✅ خداوند در قرآن کریم تعدادی ویژگی های مثبت و منفی برای انسان ذکر کرده است.
#ویژگی_های_مثبت_انسان عمدتا چیز هایی است که خداوند به او داده است. مثلا:
💠 فَإِذَا سَوَّيْتُهُ وَنَفَخْتُ فِيهِ مِنْ رُوحِي فَقَعُوا لَهُ سَاجِدِينَ
پس آن گاه که او را به خلقت کامل بیاراستم و از روح خود در او بدمیدم بر او به سجده در افتید.(آیه 72 سوره ص)
#ویژگی_های_منفی_انسان نیز مانند:
💠 إِنَّا عَرَضْنَا الْأَمَانَةَ عَلَى السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَالْجِبَالِ فَأَبَيْنَ أَنْ يَحْمِلْنَهَا وَأَشْفَقْنَ مِنْهَا وَحَمَلَهَا الْإِنْسَانُ ۖ إِنَّهُ كَانَ ظَلُومًا جَهُولًا
ما امانت [الهى و بار تكليف] را بر آسمانها و زمين و كوهها عرضه كرديم، پس، از برداشتن آن سر باز زدند و از آن هراسناك شدند، و[لى] انسان آن را برداشت؛ راستى او ستمگرى نادان بود.(آیه 72 سوره احزاب)
⁉️چرا خداوند در قرآن کریم نقاط منفی انسان را مطرح کرده است؟
✔️دلیل این کار این است که انسان قابلیت این را دارد که خود را تغییر داده و نقطه ی مقابل آن ویژگی منفی شود.
و در واقع به موجودی می توان گفت ظالم که شأن او عادل بودن باشد مثلا به عقرب نمیتوان گفت ظالم چون اقتضای طبیعت عقرب نیش زدن است و نمی تواند چیز دیگر باشد ولی به انسان میتوان گفت ظالم چون او می تواند عادل باشد و شأن انسان این است که با شعور و درکی که مبتنی بر عقل باشد عدالت را بشناسد و عمل کند.
نقطه ی مقابل جاهل بودن عالم بودن است.
نقطه ی مقابل حریص بودن زاهد بودن است. وانسان باید از این ویژگی های منفی خود را نجات داده و به نقطه ی مقابل برسد.
📕جلسه ی قرآن، استاد موحد
📆 400/6/6
#انسان_شناسی
#ویژگی_های_منفی_و_مثبت_انسان_در_قرآن
💯 @bayyenat313
✅ از نظر معرفت شناسی و روانشناسی و با توجه به آیات قرآن، در انسان چند، من وجود دارد.
✔️اول #من_توهمی
یعنی همان من #حسبانی، یعنی پنداری که انسان از خودش دارد.
✔️دوم #من_تصنعی
یعنی انچه که در ظاهر است و دیگران می بینند.
✔️سوم #من_واقعی
✔️و چهارم #من_الهی
💠 انسان باید با تلاش و ریاضت و تربیت، من توهمی و تصنعی را از بین برده و من واقعی خود را با تمام ویژگی های منفی که در قرآن ذکر شده بشناسد.
و از اینجاست که سیر و سلوک انسان شروع می شود و باید تلاش کند از من واقعی با تمام آن ویژگی های منفی به من الهی برسد، همان منی که در آن تمام آن ویژگی های منفی به ویژگی های مثبت تبديل شده است و خداوند در رابطه با آن می فرماید:
فَإِذَا سَوَّيْتُهُ وَنَفَخْتُ فِيهِ مِنْ رُوحِي فَقَعُوا لَهُ سَاجِدِينَ(آیه 72 سوره ص)
📕جلسه ی قرآن، استاد موحد
📆 400/6/13
#انسان_شناسی
#ویژگی_های_منفی_و_مثبت_انسان_در_قرآن
#من_توهمی
#من_تصنعی
#من_واقعی
#من_الهی
💯 @bayyenat313
هدایت شده از تفسیر راهبردی بینات
🟨 یکی از دوستان کلیپی ارسال کرده بود که در آن شخصی در کسوت روحانیت به بیان ارزش مادی بسیار بالای باغهایی که پیامبر به حضرت زهرا سلام الله علیها بخشیده و خلیفه اول همه آنها را غصب کرده بود، میپرداخت و هدفش بیان بزرگی ظلم خلیفه به صدیقه طاهره بود.
🔻 یکی از دوستان هم اشکال کرده بود که «با این محاسبات میلیاردی که این آقا کرده سؤال اینجاست که چرا پیامبر ص املاکی از مسلمین را به دخترش بذل و بخشش کرده که عایدی فقط یک قلم از آنها سالانه حداقل ۷۲ کیلو طلا و حداکثر ۲۱۰ کیلو طلا بوده؟»
✅حقیر در پاسخ نوشتم:
١- طرح مساله اموالی که در اختیار حضرت زهرا سلام الله علیها بوده، نیازمند یک بحث مقدماتی در باره ولایت آن حضرت و تفسیر آیات ذی القربی است، مانند «و آت ذا القربی حقه» و آیه خمس که «لله خمسه و للرسول و لذی القربی و الیتامی..» که حرف «لِ» در الله و رسول و ذی القربی ذکر شده و در بقیه موارد نه. که نشان از ولايت این سه بر خمس است.
٢- طبق نقل مسلم تاریخ، عایدات این املاک را وکلا و عمال حضرت زهرا سلام الله علیها طبق نظر ایشان، بدون تاخیر در مواردی که آیات قرآن مانند آیه خمس ذکر کرده، تماما مصرف میکرد و هیچ برای خود و خانواده برنمیداشت و طول سال همچون فقرا زندگی میکرد!
٣- در باره میزان عایدات این باغها و تعدادشان، احتمالا اغراق شده و سالهای هفتم تا دهم هجری که فدک و زمینهای دیگر بدون جنگ به پیامبر رسید، نهضت و مسلمانان نیازهای زیادی داشتند که رسول خدا به امر الهی مدیریت بخشی از آن را به صدیقه طاهره داده بود و پس از آن این املاک و هزاران برابر آن در اثر فتوحات در اختیار خلفا قرار گرفت که صرف عیش و نوش و تیول خواص و تحکیم قدرت شد!
۴- طرح این مساله به گونهای که در کلیپ آمده، اثر منفی و تفرقهافکنی دارد که مصداق دفاع بد است که از حمله دشمن خطرش بیشتر است.
🔶 البته این مسئله نیاز بررسی بیشتر دارد که امیدوارم توفیق آن را بیابم.
#فدک
#خمس
#ابوبکر
بزرگداشت استاد نیکوصفت3.pdf
250.5K
سی و چهار سال پیش عالمی از میان ما رفت که وجودش سرمایهای بزرگ برای شیعه بود. عالمی وارسته که ادعایی نداشت و خود را تنها سربازی برای اهلبیت و خدمتگذاری برای شیعه میدانست. کسی که اولویت زندگی و فعالیتهایش، دفاع از حریم اهلبیت بود. او در این راه از همهچیز گذشت، از راحتی و خوشیهای زندگی، از علایق و دلبستگی ها، از نام و نشان، از موقعیتها و فرصتها.. تنها و تنها به وجود مقدس حضرت ولیعصر سلام الله علیه دل بست و برای او کار کرد.
✅ انشاءالله جلسه بعدی، دکترین انتظار،
🕌 مدرسه مهدیه
🗓 یکشنبه ١۴ فروردین، اذان مغرب،
🕰 جلسه ساعت ٧ و ٣٠ دقیقه شب
🌐 https://join.skype.com/e6DB2Jya13Gx
🌱 رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله :
🌸 مَن رَزَقَهُ اللّه ُ حُبَّ الأَئِمَّةِ مِن أهلِ بَيتي فَقَد أصابَ خَيرَ الدُّنيا وَ الآخِرَةِ ، فَلا يَشُكَّنَّ أحَدٌ أنَّهُ فِي الجَنَّةِ ، فَإِنَّ في حُبِّ أهلِ بَيتي عِشرينَ خَصلَةً ، عَشرٌ مِنها فِي الدُّنيا ، و عَشرٌ مِنها فِي الآخِرَةِ .
أمَّا الَّتي فِي الدُّنيا : فَالزُّهدُ ، وَ الحِرصُ عَلَى العَمَلِ ، وَ الوَرَعُ فِي الدّينِ ، وَ الرَّغبَةُ فِي العِبادَةِ ، وَ التَّوبَةُ قَبلَ المَوتِ ، وَ النَّشاطُ في قِيامِ اللَّيلِ ، وَ اليَأسُ مِمّا في أيدِي النّاسِ، وَ الحِفظُ لِأَمرِ اللّه ِ و نَهيِهِ عَزَّ و جَلَّ، وَ التّاسِعَةُ بُغضُ الدُّنيا، وَ العاشِرَةُ السَّخاءُ .
و أمَّا الَّتي فِي الآخِرَةِ : فَلا يُنشَرُ لَهُ ديوانٌ ، و لا يُنصَبُ لَهُ ميزانٌ ، و يُعطى كِتابَهُ بِيَمينِهِ ، و تُكتَبُ لَهُ بَراءَةٌ مِنَ النّارِ ، و يَبيَضُّ وَجهُهُ ، و يُكسى مِن حُلَلِ الجَنَّةِ ، و يُشَفَّعُ في مِائَةٍ مِن أهلِ بَيتِهِ ، و يَنظُرُ اللّه ُ عَزَّ و جَلَّ إلَيهِ بِالرَّحمَةِ ، و يُتَوَّجُ مِن تيجانِ الجَنَّةِ، وَ العاشِرَةُ يَدخُلُ الجَنَّةَ بِغَيرِ حِسابٍ، فَطوبى لِمُحِبّي أهلِ بَيتي .
🌷 پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :
🌱 هر كه خداوند، محبّت اهل بيت مرا روزيش كند، بى گمان به خير دنيا و آخرت رسيده است و در اينكه او اهل بهشت است، احدى نبايد شكّ كند؛ زيرا دوست داشتن اهل بيت من، بيست نتيجه به بار مى آورد: ده تا در دنيا و ده تا در آخرت:
اما نتايج آن در دنيا عبارتند از: زهد، شوق به كار و عمل، پارسايى در دين، رغبت به عبادت، توبه پيش از مرگ، نشاط در شب زنده دارى، چشم بركندن از آنچه مردم دارند، حفظ اوامر و نواهى خداوند ـ عزّ و جلّ ـ ، نهم: دشمن داشتن دنيا و دهم: سخاوت و بخشندگى .
و امّا نتايج آن در آخرت: نامه اعمالى برايش گشوده نمى شود، ميزانى برايش برپا نمى شود، نامه اعمالش به دست راست او داده مى شود، برات آزادى از آتش دوزخ برايش نوشته مى شود، رو سفيد مى شود، از جامه هاى بهشت بر قامت او پوشيده مى شود، شفاعت او درباره صد نفر از خانواده اش پذيرفته مى گردد، خداوند ـ عزّ و جلّ ـ به او با مهر و رحمت مى نگرد، از تاجهاى بهشت بر سرش مى نهند و دهم اينكه بدون حسابرسى به بهشت مى رود. پس خوشا به حال دوستداران اهل بيت من.
فایل صوتی جلسه سی و هشتم مبحث دکترین انتظار - اولین جلسه مبانی دکترین انتظار مورخ 1400/05/31