفافسازی سهم دولت از درآمد اپراتورهای مخابراتی و درعینحال ممنوعیت افزایش تعرفه آنها؛ 6- افزایش ۱۵ درصدی عوارض گمرکی و سود بازرگانی واردات لوازمآرایشی در سال آینده؛ 7- تعیین میزان مالیات حقالزحمه پزشکان کلیه مراکز درمانی؛ 8- افزایش مالیات بر خردهفروشی سیگار
🔰حذف رانت، جلوگیری از فرار مالیاتی و برقراری عدالت مالیاتی یکی از دغدغههای فعلی اقتصاد کشور است که بخشی از آن در اصلاحات بودجه توسط ملت در مجلس صورت گرفته است که علاوه بر پایداری منابع بودجه، باید دقت و مراقبت صورت گیرد تا به نحو احسن این مصوبات عملیاتی شود.
┄┅═✧❁🌸❁✧═┅┄
21.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌹🍃مهندس واقعی یعنی «ابومهدی»
🌺به مناسبت «روز مهندس»
┄┅═✧❁🌸❁✧═┅┄
┄┅═🌸﷽🌸═┅┄
✺یا حَیُّ یا قَیّوم ، ۱۰۰ مرتبه✺
🔅امروز چهارشنبه
🗓 ۶ اسفند ۱۳۹۹هجری شمسی
🗓 ۱۲ رجب المرجب ۱۴۴۲ قمری
🗓 24 فوریه 2021 میلادی
✨✨✨✨✨✨✨✨
🌹 فلا تَهِنوا وَ تَدعوا اِلَی السَّلمِ وَ اَنتُمُ الاَعلَونَ وَ اللهُ مَعَکُم وَ لَن یَتِرَکُم اَعمالَکُم - سوره محمّد، آیه ۳۵
💐 پاداش ایستادگی
🌸🍃قانون پروردگار برای آنهایی که سست نمیشوند.
🍃" این قانون لایتخلّف پروردگار است که فرمود: «سست نشوید، دعوت به سازش با دشمن نکنید...خدای متعال برای شما کم نمیگذارد در مقابل مجاهدتی که انجام دادهاید. پاداش این مجاهدت را بهطور کامل به شما خواهد داد.» امام خامنه ای ۹۷/۰۴/۹ 🍃
#ماه_رجب
┄┅═✧❁🌸❁✧═┅┄
حدیث قُدسی کلامی است که پیامبر اکرم(ص) آن را از خداوند نقل میکند، به آن حدیث ربانی و حدیث الهی نیز میگویند. در این احادیث، معنی و مضمون از خداوند و الفاظ از پیامبر است؛ مضمون مورد نظر ممکن است به واسطه فرشته و یا الهام و یا القا در خواب به پیامبر منتقل شده باشد. این احادیث معمولا با کلماتی مانند «قال الله» یا «یقول الله» شروع میشوند. حدیث قدسی با قرآن تفاوت دارد؛ زیرا قرآن از لحاظ مفهوم و لفظ از جانب خداوند(ج) است ولی حدیث قدسی فقط مضمونش از جانب خداوند است.
به گزارش شفقنا کتاب “امیرالمومنین علیه السلام در کلام چهارده معصوم علیهم السلام “یازده حدیث قدسی روایت میکند که بشرح زیر است:
قَالَ اللَّهُ جَلَّ جَلَالُهُ: «یا محمد اقراء علی علی بن ابی طالب امیر المؤمنین فما سمیت بهذا احدا قبله ولا اسمی باحدٍ بعده؛ ای محمد! علی ابن ابی طالب را امیر المؤمنین علیه السلام بخوان . قبل از او این نام را به کسی نگذارده و بعد از او به کسی نامگذاری نخواهم نمود.»(۱)
* لَوِ اجْتَمَعَ النَّاسُ کُلُّهُمْ عَلَی وَلَایَهِ عَلِیٍّ علیه السلام مَا خَلَقْتُ النَّارَ؛ اگر همه مردم بر ولایت حضرت علی علیه السلام می پیوستند آتش جهنم را خلق نمی کردم.(۲)
* قَدْ جَعَلْتُ عَلِیّاً عَلَماً لِلنَّاسِ فَمَنْ تَبِعَهُ کَانَ هَادِیاً؛ به تحقیق حضرت علی علیه السلام را علم (نشانه هدایت) قرار داده ام که پیرو او هدایت می یابد.(۳)
* یا محمد بِکَ وَ بِهِ وَ بِالْأَئِمَّهِ مِنْ وُلْدِهِ أَرْحَمُ عِبَادِی وَ إِمَائِی؛ ای محمد! به واسطه تو و علی علیه السلام و امامانی که از فرزندان تو هستند به بندگانم رحم می کنم.(۴)
* أَلَا یَا مَلَائِکَتِی وَ سُکَّانَ جَنَّتِی بَارِکُوا عَلَی عَلِیِّ بْنِ أَبِی طَالِبٍ علیه السلام حَبِیبِ مُحَمَّدٍ صلی الله علیه و آله وَ فَاطِمَهَ بِنْتِ مُحَمَّدٍ صلی الله علیه و آله فَقَدْ بَارَکْتُ عَلَیْهِمَا ؛ آگاه باشید ای فرشتگان و ساکنان بهشتم ! به تحقیق من علی علیه السلام حبیب محمد صلی الله علیه و آله و فاطمه دختر محمد صلی الله علیه و آله را مَجد و عظمت دادم و شما پیوسته نسبت به ایشان در این راستا باشید.(۵)
* به یُقام دینی و تُنفذ احکامی ؛ به واسطه علی علیه السلام دین و دستوراتم بر پا می شود.(۶)
* وَ بِهِ اُحْیِی عِبَادِی وَ بِلَادِی ؛ به واسطه علی علیه السلام بندگانم و سرزمین های خودم را احیا می کنم.(۷)
* بِهِ یُمَیَّزُ حِزْبُ الشَّیْطَانِ مِنْ حِزْبِی ؛ به واسطه حضرت علی علیه السلام حزب شیطان از حزب خودم مشخص می شود.(۸)
* لولا علی ما خلقت جنتی ؛ اگر علی علیه السلام نبود، بهشتم را نمی آفریدم.(۹)
* إِنَ عَلِیّاً إِمَامُ أَوْلِیَائِی ؛ به طور یقین علی علیه السلام امامِ دوستان درگاه الهی است.(۱۰)
* لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ نَبِیُ الرَّحْمَهِ وَ عَلِیٌ مُقِیمُ الْحُجَّهِ ؛ معبودی جز الله نیست؛ محمد رسول خدا صلی الله علیه و آله و پیامبر رحمت و حضرت علی علیه السلام بر پا کننده حجت است.(۱۱)
در مدح تو ای مظهر اضداد چه گوییم
بالاست مقام تو و گفتار قصیر است
با این که تویی پادشه عالم هستی
کرباس تو را جامه و فرش تو حصیر است
پی نوشت:
۱ – جواهر السنیه ، ص ۲۰۴.
۲- امالی صدوق، ص ۶۵۷.
۳ – بحارالانوار، ج۳۹، ص ۲۵۳، ح ۲۴.
۴ – امالی صدوق، ص ۶۳۲.
۵ – روضه الواعظین، ج۱، ص ۱۴۵.
۶ – جواهر السنیه ، ص ۱۸۴.
۷ – همان، ص ۴۶۵.
۸- بحارالانوار، ج۱۸، ص ۳۴۲.
۹ – جواهر السنیه ، ص ۲۱۱.
۱۰- بشاره المصطفی لشیعه النرتضی، ص ۳۵؛ امالی صدوق، ص ۳۰۰.
انتخاب شفقنا از کتابامیرالمومنین علیه السلام در کلام چهارده معصوم علیهم السلام
باتبریک به مناسبت میلادحضرت علی علیه السلام سه دسته فضیلت در سه قسمت تقدیم می گردد:
منظور از فضایل، صفات و ویژگیهایی است که سبب برتری فرد یا گروهی بر دیگران میشود؛[۱] بنابراین «فضایل امام علی(ع)» مجموعهای از صفات و ويژگیهای حضرت علی(ع) نخستین امام شیعیان است که در آیات، روایات و نقلهای تاریخی به آنها اشاره شده و سبب برتری او بر دیگران است. در کتابهای کلامی شیعه از فضائل علی(ع) برای اثبات امامت و برتری او برای خلافت هم استفاده شده است.[۲] از پیامبر(ص) نقل شده است فضایل امام علی آنچنان بسیارند که قابل شمارش نیستند.[۳] اهل سنت نیز به این مطلب اذعان کردهاند؛ برای مثال از احمد بن حنبل پیشوای مذهب حنبلی، نقل شده است آن مقدار که برای علی بن ابیطالب فضایل آمده، برای هیچیک از صحابه نقل نشده است.[۴]
فضایل امام علی(ع) دو دستهاند:
فضایل اختصاصی یا خصائص علی(ع): فضایلی که مخصوص او است، مانند خوابیدن او در بستر پیامبر(ص) در لیلة المبیت و نزول آیه شرا درباره آن.
فضایل مشترک: فضایلی که پنج تن یا دیگر معصومان نیز دارند، مانند حدیث ثقلین که دیگر اهل بیت را نیز دربرمیگیرد و حدیث کسا که به پنج تن اختصاص دارد.
بر پایه روایتی که ابن شاذان قمی از پیامبر(ص) نقل کرده، کسی که فضلیتی از امام علی(ع) را بنویسد، تا زمانی که از آن نوشته اثری باشد، ملائکه برای او استغفار میکنند. همچنین کسی که به فضلیتی از او گوش بدهد، گناهانی که با گوش انجام داده و کسی که به فضلیتی از او نگاه کند گناهانی که با چشم انجام داده، بخشیده میشوند.[۵]
فضایل قرآنی
فضایل قرآنی، آیاتی از قرآن هستند که درباره امام علی(ع) نازل شدهاند یا امام علی(ع) مصداق آنها معرفی شده است. از ابنعباس نقل شده است آن مقدار از قرآن كه درباره على(ع) نازل شده، درباره هيچكس نازل نشده است.[۶] همچنین ابنعباس از رسول خدا(ص) نقل کرده خدا آیهای را نازل نکرد که در آن «یا أیها الذین آمنوا» باشد، مگر آنکه علی در رأس مؤمنان و امیر آنان است.[۷] او نزول بیش از ۳۰۰ آیه را در مدح علی(ع) دانسته است.[۸] برخی از فضایل قرآنی امام علی عبارتاند از:
آیه ولایت: آیه ۵۵ سوره مائده که میگوید خدا، پیامبر(ص) و کسانی که نماز را برپا میدارند و در حال رکوع زکات میدهند، بر مردم ولایت دارند.[۹] مفسران شیعه و سنی، شأن نزول این آيه را ماجرای خاتمبخشی حضرت علی(ع) دانستهاند که امام علی در حال رکوع، انگشتر خود را به فقیر بخشید (زکات داد).[۱۰]
آیه شراء: آیه ۲۰۷ سوره بقره، کسانی را ستوده است که حاضرند جان خود را در ازای بهدستآوردن رضایت خداوند فدا کنند.[۱۱] بهگفته ابن ابیالحدید عالم معتزلی، همه مفسران بر این باورند که این آیه در فضیلت امام علی(ع) نازل شده است.[۱۲] علامه طباطبایی نوشته است: طبق روایات این آیه درباره ماجرای لیلة المَبیت نازل شده است.[۱۳] در لیلة المبیت مشرکان قصد داشتند به خانه پیامبر اسلام(ص) در مکه حمله کنند و او را به قتل برسانند. در این شب، امام علی(ع) برای حفظ جان پیامبر در بستر او خوابید.[۱۴]
آیه تبلیغ: آیه ۶۷ سوره مائده است که براساس آن، پیامبر اسلام(ص) موظف شد پیامی را به مردم ابلاغ کند که اگر در رساندن آن کوتاهی کند، رسالت پیامبریِ خود را بهانجام نرسانده است.[۱۵] بهگفته مفسران شیعه و سنی، آیه تبلیغ پس از بازگشت پیامبر از حجةالوداع در غدیر خم نازل شده است.[۱۶] در روایات، شأن نزول آیه تبلیغ واقعه غدیر و اعلام جانشینی حضرت علی دانسته شده است.[۱۷]
آیه اِکمال : آیه ۳ سوره مائده است که از کاملشدن دین اسلام سخن میگوید.[۱۸] بهگفته آیت الله مکارم، مفسر شیعه، در تفاسیر شیعه منظور از کاملشدن دین، اعلام ولایت و خلافت امام علی(ع) بر مسلمانان دانسته شده و روایات هم آن را تأیید میکند.[۱۹] عالمان شیعه بر این باورند که آیه اکمال درباره واقعه غدیر نازل شده است.[۲۰]
آیه صادقین: آیه ۱۱۹ سوره توبه است که به مؤمنان دستور میدهد همراه صادقین باشند و از آنان پیروی کنند.[۲۱] در روایات شیعه، صادقین به اهل بیت(ع) تفسیر شده است.[۲۲] محقق طوسی این آیه را از دلایل امامت علی(ع) دانسته است.[۲۳]
آیه خیر البریه: آیه هفتم سوره بینه است که کسانی را که ایمان آورده و عمل صالح انجام دادهاند، برترین آفريدگان معرفی میکند.[۲۴] براساس روایاتِ شیعه و سنی، این گروه به امام علی(ع) و شیعیان او هستند.[۲۵]
آیه صالحالمؤمنین: آیه ۴ سوره تحریم است که در آن خداوند علی(ع)، جبرئیل و دیگر فرشتگان را، پشتیبان پیامبر اسلام(ص) قرار داده است. در تفاسیر با استناد به روایاتی از طریق فریقین،[۲۶] تنها مصداق صالحالمومنین امام علی(ع) معرفی شده است.[۲۷]
آیه انفاق: آيه ۲۷۴ سوره بقره است. این آیه پاداش کسانی را که در شب و روز، و نهان و آشکارا، انفاق میکنند، نزد پروردگارشان دانسته است.[۲۸] بهگفته مفسران، این آیه درباره على(ع) نازل شده که چهار درهم داشت و يكى را در شب انفاق كرد، يكى را در روز، يكى را در نهان و يكى را آشكارا.[۲۹]
آیه نجوا: آیه ۱۲ سوره مجادله است که به مسلمانان ثروتمند دستور میدهد قبل از نجوا (گفتگوی سری) با پیامبر اسلام(ص)، باید صدقه بدهند.[۳۰] بهگفته طبرسی بیشتر مفسران شیعه وسنی امام علی(ع) را تنها کسی دانسته اند که به این آیه عمل کرده است.[۳۱]
آیه وُدّ : آیه ۹۶ سوره مریم است که طبق آن خداوند محبت مؤمنان را در دل دیگران قرار میدهد.[۳۲] برپایه برخی روایات، پیامبر(ص) از علی خواست بگوید؛ خدایا محبت من را در دل مؤمنان قرار بده. بعد از این درخواست، آیه ود نازل شد.[۳۳]
آیه مباهله: آیه ۶۱ سوره آل عمران است که ماجرای مباهله پیامبر(ص) با مسیحیان نجران را بیان میکند. بنابر تفاسیر، امام علی(ع) در این آیه بهمنزله نَفْس و جان پیامبر(ص) معرفی شده است.[۳۴]
آیه تطهیر: بخشی از آیه ۳۳ سوره احزاب است که در آن از اراده خداوند بر پاکی اهل بیت(ع) از رجس و پلیدی سخن آمده است. مفسران شیعه معتقدند این آیه در خصوص اصحاب کساء نازل شده است.[۳۵]
آیه اولی الامر: آیه ۵۹ سوره نساء است که مؤمنان را به اطاعت از خدا و رسول خدا(ص) و اولی الأمر دستور میدهد.[۳۶] از نظر مفسران شیعه و سنی آیه مذکور بر عصمت اولی الأمر دلالت دارد.[۳۷] در روایات منظور از اولیالأمر امامان شیعه معرفی شده است.[۳۸]
آیه مودت: آیه ۲۳ سوره شوری است. در این آیه، مودت و محبتِ «اَلْقُرْبیٰ» بهعنوان مزد رسالت پیامبر بر مسلمانان واجب شده است.[۳۹] از ابنعباس نقل شده که پیامبر منظور از القربی را علی، فاطمه، حسن و حسین بیان کرده است.[۴۰]
آیه اطعام: آیه ۸ سوره انسان است. این آیه نیکوکاران را کسانی معرفی میکند که با آنکه خودشان به غذا نیاز دارند آن را بهخاطر خدا به مسکین، یتیم و اسیر میدهند.[۴۱] بنابر روایات این آیه، درباره بخشش امام علی(ع) و حضرت زهرا(س) نازل شد.[۴۲] طبق احادیث، حضرت علی(ع)، فاطمه(س) و خادم آنان فضه بهخاطر شفای حسنین(ع) سه روز روزه گرفتند و هر سه روز هنگام افطار با اینکه خود گرسنه بودند، بخشی از غذایشان را به مسکین و یتیم و اسیر بخشیدند.[۴۳]
آیه اهلالذکر: آیه ۴۳ سوره نحل و ۷ سوره انبیاء است که بر پرسیدن سؤال از اهل ذکر تأکید میکند.[۴۴] بر پایه برخی روایات، اهل ذکر منحصر در اهلبیت پیامبر است.[۴۵]
آیه نصر: آیه ۶۲ سوره انفال است. به نظر آیتالله مکارم شیرازی، هر مؤمنی که رسول اکرم(ص) را یاری کرده، مشمول این آیه است ولی تردیدی نیست که مصداق أکمل و فرد شاخص مؤمنان در این آیه، حضرت علی(ع) است. [۴۶] او در کتاب آیات ولایت در قرآن تصریح کرده است که آيه نصر، يكى از آيات فضيلت امیرالمؤمنین(ع) است.[۴۷]
فضایل روایی، احادیثی از پیامبر است که مدح یا فضلیتی برای امام علی(ع) بیان میکنند. برخی از این احادیث عبارتاند از:
حدیث غدیر: خِطابهای است از پیامبر اسلام(ص) در غدیر خم که علی(ع) را مولای مسلمانان معرفی میکند. این حدیث در منابع شیعه و سنی نقل شده[۴۸] و از دلایل شیعیان برای اثبات امامت و خلافت حضرت علی بهشمار میآید.[۴۹]
حدیث منزلت: روایتی است که جایگاه امام علی(ع) را نسبت به پیامبر اسلام(ص)، همانند جایگاه هارون نسبت به حضرت موسی معرفی میکند.[۵۰]
حدیث مدینة العلم: حدیثی از پیامبر اسلام(ص) که در آن خود را شهر علم و علی(ع) را دروازه آن معرفی کرده است.[۵۱] کتاب الغدیر ۲۱ تن از محدثان سنی را نام برده که این حدیث را حسن یا صحیح دانستهاند.[۵۲]
حدیث یومالدار: روایتی از پیامبر اکرم(ص) است که در آن از خویشاوندان خود خواست تا دعوتش را بپذیرند و ضمن آن به وصایت و خلافت علی بن ابیطالب(ع) تصریح کرد.[۵۳] متکلمان شیعه برای اثبات امامت حضرت علی(ع) به این حدیث استناد کردهاند.[۵۴]
حدیث وصایت: حدیثی از پیامبر اسلام (ص) است که در آن امام علی(ع) عنوان وصی و جانشین پیامبر معرفی شده است.[۵۵] شیعیان برای اثبات امامت امام علی به آن استناد میکنند.[۵۶]
حدیث ولایت: حدیثی از پیامبر(ص) است که حضرت علی را پس از خود ولیِّ مؤمنان معرفی میکند. این حدیث با عبارتهای مختلفی در منابع شیعه و سنی نقل شده است.[۵۷] شیعیان کلمه «ولیّ» را که در «عَلِیٌّ وَلِیُّ کُلِّ مُؤْمِنٍ مِنْ بَعْدِی»[۵۸] بهکار رفته، بهمعنای امام و سرپرست میدانند و بدین وسیله امامت و ولایت حضرت علی(ع) را اثبات میکنند.[۵۹]
حدیث طیر: روایتی در فضیلت حضرت علی(ع) است که بنابر محتوای آن، پیامبر(ص) قصد خوردن گوشت پرندهای بریان را داشت و از خدا خواست با بهترینِ خلق همغذا شود و با حضرت علی(ع) همغذا شد.[۶۰] این روایت در منابع شیعه و اهلسنت آمده است.[۶۱]
حدیث رایَت: حدیثی مشهور است از حضرت محمد(ص) درباره امام علی(ع) در غزوه خیبر که در آن آمده است: «فردا پرچم را به مردی خواهم داد که درِ خیبر را باز میکند، خدا و رسول را دوست دارد و خدا و رسول هم او را دوست دارند.[۶۲]
حدیث ثقلین: حدیث مشهوری از پیامبر(ص) درباره جایگاه قرآن و اهلبیت است. در این حدیث آمده است: «من در میان شما دو چیز باقی میگذارم که اگر آنها را دستاویز قرار دهید، هرگز گمراه نخواهید شد: کتاب خدا و عترتم که اهلبیتم هستند.»[۶۳] این حدیث در منابع شیعه و سنی نقل شده است.[۶۴].
حدیث کسا: حدیثی است در فضیلت پنج تن. طبق این حدیث که در منابع شیعه[۶۵] و سنی[۶۶] آمده است، پیامبر اسلام(ص) خاندانش را با پارچهای پشمین (کِساء) پوشاند و دعا کرد: «خدایا اینان اهلبیت من هستند. پلیدی را از آنها دور کن و آنها را پاک گردان.»[۶۷]
حدیث سفینه: حدیثی مشهور از پیامبر اسلام(ص) است که در آن اهل بیتِ(ع) خود را به کشتی نوح تشبیه کرده است که هر کس داخل آن شد، نجات مییابد و هر کس از آن جا ماند، غرق میشود.[۶۸] این حدیث در منابع شیعه و سنی نقل شده است.[۶۹]
حدیث شجره: پیامبر(ص) فرمود: من و علی از یک درخت خلق شدهایم و سایر مردم از درختهای مختلف[۷۰] برخی مفسران آفرینش پیامبر(ص) و امام علی(ع) را از یک منشأ، دلیلی بر مساویبودن آن دو در وجوب اطاعت و ولایت دانستهاند.[۷۱]
حدیث لوح: از احادیث منقول از پیامبر اسلام (ص) برای اثبات امامت ائمه دوازدهگانه است که در آن نام جانشینان رسول خدا (ص)، از امام اول امام علی (ع) تا امام دوازدهم امام مهدی(ع) ذکر شده است.[۷۲]
حدیث حق: از احاديث مشهور پيامبر است که على(ع) را معیار حق معرفی میکند. یکی از نقلهای آن اینگونه است: «على با حق است و حق با على و اين دو هرگز از يكديگر جدا نمیشوند تا بر سر حوض کوثر بر من وارد شوند.»[۷۳]
حدیث تشبیه: حدیثی است که در آن پيامبر(ص) على(ع) را به دیگر پيامبران تشبيه كرده است. این حدیث در منابع شیعه[۷۴] و سنی[۷۵] نقل شده است.
لا فَتَى إِلَّا عَلِی: این حدیث بهمعنای این است که جوانمردی جز علی وجود ندارد. برپایه منابع حدیثی و تاریخی، این حدیث را جبرئیل بهعلت فداکاری و شجاعت امام علی(ع) در جنگ اُحُد بیان کرده است.[۷۶] این حدیث در منابع شیعه و سنی نقل شده است.[۷۷]
حدیث قسیم النار والجنة: روایتی است از پیامبر اسلام(ص) که علی را تقسیمکننده بهشت و جهنم معرفی میکند.[۷۸] این حدیث در منابع شیعه[۷۹] و اهلسنت[۸۰] بهصورتهای مختلف و از راویان متعدد نقل شده است.
روایات دیگری هم از پیامبر درباره فضایل امام علی نقل شده است؛ ازجمله «ضربت علی در جنگ خندق از عبادت جن و انس برتر است»؛[۸۱] «هر کس علی را سب کند، مرا لعن کرده است»؛[۸۲] «هر کس علی را اذیت کند، مرا اذیت کرده است»؛[۸۳] «با دوستی علی است که مؤمن از منافق شناخته میشود»؛[۸۴] «علی از من و من از علیام»؛[۸۵] «یاد علی عبادت است»؛[۸۶] «نگاه به علی عبادت است»؛[۸۷] حدیث خاصِف النَعل[۸۸] و حدیث مؤاخات (تو برادر منی).[۸۹]
القاب صِدِّیق اکبر[۹۰] و فاروق اعظم[۹۱] هم از فضایل امام علی بهشمار میآیند که در روایات بیان شده است.