گنجشکهای تشنه
در یک روز سرد که در بیرون شهر بر روی کوههای اطراف، کوه پیمایی میکردم در مسیر خود گنجشکهایی را دیدم که روی برکه آبی که بر روی آن یخ بسته بود نشسته اند و میکوشند تا با سوراخ کردن یخِ روی آب با منقار خود، به آب دسترسی پیدا کنند. اما هر بار که جایی از یخ را نوک میزدند بر اثر ضخامت آن نتیجه نمی گرفتند.
ناگهان دیدم که یکی از گنجشکها بر روی یخ خوابید. گمان بردم آسیبی دیده است که بر روی یخ افتاده است اما به زودی معلوم شد که این گمان صحیح نبوده است؛ زیرا طولی نکشید که آن گنجشک از جای خود برخاست و گنجشک دیگری بر جای او خوابید. پس از چند لحظه گنجشک دومی برخاست و گنجشک دیگری بر جای او خوابید و به همین ترتیب گنجشکهای دیگر یکی پس از دیگری به این کار ادامه دادند. در اثر این حرکت معلوم گردید هر گنجشکی با بدن گرم خود
لحظه ای چند بر روی یخ میخوابید و با گرمی بدن خود ضخامت یخِ جایگاه خود را نازک تر میکرد. سرانجام گنجشکها به قشر نازک یخ هجوم بردند و با نوکهای خود آن را سوراخ کردند و به آب دست یافتند و جملگی سیراب شدند.
به راستی گنجشکها این روش دست یابی به آب را از کدام کلاس آموختند؟ [۱] این تدبیر خدای حکیم است که این چنین گنجشکها را در برخورد با طبیعت موفق کرده است.
----------
[۱]: ۹. برگرفته از نشانههایی از او، ج ۲، ص ۱۰۶.
[درس هایی از طبیعت - صفحه ۲۱]
در محضر قرائتی 1
چرا خداوند دست به آفرینش زده و این همه موجود و از جمله انسان را آفریده است؟
پاسخ : اگر دانشمند خوش بیانی سخن گفت، نباید پرسید چرا سخن گفتی؟! زیرا علم و بیان او اقتضا میکند که یافتههای علمی خود را ارائه دهد. اما اگر این دانشمند با آن همه کمالات ساکت شد و یافتههای خود را کتمان کرد، زیرا سوال میرود که چرا نگفتی؟
خداوند قادر حکیم مهربان که میتواند از خاک، گندم واز گندم، نطفه انسان کاملی را بیافریند، اگر نمیآفرید جای سوال بود که چرا قدرت خود را به کار نگرفتی و چیزی نیافریدی؟
💠 حدیث روز 💠
💎 پنج صفت شایسته برای بانوان
🔻امام رضا(ع) از امیرالمؤمنین(ع):
خَيْرُ نِسائِكُمْ، اَلْخَمْسُ. قِيلَ: يا اَمِيرَالمُؤْمِنينَ! وَ مَا الْخَمْسُ؟ قالَ: اَلْهَيِّنَةُ، اللَّيِّنَةُ، المُؤاتِيَةُ، الّتِي إذا غَضِبَ زَوْجُها لَمْ تَكْتَحِلْ بِغَمْضٍ حَتّى يَرْضى، وَ اِذا غابَ عَنْها زَوْجُها حَفِظَتْهُ في غَيْبَتِهِ، فَتِلْكَ عامِلٌ مِنْ عُمّالِ اللَّهِ وَ عامِلُ اللَّهِ لا يَخِيبُ؛
❇️ بهترين زنان شما داراى پنج صفت هستند.
گفته شد: اى امير مؤمنان! آن پنج صفت كدام است؟ فرمود:
◻️ سبكبار و كم صداق،
◻️نرمخو و خوشرفتار،
◻️مطيع و موافق،
◻️آنگاه كه همسرش خشم گيرد، خواب به چشمش نرود تا از او راضى گردد و
◻️ در غياب شوهرش حافظ او باشد.
چنين زنى، كارگزارى از كارگزاران خداوند است و كارگزار خداوند نيز دچار ناكامى و خسران نخواهد شد.
📚 كافى، ج ۵، ص ۳۲۵
مثل چتربٔاز!
چتربازها چه عشقي ميكنند وقتي سقوط ميكنند!
هر چه ارتفاع بيشتر، سقوط براي آنها لذت بخش تر است!
چرا؟ چون پشت آنها گرم است به يك چتر.
ايمان هم چتر است، چتر نجات!
اگر ما اهل ايمان باشيم، ديگر از سقوط و افتادن و تهديدها هيچ هراسي نخواهيم داشت و اين است كه قرآن كريم همه را به ايمان دعوت ميكند، ايماني از سر صدق نه ادعاي گزاف:
اي شما كه ادعاي ايمان داريد، بياييد اهل ايمان باشيد.
[مثل شاخه های گیلاس]
از کبوتر آموختم
یکی از عرفای بزرگ و نامی اسلام، ملا حسینقلی همدانی است. او میگوید: از این که در سیر و سلوک معنوی خود موفقیتی نداشتم سخت گرفته بودم تا یک روز که در گوشه ای از شهر نجف نشسته بودم دیدم
کبوتری بر زمین نشست و پاره نان خشکیده ای را به منقار گرفت اما هر چه نوک میزد خورد نمی شد، نان را انداخت و پرواز کرد و رفت. پس از ساعتی بازگشت و به سراغ آن تکه نان آمد و چندین بار آن را نوک زد و شکسته نشد، دوباره رفت و بعد از چندی آمد و بالاخره آن تکه نان را با منقارش خرد کرد و خورد.
از این کبوتر الهام گرفتم که باید در رسیدن به هدف همّت کرد. با اراده و همّت سیر و سلوک معنوی را ادامه دادم تا بعد از بیست و دو سال به نتیجه رسیدم. [۱]
----------
[۱]: ۱۱. برگرفته از کتاب هزار و یک نکته، نکته ۶۴۱.
[درس هایی از طبیعت - صفحه ۲۳]
»
📜 #حــدیثامـــروز
❤️قال امام صادق علیهالسلام:
هـــرگاه مــؤمن به بـــــرادر خود
#تهمت می زند ایمان در قلب او
از میان می رود همچنان که نمک
در آب ذوب می شود.
📚اصــول کافی ج ۲ ص ۳۶۱
◈
✍ #سخــــن_بــــزرگان
🌷آیت الله شــوشــتری(ره):
فـلسفه خلقت انسان #مـــعرفت
خداست و راهِ وصول به معرفت
خدا هم عبادت و #بندگـی است.
📕غـــــم عشــق ص ۱۹