نام گذاری توسط خداوند
❓پرسش : آیا نامگذاری حضرت زینب سلام الله توسط خداوند سندیت صحیح دارد؟
پاسخ: بله در برخی منابع چنین روایتی آمده است.
🔹زینب دختر امام علی(ع) و حضرت فاطمه(س) است. معروفترین نام وی زینب است که در لغت، به معنای «درخت نیکو منظر وخوشبو» آمده و معنای دیگر آن «زینت پدر» است.
🔸بنابر قولی حضرت زینب(س) در ۵ جمادیالاول سال پنجم در مدینه متولد شد. اما ولادت او در سال ۶ هجری نیز گزارش شده است. این روز در ایران روز پرستار نامگذاری شده است.
🔹بر اساس روایات متعدد، نامگذاری حضرت زینب (س)، توسط پیامبر اسلام(ص) صورت گرفت. گفته شده است که جبرئیل از سوی خداوند این نام را به پیامبر (ص) رسانده است. در کتاب «الخصائص الزینبیة» آمده است پیامبر(ص) او را بوسید و فرمود: «حاضران امّتم، غایبان را از کرامت این دخترم زینب آگاه کنند؛ همانا او مانند جدهاش خدیجه است.»
🔸برای وی، القاب فراوانی نقل شده است، همانند عقیله بنی هاشم، عالمه غیرمعلَّمه، عارفه، موثّقه، فاضله، کامله، عابده آل علی، معصومه صغری، امینةاللّه، نائبةالزهرا، نائبةالحسین، عقیلة النساء، شریکة الشهداء، بلیغه، فصیحه، و شریکةالحسین.
پاسخگویی به سوالات دینی
@Bayanalsidq ¦بیان الصدق
13.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ شیوه دسترسی به همه نرم افزارهای نور برای طلاب به صورت رایگان ...
🔆 مرکز تحقیقات علوم اسلامی بیان الصدق
@Bayanalsidq ¦بیان الصدق
14000921_42655_16k.mp3
4.97M
🎙بشنوید | صوت کامل بیانات رهبر انقلاب در دیدار پرستاران و خانواده شهدای سلامت ۱۴۰۰/۰۹/۲۱
📥 khl.ink/f/49193
💻 @Khamenei_ir
@Bayanalsidq ¦بیان الصدق
مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر
مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام
⏰ امروز ساعت 9/30
🔰در سالن مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام برگزار میشود.
#معاونت_پژوهش_مرکز_فقهی_ائمه_اطهار_علیهم_السلام
#هفته_پژوهش
🆔https://eitaa.com/pajuheshmarkazfeqhi
@Bayanalsidq ¦بیان الصدق
🔻معاون پژوهش حوزههای علمیه:
✅ پایاننامههای حوزوی مجوز انتشار دریافت کردند
بعد از سالها، معاونت پژوهش توانست مجوز انتشار پایاننامههای حوزوی را دریافت کند.
کمیتههای علمی میتوانند پایاننامه ها را بررسی و معرفی کنند و پایاننامههای جدید نیز با حمایت دبیرخانه منتشر میشوند.
@Bayanalsidq | بیان الصدق
⭕️ گزارشی از اعتراض علمای اهل سنت به سخنان تفرقه افکنانه گرگیج
◻️ ماموستا کلشی نژاد: آن هایی که بر خلاف مسیر اهل بیت(ع) حرکت کنند مسلمانان نیستند
◻️ ماموستا عبدالسلام امامی: طرح مباحث اختلافی حرکت در مسیر دشمن است
◻️ ماموستا مصطفی محمودی: اختلاف اندازها نادانند
◻️ ماموستا مصطفی خاتمی: هر موضع گیری که موجب تفرقه شود، کمک به دشمن است
◻️ ماموستا خالد رسول زاده: خلافت جزو اصول اهل سنت نیست که نفی آن موجب خروج از دین باشد
◻️ ماموستا غفور غفوری اصل: سخنان گرگیج دیدگاه اهل سنت نیست
◻️ ماموستا عثمان یوسفی: توهین به اهل بیت(ع) کفر و نفاق است
مشروح خبر:
https://hawzahnews.com/xbtVs
@Bayanalsidq | بیان الصدق
✍️ پاسخ حجتالاسلاموالمسلمین خسروپناه به مولوی گرگیج
◻️علمای شیعه اهل منطق، گفتوگو و استدلال هستند، فلذا اگر شبهه و سؤالی دارند باید در جمع علمی مطرح کنند، نه در خطبه نماز جمعه که باعث شود رسانههای اجنبی و صهیونیستی استفاده سوء از آن بکنند.
💭 حال شبهه کجاست؟ گرگیج میگوید "چون شما شیعیان اعتقادی به مشروعیت خلافت عمربن خطاب ندارید، بنابراین جنگ با ایران نیز مشروع نبوده است، گرفتن اسرا نیز مشروع نیست و ازدواج با کنیزی که در این جنگ به اسارت در آمده است نیز مشروع نخواهد بود و...".
◻️ جواب این شبهه این است که براساس آموزههای شیعه، جنگ ابتدایی زمانی مشروعیت دارد که اذن امام را داشته باشد، در این شرایط، خلیفه دوم یا با اذن امام با ایران جنگیده است یا بدون اذن؛ اگر جنگ او همراه با اذن امام بوده باشد، جهادش مشروعیت دارد ولو اینکه خلافتش مشروعیت نداشته باشد.
◻️ اما اگر این جهاد بدون اذن امام بوده باشد، براساس نصوص شیعه، تمام اموالی و یا اسرائی که بهغنیمت گرفته شده است، تحت مالکیت مقام امام است، بهعبارت دیگر، حتی اگر از نظر شیعیان جنگ خلیفه دوم با ایران مشروعیت نداشته باشد، تمام اموال و غنایمی که به دست آورده است، تحت مالکیت مقام امامت است، بنابراین اگر بیبیشهربانو بهعنوان کنیز در اختیار امام قرار گرفته باشد، مالکیتش با امام بوده است و شبهه برطرف میشود.
◻️ دقت داشته باشید در تاریخ نقل شده است که وقتی حضرت شهربانو را آوردند، حضرت امیرالمؤمنین فرمودند "این خانم از خاندان موجهی است و نباید او را بهعنوان کنیز به ازدواج درآورد و خودش باید همسر خودش را انتخاب کند" و خود او امام حسین را به همسری انتخاب کرد، بنابراین اصل شبهه از اساس منتفی شد.
متن کامل:
https://hawzahnews.com/xbtXH
@Bayanalsidq | بیان الصدق
🏴 آیا خلیفه اوّل بر بدن مطهّر حضرت فاطمه (س) نماز خواند؟
✍️ حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر طبسی در نوشتاری به موضوع نماز بر پیکر مطهر حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) پرداخت و اینگونه نوشت:
◼️ هرساله در ایام شهادت حضرت فاطمه (س)، رسانهها و شبکههای وابسته به وهابیت تکفیری تلاش میکنند روابط امیرالمؤمنین علی(ع) را با خلیفه اوّل، "حسنه" و "دوستانه" نشان دهند. آنان به دو روایت که ابنسعد در «الطبقات الکبری» نقل کرده، استناد میکنند:
💭 حدیثاوّل: "عن الشعبی قال: صلّی علیها ابوبکر." "شعبی میگوید: ابوبکر بر پیکر حضرت فاطمه (س) نماز خواند. (الطبقات الکبری، ج۸، ص ۲۹).
💭 حدیثدوّم: شبابة بن سوار از عبدالأعلی بن ابی المساور از حماد از ابراهیم نقل کرده که میگوید: «صلّی ابوبکر الصدیق علی فاطمه(س)». "ابوبکر بر پیکر فاطمه (س) نماز خواند." (الطبقات الکبری، ابنسعد، ج۸، ص۲۹).
◻️ دو حدیثی که ابن سعد درباره نماز خواندن ابوبکر بر پیکر مطهّر حضرت زهرا سلام الله علیها نقل کرده، از منظر اهل سنت فاقد هرگونه اعتبار سندی است.
◻️ همچنین دلالت این دو حدیث با احادیث معتبر دیگر در صحیح بخاری و منابع دیگر در تضاد آشکار است. طبق احادیث صحیح اهل سنت، امیرالمؤمنین (ع) مطابق وصیت حضرت فاطمه (س)، ایشان را شبانه غسل و کفن و تجهیز نمود و خود بر پیکر ایشان نماز خواند در حالیکه خلیفه اول حضور نداشت. استناد رسانهها و شبکههای وهابیت تکفیری به دو حدیث مذکور و نشر آنها، از مصادیق دروغ پردازی است که به هدف انحراف افکار عمومی، و پنهانساختن واقعیات و مسلّمات تاریخی صورت میگیرد.
متن کامل +منابع:👇
https://hawzahnews.com/xbvfr
@Bayanalsidq | بیان الصدق
#بیانیه
📢بیانیه مرکز مدیریت حوزه های علمیه به مناسبت وحدت حوزه و دانشگاه
🔻متن بیانیه مرکز مدیریت حوزه های علمیه به مناسبت ۲۷ آذر سالروز شهادت آیت الله مفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه به این شرح است:
🔹«... وَاذْکُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَیْکُمْ إِذْ کُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَیْنَ قُلُوبِکُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا...» (آلعمران/۱۰۳)
و نعمت (بزرگِ) خدا را بر خود، به یاد آرید که چگونه دشمن یکدیگر بودید، و او میان دلهای شما، الفت ایجاد کرد، و به برکتِ نعمتِ او، برادر شدید!
🔹حضرت امام خامنهای مدظله العالی: «مرحوم شهید مفتّح علاوه بر اینکه یک روحانی برجسته و فداکار و روشنفکر و آشنای به نیاز زمان بود، خصوصیتی داشت که در تعداد معدودی از فضلای آن زمان این خصوصیت دیده میشد. آن، قدرت ارتباطگیری با نسل جوان و دانشجویان و کسانی بود که مایل بودند پیام دین را با زبان روز از یک روحانی و یک عالم به دین بشنوند.» ۱۳۸۷/۹/۲۶
🔹«وحدت حوزه و دانشگاه یعنی وحدت در هدف، و هدف این است که همه به سمت ایجاد یک جامعه اسلامی پیشرفته مستقل، جامعه امام، جامعه پیشاهنگ، جامعه الگو حرکت نمایند.» ۱۳۶۹/۹/۲۸
🔹شهید آیت الله دکتر مفتح رحمه الله نماد یک روحانی پرورش یافته مکتب امام خمینی رضوان الله علیه است، که با روحیه انقلابی و پرتلاش، ضمن دشمن شناسی و حضور در صحنه، با جوانان و دانشجویان ارتباط صمیمی برقرار می نمود و با جامعیت علمی خود ظرف وجودشان را از اسلام ناب و معارف اهل بیت علیهم السلام سیراب می کرد. ایشان در ظاهر کمنمود و کمتظاهر بود، اما در عین حال حضوری تاثیر گذار و پرتحرک در مجامع عمومی و محیط های علمی داشت.
🔹ویژگیهای تاثیرگذار و نقش ممتاز این شهید بزرگوار در وحدت حوزه و دانشگاه، این دو نهاد بسیار مهم کشور که یکی متوجه به کسب علوم مربوط به فهم و تبلیغ دین و نوآوری در مباحث دینی و فهم و تبیین مسایل روز در همه شئون زندگی بشر و دیگری ناظر به اداره امور زندگی مردم می باشد، باعث شد که حوزه و دانشگاه پا به پای هم در مسیر پیشرفت انقلاب اسلامی گام های موثری بردارند و به همین جهت گروهک منحرف منافقین وجود این شخصیت وحدت بخش را تحمل نکرده و وی را در ۲۷ آذر ۱۳۵۸ هنگام ورود به سنگر دانشگاه هدف گلوله قرار داده و به شهادت رساندند. و در برابر حضرت امام خمینی رضوان الله علیه به پاس قدردانی از زحمات این شهید والامقام روز بیست و هفتم آذر را روز وحدت حوزه و دانشگاه نامگذاری کردند.
🔹مرکز مدیریت حوزه های علمیه ضمن گرامیداشت این روز با عظمت و خاطره شهید آیت الله مفتح رحمه الله و تبریک و تهنیت روز وحدت حوزه و دانشگاه به همه مردم شریف ایران اسلامی بهویژه طلاب و دانشجویان عزیز از همه آنان خواستار است با اتکاء به قدرت لایزال الهی و پیروی از رهنمودهای مقام معظم رهبری مدظله العالی تلاش خود را جهت انجام هر گونه تحقیقات در علوم مختلف و مورد نیاز بشر که ضامن سعادت دین و دنیای مردم است، مضاعف نموده و با همکاری متقابل و دوستانه برای پیاده شدن آنها در جامعه از هیچ تلاشی دریغ نورزند تا به فضل الهی ایران اسلامی به تمامی قله های رفیع پیشرفت دست یابد.
مرکز مدیریت حوزه های علمیه
@Bayanalsidq I بیان الصدق