📍درمحضر قرآن کریم
بسم الله الرحمن الرحیم
وَإِذَا أَنْعَمْنَا عَلَى الْإِنسَانِ أَعْرَضَ وَنَأَىَ بِجَانِبِهِ وَإِذَا مَسَّهُ الشَّرُّ فَذُو دُعَاءٍ عَرِيضٍ
فصلت - ٥١
📌و هرگاه به انسان (غافل و بیخبر) نعمت دهیم، روی میگرداند و به حال تکبّر از حق دور میشود؛ ولی هرگاه مختصر ناراحتی به او رسد، تقاضای فراوان و مستمرّ (برای بر طرف شدن آن) دارد!
نکته ها:
كلمه ى «نَأى » به معناى دور شدن است؛ و هرگاه با واژه «جانب» بكار رود، كنایه از تكبّر و غرور است. «نأى بجانبه» یعنى به خاطر نعمت و رفاه مغرور شد و متكبرانه خود را كنار كشید. كلمه ى «عریض» به معناى پهن و كنایه از دعاى زیاد است.
💏 سؤال: درآیه 49 خواندیم: «اذا مسّه الشرّ كان یؤوسا» همین كه شرّى به انسان رسید دچار یأس مى شود ولى در این آیه مى فرماید: «اذا مسّه الشرّ فذو دعاء عریض» همین كه شرّى به انسان رسد، دعایى طولانى دارد، سؤال این است كه چگونه انسان مأیوس دعا مى كند؟
📌پاسخ: مفسّران به این پرسش، پاسخ هاى متفاوتى داده اند:
در تفسیر روح البیان چنین آمده است: بعضى مردم به هنگام گرفتارى مأیوس مى شوند و بعضى دیگر دعا مى كنند.
برخى در پاسخ این سؤال گفته اند: انسان از اسباب عادّى مأیوس مى شود ولى از خدا درخواست مى كند. ولى لحن آیه توبیخ است و یأس از اسباب عادّى و توجّه به خدا كار نیكویى است و توبیخ ندارد.
در تفسیر نمونه آمده است كه انسان ابتدا دعا مى كند ولى كم كم مأیوس مى شود و این دعا و یأس در دو مرحله است.
شاید بتوان گفت كه مراد از دعا، استمداد از خداوند نیست، بلكه همان یأس است كه به صورت جزع و جیغ و ناله اظهار مى كند و هر دو آیه یك مسأله را مطرح مى كند لكن در یك جا مى فرماید: مأیوس است و در جاى دیگر مى فرماید: به خاطر یأس جیغ و داد مى زند، نظیر آیه ى «اذا مسّه الشر جزوعا»
📍پیام ها:
- رفاه یا سختى در میدان زندگى براى بروز و ظهور خصلت هاى آدمى و آفات روحى اوست. «اذا انعمنا... و اذا مسّه الشّر»
- رفاه، مایه ى غفلت است. «انعمنا... اعرض»
- نعمت ها از خداست «انعمنا» ولى حوادث تلخ نتیجه عملكرد یا خصلت هاى بد خود انسان است. «مسّه الشّر» (شرّ به خدا نسبت داده نشده است)
- انسان تربیت نشده كم ظرفیّت است. «اذا مسّه الشرّ فذو دعاء عریض»
- مشكلات و تنگناهاى زندگى در مقابل نعمت هاى اعطا شده از سوى خداوند به او اندك است. (براى نعمت كلمه «انعمنا» آمده، ولى براى شرّ كلمه «مسّه» آمده كه به معناى تماس ساده است.)
منبع: بر گرفته از تفسیر نور
@Bayanalsidq |بیان الصدق
سایت | کانال ایتا | ارتباط باما
پنج کلید تبلیغ
📌حضرت آیتالله خامنهای در دیدار جمعی از مبلغین و طلاب حوزههای علمیه سراسر کشور (۱۴۰۲/۰۴/۲۱) ضمن اشاره به اهمیت و جایگاه تبلیغ، پنج نکته کاربردیِ مهم را برای اثرگذاری بیشتر و بهتر تبلیغ بیان کردند که در این اطلاعنگاشت مرور شده است.
@Bayanalsidq |بیان الصدق
سایت | کانال ایتا | ارتباط باما
فایل PDFکتاب .pdf
1.07M
🎁 هدیهی ویژه به مناسبت #هفته_عفاف_و_حجاب
📚 دانلود PDF كتاب عفاف و حجاب در سبک زندگی ایرانی-اسلامی از منظر رهبر انقلاب
❤️ @Khamenei_Reyhaneh
@Bayanalsidq |بیان الصدق
سایت | کانال ایتا | ارتباط باما
پژوهشگر برگزیده حوزه علمیه قم حجت الاسلام و المسلمین حامد میرزاخان در گفتگو با پایگاه بین المللی اعتاب گفت: اعتاب مقدسه و حرم های اهل بیت(ع)، همان کارکرد و آثار و برکاتی را دارند که جایگاه امامت و ولایت دارد. در واقع زیارت اولا جزو بهترین فرصت ها برای تجدید عهد شیعیان با امام معصوم است.
پایگاه بین المللی اعتاب و زیارت: امامت و مناسبت های بزرگ مرتبط با آن اعم از اعیاد یا عزاداری ها، یکی از اصلی ترین ارکان مکتب اهل بیت(ع) در جهان اسلام و نقطه عطفی در تشکیل تمدن اسلامی است که در قالب آیین و مناسک «زیارت» جلوه گر شده و تداوم می یابد. برجسته ترین جلوه گاه «زیارت»، در اعتاب مقدسه است که در ماه پرفضیلت ذی الحجة با توجه دلها و قلب ها به سوی آستان مقدس امیرالمؤمنین(ع) در نجف اشرف بروز می یابد که اوج آن را در عید غدیر گذشته شاهد بودیم. در این زمینه با حجت الاسلام حامد میرزاخان، پژوهشگر برگزیده در قم و مدیر مرکز تحقیقات علوم اسلامی بیان الصدق گفتگو کردیم که شرح آن به قرار زیر است.
زیارت به تنظیم سبک زندگی کمک می کند/ نکوداشت مقام امامت، پاسداشت عدالت است.
ادامه مطلب
@Bayanalsidq |بیان الصدق
سایت | کانال ایتا | ارتباط باما
هدایت شده از مجمع نمایندگان طلاب
▫️ نماینده طلاب مشهد تبیین کرد:
⬅️ نقش محققان و پژوهشگران در تقویت تبلیغ در حوزه
🔻 حجت الاسلام حامد میرزاخان طی گفت و گویی به موضوع تبلیغ که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب در دیدار طلاب و فضلا بوده، اشاره کرد و گفت:
♻️ تاکید مقام معظم رهبری بر محور پژوهش در زمینه تبلیغ از نکات جدی و مورد توجه است که باید جامعه روحانیت و محققین حوزوی به این نکته توجه نمایند.
♻️ روش تبلیغ به شیوه تحقیق و پاسخ گویی به شبهات و افکار انحرافی با تحقیق و پژوهش نوعی از فعالیت تبلیغی است که این امر، جایگاه محققین و پژوهشگران حوزه علمیه را سنگین میکند.
♻️ پژوهشگران باید با توجه به نیاز جامعه و شبهاتی که در جامعه در موضوعات دینی، اعتقادی، فقهی و همچنین در خصوص نظام جمهوری اسلامی و انقلاب مطرح می شود، با ریشه یابی و توجه به اصل این فکر که شبهه مطرح شده است، به پاسخ گویی و تحقیق بپردازند.
♻️ محققین باید با توجه به ریشه یابی دقیق و اهداف پشت پرده شبهات، به مبانی فکری انحرافی پاسخ داده و فکر جوانان و عموم مردم را روشن نمایند.
♻️ تولید محتواهای علمی، بروز، کاربردی و مورد نیاز جامعه با تکیه بر قرآن کریم از ضروریات است که باید با تهیه این نوع مکتوبات، تشنگان فرهنگ اسلام ناب را سیراب نمود و در این راستا مراکز حوزوی و تبلیغی نیز باید این روش از تبليغ را نوعی تبليغ دانسته و با پشتیبانی و حمایت از محققین و پژوهشگران و ایجاد گروه های تبلیغی پژوهش محور، این نیاز جدی را برطرف نمایند.
@MNT_QOM | مجمع نمایندگان طلاب
نماینده طلاب مشهد تبیین کرد؛
نقش محققان و پژوهشگران در تقویت تبلیغ در حوزه
عضو کمیته تحقیقات علمی مجمع نمایندگان طلاب نقش محققان و پژوهشگران در تقویت تبلیغ در حوزه را تبیین کرد.
به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت الاسلام حامد میرزاخان طی گفت و گویی به موضوع تبلیغ که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب در دیدار طلاب و فضلا بوده، اشاره کرد و گفت: تاکید مقام معظم رهبری بر محور پژوهش در زمینه تبلیغ از نکات جدی و مورد توجه است که باید جامعه روحانیت و محققین حوزوی به این نکته توجه نمایند.
لینک خبر خبرگزاری رسا
rasanews.ir/00361U
خبرگزاری حوزه
https://hawzahnews.com/xcmpY
@Bayanalsidq |بیان الصدق
سایت | کانال ایتا | ارتباط باما
هفت سند از گریه رسولخدا و اهلبیت (ع) بر امام حسین (ع)
حوزه/ حجتالاسلام والمسلمین محمدجعفر طبسی در مطلبی با عنوان «گریه و عزاداری رسولخدا و اهلبیت (علیهم السلام) بر امام حسین (علیه السلام)» به موضوع عزاداری بر سیدالشهدا (علیه السلام) پرداخته است.
به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین محمدجعفر طبسی در مطلبی با عنوان «گریه و عزاداری رسولخدا و اهلبیت (علیهم السلام) بر امام حسین (علیه السلام)» آورده است:
با آغاز ماه محرم الحرام غم و اندوه همه جای عالم را فرا میگیرد و همه در سوگ و عزاداری سید و سالار شهیدان (علیه السلام) مینشینند.
این عزاداریها و اشکها ریشه در تاریخ اسلام و فعل پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) و معصومان (علیهم السلام) دارد.
همه در شهادت امام حسین (علیه السلام) گریستهاند و این درسی برای پیروان آنحضرت است. بدون تردید، این اشکها سبب بقای نام و راه آنحضرت و یاران با وفای ایشان میشود.
در این مجال، اسنادی از گریه و عزاداری حضرات معصومان (علیهم السلام) بر امام حسین (علیه السلام) تقدیم میشود.
ادامه مطلب ...
https://hawzahnews.com/xcmCM
@Bayanalsidq |بیان الصدق
سایت | کانال ایتا | ارتباط باما
🚩 هفت سند از گریه رسولخدا و اهلبیت (ع) بر امام حسین (ع)
✍️ حجتالاسلام والمسلمین محمدجعفر طبسی:
۱. گریه نبی مکرم اسلام (صلیاللهعلیهوآله) بر حسین (علیه السلام)
۲. گریه امیرالمؤمنین (علیهالسلام) بر حسین (علیهالسلام)
۳. گریه و عزاداری امام حسن بر امام حسین (علیهماالسلام)
۴. گریه امام سجاد (علیهالسلام) بر امام حسین (علیهالسلام)
۵. گریه امام باقر (علیهالسلام) بر امام حسین (علیهالسلام)
۶. گریه امام صادق (علیهالسلام)
۷. گریه و عزاداری امام رضا (علیهالسلام)
متن کامل+ منابع👇
https://hawzahnews.com/xcmCM
@Bayanalsidq | بیان الصدق
📍درمحضر قرآن کریم
📌 بسم الله الرحمن الرحیم
بَلِ اللَّهُ مَوْلَاكُمْ وَهُوَ خَيْرُ النَّاصِرِينَ
آل عمران - ١٥٠
(آنها تکیهگاه شما نیستند،) بلکه ولی و سرپرست شما، خداست؛ و او بهترین یاوران است.
📌نکته ها:
در آیه قبل سخن از اطاعت كفّار بود، نه مولى گرفتن آنان، كه این آیه مى گوید: خداوند مولاى شماست، پس معلوم مى شود هر كس كفّار را اطاعت كند، در حقیقت آنان را مولى گرفته است.
انگیزه ى ارتداد و اطاعت از كفّار، كسب عزّت و قدرت است. قرآن در این آیه و آیاتى نظیر آن، این خیال واهى را رد مى كند و مى فرماید: «انّ القوّة للّه جمیعاً»[162] و «فانّ العزّة للّه جمیعاً»[یونس۶۵]
📌پیام ها:
- ولایت و اطاعت، در خداوند منحصر است. «بل اللّه مولیكم»
- ولىّ گرفتن خداوند، سبب پیروزى شماست. «مولیكم و هو خیر الناصرین»
منبع: تفسیر نور
@Bayanalsidq | بیان الصدق
💠 #احکام شرعی | بیان زبان حال در مداحی
✍️ رهبر معظم انقلاب به استفتائی پیرامون «بیان زبان حال در مداحی» پاسخ گفتند.
❓سؤال: آیا بیان زبان حال در مداحی ها و روضه ها بصورت اشعار و نثر در مورد اهل بیت علیهم السلام جایز است؟
◼️ جواب: اگر معلوم باشد که زبان حال را بیان میکند و مناسب با شأن اهلبیت علیهمالسلام باشد، مانع ندارد.
@Bayanalsidq | بیان الصدق
📌منبر مکتوب
مجلس اول : امیدواری در عاشورا و رابطه آن با جامعه
📍شفقنا- اشاره: حجت الاسلام حامد میرزاخان، پژوهشگر، مدیر مرکز تحقیقات علوم اسلامی بیان الصدق و نمایندگان طلاب و فضلای مشهد درحوزه علمیه قم، در سلسله نوشتارهایی با عنوان منبر مکتوب، مباحثی از نهضت عاشورا را در اختیار شفقنا قرار داده است که هر روز، میهمان یک منبر مکتوب از ایشان هستیم:
📍یکی از مهمترین پیامهای عاشورا بحث امید و امیدواری است، هر چقدر افراد امید و انگیزه بیشتری در زندگی داشته باشند، میزان افسردگی و استرس در آنها کاهش پیدا میکند. امیدوار بودن و داشتن تفکرات امیدوارانه بر سیستم عصبی افراد تاثیر زیادی میگذارد. پژوهشگران معتقدند هر چه در بدن اتفاق میافتد بر ذهن نیز تاثیرگذار است و هر چه بر ذهن تاثیرگذار باشد، بر جسم نیز تاثیر میگذارد.
📍امید در هر شرایطی به نفع بشر است. این احساس مثبت باعث حرکت روبه جلو و تلاش در زندگی می شود. بدون آن میل به رسیدن به هدف از بین می رود. با شیوه های صحیح می توانید افزایش امید به زندگی را محقق کنید.
جهت مطالعه بیشتر ....
لینک شفقنا
https://fa.shafaqna.com/news/1614280/
خبرگزاری رسا
rasanews.ir/003668
@Bayanalsidq | بیان الصدق
📚 مصرف باقی مانده اموال عزاداری برای زائران اربعین
💠 سؤال: مقداری برنج با نرخ دولتی برای مراسم محرم و عزاداری امام حسین (علیه السلام) به هیئت های مساجد داده شده است؛ آیا می توان در ایام اربعین برای زائرانی که به عراق می روند، آن را مصرف کرد؟
✅ جواب: جایز نیست و باید در همان هیئت های مساجد برای مراسم محرم و عزاداری مصرف گردد.
#احکام_عزاداری #اموال_عزاداری
@Bayanalsidq |بیان الصدق
سایت | کانال ایتا | ارتباط باما
منبر مکتوب؛
📍مجلس دوم | امیدواری در عاشورا و رابطه آن با جامعه
📍 روانشناسی اسلامی با تقویت خداومحوری، احساس توانمندی و امید فرد را با توجه و تکیه بر خدا تقویت میکند که این امر در نهضت عاشورا آشکار است.
📍از جمله درسهای نهضت عاشورا آن است که انسان نباید ناامید باشد ولو همه عوامل دست به دست هم بدهند و به حسب ظاهر هیچ روزنهای نباشد. انسان برای تداوم زندگی و تحمل دشواری ها نیازمند امید است، امید است که انسان را از دشواری ها خارج میکند. امید از مهم ترین داشته های هر انسانی است.
📍داشته ای که موجب می شود او باانگیزه و اراده ای قوی به انجام امور خود پرداخته و سهل انگاری نداشته باشد. منشأ امید شیوه تفکر و اندیشه هر فرد است. انسانی که از فلسفه حیات خود یعنی علت خلقت و هدف خود در این حیات آگاه بوده و در مسیر تحقق اهداف خود تلاش کند، امید در وجود او جوانه زده و از مسامحه در اعمال او جلوگیری میکند.
ادامه مطلب...
لینک خبرگزاری شفقنا
https://fa.shafaqna.com/news/1614707
لینک خبرگزاری رسا
https://rasanews.ir/00367A
@Bayanalsidq |بیان الصدق
سایت | کانال ایتا | ارتباط باما
📍درمحضر قرآن کریم
بسم الله الرحمن الرحیم
وَلَا تَقُولُوا لِمَنْ يُقْتَلُ فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتٌ ۚ بَلْ أَحْيَاءٌ وَلَٰكِنْ لَا تَشْعُرُونَ(بقره-١٥٤)
📍ترجمه:
آنان را كه در راه خدا كشته مىشوند، مرده مخوانيد. آنها زندهاند و شما در نمىيابيد.
📍تفسير:
١-به دنبال مسأله صبر و استقامت دراین آیه،سخن ازحیات جاویدان شهیدان میگویدکه پیوندنزدیکی با استقامت و صبرشان دارد نخست میگوید:هرگز به آنها که در راه خدا کشته میشوند و شربت شهادت مینوشند مرده مگوییدسپس برای تأکید بیشتر اضافه میکند:بلکه آنها زندگانند، اما شما درک نمیکنید!
٢-اصولا در هر نهضتی گروهی راحت طلب و ترسو خود را کنار میکشند و علاوه براینکه خودشان کاری انجام نمیدهند سعی در دلسرد کردن دیگران دارند.گروهی از این قماش مردم در آغاز اسلام بودند که هر گاه کسی از مسلمانان در میدان جهاد به افتخار شهادت نائل میآمد میگفتند: فلانی مرد! و با اظهار تأسف از مردنش، دیگران را مضطرب میساختند. خداوند در پاسخ این گفتههای مسموم با صراحت میگوید: شما حق ندارید کسانی را که در راه خدا جان میدهند مرده بخوانید آنها زندهاند، زنده جاویدان، و از روزیهای معنوی در پیشگاه خدا بهره میگیرند، اما شما که در چهار دیواری محدود عالم ماده محبوس و زندانی هستید این حقایق را نمیتوانید درک کنید.
٣-در این آیه موضوع بقای روح و زندگی برزخی انسانها (زندگی پس از مرگ و قبل از رستاخیز) به روشنی اثبات میشود. منظور از حيات و زندگی در اينجا همان حيات و زندگی برزخی است كه ارواح در عالم پس از مرگ دارند، نه زندگی جسمانی و مادی، گرچه زندگی برزخی، اختصاصی به شهيدان ندارد، بسياری ديگر از مردم نيز دارای حيات برزخی هستندولی از آنجا كه حيات شهيدان يك حيات فوق العاده عالی و آميخته با انواع نعمتهای معنوی است آنها بقدری غرق مواهب حيات معنوی هستند كه گويا زندگی ساير برزخيان در مقابل آنها چيزی نيست. سپس به گوشهای از مزايا و بركات فراوان زندگی برزخی شهيدان اشاره كرده و میفرمايد:آنها بخاطر نعمتهای فراوانی كه خداوند از فضل خود به آنها بخشيده است خوشحالند.
منبع برگرفته از تفسيرنمونه با تلخیص .
@Bayanalsidq |بیان الصدق
سایت | کانال ایتا | ارتباط باما
📍منبر مکتوب؛
📌بخش سوم | امیدواری در عاشورا و رابطه آن با جامعه
📍یک از درسهایی که از نهضت عاشورا می توان گرفت این است که انسان با توجه به مشکلات که در جامعه و یا زندگی فردی هست نباید ناامید شود.
📍امید، نیروی «محرکه» و «مولّد» جامعه است اگر در جامعه ای امیدواری نباشد آن اجتماع به آینده خوش بین نیست پس برای بهتر شدن هم کاری انجام نمی دهد در رکود، یکنواختی مزمن و عقب گرد سیر می کند. سرانجام خوبی هم نخواهد داشت. انسان به امید زنده است ناامیدی انواع «آسیب»، «وخامت» و «نابسامانی» اجتماعی را به دنبال دارد. جلوگیری از «رشد» و «توسعه» سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و... از پیامدهای منفی ناامیدی است. جامعه ناامید به دلیل فقدان روحیه امیدواری، جامعه ای بی تفاوت و بدبین است. این ناامیدی در مقیاس کوچکتر در خانواده و همچنین برای خود فرد هم تاثیر منفی دارد.
📍در واقعه عاشورا و در نهضت عاشورا در اوج مشکلات و ظلمی که به سپاه سیدالشهدا شد اما روحیه امید در سپاه امام موج میزد.
ادامه مطلب ...
لینک خبرگزاری رسا
rasanews.ir/00367y
لینک خبرگزاری شفقنا
https://fa.shafaqna.com/news/1615288
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
@Bayanalsidq |بیان الصدق
سایت | کانال ایتا | ارتباط باما
📚 پوشیدن لباس مشکی
💠 سوال: برخی افراد از اول #محرم تا آخر #صفر به احترام #عزای_امام حسین (علیه السلام) #لباس_مشکی می پوشند، آیا این کار با اینکه دو ماه طول می کشد باز امر پسندیده ای بوده و کراهت ندارد؟
✅ جواب: پوشیدن #لباس_مشکی در ایام عزاداری خاندان عصمت و طهارت (علیهم السلام) به منظور تعظیم شعائر الهی و اظهار حزن و اندوه، موجب ترتب ثواب الهی است.
#احکام_عزاداری #لباس_سیاه
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
@Bayanalsidq |بیان الصدق
سایت | کانال ایتا | ارتباط باما
🔍 ادامه #گزیده_بیانات
🔸مبارزه تاریخی با جهل و ذلت
«یک جمله در زیارت اربعینِ امام حسین علیهالصّلاةوالسّلام ذکر شده است که مانند بسیاری از جملات این زیارتها و دعاها، بسیار پُرمغز و در خور تأمّل و تدبّر است... که گوینده این جملات خطاب به خداوند متعال عرض میکند: «و بذل مهجته فیک»؛ یعنی حسینبنعلی، جان و خون خود را در راه تو داد؛ «لیستنقذ عبادک من الجهالة»؛ تا بندگان تو را از جهل نجات دهد؛ «و حیرة الضّلالة»؛ و آنها را از سرگردانىِ ناشی از ضلالت و گمراهی برهاند... با مداقّه در این بیان، انسان احساس میکند که نهضت حسینی در واقع با دو نگاه قابل ملاحظه است، که هر دو هم درست است؛ اما مجموع دو نگاه، نشان دهندهی ابعاد عظیم این نهضت است. یک نگاه، حرکت ظاهری حسینبنعلی است؛ که حرکت علیه یک حکومت فاسد و منحرف و ظالم و سرکوبگر -یعنی حکومت یزید- است؛ اما باطن این قضیه، حرکت بزرگتری است که نگاه دوم، انسان را به آن میرساند؛ و آن حرکت علیه جهل و زبونی انسان است. در حقیقت، امام حسین اگرچه با یزید مبارزه میکند، اما مبارزه گسترده تاریخی وی با یزیدِ کوتهعمرِ بیارزش نیست؛ بلکه با جهل و پستی و گمراهی و زبونی و ذلّت انسان است. امام حسین با اینها مبارزه میکند.» ۱۳۷۹/۱/۲۶
🔸حفظ اساس اسلام
«اساس دین با عاشورا پیوند خورده و به برکت عاشورا هم باقی مانده است. اگر فداکارىِ بزرگِ حسینبنعلی نمیبود -که این فداکاری، وجدان تاریخ را به کلّی متوجّه و بیدار کرد- در همان قرن اول یا نیمهی قرن دوم هجری، بساط اسلام به کلّی برچیده میشد.» ۱۳۷۲/۳/۲۶
«هیچ وقت نباید امت اسلامی و جامعهی اسلامی ماجرای عاشورا را به عنوان یک درس، به عنوان یک عبرت، به عنوان یک پرچم هدایت از نظر دور بدارد. قطعاً اسلام، زندهی به عاشورا و به حسینبنعلی است.» ۱۳۹۱/۹/۱
🔸اهتزاز پرچم اسلام بر فراز بلندترین بامهای دنیا
«امام حسین ، کسی نبود که زمان و دشمن را نشناسد. می دانست دشمن چه خباثتهایی خواهد کرد. درعین حال، این ایمان و امید را داشت که همین حرکت مظلومانه و غریبانه او، بالأخره دشمن را هم در کوتاه مدّت و هم در بلند مدّت شکست خواهد داد. و همینطور هم شد... شما به تاریخ اسلام نگاه کنید و ببینید چقدر دین در دنیا رشد کرد! چقدر اسلام ریشهدار شد! چگونه ملتهای اسلامی پدیدار شدند و رشد کردند! علوم اسلامی پیشرفت کرد، فقه اسلامی پیشرفت کرد و بالاخره بعد از گذشت قرنها، امروز، پرچم اسلام بر فراز بلندترین بامهای دنیا، در اهتزاز است. آیا یزید و خانواده یزید به اینکه اسلام اینطور، روزبهروز رشد کند راضی بودند؟ آنها میخواستند ریشه اسلام را بکنند؛ میخواستند از قرآن و پیغمبر اسلام، اسمی باقی نگذارند. اما میبینیم که درست به عکس شد.» ۱۳۷۱/۴/۱۰
🔖 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزبالله
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
@Bayanalsidq |بیان الصدق
سایت | کانال ایتا | ارتباط باما
🔹عاقبت منفورترين چهرههای واقعهی کربلا چه شد؟
کانال مرکز تحقیقات علوم اسلامی بیان الصدق
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
📍منبر مکتوب؛
📌بخش چهارم | آثار انتخاب نادرست در واقعه عاشورا و رابطه آن با جامعه
📍بشر موجودی ناشناخته است و انسانها شناخت کافی از یکدیگر ندارند، اگر از رهنمودهای الهی بهره نگیرند و با روشهای بشری به انتخاب امام جامعه رو بیاورند، موفّق نخواهند بود.
📍درباره رویداد عاشورا بسیار گفته و نوشتهاند. باز هم جای گفتن و نوشتن باقی است، چرا که این رویداد از چنان ابعاد بزرگ و گستردهای برخوردار است که هر چه بیشتر به تحلیل و بررسی آن پرداخته شود زوایای نوتر و تازهتری از آن آشکار خواهد شد. قیام عاشورا از سال 61 هجری تا امروز همچون چشمهای جوشان و خروشان از آب زلال و گوارای خود تشنگان معرفت و حقیقت را سیراب کرده، و الهامبخش بسیاری از نهضتهای حقّ علیه باطل بوده است. انقلاب اسلامی، به رهبری امام خمینی(ره) از عاشورا الهام گرفت. ماندگاری و پایایی آن نیز در گرو بهرهگیری از درسها و عبرتهای آن است یکی از این درس ها انتخاب درست و شایسته در جامعه است.
ادامه مطلب...
خبرگزاری رسا
rasanews.ir/00368r
خبرگزاری شفقنا
https://fa.shafaqna.com/news/1616497
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
@Bayanalsidq |بیان الصدق
سایت | کانال ایتا | ارتباط باما
📚 شنیدن صدای گریه و شیون نامحرم در عزاداری
💠 سؤال: شنیدن صدای# گریه و #شیون_ نامحرم که در عزای اهل بیت (علیهم السلام) است، (باتوجه به کنار هم بودن قسمت زنانه و مردانه هیئت) برای مردان چه حکمی دارد؟
✅ جواب: در صورتی که #مفسده ای نداشته باشد، فی نفسه اشکال ندارد.
#احکام_عزاداری #احکام_گریه_نامحرم #صدای_نامحرم
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
@Bayanalsidq |بیان الصدق
▪️ مدیریت حکیمانهی زینب کبری (سلاماللهعلیها)
◾️ «فرستادگان حسین علیهالسلام» مجموعهای از بیانات رهبر انقلاب است که دربارهی نقش زنان و دختران قافلهی کربلا در گسترش پیام عاشورا ایراد شده.
✔️ ریحانه؛ بخش زن و خانواده رسانه KHAMENEI.IR، به مناسبت فرارسیدن ایام محرم۱۴۴۵، مجموعه "فرستادگان حسین(ع)" را منتشر میکند.
🏴 @khamenei_reyhaneh
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
@Bayanalsidq |بیان الصدق
سایت | کانال ایتا | ارتباط باما
منبر مکتوب؛
بخش پنجم | ضعف جامعه در تبیین حقایق و تاثیر آن در وقوع نهضت عاشورا
یکی از علل و ریشههای وقایع عاشورا، ضعف نخبگان جامعه در تبیین حقایق و منطق اسلام، جایگاه امام و امامت و همچنین تبیین ملزومات مترتب بر حاکم اسلامی می باشد.
ادامه مطلب...
لینک خبرگذاری رسا
rasanews.ir/00369t
لینک خبرگذاری شفقنا
https://fa.shafaqna.com/news/1616745
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
@Bayanalsidq |بیان الصدق
سایت | کانال ایتا | ارتباط باما
🔻حجتالاسلاموالمسلمین محمدی شاهرودی پاسخ میدهد؛
🎬 چرا امام حسین علیهالسلام حج خود را ناتمام گذاشت؟👇
https://hawzahnews.com/xcn4T
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
@Bayanalsidq | بیان الصدق
سایت | کانال ایتا | ارتباط باما
📍منبر مکتوب (۶)
📌 انحراف در فرهنگ جامعه و نقش آن در وقوع نهضت عاشورا
📍مرکز ثقل هر جامعه، فرهنگ آن است. به تعبیر جامعه شناسان و دانشمندان علوم اجتماعی، فرهنگ هر جامعه به مثابه ی هوایی است که هیچ جامعه ای بدون آن توان ادامه ی حیات ندارد؛ طبعاً نقطه ی آغازین تغییر در جامعه را باید دگرگونی در فرهنگ آن دانست و بدیهی است که اگر گروهی بخواهند جامعه ای را به دلخواه خود تغییر دهند، فرهنگ و به ویژه ارزش ها و باورهای آن را نشانه میگیرند؛ زیرا فرهنگ، مجموعه ای از ارزشها، باورها و … میباشد که افراد به عنوان اعضای گروه یا جامعه آنها را کسب میکنند.
ادامه مطلب...
لینک خبرگذاری شفقنا
https://fa.shafaqna.com/news/1617420
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
@Bayanalsidq |بیان الصدق
سایت | کانال ایتا | ارتباط باما
📚 بر پا کردن مجالس عزاداری بدون اجازه و رضایت شوهر
💠 سؤال: بر پا کردن #مجالس_عزاداری در منزل، بدون اجازه و #رضایت_شوهر چه حکمی دارد؟
جواب: به طور کلی استفاده از منزل و آنچه در آن است اگر #ملک_شوهر باشد، باید با اجازه و رضایت او باشد، و در غیر اینصورت اگر منافاتی با #وظیفه_زن در قبال شوهر نداشته باشد اشکال ندارد.
#احکام_عزاداری #اجازه_شوهر_براي_مجلس_عزاداري
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
@Bayanalsidq |بیان الصدق
سایت | کانال ایتا | ارتباط باما
📍منبر مکتوب(٧)؛
📌اقتصاد و جامعه و تأثیر آن بر قیام امام حسین
📍 اصلی ترین منابع درآمد مالی و تأمین زندگی مردم کوفه، در دست حاکمیت بود و اکثر مردم برای امرار معاش، راهی جز همکاری با حکومت نداشتند.
سرمایه های کلان، همواره با سیاست و حکومت داری تعامل تنگاتنگ داشته است. افراد فرصت ساز، همواره سیاست و قدرت را وسیله ی دست یابی به ثروت های کلان قرار داده و از سوی دیگر، ثروت ها را در راه فراهم آوردن بسترهای حکومت داری و جذب آرا و نظر مردم با شیوه ها و حیله های گوناگون هزینه کرده اند.
ادامه مطلب...
خبرگزاری رسا
https://rasanews.ir/fa/news/738809
خبرگزاری شفقنا
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
@Bayanalsidq |بیان الصدق
سایت | کانال ایتا | ارتباط باما
📣 پخش صدای بلندگو در ایام عزاداری
🔰سؤال: از ساختمان #حسینیه صدای #قرائت_قرآن و #مجالس_حسینی بسیار بلند پخش میشود، به طوری که صدای آن از بیرون شهر هم شنیده میشود واین امر منجر به سلب آسایش #همسایگان شده است و مسئولین و سخنرانان حسینیه اصرار به ادامه آن دارند، این عمل چه حکمی دارد؟
💠 جواب: اگرچه اقامه مراسم و شعائر دینی در زمانهای مناسب در حسینیه از بهترین کارها و جزء مستحبّات مؤکد میباشد، ولی واجب است برگزارکنندگان #مراسم و عزاداران تا حد امکان از #اذیّت و ایجاد #مزاحمت برای همسایگان بپرهیزند؛ هرچند با کم کردن #صدای_بلندگو و تغییر جهت آن به طرف داخل حسینیه باشد.
#احکام_عزاداری #رعایت_حال_دیگران_هنگام_عزاداری
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
@Bayanalsidq |بیان الصدق
سایت | کانال ایتا | ارتباط باما
🔍 ادامه #گزیده_بیانات
🔻 آرامش دادن امام حسین به دیگران به واسطه دعا
🔹 بعضى از دعاهاى امام حسین هم مسألهى عرض نیاز به پروردگار عالم است... با سخن گفتن با خدا قوّت قلب پیدا مىکند؛ ضعفها از انسان دور مىشود، و حسینبنعلى در آن شرائط دشوار به حرف زدن با خدا احتیاج داشت، و حرف مىزد با خدا و راز و نیاز مىکرد و قوّت قلب مىگرفت و این در همهى احوال وجود داشت؛ البته در این بین تسلّاى دیگران هم بود، یعنى دعاى امام حسین فقط خود را را تسلّا نمىداد، بلکه اطرافیان او را هم تسلّا مىداد. موقعیت، موقعیت دشوارى بود، لازم بود که به دیگران تسلّا داده بشود و این تسلّا دادن در زبان دعا به وسیلهى امام حسین در کنار حرفهاى دیگر و نکات دیگر و گفتههاى دیگر انجام مىگیرد.
🔻 تکیه به خداوند در شرایط سخت روز عاشورا
🔹 در صبح عاشورا امام حسین یک دعایى دارد، چند جمله از آن دعا را مىخوانم... این دعا را امام حسین بر زبان جارى کردند «اللّهم أنت ثقتى فى کلّ کرب و رجائى فى کلّ شدّة و أنت لى فى کل أمرنزل بى ثقة وعدة» یعنى خدایا تو مایهى اطمینان و آسایش دل من و خاطر منى در همهى احوال. یعنى هجوم دشمن، وقتى من به تو متکى هستم پروردگارا من را تکان نمىدهد.
🔻 دعاکردن در هنگام تأثر از شهادت طفل شیرخوار
🔹 بعضى از جاها دعاهاى امام حسین حاکى از تأثر او از یک حادثه است، این روح بزرگ و این عظمت بىنظیر در روز عاشورا در مقابل بعضى از حوادث تکان مىخورد؛ که براى ما این حوادث هم واقعاً عبرتانگیز است... یکى از این حوادث سختى که حسینبنعلى را تکان داد و امام حسین بعد از آن دست به دعا برداشت شهادت طفل شیرخوار بود، که حسینبنعلى را واقعاً تکان داد این حادثه.
🔻 مناجات و دعای امام حسین در آخرین لحظات
🔹 در آخرین لحظات هم امام حسین لبهاى خشک و تشنهاش به هم مىخورد و مناجات الهى را مىکرد و با خدا حرف مىزد... «اللّهم متعال المکان عظیم الجبروت شدید المحال غنىٌ عن الخلائق عریض الکبریاء قادرٌ على ما یشاء» پروردگارا تو بزرگى، مقام کبریاى تو بالا است، من بندهى کوچک تو هستم، تو بر هر کارى که اراده کنى قادرى؛ مشغول مناجات با خداى متعال... که ما نظائر این را - که از حسینبنعلى درس گرفتهاند - نسبت به این شهداى عزیز خودمان هم گاهى شنیدیم.
🔻 دعای حضرت زینب: پروردگارا این قربانى را از آلمحمّد قبول بفرما
🔹 وقتى که زینب رسید آنجا، جسد عزیزش را روى زمین گرم کربلا افتاده دید به جاى هرگونه عکسالعملى، به جاى هر گونه شکایتى رفت به طرف جسد عزیزش ابىعبدالله خطاب به جدش پیغمبر صدایش بلند شد «یا رسولالله صلّى علیک مَلیک السّماء هذا حسینک مرمل بالدماء مقطع الاعضاء» یعنى اى جد عزیزم، اى پیغمبر بزرگوار یک نگاهى به صحراى گرم کربلا بکن، این حسین توست که در میان خاک و خون مىغلتد و افتاده. بعد هم نقل مىکنند زینب دستها را زیر جسد حسینبنعلى کرد؛ صدایش بلند شد پروردگارا این قربانى را از آل محمّد قبول بفرما.
🔖 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزبالله
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
@Bayanalsidq |بیان الصدق
سایت | کانال ایتا | ارتباط باما
منبر مکتوب(٨)؛
تبلیغ در جامعه و نقش آن در وقوع نهضت عاشورا
در اختیار داشتن دستگاه های تبلیغاتی قوی بنی امیه در زمان سید الشهدا(ع) باعث شد تا ذهن جامعه از موقعیت الهی امامت امام حسین(ع) دور گردد.
یکی از توانایی های حکومت تبلیغ به نفع اهداف خود هست. دستگاه تبلیغات حکومت ها اهداف و سیاست های خود را از طریق تبلیغ در جامعه گسترش داده و ذهن و دیدگاه مردم را به نفع خود تغییر و هم فکر می کند؛ این ویژگی باعث میشود حکومت ها نفوذ در جامعه پیدا کرده و به اهداف خود برسند.
ادامه مطلب...
لینک خبرگذاری رسا
https://rasanews.ir/fa/news/738890
لینک خبرگذاری شفقنا
https://fa.shafaqna.com/news/1618693
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
@Bayanalsidq |بیان الصدق
سایت | کانال ایتا | ارتباط باما
📚استفاده از آلات موسیقی در عزاداری
💠 سؤال: استفاده از #آلات_موسیقی مانند اُرگ و یا سایر آلات موسیقی در #مراسم_عزاداری چه حکمی دارد؟
⛔️ جواب: استفاده از آلات موسیقی، مناسب با عزاداری #سالار_شهیدان نیست و شایسته است مراسم عزاداری به همان صورت متعارفی که از قدیم متداول بوده است، برگزار شود.
#احکام_عزاداری #آلات_موسیقی_برای_عزاداری
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
@Bayanalsidq | بیان الصدق
سایت | کانال ایتا | ارتباط باما