فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
https://eitaa.com/Bayynat
بشقاب سرامیکی فوقالعاده زیبای ایرانی در تصویر، متعلق به قرن ۱۳ میلادی و ساخت کاشان است که اکنون در موزه متروپولیتن نیویورک نگهداری میشود! به ماهیهای ۳بعدی مرکز بشقاب دقت کنید.
سطح این بشقاب طوری نقش شده است که گویی بعضی ماهیها زیر آب و بعضی دیگر در سطح آب مشغول شنا هستند. جالب است بدانید که این بشقاب حدود ۷۰۰ سال قبل خلق شده است!!!
بسیار زیباست!
https://eitaa.com/Bayynat
🔴شایعه
مقایسه کولوسیوم و #تخت_جمشید :
کولوسیوم (یک اثر باستانی در ایتالیا) با وحشیگری و ظلم و به دست بردهها ساخته شده اما تخت جمشید با مهربانی و محبت به کارگران ساخته شد در حالیکه مثلاً کارگران بیمه بودند و... (خلاصه)
🔵پاسخ
1⃣ اولاً کولوسیوم یک اثر هنری و اثر نبوغ معماری است. هر چند تأیید میشود که این بنا در روم باستان، با ظلم و وحشیگری ساخته شد که بردگان در آن با همدیگر و حیوانات وحشی نبرد میکردند (همان حکایت گلادیاتورها و...)
2⃣ تخت جمشید (یا همان پرسپولیس) یک اثر هنری و حاصل دست و پنجه هنرمندان است. از این بابت لایق ستایش است. اما این دلیل نمیشود که متکبرانه و متعصبانه با قضایا برخورد کنیم. در ساخت تخت جمشید هم چه بسا به کارگران و #بردهها ظلم شده باشد.
به این چند نمونه دقت کنید:
👈 در زمان داریوش، (که سال ها پس از کورشبزرگ حکومت میکرد) استفاده از بردگان در توليدات، به شدت افزایش یافت و بردگان بسیاری به عنوان نیروی کار در دسترس بودند.
📚مرتضى راوندى، تاريخ اجتماعى ايران، تهران: انتشارات نگاه، ۱۳۸۲، ج 1، ص 391.
👈 هخامنشيان، ساكنان شهرها و حتى يك قبيله كامل را، هنگامى كه عليه حکومت پارسى شورش مىكردند، به بردگى مىگرفتند. قسمت عمدهی اين بردگان را براى كار به املاک شاه يا بلندپايگان پارسى مىفرستادند:
📚 ادوین آریدوویچ گرانتوسکی، تاريخ ايران از زمان باستان تا امروز، ترجمه: كيخسرو كشاورزى، انتشارات پويش، تهران 1359، ص 89.
👈 کارگران ساده در عصر هخامنشی حقوق (یا بهتر است بگوییم جیرهای) بسیار ناچیز داشتند و البته جیره و مواجب بردگان از آنان نیز کمتر بود. بدین صورت که ۸۳ درصد مردان در ماه ۱۶٫۵ کیلوگرم و ۸۷ درصد زنان در ماه ۱۱ تا ۱۶٫۵ کیلوگرم جیره غلات به همراه مقداری شراب داشتهاند. (یعنی حقوق یک کارگر در دوران باشکوه هخامنشی، روزی نیم کیلوگرم جو + مقداری شراب بود)
📚پییر بریان، تاریخ امپراتوری هخامنشیان، ترجمه مهدی سمسار، انتشارات زریاب، تهران، ۱۳۷۷، ج 2 ، ص ۹۰۰-۹۰۴
👈 هاید ماری کخ نیز نوشته است: «با دستمزد یک مَرد کارگر به زحمت میشد نیم کیلو نان در روز پخت!» گذشته از اینکه ایشان به بازار بردهفروشان در عصر هخامنشی در مکانی نزدیک تختجمشید هم اشاره میکند که مردم از دورترین نقاط، برای خرید برده به آنجا میآمدند.
📚 هاید ماری کخ، از زبان داریوش، ترجمه پرویز رجبی، تهران ۱۳۷۶، ص 60 - 69
👈 والتر هینتس گفته است که این بردهها همچون اسیران جنگی فقط «وظیفه» داشتند و نه «حق». او همچنین اضافه میکند: «پیداست که زندگی یک کارگر ساده در ایران باستان یک زندگی پررنج و نیاز بوده است.»
📚 والتر هینتس، داریوش و ایرانیان، ترجمه پرویز رجبی، نشر ماهی، تهران ۱۳۹۲، ص 348 و 351
👈 طور خلاصه دستمزد متوسط کارگران در حکومت آرمانی هخامنشی عبارت بوده است از یک تا دو قرص نان جو در روز! (در حدی که فقط زنده بمانند) و وضعیت بردگان به مراتب بدتر از آنان بود...
📚والتر هینتس، همان، ص 347-351
💠شبکه ادیان
https://eitaa.com/Bayynat
7.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مردم+|خانم معلم روی شیروانی مدرسه
https://eitaa.com/Bayynat
13.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سبب نامگذاری به شیعه جعفری . https://eitaa.com/Bayynat