🔴 سخنی از ژرفای دل
✔️ دل نوشته حسین شریعتمداری خطاب به حضرت آیت الله شبیری زنجانی
در سوره مبارکه «نمل» به ماجرای هُدهُد و خبری که برای حضرت سلیمان(ع) آورده بود، اشاره شده است. در کلام خدا آمده است که وقتی سلیمان(ع) در میان پرندگانی که با او بودند، هدهد را ندید، برآشفت و گفت: « مَا لِیَ لَا أَرَى الْهُدْهُدَ أَمْ کَانَ مِنَ الْغَائِبِینَ»؟ اما انتظارش به درازا نکشید که هدهد از راه رسید و گفت: « أَحَطْتُ بِما لَمْ تُحِطْ بِهِ وَ جِئْتُکَ مِنْ سَبَإٍ بِنَبَإٍ یَقِین». هدهد فقط یک پرنده بود و بدیهی است که جایگاه و منزلتش با سلیمان نبی علیهالسلام حتی قابل مقایسه هم نبود.
اما، برای سلیمان از «سبا» خبری آورده بود که سلیمان را با آن همه شوکت به آن دسترسی نبود.
با این مقدمه که امید است مانع برخی از توهمات احتمالی باشد، سخنی با حضرت آیتالله شبیری زنجانی در میان است و آن، اینکه؛ ملاقات حضرتعالی با تعدادی از آقایان اهل سیاست و نامه سرگشاده حضرت آیتالله یزدی به شما، موضوع این وجیزه نیست.
آنچه یادآوری آن را به محضر حضرتعالی ضروری دانستهام نیز بیرون از دایره مباحث فقهی است چرا که این مقوله در بضاعت نگارنده نیست.
نکته مورد نظر، اشاره به هویت برخی از کسانی است که به بهانه دفاع از حضرتعالی، عقدههای فرو خورده خود از اسلام و انقلاب و امام راحل(ره) را بیرون ریختهاند و شایسته نیست که این قماش سنگ دفاع از شما را به سینه بزنند و نستجیربالله، این توهم را در اذهان عمومی پدید آورند که با حضرتعالی همسویی دارند!
حضرت آیتالله! دور از انتظار نیست که به دلیل کثرت اشتغالات علمی و حوزوی از هویت این جماعت اطلاع دقیقی نداشته باشید، از این روی اشارهای هرچند گذرا به چند نمونه از مواضع اعلام شده جریانی که برخی از این جماعت -تاکید میشود که فقط برخی و نه همه آنها- به آن وابسته هستند ضروری به نظر میرسد؛ «تقلید از مراجع کار میمون است»! «روحانیت، قشریگرا و انحصارطلب است»! «روحانیت به جای عاقلپروری، عوامپروری و مقلدپروری میکند»! «اصلیترین مانع دموکراسی در کشور ما، آن است که در ایران هنوز خدا نمرده است»! «امامان معصوم هم قابل نقد هستند»! «نه فقط به پیامبر و امامان، بلکه میتوان به خود خدا هم اعتراض کرد و او را [نستجیربالله] فتنهگر نامید»! «قرآن قابل نقد عقلی و تجربی است»! «اطاعت از پیامبر در مسائل اجتماعی لازم نیست»! «فرهنگ شهادت خشونتآفرین است»! «جوانانی که به مسجد میروند از نظر ساختار فکری و روانی ضعیف هستند»! «هیئتهای مذهبی منشأ خشونتاند و بسیجیها اعضای تشکیل دهنده این هستهها میباشند»! «مظاهر دینی، چون حجاب و حیای زنان، نماد عقبافتادگی است»! و...
حضرت آیتالله شبیری! اسناد غیرقابل انکار فراوانی حکایت از آن دارد که همین طیف در فتنه ۸۸ آشکارا از سوی مثلث آمریکا، اسرائیل و انگلیس به کار گرفته شده بودند تا به زعم خود بساط اسلام ناب محمدی(ص) و انقلاب و استقلال ایران اسلامی را برچینند! تا آنجا که نتانیاهو، نخستوزیر جلاد رژیم کودککش صهیونیستی با صراحت آنها را «بزرگترین سرمایه اسرائیل» نامید و حضرات حتی جرأت یک تکذیب خشک و خالی را هم نداشتند! حضرت آیتالله یزدی همان گونه که از قول شما نقل شده است از علمای آزمون داده و دلسوز نظام و ملت هستند و با شناختی که از هویت این جماعت دارند نگران سوءاستفاده آنان از ساحت علمی و معنوی حضرتعالی شدهاند و...
بدیهی است که جماعتی با این هویت علیرغم آنچه ادعا میکنند، هرگز نمیتوانند نگران جایگاه مرجعیت بوده و به دفاع از جنابعالی برخاسته باشند! از این روی، ضمن پوزش از تصدیع اوقات شریف، امید است به هر طریقی که مصلحت میدانید تلاش جماعت یاد شده برای انتساب به حضرتعالی را خنثی فرمایید چرا که حضرتعالی یکی از مراجع عالیقدر و متعلق به جهان اسلام هستید... والامر الیکم.
🆔 @motaleatehawzavi
🔴سخنی با حاج شیخ محمد جواد فاضل لنکرانی
🔸چندی است که زمزمه هایی از سوی دولت تدبیر و امید برای حضور زنان در ورزشگاه ها شنیده می شود. اتفاقی که ابتدا در رقابت های جام جهانی فوتبال و برای ورزش های دیگری همچون والیبال به تحقق پیوست و دیروز هم در بازی فینال جام باشگاه های آسیا تکرار شد.
🔸همانطور که مستحضرید طرح ورود زنان به ورزشگاه ها در دولت قبل نیز مطرح بود و بیت آیت الله فاضل لنکرانی به درستی در برابر آن ایستادند. این در حالی است که امروز حتی با تحقق این وعده دولت قبل توسط دولت تدبیر، کمترین واکنشی را از این بیت در قبال رفتارهای دولت تدبیر مشاهده نمی کنیم. این عملکرد در حالی است که حضرتعالی چندی قبل تر در مصاحبه ای تصویری با سایت مباحثات بار دیگر موضع - حقیقتا- نادرست دولت قبل را یادآوری کردید و خاطرات فراموش شده آن روزها را زنده نمودید.
🔸اگرچه با توجه به فضای نامناسب فرهنگی که در سایه دولت تدبیر - که حضرتعالی روی کار آمدن آن را لطف خدا و رأی مردم به آن را کار خدا دانسته بودید- و پروپاگاندای دستگاه های تبلیغاتی موضع گیری حوزه های علمیه باید با رعایت اقتضائات رسانه ای بوده و اظهار نظرهای فاقد قدرت اقناع اجتماعی به مصلحت نمی باشد، اما در هر حال، از شخص شما که در این موضوع خاص همواره در عرصه بوده اید، انتظار می رود که همانند دولت قبل از این اقدام مشابه دولت فعلی نیز انتقاد علنی و صریح خود را ابراز نمایید، به ویژه اینکه این دولت که از ابتدا مورد حمایت شما بوده است، اولی به تذکر شما می باشد و شاید نصیحت خیرخواهانه شما را بهتر از هر کس دیگری بپذیرد.
@motaleatehawzavi
🔴اظهارات قابل تقدیر آیت الله مکارم شیرازی در درس خارج
✔️ با مسئله حضور زنان در ورزشگاه سر مردم را با این مطالب بند نکنید/ به واقعیت ها فکر کنید.
در زمان جاهلیت عرب نیز به قراردادها احترام گذاشته می شد؛ اما امروز برخی از کشورها هر موقع دلشان خواست، از قراردادها خارج می شوند.
دولت و ملت ما باید بدانند که در چنین دنیایی حضور داشته و باید بدانیم با چه کسانی قصد مذاکره داریم؛ یک مشت مطالب نامربوط، غلط و بی معنی همچون رفتن سپاه پاسداران، نداشتن موشک، خروج از سوریه و ... را پیش می کشند تا به اهداف خود برسند.
باید بدانیم در چنین دنیایی باید قوی بود و در مقابل زورگو، زورمند شد تا بتوان با آنان مقابله کرد؛ ان شاءالله دولت هم بیشتر به فکر مردم بوده و با مسئله حضور زنان در ورزشگاه سر مردم را با این مطالب بند نکنند و به واقعیت ها فکر کنند.
🆔 @motaleatehawzavi
1_34688131.mp3
2.21M
🔴حوزه انقلابی چه مختصاتی دارد؟
✔️ سخنان سخنان شنیدنی و مهم آیت الله سید محمد مهدی میرباقری
@motaleatehawzavi
🔴 غفلت علما به خصوص فقها از آقازادههای خود خسارت بزرگی برای جامعه است/گاهی فرزندان پدران را اداره می کنند
✔️ علی اکبر رشاد
🔹 در جامعه ما افرادی هستند که جمع کثیری را هدایت میکردند واز خلاف بازمیداشتند اما امروز خود مرتکب آن چیزی میشودند که دیگران را از آن نهی میکردند، گاهی ما آنقدر به نیکی کردن دیگران میپردازیم که خود و اطرافیان خود را فراموش میکنیم که در یک دوره سبب تغییر و چرخش ناگهانی میشود.
🔹برخی از علما و بزرگان به هدایت جامعه، جوانان و فرزندان دیگران میپردازند اما از فرزندان خود غافل میشوند و به مرور فرزندان آنها منحرف شده و درست مقابل پدر یا والد میایستند و به جبهه مقابل جبهه پدری میپیوندند.
چنین فرزندانی گاهی حتی پدر را هم به دنبال خود میبرند. در طول تاریخ از این اتفاقات زیاد بوده است که سازمان و سرویسهای جاسوسی از این معضل به نفع خود استفاده کردند.
🔹در مقابل فتوای تباکوی آیتالله شیرازی ارتش و نیروی نظامی، سلطنت، سلطه اقتصادی انگلستان نتوانستند ایستادگی کنند؛ این فقیه عالم اسلام با یک فتوای یک سطری تمام دسیسههای انگلستان را خنثی میکند. پس از کودتای تنباکو دشمن متوجه شد که علما و به خصوص فقها چه نقشی مهمی در تحولات اجتماعی ایران دارند به همین دلیل تدابیر زیادی اندیشیدند که این اثرگذاری را خنثی کنند. یکی از راههایی که در پیش گرفتند استفاده از نفوذ اطرافیان، عوامل، شاگردان، همکاران و حتی فرزندان و خانواده آنها بود.
🔹گاهی فرزندان پدران را اداره کرده و به آنها جهت میدهند و حتی بر مواضع آنها اثر میگذارند؛ غافل شدن از این امر آفت بزرگی است هرچند اکثریت آقازادگان سالم و صالح هستند اما نباید از همان اقلیت 20 درصد که اثر 80 درصدی بر جامعه دارند غفلت کرد.
@motaleatehawzavi
🔸سابقه امام جمعه بهاباد نشان میدهد اعتقاد ایشان ساده زیستی و در بین مردم بودن است و قدردانی ایشان از ماموری که بدون در نظر گرفتن جایگاه، ایشان را جریمه کرده بود، اقدامی نمایشی نبود.
🔺امروز جمهوری اسلامی نیازمند مسئولانی از این جنس میباشد، نه کسانی که مردم را بدهکار خود میدانند.
#امام_جمعه_طراز_انقلاب
@motaleatehawzavi
🔴 آیا #نشست_دورهای_اساتید با پول زنده است؟
✔️ به بهانه برگزاری اجلاس جدید نشست دوره ای اساتید
🔸نشست دورهای اساتید حوزه علمیه قم، تشکلی حوزوی است که مدتهاست، ابهامات گوناگونی گريبانگير آن میباشد. منتقدان، ابهامات و اشکالاتی همچون، حرکت در جهت به دستگرفتن نبض مرجعیت دینی وتغییر بافت هویتی حوزه علمیه و تقابل با نهادهای انقلابی حوزوی همچون جامعه مدرسین را از جمله دلایل مخالفت خود با آن ذکر میکنند. ابهاماتی که با اقدامات برخی از اعضای اصلی نشست (مثل توزیع شهریه در بین اساتید سطح عالی و...) بر آن افزوده شده است. علاوه بر این، سرباز زدن این نشست از پیشنهاد آیت الله مکارم شیرازی برای قرار گرفتن این تشکل در ذیل جامعه مدرسین و همچنین موضعگیری نه چندان هوشمندانه آن (با توجه به شرایط خاص سیاسی و هجمههای شدید رسانههای غیر همسو با دین، انقلاب و روحانیت) در ماجرای نامه آیت الله یزدی به حضرت آیت الله شبیری زنجانی (دامت برکاته)، گمانهزنیها درباره نسبت نشست اساتید و جامعه مدرسین را تقویت کرد.
🔸اما آنچه مقصود نوشتار حاضر است، انتقاد از تسلط مطلق این تشکل بر امور مالی اساتید معظم میباشد. امری که میتواند به عنوان ابزار فشار بر اساتید به منظور حرکت در جهت اهداف تشکل قرار گیرد. به عنوان نمونه یکی از اقدامات نادرست این تشکل، توزیع مبلغی اندک (حدود سیصد تا چهارصد هزار تومان) به عنوان هدیه به اساتید شرکت کننده در نشست دورهای اساتید است و طبعا حضور در جلسه شرط پرداخت این هدیه (بخوانید وجوهات شرعیه) به اساتید معظم میباشد. حال بجاست، بپرسیم آیا درست است که تشکلی که از ابتدا برای حمایت از اساتید حوزه علمیه برپا شده است، با سوء استفاده از وضعیت بد معیشتی اساتید، اموالی را که به تصریح خود آنها، وجوهات شرعیه و مال مبارک حضرت صاحب الزمان (عج الله تعالی فرجه الشریف) بوده است، برای تحکیم جایگاه تشکل خود در میان طبقه اساتید، تنها به شرکت کنندگان در جلسه اختصاص دهد و اساتید مخالف خود را نیز –که برای گذران زندگی خویش نیازمند به همین مبلغ اندک هستند- به حضور در جلسه وادارد؟ آیا حضرت ولی عصر (عج) از این نحوه توزیع اموال مبارک خود، رضایت دارند؟ آیا این تشکل، این چنین میخواهد از عزت و احترام اساتید سطوح عالی حفاظت کند؟
@motaleatehawzavi
🔴 تأملی در سخنان اخیر حضرت آیت الله #وحید_خراسانی
✔️ آیتالله وحید خراسانی اخیراً در دیدار با رئیس دفتر رئیس جمهوری با بیان این که باید با زبان نرم با جهان سخن گفت، تاکید کردهاند: صحبت کردن با زبان خشن و تند و با روشهای افراطی با جهان، خدمت کردن به اسرائیل است.
اظهارات این مرجع عالیقدر از چند جهت محل تأمل است که پیشاپیش با عرض پوزش از محضر این مرجع بزرگوار آنها را مطرح مینمایم:
🔹 آنچه در این اظهارات آیت الله وحید خراسانی محل تأمل است، چنین توصیه ضمنی به دولتی است که در سستی و وادادگی و تسامح با دشمنان شمیشیر از نیام کشیده، زبانزد همگان است.
🔹 البته ایشان مقصود خود از جهان را معین نکردهاند، اما اگر مقصود ایشان از جهان همان چند دولتی است که از هیچ توطئهای علیه ملت ایران دریغ نکردهاند، باید پرسید: آیا به راستی حضرت ایشان واقعا انتظار دارند که دولت محترم، بیش از این در برابر خواستههای رنگارنگ دشمنان ملت ایران سر خضوع فرود آورد؟ و آیا چه نرمی و ملاطفتی وجود داشته است که دولت محترم با این دشمنان روا نداشته که ایشان، باز هم دولت را به آن توصیه میکنند؟
🔹 واگر مقصود ایشان از جهان، همه دولتهای جهان است، پس باید پرسید که مگر جمهوری اسلامی تا کنون با دولتهایی که با ملت ایران سر دشمنی ندارند و به دنبال تعامل سازنده هستند، از در تندی وارد شده است، تا این توصیه جایی برای بیان داشته باشد؟ آیا بهتر نبود، ایشان دولت را به تعامل سازنده با چنین کشورهایی توصیه کند و آنان را از اینکه همه جهان را در چند کشور اروپایی ببینند بر حذر دارد؟ آیا بهتر نبود، دولت را برای ناتوانی در دیپلماسی با چنین کشورهایی مؤاخذه کنند؟
🔹 همچنین آیه مورد استناد ایشان، سؤالاتی را در ذهن مخاطب بر میانگیزد که پاسخ به آن میتواند زمینه را برای دستیابی به اصول سیاست خارجی دولت اسلامی هموار سازد. مثل اینکه آیا میتوان با استناد به همین یک آیه، سیاست خارجی دولت اسلامی را بنا نهاد؟ با آیات دیگری که در ظاهر با چنین برداشتی در تعارضند چه باید کرد؟ خداوند متعال که موسی را به نرمی با فرعون توصیه میکند، پیامبر اکرم را در مواردی به تندی فرا میخواند (و اغلظ علیهم) و مؤمنان را به جنگ با کفار پیمان شکن دعوت مینماید (وان نکثوا أیمانهم من بعد عهدهم ...فقاتلوا أئمة الکفر) و آنان را از وهن و سستی در قتال با کفار باز میدارد (ولا تهنو وتدعو إلی السلم وأنتم الأعلون)، و از آنان میخواهد که شدت و غلظت خود را در تعامل با کفاری که با مؤمنان دشمنی میکنند نمایان سازند (وليجدوا فيکم غلظة) و البته با برخی از کفار که با مؤمنان رابطهای مسالمتآمیز دارند، دعوت به نیکی و عدل میکند (لاينهاکم الله عن الذین لم یقاتلوکم ولم یخرجوکم من دیارکم أن تبروهم و تقسطوا الیهم).
بنابراین آیا مقصود ایشان -همانگونه که ممکن است برخی جلوه دهند- دعوت به سستی بیشتر دولت با دشمنان قسم خورده ملت ایران است؟
@motaleatehawzavi
تلاش سایت خبری مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی برای ترمیم چهره مخدوش نشست دوره ای اساتید
آیا کسانی از وجود این تشکل سود میبرند ؟
@motaleatehawzavi