واقعه تلخ تخریب گنبد و بارگاه ائمه بقیع در هشتم شوّال سال ۱۳۴۵ قمری در مدینه و کنار مرقد رسولخدا(ص) اتفاق افتاد؛ در حالی که اسناد فراوانی وجود دارد که مسلمانان در طی سده های متمادی نسبت به ساخت گنبد و بارگاه باشکوه در بقیع برای ائمه اطهار(ع) اهتمام داشتهاند.
https://hawzahnews.com/xbJnk
@Bayanalsidq |بیان الصدق
سایت | کانال ایتا | ارتباط باما
📚 تبدیل پول فطریه به کالا
💠 سؤال: آیا می توان به جای پول فطریه، مواد و لوازم مورد نیاز فقیر را برایش تهیه کرده و به او تحویل دهیم؟
✅جواب: به صورت مذکور کافی نیست؛ اما می توانید از فقیر وکالت بگیرید که پول فطریه را برای او دریافت کرده و کالاهای مورد نیازش را تهیه کنید.
#زکات_فطره #تبدیل_فطریه
@Bayanalsidq |بیان الصدق
سایت | کانال ایتا | ارتباط باما
📚 غسل با وجود موی مصنوعی
💠 سؤال: آیا غسل و وضوی کسی که جلوی سرش موی مصنوعی گذاشته است، اشکال دارد؟
✅ جواب: اگر موی مصنوعی به صورت کلاه گیس باشد، باید برای غسل و وضو برداشته شود؛ ولی اگر مو بر پوست سر کاشته شده و مانع رسیدن آب به پوست سر باشد و برداشتن آن ممکن نباشد (یا مستلزم ضرر یا مشقت غیر قابل تحمل باشد)، باید غسل و وضوی جبیره ای انجام شده و بنابر احتیاط، تیمّم نیز انجام شود.
#احکام_غسل #غسل_با_موی_مصنوعی
@Bayanalsidq |بیان الصدق
سایت | کانال ایتا | ارتباط باما
#معرفی_سایت
🌐 وب سایت کودک و نوجوان به همراه مجموعه کتب، کتاب صوتی و انیمیشن نیکو و نیکان برگرفته از آثار آیت الله العظمی مکارم شیرازی همزمان با سی و سومین نمایشگاه کتاب تهران، با هدف ترویج فرهنگ کتابخوانی و تبیین معارف اسلامی، رونمایی شد.
http://nikoonikan.com
@Bayanalsidq |بیان الصدق
سایت | کانال ایتا | ارتباط باما
❇️ حکایت اشکهای آیتاللهالعظمی جوادی آملی در روز خاکسپاری همسرش چهبود؟
◻️ اشکها و بیتابیهای آیتالله جوادی آملی در روز تشییع پیکر همسرشان، فقط یک وداع عاشقانه نبود و در پس آن میشد، درسهای بسیاری را مرور کرد. عالمی که پیشازاین با کتاب "زن در آیینه جلال و جمال"، توانسته بود شأن و منزلت زن را قلمفرسایی کند، این بار در وداع با همسرشان، بار دیگر مقام زن و فراتر از آنیک همسر را برای همه نمایان کرد.
روایت زندگی این عالم بزرگوار و طبعاً شیوه رفتاری حاجخانم روحی، قطعاً حاوی نکات ظریفی است که میتواند ما را به پاسخ این سؤال نزدیک کند. به همین سبب با حجتالاسلام «مرتضی جوادی آملی» فرزند آیتالله همراه شدهایم تا نیمنگاهی داشته باشیم به سبک زندگی مشترک این دو بزرگوار و آنچه ما را بیشازپیش به یک بینش اسلامی و سبک زندگی میرساند.👇
https://hawzahnews.com/xbJNQ
@Bayanalsidq | بیان الصدق
سایت | کانال ایتا | ارتباط باما
✅ اگر کسی دارای باطن خوب باشد، آیا خداوند سرانجام ظاهر او را نیز اصلاح خواهد کرد؟
✍️ پاسخ: براساس آموزههای دینی، لازم است انسان در مسیر خودسازی تمام سعی و تلاش خود را بنماید تا به صورت هماهنگ، هم ظاهر و هم باطن او در مسیر اصلاح باشد. البته اصلاح باطن نسبت به اصلاح ظاهر اهمیت بیشتری دارد؛ زیرا سعی و تلاش در راستای اصلاح باطن، در بیشتر موارد سرانجام به اصلاح ظاهر نیز خواهد انجامید؛ اما اگر انسان بدون آنکه به اصلاح باطن خود همت ورزد، تنها به اصلاح ظاهر مشغول شود، باطن او ممکن است روز به روز در سراشیبی سقوط قرار گیرد؛ از اینرو در روایات متعددی سفارش شده است تا انسان به اصلاح باطن خویش بپردازد:
🔹رسول خدا(ص): «هر انسانی ظاهر و باطنی دارد. هر کسی باطن خود را پاک کند، خداوند ظاهرش را نیز پاک گرداند، و هر کس باطنش را تباه کند، خداوند ظاهرش را تباه میکند».
🔸رسول خدا(ص): «هر کس برای خداوند چیزی را مخفی بدارد، خداوند هم آشکارا او را خوشحال میکند، و هر کس در نهان خدا را به خشم آورد، خداوند هم آشکارا او را رسوا میکند».
🔹امام علی(ع): «هرگاه کسی روابط میان خود و خدا را اصلاح نماید، خداوند نیز روابط میان او و مردم را اصلاح خواهد کرد».
🔸امام صادق(ع): «بنده از اظهار کار نیک و پوشاندن کار بد سودی نخواهد برد؛ زیرا هنگامی که به باطن خود مراجعه میکند میداند که کارش حقیقت ندارد، و خداوند هم میفرماید: «بَلِ الْإِنْسانُ عَلی نَفْسِهِ بَصِیرَةٌ»،انسان حال خود را میداند و هر گاه باطن درست شد ظاهر هم درست میگردد».
🔹امام صادق(ع): «هر کس ظاهر خود را به گونهای نیک جلوه دهد و در صدد فهماندن این موضوع به مردم باشد که خدا او را دوست میدارد، ولی در باطن با اعمال زشت خود به مخالفت با خداوند برخیزد، روز قیامت با خشم پروردگارش روبرو خواهد شد».
🔸امام صادق(ع): «فساد ظاهر آدمی از فساد باطن او است، کسی که باطن خود را (از عیوب نفسانی و رذائل اخلاقی) اصلاح کند، خداوند ظاهر او را (از نواقص و عیوب و گرفتاریهای مادی و صوری) اصلاح میکند».
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
@Bayanalsidq |بیان الصدق
سایت | کانال ایتا | ارتباط باما
16.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چهلمین سالروز آزاد سازی خرمشهر مبارکباد.
امت شهید پرور ایران توجه فرمایید تا لحظات دیگر خبر بسیار مهمی از جبهههای نبرد به اطلاع شما خواهد رسید
شنوندگان عزیز توجه فرمایید شنوندگان عزیز توجه فرمایید خونین شهر شهر خون آزاد شد.
@Bayanalsidq |بیان الصدق
🔰 آیا صحت دارد که شافعی و حنبلی و مالکی از شاگردان امام جعفر صادق (ع) بودهاند؟
✍️ از ميان رهبران مذهبي اهل سنت، ابوحنيفه (نعمان بن ثابت) (۸۰ ـ ۱۵۰ هـ ق) و مالك بن انس (۹۳ ـ ۱۹۷ هـ ق) در دوران امام صادق (ع)(۸۳ ـ ۱۴۸هـ ق) مي زيسته و محضر ايشان را درك كرده اند، اما محمد بن ادريس شافعي (۱۵۰ـ۲۰۴هـ ق) و احمد بن حنبل (۱۶۴ ـ ۲۴۱) كه تولدشان بعد از شهادت امام صادق(ع) بوده نمي توانند، محضر ايشان را درك كرده باشند، لذا جزء شاگردان بدون واسطه آن حضرت محسوب نمي گردند.
درباره ابوحنيفه نقل شده كه وي از شاگردان امام صادق(ع) بوده است.(۱) و در عظمت علمي امام گفته است: "من دانشمندتر از جعفر بن محمد نديده ام."(۲) و در عين حال ايشان در برابر امام صادق ـ عليه السّلام ـ قرار داشته است.
مالك بن انس پيشواي فرقه مالكي مي گفت: "مدتي نزد جعفر بن محمد رفت و آمد مي كردم و او را همواره در يكي از سه حالت ديدم، يا نماز مي خواند يا روزه بود و يا قرآن تلاوت مي كرد. و هرگز او را نديدم كه بدون وضو حديث نقل كند. در علم و عبادت و پرهيزكاري، برتر از جعفر بن محمد هيچ چشمي نديده و هيچ گوشي نشنيده و به قلب هيچ بشري خطور نكرده است."(۳)
از اين بيان استفاده مي شود كه مالك نيز از محضر امام صادق(ع) استفاده نموده و حديث شنيده است، و جزء شاگردان رسمي و يا غير رسمي ايشان محسوب مي گردد. و در عين حال ايشان نيز در مدينه فتوا مي داد و خود را صاحب رأي و بي نياز از امام (ع) مي دانست.
بنابراين برخي از رهبران مذاهب اهل سنت، مانند ابوحنيفه و مالك بن انس، در زمان امام صادق(ع) بوده و برخي ديگر مانند شافعي و احمد بن حنبل بعد از شهادت امام صادق(ع) به دنيا آمده اند.
و لكن از آنجايي كه احمد شاگرد شافعي بوده است و شافعي شاگرد مالك بن انس، و مالك ان سخنان را در باره امام صادق ذکر کرده است .پس می توان گفت همه انان از ان حضرت مستقیم یا غیر مستقیم، استفاده علمی کرده اند.
📚 پینوشت ها:
۱. شرح نهج البلاغه، ج ۱۵، ص ۲۷۴، کتابخانه نجفی مر عشی ، قم، ۱۴۰۴ه .
۲ . ذهبي، شمس الدين محمد، تذكرة الحفاظ، بيروت، داراحياء التراث العربي، بي تا، ۱/ ۱۶۶.
۳ . ابن حجر عسقلاني، تهذيب التهذيب، چاپ اول بيروت دار الفكر ،۱۴۰۴ه.ق، ج۱، ص۸۸ حيدر، اسد، الامام الصادق و المذاهب الاربعه، ۱/ ۵۴.
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
@Bayanalsidq |بیان الصدق
سایت | کانال ایتا | ارتباط باما
💠 ویژگیها و شاخصههای نظام آموزشی امام صادق (علیه السلام)
🔸 وجود انحرافات فرهنگی و بدعتهای دینی در عصر امویان لزوم بازنگری در فرهنگ اسلامی، بویژه فرهنگ مذهب تشیع را فزونی بخشیده بود.
🔸 مناسبترین شرایط فرهنگی، اجتماعی و سیاسی مختص عصر امامین صادقین است که فرصتی مناسب را برای انجام فعالیتهای فرهنگی فراهم آورد.
🔸 امام صادق (ع) از بسترها و زمینههای موجود عصر خویش بهره جست و توانست با انجام فعالیتهای فرهنگی گسترده، نظام فرهنگی جامعه شیعه را طراحی و مدیریت نماید.
🔸 از محورهای مهم فعالیت آن حضرت، طراحی نظام آموزشی منسجم است که مولفههای ویژهای را به خود اختصاص داده است.
🌐 مشاهده متن کامل یادداشت:
https://www.balagh.ir/content/14911
@Bayanalsidq |بیان الصدق
سایت | کانال ایتا | ارتباط باما
🏴 جایگاه معنویوعلمی امام صادق علیهالسلام نزد علمای اهلسنت
🔻حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر طبسی:
بیست و پنجم شوال المکرم سالروز شهادت رئیس مذهب امام جعفر صادق علیه السلام است.
◻️ایشان در طول زندگی پربرکتشان، از جایگاه بسیار ممتاز و والایی نزد مسلمانان برخوردار بودهاند؛ به طوری که هرکس از ایشان سخنی گفته، از شخصیت ایشان به نیکی یاد کرده است.
◻️ در این یادداشت کوتاه به اظهارنظر برخی از بزرگان اهل سنت درباره رئیس مذهب شیعه امام صادق (ع) پرداخته می شود.
🔹 ابوحنیفه: فقیهتر از او ندیدم.
🔹شافعی: او مورد اطمینان و ثقه است.
🔹ابوزرعه رازی دمشقی: جعفر علیه السلام با دیگران قابل قیاس نیست.
🔹ذهبی: ایشان یکی از امامان بزرگ و نیکوکار و راستگو و بلند مرتبه است.
🔹ابن حجر عسقلانی: بسیار راستگو، فقیه و امام است.
🔹مصطفی رشدی: او جنگاور و سوارکار میدان دانش ها است؛ بیشتر مردم با وجود اختلاف مذاهبشان، دانش های مختلف را از او نقل کرده اند.
متن کامل +منابع:👇
hawzahnews.com/xbKDx
@Bayanalsidq | بیان الصدق
سایت | کانال ایتا | ارتباط باما