فَمَنْ خَافَ مِن مُّوصٍ جَنَفًا أَوْ إِثْمًا فَأَصْلَحَ بَیْنَهُمْ فَلَا إِثْمَ عَلَیْهِ ۚ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَّحِیمٌ (۱۸۲) ۞
یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیَامُ کَمَا کُتِبَ عَلَی الَّذِینَ مِن قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ (۱۸۳) ۞
أَیَّامًا مَّعْدُودَاتٍ ۚ فَمَن کَانَ مِنکُم مَّرِیضًا أَوْ عَلَیٰ سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِّنْ أَیَّامٍ أُخَرَ ۚ وَعَلَی الَّذِینَ یُطِیقُونَهُ فِدْیَةٌ طَعَامُ مِسْکِینٍ ۖ فَمَن تَطَوَّعَ خَیْرًا فَهُوَ خَیْرٌ لَّهُ ۚ وَأَن تَصُومُوا خَیْرٌ لَّکُمْ ۖ إِن کُنتُمْ تَعْلَمُونَ (۱۸۴) ۞
شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِی أُنزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ هُدًی لِّلنَّاسِ وَبَیِّنَاتٍ مِّنَ الْهُدَیٰ وَالْفُرْقَانِ ۚ فَمَن شَهِدَ مِنکُمُ الشَّهْرَ فَلْیَصُمْهُ ۖ وَمَن کَانَ مَرِیضًا أَوْ عَلَیٰ سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِّنْ أَیَّامٍ أُخَرَ ۗ یُرِیدُ اللَّهُ بِکُمُ الْیُسْرَ وَلَا یُرِیدُ بِکُمُ الْعُسْرَ وَلِتُکْمِلُوا الْعِدَّةَ وَلِتُکَبِّرُوا اللَّهَ عَلَیٰ مَا هَدَاکُمْ وَلَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ (۱۸۵) ۞
وَإِذَا سَأَلَکَ عِبَادِی عَنِّی فَإِنِّی قَرِیبٌ ۖ أُجِیبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ ۖ فَلْیَسْتَجِیبُوا لِی وَلْیُؤْمِنُوا بِی لَعَلَّهُمْ یَرْشُدُونَ (۱۸۶) ۞
🍃هـــرروز یک آیـه یـک نکتـــــه 🍃
🕯ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ🕯
✨خدایا ما فقیر هستیم✨
🍀شما وقتی بخواهيد چيزی بنويسيد میگرديد يک کاغذی پيدا کنيد که روی آن چيزی نوشته نشده باشد کاغذ سفيدی باشد، يک کشاورز هم وقتی بخواهد يک بذری در يک زميني بکارد میگردد يک زمينی پيدا میکند که در آن جا چيزی کاشته نشده باشد.
🍀قرآن میفرماید: اگر میخواهيد خداوند چیزی در تو بکارد باید احساس خالی بودن و فقیر بودن داشته باشید اما اگر پر از ادعا و غرور و نخوت باشید مانند قارون خدا در تو چیزی نمیکارد.
🍀احساس اين که من هيچ هستم همين احساس اگر به ما دست داد باور داشته باشيم که «أَنتُمُ الْفُقَرَاءُ إِلَى اللَّـهِ» (فاطر/ ۱۵) واقعا فقير هستيم واقعا نداريم آن وقت خدا ما را درنیمه شبها پر میکند خدا سرشار میکند مثل يک شيشهای که خالی باشد پرش میکنند.
💠 حدیث روز 💠
💎 واقعیتی درباره مرگ
🔻امام علی عليهالسلام:
ما أنزَلَ المَوتَ حَقَّ مَنزِلَتِهِ مَن عَدَّ غَداً مِن أجَلِهِ
❗️آن كه فردا را از عمر خويش بشمارد، [پدیده] مرگ را به گونه واقعی نمیشناسد.
📚 اصول كافى: ج ۳، ص ۲۵۹، ح ۳۰
تفاوت حرام و جایز نیست
برخی از افراد بین جایز نیست و حرام است، تفاوت قائلند و تصور می کنند شدت حرمت در جایز نیست بسیار پایین تر می باشد، تا جایی که آن را با مکروه مقایسه می کنند.
در حالی که در مقام عمل بين آن دو، هیچ تفاوتی نيست.
استفتائات آیت الله العظمی خامنه ای
سلام دوستان عزیز
بیماری سرطانی جهت تامین هزینه دارو و پرتو درمانی درمانده شده و محتاج دستان پر مهر ما عزیزان می باشد.
لطفا کمکهای خود را به این شماره کارت که مختص نیازمندان می باشد، واریز نمایید
5859831036652195
به نام زکیه راسترو
لطفا مبلغ واریزی را اطلاع دهید..
واسطه خیر شوید و با مهربانی خود را این خانواده شاد گردانید.
الهی که غم و درد نبینید
اجرکم عندالله
لطفا برای هر گونه سوال و اطلاعات با شماره زیر تماس بفرمائید
09193587352
🌺🌸سابقوا الی الخیرات 🌸🌺
🍀هم اینک شدیدا منتظر کمک های خیرخواهانه شما هستیم 🍀
برای ادامه معالجه یه خانم بزرگوار و ابرومند مبتلا به سرطان از روستا که حالا بعد از ده جلسه شیمی درمانی که هفته ای نزدیک ۵میلیون هزینه می کرده
باید پرتو درمانی کنه نزدیک ۵۰ میلیون میشه
😢😢تورو به خدا،خودتان، دوستان، آشنایان و به هر اهل خیر اطلاع رسانی کنید تا قدمی در کمک به این خانم بردارند
انشاءالله کمک های شما موجب دفع بلا از شما عزیزان و خانواده محترم و ذخیره برا قبر و قیامت شود.
مثل واليبال!
توي بازي واليبال وقتي توپ را به آن طرف تور پرتاب ميكني از دو حال خارج نيست، يا طرف جواب ميدهد يا نمي دهد. اگر جواب داد هيچ كدام برنده نيستيد، اما اگر جواب نداد شما برنده ايد و امتياز خواهيد گرفت.
زندگي بي شباهت به اين بازي نيست. يعني شما به دوست، همسايه و همسر خود خدمت ميكني. آنها هم متقابلاً به شما احسان و لطف ميكنند، و در اين صورت هيچ كدام برنده نيستيد، يا بهتر بگويم اين بازي بازنده ندارد. اما اگر شما خدمت كرديد و آنها به هر دليلي پاسخ ندادند، اينجاست كه شما برنده ايد.
اين را گفتم كه نگويي بشكند اين دستي كه نمك ندارد! تازه بايد شاد و خوشحال هم باشي.
عبرت های ماندگار
اعتراض به خلقت
روزی مردی سوسک کوچکِ بدبو و سیاهی را مشاهده کرد. در فلسفه خلقت او فرو رفت که چرا خداوند آن را آفریده است؟ و از روی اعتراض گفت: خداوند برای چه آن را آفریده است؟ آیا شکل زیبایی دارد یا از بوی معطری برخوردار است که آن را خلق کرده است؟
پس از مدّتی آن مرد بیمار شد و خداوند او را به زخمی مبتلا کرد که نتوانست آن را مداوا کند. هر دارویی در اختیار داشت
مصرف کرد امّا بهبودی نیافت، نزد هر طبیبی رفت معالجه نشد. وقتی اطباء از درمان او عاجز شدند از پذیرش وی خودداری کردند و از درمان خود مأیوس گردید.
روزی صدای طبیب دوره گردی را شنید که به معالجه مردم میپرداخت. به اطرافیان خود دستور داد او را بیاورید تا زخم مرا مورد معاینه قرار دهد بلکه بهبودی حاصل کنم.
حاضران رفتند و آن طبیب دوره گرد را به منزل آوردند. وقتی طبیب آمد و او را مورد معاینه قرار داد زخم او را شناخت. آن گاه دستور داد یک سوسک کوچک سیاه برای او حاضر کنند.
اطرافیان بیمار از درخواست او خندیدند.
در این جا بود که بیمار به یاد سخن اعتراض آمیز خود افتاد که گفته بود: خداوند برای چه این سوسک سیاه بدبو را آفریده است!
آن گاه به حاضران گفت این طبیب ماهری است سخن او را اطاعت کنید و آنچه را میخواهد حاضر نمایید. آنها رفتند و سوسکی را پیدا کرده به نزد طبیب آوردند. او سوک را کشت و سوزاند تا به خاکستری تبدیل گردید. سپس خاکستر آن را روی زخم بیمار گذارد و زخم او به لطف خداوند بهبودی یافت.
پس از بهبود از زخم خود گفت: خداوند تعالی خواست به من
بفهماند که پست ترین آفریدهها بهترین داروها هستند. [۱]
----------
[۱]: ۳۲. سفینة البحار، ج ۱، ص ۴۳۱.
یادی از شهدا
شهید محمد حسن فایده
همسر شهید میگوید:
یک روز عصر جمعه، که به خانه برگشتم، دیدم حسن کتاب گناهان کبیره شهید دستغیب را در دست گرفته است، چشمانش سرخ شده بود. پرسیدم: «گریه کردی؟ » گفت: «اگر خداوند طوری که در این کتاب نوشته، با ما بندگان معامله کند، عاقبتمان چه میشود؟ خدا کند که با عدلش با من رفتار نکند و با
نظر لطفش به ما عنایت کند. » چندی بعد، برای دوستانش و آن جمعی که بودند، صندوقی نصب کرده بود و گفته بود: «هر کس غیبت کند، باید پنجاه تومان در این صندوق بیندازد. » آن زمان، پنجاه تومان پول کمی نبود. هر کس غیبت میکرد، از دست حسن گریزی نداشت. باید این پول را میداد تا این کار، مانعی باشد برای تکرار مجدد گناه». [۱]
----------
[۱]: افلاکیان، ص ۲۶۲.
احمد بن عمران بغدادی میگوید: ابوالحسن برای ما روایت کرد و گفت: که ابوالحسن برای ما روایت کرد و گفت: که ابوالحسن برای ما روایت کرد که حسن از حسن از حسن برای ما روایت نمود:
إنّ أحسَنَ الحَسَنِ الخُلْقُ الحَسَنُ [۱] .
« به این که نیکوترین نیکی اخلاق نیک است ».
در این قطعه زیبا مراد از ابوالحسن اوّل محمد بن عبد الرحیم شوشتری است، و ابوالحسن دوم علی بن احمد بصری است، و ابوالحسن سوم علی بن محمد واقدی است، و حسن اول حسن بن عرفه عبدی، و حسن دوم حسن بن ابی الحسن بصری، و حسن سوم حضرت مجتبی حسن بن علی بن ابی طالب علیهما السلام است.
رسول خدا صلی الله علیه و آله به ابو ذر فرمود:
اتّقِ اللّٰهَ حیثُ کُنتَ، وَ خالِقِ النّاسَ بِخُلقٍ حَسَن، وَ إذا عَمِلتَ سَیّئةً فَاعْمَل حَسَنةً تَمحوهَا [۲] .
هر کجا هستی تقوای الهی را مراعات کن، و با مردم با خوش خلقی آمیزش داشته باش، و چون گناهی مرتکب شدی حسنه ای به جا آور که آن گناه را محو کند.
----------
[۱]: ۱) - خصال: ۱ / ۲۹، حدیث ۱۰۲ ؛ بحار الانوار: ۶۸ / ۳۸۶، باب ۹۲، حدیث ۳۰.
[۲]: ۲) - امالی طوسی: ۱ / ۱۸۶، المجلس السابع، حدیث ۳۱۲ ؛ بحار الانوار؛ ۶۸ / ۳۸۹، باب ۹۲، حدیث ۴۶.