✳️ گزارشی از کتاب: «السلفيه بين أهل السنة و الإمامية» ✳️
🔹كتاب «السلفيه بين أهل السنة و الإمامية»، مقارن ۱۴۱۷ ق به زبان عربى در علم كلام به وسیله سید محمد کثیری نگارش يافته، مولف با مطالعات تطبيقى به نقد و تفسير سلفيه و تاريخ و پيشينه اين مذهب پرداخته، نظر اهل سنت و شيعه اماميه را در رد عقايد و افكار آنها مورد بررسى قراد داده است.
🔹مولف سيد محمد كثيرى، اهل مغرب است.
🔹وى در علم جامعه شناسى دينى تخصص دارد.
🔹مذهب او تا قبل از شروع تحقيقاتش مالكى بوده، اما با توجه به مطالب كتاب و دفاع او از تشيع در مقابل سلفىها و قسمت آخر مقدمهاش كه دعوت به عقايد شيعه كرده و همگان را به دفاع و تبليغ ان دعوت كرده است، مذهب فعلى او تشيع است.
✨معرفى نسخه
🔹نسخه حاضر در بيروت توسط الغدير للدراسات الاسلامية به سال ۱۴۱۸ ق چاپ اول را به خود ديد اين كتاب چند بار تجديد چاپ شده و اخيرا در سال ۱۳۸۷ ش برابر با ۱۴۲۹ ق در قم توسط موسسه دائرة المعارف للفقه الاسلامى طبعا لمذهب اهل البيت (عليهم السلام) چاپ شده است.
🔻برای مشاهدهی ادامهی گزارش به لینک زیر مراجعه کنید ↙️
🆔 @bonyad_emamat
🌐 https://b2n.ir/u59338
✳️ آیا اهل بیت علم به حوادث آینده ندارند؟ ✳️
✨پاسخ:
🔹برخی شبهه افکنان مدعی هستند که اهل بیت (ع) برای خود علم به آینده و امور ماورایی را ادعا نکردند، ولی پیروان آنها به غلو افتادند و این فضایل را آفریدند.
🔹این ادعا در حالی است که اولاً علم به غیب، علم به آینده را نیز پوشش میدهد و دارنده علوم غیبی و الهی، همانطور که بر اسرار گذشته اشراف دارد، بر اسرار آینده نیز احاطه دارد؛ زیرا علم به آینده شعبه و شاخهای از علم غیبی است.
🔹ثانیاً پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت، به آگاهی خود از حوادث عالم تا قیامت تصریح دارند و نسبت به برخی از حوادث لب گشودهاند.
🔹برای مثال، به عنوان چند باب در کتاب شریف کافی بنگرید:
🔹باب «ائمه (ع) به آنچه در گذشته اتفاق افتاده و آنچه در آینده رخ خواهد داد، آگاه هستند». ذیل این باب، ۶ روایت آمده است.
🔹این علم فراگیر که گذشته و آینده را پوشش میدهد، فرازمینی و فراتر از دایره دانش آموختنی است.
🔹باب «ائمه (ع) به زمان وفاتشان علم دارند». این باب ۸ روایت را در خود گنجانده است.
🔻برای مشاهدهی ادامهی مطلب به لینک زیر مراجعه کنید ↙️
🆔 @bonyad_emamat
🌐 https://b2n.ir/d60960
✳️ پژوهشی درباره تفسیر «فتح» در سوره نصر ✳️
✨نویسنده: فرزانه روحاني مشهدي
🔴چکیده:
🔹بیشتر مفسران، مراد خداوند را از فتحی که در سوره نصر به پیامبر (ص) مژده میدهد، فتح مکه دانستهاند؛ در حالی که بررسی روایات شان نزول سوره در کنار شواهدی واژگانی، قرآنی و تاریخی در این سوره و سایر موارد فتح در قرآن، نشان از نادرستی این گمان تفسیری دارد.
🔹این پژوهش، کوشش کرده است با گردآوری، دستهبندی و بررسی روایات شان نزول سوره و ارائه شواهد پیش گفته نشان دهد سوره نصر پس از فتح مکه و در واپسین روزهای عمر پربرکت رسول الله نازل شده و مراد از فتح در سوره نصر، بر خلاف گمان بیشتر مفسران، فتح مکه نیست؛ زیرا روایاتی که به این مضمون وارد شده، علاوه بر آن که تنها از طرق اهل سنت است و شیعه بدان طریقی ندارد، در معارضه با روایات چندگانه دیگری است که برخی از این روایات از امام معصوم (ع) نقل شده و مضمون آنها باهم سازگار است.
#امام_زمان
🔻لینک مستقیم متن کامل مقاله ↙️
https://b2n.ir/j26981
🆔 @bonyad_emamat
🌐 https://b2n.ir/y03000
🗞 ششصد و نود و دومین شماره هفتهنامه افق حوزه منتشر شد
https://eitaa.com/ofogh_howzah/10919
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
7.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✳️ پاسخ به شبهه امام جمعه اهل سنت آزادشهر (شیخ گرگیج) درباره مادران امامان نهگانه ✳️
🔹شیخ محمدحسین گرگیج (امام جمعه اهل تسنن آزادشهر) برای اثبات خلافت عمر بن خطاب به نکاح امام حسین (ع) با شهربانو دختر یزدگرد که همه امامان از نسل او هستند استناد کرده است.
🔹استدلال ایشان به این صورت است که عمر پس از فتح ایران شهربانو را به نکاح امام حسین درآورده است، اگر این مطلب پذیرفته شود، دلالت بر صحت خلافت عمر خواهد بود و اگر این مطلب پذیرفته نشود اعتبار امامان و نسب آنان زیر سوال خواهد رفت.
🔹برخی از علمای شیعه پاسخهایی از این ادعا دادهاند که بهطور مختصر میتوان اینگونه اشاره کرد:
🔹۱. انتساب اصل مسئله به عمر در تاریخ جای شک و تردید است.
🔹۲. از جهت تاریخی خیلی بعید است که ازدواج شهربانو در زمان عمر اتفاق افتاده باشد.
🔹۳. طبق مدارکی که این ازدواج را در دوران عمر بیان میکند، عمر قصد فروش آن بانو را داشت، که این مسئله با مخالفت امام علی (ع) مواجه شد.
#گرگیج
🔻برای مشاهدهی ادامهی مطلب به لینک زیر مراجعه کنید ↙️
🆔 @bonyad_emamat
🌐 https://b2n.ir/y51009
✳️ بررسی و تحلیل اسناد عریضه نویسی با تاکید بر آسیبهای آن ✳️
✨نویسندگان: محمد شهبازيان و محمدامين بالادستيان و روح اله شاكري زواردهي
🔴چکیده:
🔹«عریضه نویسی» امری است که شیعیان آن را نوعی توسل دانسته که بدان وسیله حاجت خود را از خدای متعال، به واسطه امام معصوم (ع)، درخواست میکردهاند.
🔹این روش، در سالهای اخیر و به دلیل توجه رسانههای غربی به چاه جمکران، مورد دقت قرار گرفته و در اثبات یا رد آن سخنانی مطرح شده است.
🔹این مقاله که به روش پژوهشی توصیفی تحلیلی است، تلاش میکند به این سوال پاسخ دهد که مستندات عریضه نویسی و آسیبهای آن چیست.
🔹نتیجه از یک سو حاکی از بدعت نبودن اصل عریضه نویسی است و از سویی گویای عدم تقدس و موضوعیت نداشتن چاه جمکران و آسیبزا بودن توجه به این چاه میباشد.
🔹لزوم دقت مجدد در ادله اثبات عریضه نویسی، به دست آوردن مستندات تازه یافت و ارائه مستندات جدید از رسانههای غربی در این موضوع؛ از جمله دلایل نگارش این مقاله است.
#امام_زمان
🔻لینک مستقیم متن مقاله ↙️
yun.ir/i01pee
🆔 @bonyad_emamat
🌐 yun.ir/nco6n3