🔻ولخرجی ارزی برای واردات خودرو
به گزارش بازارنیوز، اخیراً یکی از نمایندگان عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتگویی اعلام کرده است که مجلس به دولت پیشنهاد داده، میزان منابع ارزی مورد نیاز برای واردات خودرو را به 3 میلیارد دلار افزایش دهد. این پیشنهاد در حالی مطرح شده که در طول سالهای اخیر و با تخصیص 2 میلیارد دلار هم دولت قبل نتوانسته حتی نیم از تعداد خودروهای پیشبینی شده را وارد کند.
برخی کارشناسان اقتصادی بر این باورند که افزایش بیشتر ارز برای واردات خودرو به نوعی اتلاف منابع ارزی کشور محسوب میشود. رسول سلیمانی، کارشناس صنعت خودرو در گفتگو با بازارنیوز پیرامون افزایش منابع ارزی واردات خودرو اظهار کرد: در حال حاضر نیازی به انجام این کار نیست، زیرا دولت جدید میتواند با همین منابع ارزی که تاکنون برای واردات خودرو تعیین شده خودروهای کارکردهای را وارد کند که از نظر قیمت، نزدیک به قیمت خودروهای داخلی است.
ادامه متن گفتگو در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻طرح نشاندار کردن مالیاتها، بستری برای افزایش شفافیت مالیاتی
رضا صدیقی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با بازارنیوز درباره طرح نشاندار کردن مالیاتها اظهار کرد: این طرح فرصتی برای توزیع عادلانه منابع مالیاتی است که از طریق آن، مودیان میتوانند خود تعیین کنند مالیاتشان در کدام پروژهها هزینه شود. چنین شفافیتی امکان نظارت مستقیم مردم بر پروژهها را مهیا کرده موجب افزایش انگیزه و تمایل عمومی به پرداخت مالیات و تقویت فرهنگ مالیاتی در کشور میشود.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: طرح نشاندار کردن مالیاتها یکی از گامهای مهم در راستای شفافسازی نظام مالیاتی و جلب مشارکت مستقیم مردم در تصمیمگیریهای مربوط به توسعه کشور است. این طرح، با هدف مردمیسازی نظام مالیاتی و تحقق عدالت منطقهای، به مودیان این امکان را داده که خود تعیین کنند محل خرج کرده مالیات پرداختیشان باشند.
ادامه متن گفتگو در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻اینفوگرافیک | روند نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی
نسبت درآمدهای مالیاتی به تولید ناخالص داخلی در سال 1404 برابر با 5.5 درصد است، البته، در سالهای اخیر این نسبت به طور پیوسته افزایش یافته؛ به طوری که در سال ۱۴۰۰ برابر 3.6 درصد بوده است. با این حال، در مقایسه با سالهای 1394 تا ،1396 این نسبت همچنان کوچک تر است.
تجربه ی سالهای 1402 و 1403 با دو ارتقای 25 و 10 درصدی نشان می دهد سازمان امور مالیاتی کشور با بهرهگیری از روشهای متنوع و کارآمد، میتواند سطح باالتری از درآمدهای مالیاتی را هدف قرار دهد.
@Bazarnews_official
آلودگی هوا ربطی به بنزین ندارد؟!
سلمان امیری تیکمه داش، عضو هیئت مدیره جایگاهداران سوخت کشور در گفتگو با بازارنیوز با تاکید بر این که به هیچ وجه کیفیت بنزینها پایین نیست، اظهار کرد: بنزینی که در کلانشهرها توزیع میشود یورو 4 و اکتان آن نزدیک به بنزین سوپر است اما به شهرستانها و مسیرهای بین راهی، بنزین معمولی توزیع می شود. این حرفها تبلیغات یک عدهای است که میخواهند به سمت واردات روی آورند و میگویند بنزین ایرانی و برخی کشورها بیکیفیت است.
وی افزود: یک زمان بنزینی از سمت اربیل عراق وارد میشد که کیفیت لازم را نداشت ولی اکنون واردات آن تمام شده و چنین بنزینی توزیع نمیشود.
ادامه متن گفتگو در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
دلار هرات به کانال ۶۶ هزار تومان بازگشت
🔹قیمت دلار در بازار تهران در استانه بازگشت به کانال ۶۶ هزار تومان است.
🔹هم اکنون دلار در کف بازار ۶۷ هزار تومان است، در بازار هرات اما دلار ۶۶ هزار و ۹۰۰ تومان قیمت خورده است.
@Bazarnews_official
🔻نرخ نهایی مالیات بر مجموع درآمد اشخاص حقیقی در لایحه بودجه ۱۴۰۴
مطابق با قانون بودجه سال آینده، اگر فردی سالیانه ۲۸۸ میلیون تومان حقوق دریافت کند، معاف از مالیات خواهد بود، به بیانی کلیه افرادی که حقوق دریافتی، ماهیانه آنها کمتر از ۲۴ میلیون تومان است، مالیات پرداخت نخواهند کرد.
بهعنوان نمونه فردی که ماهیانه ۳۰ میلیون تومان درآمد داشته باشد، باید در سال ۱۴۰۴ حدود ۲ درصد مالیات پرداخت کند، درحالیکه مالیات وی در سال ۱۴۰۳ نزدیک به ۹ درصد بود.
@Bazarnews_official
🔻اصلاح ساختار صنعت برق کشور راهکار برونرفت از وضعیت فعلی
به گزارش بازار نیوز، از حدود 40 سال پیش، بسیاری از کشورهای جهان به دلیل نیاز به اصلاح عمکرد در صنعت برق خود، مواردی را در ساختار این صنعت لحاظ کردند.
مطابق با بررسیهای انجام شده، بازارها بر اساس سطح رقابت از انحصار کامل تا رقاب کامل قابلدستهبندی هستند، در بازار با انحصار کامل، تولید و انتقال و توزیع توسط یک شرکت اداره میشود.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻دولت چهاردهم برای بهبود مناطق آزاد چه باید بکند؟
حسام محمدیفر، کارشناس اقتصادی در گفتگو با بازارنیوز پیرامون اظهارات اخیر عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی مبنی بر کاهش ارزش مناطق آزاد در کشور گفت: در حال حاضر آمار عملکرد و حتی فرایند اجرایی این نواحی خیلی شفاف نیست و بر همین اساس هم حاکمیت و تصمیمگیران مستقر در سرزمین اصلی به تدریج به این نتیجه رسیدند که باید یک سری از معافیتها و امتیازات ویژه مناطق آزاد محدود یا مشروط شود.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻بحران انرژی و چالش قطع برق
صنعت برق ایران با چالشهای جدی ناشی از اتکای بیش از حد به سوختهای فسیلی و ناترازی بین عرضه و تقاضا روبرو است، به گونهای که تنها 7.6 درصد از برق کشور از منابع غیرفسیلی تولید میشود
شاید احساس نیاز به اصلاحات فوری در سیاستهای انرژی و توسعه منابع تجدیدپذیر در دولت وجود دارد، اما محدودیتهای ناشی از تحریمها، توانایی جذب سرمایهگذاری و دسترسی به تکنولوژیهای نوین را کاهش دادهاند. این وضعیت در صورت تداوم میتواند به بحرانهای اقتصادی و اجتماعی جدی منجر شود.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻باور نداریم که در حال جنگیم!
ایران در دهههای اخیر با شدیدترین تحریمهای سیاسی و اقتصادی مواجه بوده و سالهاست که درگیر یک جنگ اقتصادی بدون پیشینه است. این تحریمها نه تنها اقتصاد دولتی را به شدت تحت فشار قرار دادهاند، بلکه معیشت مردم عادی را نیز به طور قابل توجهی تحت تأثیر قرار داده است. افزون بر این، افزایش مناقشات در غرب آسیا و پاسخهای مستقیم ایران به تجاوزات رژیم صهیونیستی، چالشهای امنیتی و اقتصادی جدیدی را برای کشور به ارمغان آورده است. در شرایط بحرانی کنونی، نیاز به سیاستهای اقتصادی راهبردی و فرماندهی متمرکز بیش از پیش احساس میشود تا بتوان با حفظ پایداری اقتصادی و حمایت از معیشت مردم، بر فشارهای تحریمی غلبه کرد.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻صادرات و ما ادراک ما صادرات!
آمار تجارت غیرنفتی ایران در ۷ ماهه اول سال ۱۴۰۳ نشاندهنده رشد ۱۱.۴۸ درصدی صادرات وزنی و ۱۴.۷۲ درصدی صادرات ارزی است. واردات نیز ۲.۷ درصد از نظر وزنی و ۸.۸ درصد از نظر ارزی افزایش یافته است. با این حال، صادرات از نظر وزنی ۴ برابر واردات است، اما از نظر ارزشی ۷ میلیارد دلار کمتر است که به دلیل فروش کالاهای خام و تحریمها است. همچنین، مشکلاتی مانند کماظهاری در واردات و بیشاظهاری در صادرات باعث ایجاد آمار نادرست شده است.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻تخلف بازرسان سازمان استاندارد، چالش تولیدکنندگان
یکی از شرکتهای تولیدکننده رنگ و رزین در گزارشی اعلام کرده که برخی از بازرسان سازمان ملی استاندارد در انجام وظایف خود تخلفاتی مرتکب شدهاند، از جمله درخواست رشوه و انجام بازرسیهای غیرحرفهای، این اقدامات نهتنها موجب تأخیر در تولید و مشکلات جدی برای صنعتگران شده، بلکه اعتماد به فرآیندهای نظارتی و استانداردسازی را نیز کاهش داده است.
در پاسخ، سازمان ملی استاندارد اعلام کرده است که شرکتها میتوانند شکایات خود را از طریق سامانه ۱۵۱۷ پیگیری کرده و در صورت اثبات تخلف، مجوز بازرسی بازرسان خاطی لغو خواهد شد.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official