فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید
فیلم دوربین مداربسته بیمارستانی که سردار پر افتخار اسلام شهید سلیمانی، پشت درب اتاق عمل چشم انتظار عمل جراحی نوه دوست شهیدش بود.
مستند روایت رهبر انقلاب از این ماجرا در سخنرانی اخیرشان
⭕️ خوبی هایمان نیز بدی است
👈 آيت الله احمدى ميانجى مى فرمودند: در دعاى عرفه امام حسين (عليه السلام) جمله لطيفى است:
الهى مَن كانَت مَحاسِنُه مَساويه فَكيف لايَكونُ مَساويهِ مَساويه
خدایا کسی که خوبی های او #بدی است چگونه بدی های او بدی نباشد.
🔰 يكى از كارهاى خوب ما #نماز است، نماز ما با نماز على (عليه السلام) را نمى گويم چقدر فاصله دارد. نماز ما با نماز قيس بن سعد بن عباده چقدر فاصله دارد كه مسعودى در مروج الذهب آنرا بيان كرده:
♻️ #قيس در مسجد نماز مى خواند، در حال سجده یک مار آمد به دور گردن او پيچيد قيس نماز را به هم نزد و ما اگر یک سوسک را ببينيم نماز را به هم مى زنيم.
📚 اکبر دهقان ؛ هزار و یک نکته اخلاقی از دانشمندان ؛ نکته ۸۳۸
[مثل شاخه های گیلاس - صفحه۳۹]
مثل شعله پخش كن!
خانمها را نديده اي وقتي ديگ را روي اجاق گاز ميگذارند شعله را پايين ميكشند و ملايم ميكنند و بعد هم بين ديگ و اجاق يك شعله پخش كن ميگذارند تا شعله مستقيم به ديگ نرسد. به همين خاطر غذا خوب و يكدست پخته ميشود و هيچ هم نمي سوزد.
حال در نصيحت گويي هم بايد همين دو اصل را رعايت كرد. يعني اولاً نرم و ملايم سخن گفته شود و دوم آن كه مستقيم نباشد.
و راستي اگر اين اصول را در خانهها و خانوادهها به كار ميبستيم، چه ميشد. اگر همسري كه ميخواهد نسبت به خانم خود ابراز محبت كند به جاي آن كه مستقيم به همسرش بگويد دوستت دارم به دوستان و همكاران خود ميگفت كه همسرش را دوست دارد، طبعاً آنها نيز به همسران خود ميگفتند و همسران آنان نيز سرانجام اين سخن را به گوش همسر او ميرساندند و آن گاه اين ابراز علاقه ي غير مستقيم چه تأثيري با خود داشت.
يا اگر خانمها به جاي آن كه مستقيم اظهار عشق و علاقه به همسر خود كنند، سعي ميكردند بچهها را نسبت به همسر خود مؤدب سازند و هرگاه كمترين كم لطفي از آنها نسبت به همسران خود ميديدند موضع گرفته و برخورد ميكردند، اينجا بود كه چه عشق و علاقه اي در دل و جان همسران پديد ميآمد.
البته شايد پاره اي با مطرح كردن روايتي بر من خرده بگيرند و بگويند در روايات آمده است كه مرد نسبت به همسر خود اظهار علاقه كرده و بگويد: دوستت دارم، ولي در جواب بايد گفت: گفتن، صورتهاي گوناگوني دارد: مستقيم و غير مستقيم، و هر
دو تأثيرگذار است. اما تأثير بيشتر گفتار غير مستقيم را نمي شود انكار كرد. از اين گذشته پاره اي به جهت كمرويي يا عادت و يا هر خصلت ديگري عنوان كردن و بيان كردن واژههايي همچون دوستت دارم برايشان دشوار و سنگين است، اما تصديق ميكنيد كه در شيوه غيرمستقيم اين عذر نيز به چشم نمي آيد و براي همگان قابل اجرا ست.
[عبرت های ماندگار - صفحه ۱۵]
تأثیر دوستی
«عَقَبه» و «اُبَیّ» دو دوست صمیمی بودند که به اسلام ایمان نیاورده بودند. عقبه مردی بخشنده بود که هرگاه از سفر باز میگشت سفره ای میگسترد و بزرگان قوم خود را به طعام دعوت میکرد و با پیامبرصلی الله علیه وآله نیز مجالست داشت. یک روز که از سفر باز گشت غذایی آماده کرد و مردم را به صرف غذا دعوت کرد و از پیامبرصلی الله علیه وآله نیز دعوت نمود در مهمانی او شرکت کند. وقتی غذا را در سفره قرار دادند رسول خداصلی الله علیه وآله فرمود: من از غذای تو نخواهم خورد مگر اینکه به یگانگی خدا و رسالت من گواهی دهی.
عقبه گفت: اشهد ان لا اله الا اللَّه و اشهد ان محمداً رسول اللَّه
خبر شهادتین عقبه به دوستش اُبَی رسید. اُبَی نزد او آمد و به گفتن شهادتین او اعتراض کرد و گفت: تو منحرف شده ای و از کیش و آئین خود برگشتی.
عقبه گفت: به خدا سوگند من منحرف نشدهام ولی مردی بر من
وارد شد و از غذای من نخورد مگر این که برای او شهادتین گویم. من هم حیا کردم که او غذا نخورده از منزلم خارج شود از این رو شهادتین گفتم و غذا خورد.
اُبَی گفت: هرگز از تو راضی نخواهم شد مگر این که در برابر او بایستی و توهین کنی و....
عقبه به حرف دوستش عمل کرد و مرتد شد. پس از آن با مشرکان در جنگ بدر شرکت کرد و به شکل بدی کشته شد و ابی نیز در جنگ احد بدست پیامبرصلی الله علیه وآله کشته شد. [۱]
ماجرای عقبه شأن نزول آیات ۲۷ تا ۲۹ سوره فرقان است که او در قیامت دست خود را از روی حسرت به دندان میگیرد و میگوید: ای کاش در دنیا با پیامبر راه دوستی و طاعت پیش میگرفتم، وای بر من، ای کاش فلانی (ابی) را به دوستی نمی گرفتم که پیروی او مرا از قرآن و پیامبر دور و منحرف کرد.
----------
[۱]: ۵. مجمع البیان، ج ۷، ص ۱۶۶.
✍موضوع: هفت آرزوی حضرت جبرئیل علیه السلام
👌برای گردآوری این احادیث کلی وقت صرف شده، لطفا کامل مطالعه کنید و نشر دهید، کلام پيامبر و اهل بیتش همه نور هستند، لطفا این انوار مقدسه را دریابید!!!
✅پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله وسلم) فرمودند: «یَا عَلِیُّ! تَمَنَّی جَبْرئِیلُ اَنْ یَکُونَ مِنْ بَنِی آدَمَ بِسَبْعِ خِصَالٍ وَ هِیَ الصَّلَوه فِی الْجَمَاعَه وَ مُجَالَسَتُهُ الْعُلَمَاءَ وَالصُّلْحُ بَیْنَ الاِثْنَیْنِ وَ اِکْرَامُ الْیَتِیمِ وَ عِیَادَه الْمَرِیضِ وَ تَشْیِیعُ الْجَنَازه وَ سَْقیُ الْمَاءِ فِی الْحَجِّ فَاحْرُصْ عَلَی ذَلِکَ؛
[مواعظ العددیه، علی مشکینى، نشر الهادى، قم، ص۱۹۵]
ای على! جبرئیل به سبب هفت خصلت، آرزو داشت که از فرزندان آدم باشد. آن خصلتها [عبارت است از:] نماز را به جماعت خواندن، همنشینی او با دانشمندان، آشتی دادن بین دو نفر، احترام نهادن [و خدمت به] یتیم، عیادت بیمار، و تشییع جنازه کردن و آب دادن در حج. پس [علی جان!] بر [حفظ] این خصلتها حریص باش.»
۱) شرکت در نماز جماعت ؛
اَلتَّكْبيرِةُ الاوُلى مَعَ الْاِمامِ خَيْرٌ مِنَ الدُّنْيا وَ ما فيها؛
پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله) فرمود: در نماز جماعت تكبير اوّل نماز را با امام جماعت گفتن از دنيا و آنچه در آن است برترو بهتر مي باشد. مستدرك الوسائل ج1ص488
وَ عَنْ أَنَسِ بْنِ مَالِكٍ عَنْ رَسُولِ اللَّهِ ص صَلَاةُ الرَّجُلِ فِي جَمَاعَةٍ خَيْرٌ مِنْ صَلَاتِهِ فِي بَيْتِهِ أَرْبَعِينَ سَنَةً قِيلَ يَا رَسُولَ اللَّهِ صَلَاةُ يَوْمٍ فَقَالَ صَلَاةٌ وَاحِدَةٌ مستدركالوسائل ج 6 ص 446
پيامبر(ص) فرمودند: نماز خواندن انسان در جماعت بهتر است از نمازی كه چهل سال در خانه خوانده شود. عرض كردند:یا رسول الله ! نماز یك روز؟ حضرت فرمود: بلكه یك نماز.
قال رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم: ان الشیطان ذئب الانسان كذئب الغنم یاخذ الشاه القاصیه و الناحیه فایاكم و الشعاب و علیكم بالجماعه و العامه و المسجد.
شیطان گرگ انسان است، همانند گرگِ گوسفندان كه همیشه میش های دور افتاده و كناره گیر را می گیرد. پس، از دسته بندیها(گروه گرائی و خط بازی) بپرهیزید و بر شما باد به حضور در جماعت و مجالس عمومی و مسجد.
«كنز العمال/ج ۷/ص ۵۸۱/حدیث ۲۰۳۵۵»
عن النبی صلی الله علیه و آله و سلم انه قال:
ان سئلت عمن لم یشهد الجماعه فقل: لا اعرفه.
اگر درباره كسی كه به نماز جماعت حاضر نمی شود از تو سؤالی نمودند، بگو من او را نمی شناسم.
محجه البیضآء/ج ۱/ص ۳۴۲
۲) همنشینی با علما و شرکت در مجالس و منابر آنها؛
روایت این است که رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند:
یا علیُّ إذا أتَی عَلَی المُومِنِ أربَعینَ صَباحاً و لَم یَجلِسِ العُلَماءَ قَسَی قَلبُهُ وَ جَرَءَ عَلی الکَبائِرِ.
یا علی هر گاه چهل روز بر مومن بگذرد و در مجلس علماء حاضر نشود قلب او قساوت می گیرد و بر گناهان کبیره جرأت نماید.
[ اربعينات مولوي همداني ، ص131 و سفینة البحار، ج 2، ص 554 ]
داستانك:
يكى از صحابه روايت مىكند كه مردى از انصار به حضور پيامبر صلی الله علیه و آله آمد و گفت: اى رسول خدا! اگر حضور در تشييع جنازه و حضور در محضر عالم باشد،شما كداميك را بيشتر دوست داريد كه حاضر شوم؟
فرمودند: اگر كسانى هستند كه جنازه را جمع و دفن كنند، همانا حضور در مجلس عالم، برتر از هزار تشييع جنازه و هزار عيادت بيمار و هزار شب، شب زنده دارى و هزار روز، روزه گرفتن و هزار درهم، صدقه به مستمندان و هزار حج مستحب و هزار جهاد مستحب است كه به مال و جان خود در راه خدا جهاد كنى و همه اينها كجا قابل مقايسه با محضر عالم است.
مگر نميدانى كه خداوند به كمك عالم پرستش و اطاعت ميشود و خير دنيا و آخرت همراه علم است و شر دنيا و آخرت همراه نادانى.
[روضة الواعظين-ترجمه مهدوى دامغانى، ص: 36 و با اندك تفاوتهايى در بحار الانوار جلد 1 صفحه 203]
۳) آشتی دادن بین دو نفر، دو گروه و دو دسته از مردم که پاداش فراوانی دارند:
رسول اكرم صلى الله عليه و آله :
أَلا اُخبِرُكُم بِأَفضَلَ مِن دَرَجَةِ الصِّيامِ و َالصَّلاةِ و َالصَّدَقَةِ؟ صَلاحُ ذاتِ البَينِ، فَإِنَّ فَسادَ ذاتِ البَينِ هِىَ الحالِقَةُ؛
آيا شما را به چيزى با فضيلت تر از نماز و روزه و صدقه (زكات) آگاه نكنم؟ آن چيز اصلاح ميان مردم است، زيرا تيره شدن رابطه ميان مردم ريشه كن كننده دين است.
نهج الفصاحه ص240، ح 458
۴) احترام یتیم و رسیدگی به امور آنان که از مهمترین فعالیّت امامان معصوم ما بودهاست:
رسول اكرم صلى الله عليه و آله: خَيرُ بَيتٍ فِى المُسلِمينَ بَيتٌ فيهِ يَتيمٌ يُحسَنُ إِلَيهِ وَشَرُّ بَيتٍ فِى المُسلِمينَ بَيتٌ فيهِ يَتيمٌ يُساءُ إِلَيهِ أَنَا وَكافِلُ اليَتيمِ فِى الجَنَّةِ هكَذا؛
بهترين خانه هاى مسلمانان خانه اى است كه در آن يتيمى باشد و به او نيكى كنند و بدترين خانه هاى م
سلمانان خانه اى است كه در آن يتيمى باشد و با او بدى كنند، من و سرپرست يتيم در بهشت مانند دو انگشت همراهيم.
نهج الفصاحه ص470 ، ح
۵) سر زدن به بیماران و دلجویی از آنان، به ویژه معلولان و کهنسالان:
امام صادق عليهالسلام :مَن عادَ مَريضا شَيَّعَهُ سَبعونَ أَلفَ مَلَكٍ يَستَغفِرونَ لَهُ حَتّى يَرجِعَ إِلى مَنزِلِهِ؛
هر كس به عيادت بيمار برود، هفتاد هزار فرشته او را مشايعت مى كنند و برايش آمرزش مى طلبند تا آن گاه كه به منزل خود برگردد.
كافى(ط-الاسلامیه) ج3، ص120، ح2
رسول اكرم صلی الله علیه و آله و سلم:
إِنَّ اللّهَ تعالى يَقولُ يَومَ القيامَةِ: يَابنَ آدَمَ مَرِضتُ فَلَم تَعُدنى! قالَ: يا رَبِّ كَيفَ أَعودُكَ وَأَنتَ رَبُّ العالَمينَ؟! قالَ: أَما عَلِمتَ أَنَّ عَبدى فُلانا مَرِضَ فَلَم تَعُدهُ؟! أَما عَلِمتَ أَنَّكَ لَو عُدتَهُ لَوَجَدتَنى عِندَهُ؟؛
خداى تعالی در روز قيامت مى فرمايد: اى پسر آدم! من بيمار شدم اما عيادتم نكردى؟ عرض مى كند: پروردگارا چگونه تو را عيادت كنم حال آنكه تو پروردگار جهانيانى؟ مى فرمايد: مگر ندانستى كه فلان بنده ام بيمار شد و عيادتش نكردى، مگر نمى دانستى كه اگر به عيادتش روى، مرا نزد او مى يابى؟
نهج الفصاحه ص311 ، ح775
۷) شرکت در تشییع جنازهها و درس عبرت گرفتن از آن و دلجویی از بازماندگان:
«رسول خدا -صلی الله علیه و آله- فرمودهاند: کسی که جنازهای را تشییع کند هر قدمی که برمیدارد. تا زمانی که برگردد صدهزار هزار حسنه خواهد داشت و صد هزار هزار گناه از او محو میشود و صد هزار هزار درجه نزد خدا بدست میآورد و اگر بر میّت نماز هم بخواند موقع مرگش صد هزار هزار ملائکه او را تشییع میکنند که همه آنها برای او استغفار میکنند و اگر در دفن میّت حاضر شود خداوند صد هزار هزار ملائک را مأمور میکند تا روز قیامت برای او طلب مغفرت کنند.»
وسایل الشیعه، ج۳، ص۱۴۳-۱۴۴، باب۲، حدیث۶.
علی بن ابراهیم از امام باقر -علیه السلام- نقل کرده است که امام فرمودند:
«زمانی که مؤمن را وارد قبر کردند، به او نداء میشود اولین تحفه و عطای تو بهشت است و اولین تحفه و عطای کسی که تو را تشییع کرد مغفرت و بخشش اوست»
جواهر الکلام، ج۴، ص۲۶۴.
۷) آبرسانی به مردم و سیراب کردن تشنگان، به ویژه در ایام حج و... .
رسول خدا -صلی الله علیه و آله- فرمودهاند: هر كه تشنهای را آب دهد خدایش از كوزه پر آب بهشتی كه پرمهر میباشد او را سیراب میسازد و هر كه به مؤمنی یك مشت آب بدهد خدا وی را از آتش آزاد میكند و هر كس به تشنهكامی در بیابان آب برساند با پیغمبران خدا وارد حوضهای قدس بهشتی میشود.
جامعالاحادیث شیعه ج 8
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
☘ قسمتی از وصیت نامه آیت الله استاد قاضی(ره) :
...عمده ی آنها نماز است .
نماز را بازاری نکنید
اول وقت بجا بیاورید
با خضوع و خشوع !
واگر نماز را تحفظ کردید ، همه چیزتان محفوظ می ماند
و تسبیحه ی صدیقة الکبری علیها سلام ، وآیة الکرسی در تعقیب نماز ترک نشود ، این اهم واجبات است .
ودر مستحبات تعزیه داری و زیارت حضرت سید الشهدا علیه السلام را مسامحه ننمایید
و روضه ی هفتگی ولو دو سه نفر باشد ، اسباب گشایش امور است ،
و اگر از اول عمر تا آخرش در خدمت آن بزرگوار بجا بیاورید ،
هرگز حق آن بزرگوار ادا نمی شود
و اگر هفتگی ممکن نشد ، دهه ی اول محرم ترک نشود .
دیگر آنکه , اگر چه این حرفها آهن سرد کوبیدن است ،
ولی بر بنده لازم است بگویم
* اطاعت والدین
* حسن خلق
* ملازمت صدق
* موافقت ظاهر با باطن
* ترک خدعه و حیله
* تقدم در سلام
* نیکویی کردن با هر بر و فاجر
اینها را عرض کردم و امثال اینها را مواظبت نمایید !
* الله الله الله که دل هیچ کس را نرنجانید .
تا توانی دلی به دست آور
دل شکستن هنر نمی باشد