👆👆👆باحضور سپاه در کشورهای منطقه ومدیریت جنگ رفع گردید، ایران میتوانست از اول چشم به عقاید خود ببندد و برای تامین امنیت خود نیروهای دفاعیش را تقویت کند و منتظر بشیند تا گروهای تکفیری به مرز برسند تا درگیری را آغاز کند اما این تفکر چند ایراد اساسی دارد:
🔻اول از همه با این تفکر دور تا دور ایران نا امن شده بود و ۱۴۰۰ کیلومتر مرز با عراق که در اختیار گروه تروریستی داعش بود به معنای واقع کل مرز غیر قابل کنترل میشد.
🔻دوم این که وقتی ایران برای تامین امنیت خود جنگ رو به بیرون مرزها میکشد و منتظر دشمنش نمیشیند در این صورت تلفات حاصل از جنگ فقط بر دوش نیروی نظامی عمل کننده(سپاه پاسداران در بعضی مواقع بسیج) هست در صورتی که اگر جنگ در مرز ایران رخ دهد تمام ارگان های نظامی باید درگیر شوند مردم شهرهای مرزی به هر حال آسیب جبران ناپذیر میبینند و عملا کشور وارد جنگ میشود و کشور جنگ زده از تمام پیشرفت های ممکن باز میماند.
در حقیقت اگر منتظر رسیدن نیروهای تکفیری به مرزهای کشور بشویم با توجه به وسعت مرز مشترک عملا کل ۷۸ میلیون جمعیت ایران از این جنگ آسیب میبینند اما در جنگ بیرون از مرز فقط نیروی نظامی عمل کننده تلفات را متحمل میشود و مردم عادی با خیالی آسوده و در امنیت کامل به زندگی خود ادامه میدهند.
مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی سید علی خامنه ای(مده ظله العالی): شهیدی که در عراق و سوریه شهید میشود همانند این است که جلوی درحرم امام حسین(علیه السلام) شهید شده است؛ چرا که اگر این شهیدان نبودند اثری از حرم اهل بیت نبود.
شادی ارواح مطهر شهدا صلوات
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
قریش حسین پور 97/1/23
بسم الله الرحمن الرحیم
📌پنج سال عقب ماندگی و خسارت محض
✅ اکنون معاون اول دولت روحانی و وزیر دادگستری و تک تک اعضای هیئت دولت ودستگاه دیپلماسی بعد از پنج سال حرفهای سعید جلیلی را می زنند(همان که اورا متهم به بیانیه خوانی میکردند)
✅ پنج سال قبل وقتی روحانی کلید در باغ سبز نشان می داد و با وعده صد روزه و سبد کالا و گردش هم زمان چرخ اقتصاد و هسته ای و ایجاد اشتغال و .... رای جمع می کرد
✅ وقتی غالب نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری دم از مذاکره می زدند و انواع شعارها را سر می دادند و البته اصطلاح #کدخدا جذاب تر و موثر تر از سایر اصطلاحات بود (غافل از اینکه شیطان بزرگ شیطان بزرگ است)....
✅ فقط یک نفر بود که علی رغم هجمه ی سایر رقیبان دردهای واقعی کشور را می گفت و آن هم دکتر جلیلی بود
✅ اکنون زمان آن رسیده تا بدور از احساسات و با عقلانیت کامل بارها و بارها فیلمهای مناظرات چهار سال قبل ریاست جمهوری را دیده شود
✅ وقتی همه نامزدها یارانه را معضل اقتصادی می دانستند فقط دکتر جلیلی بود که یارانه 45 هزار تومانی هشتاد میلیون را معضل اصلی ندانست بلکه معوقات ده ها هزار میلیاردی در دست عده معدود را معضل و خطر اصلی دانست
✅ وقتی نامزدها اکثرا مشکلات را به مذاکرات و تحریمها گره میزدند این دکتر جلیلی بود که از فساد اداری صحبت کرد و از ضرورت تحول سیستم اداری سخن گفت و راه حل نشان داد
✅ تنها جرم جلیلی این بود که جلوتر از زمان دردها را می گفت و امروز بعد از پنج سال مدعیان اعتدال، تازه شروع کرده اند از معوقات بانکی و ضرورت اصلاح ساختار اداری و مبارزه با فساد و ....سخن می گویند
✅همانطور که در بحث سیاست خارجی و مذاکرات هسته ای بعد از چند سال بعضی آقایان تازه در حال بیدار شدن از خوابند و همان سخنان رهبری و جلیلی، دلواپسان را تکرار می کنند
حالا هم امریکا از برجام خارج شده و اروپا هم در حال تدارک بسته جدید استکبارانه و تحمیل آن به دستگاه دیپلماسی ایران است..
آیا باز دستگاه دیپلماسی ضعیف و خوش باور ما به اروپا بابت هیچ اعتماد خواهد کرد؟؟
در این میان نمایندگان مجلس سکوت مرگباری را در قبال وظیفه خود برای نظارت بر برجام اختیار کرده اند، و گاها نیز نماینده نماهایی مثل مطهری مجلس خبرگان و تلویحا امام جامعه را متهم به دخالت در امر دیگر دستگاه ها میکنند.
آیا وقت آن نرسیده امت حزب الله از هر طریقی به ادامه این روند خفت بار اعتراض کرده دولت و مجلس را وادار کنند تا داستان خسارت بار برجام را که در بخش مراقبتهای ویژه نگهداری میشود پایان دهند و مسببین را بدست عدالت وقانون بابت خیانتشان بسپارند؟!!!
همانطور که امام جامعه 5سال صبر کردند بخاطر فهمیدن مردم که دشمن دروغگویی بیش نیست و به دنبال سلطه بر ماملتها هست هسته ی فقط بهانه بود، وقت آن رسیده مردم جواب امام جامعه را با حضور در صحنه پاسخ دهند، این خسارت محض را به هزینه ی خود دولت پایان دهند، تا طومار وابستگان و دلبستگان به اجنبی برچیده شود.(تاریخ در مورد رفتار ما قضاوت خواهد کرد بیایید شرمنده ومدیون آینده گان نباشیم) هیچ کس نمیتواد در مقابل اراده و خواست ملت مقاومت کند.
التماس #بصیرت
قریش حسین پور
26/2/97
[Forwarded from سروش]:
#اعمال_اولماه #اعمال_رمضان
🌙 اعمال شب اول ماه مبارک رمضان:
۱. غسل
۲. خواندن دعای جوشن کبیر
۳. خواندن سوره فتح که تا ماه رمضان دیگر از بلاها محفوظ بماند.
۴. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم: هر کس در شب اول ماه مبارک رمضان چهار رکعت نماز بخواند و در هر رکعت بعد از حمد پانزده مرتبه سوره توحید را بخواند، جز خداوند کسی ثواب آنرا نمیتواند بشمارد.
۵. قرائت دعای شب اول ماه مبارک:
ـــ ربّى وَ رَبُّكَ اللّهُ رَبُّ الْعالَمينَ اَللّهُمَّ اَهِلَّهُ عَلَيْنا بِالاْمْنِ … پروردگار من و پروردگار تو خدا پروردگار جهانيان است خدايا اين ماه را بر ما نو كن با امنيت
ـــ والاِْيمانِ وَالسَّلامَةِ وَالاِْسْلامِ وَالْمُسارَعَةِ اِلى ما تُحِبُّ وَتَرْضی … و ايمان و سلامتى و اسلام و پيشى گرفتن بدانچه تو دوست دارى و خوشنود شوى
ـــ اللّهُمَّ بارِكَ لَنا فى شَهْرِنا هذا وَارْزُقْنا خَيْرَهُ وَعَوْنَهُ … خدايا بركت ده به ما در اين ماه و خير و خوبى و كمك آن را روزى ما كن
ـــ و أصرِف عنّا ضرَّهُ وَ شَرَّهُ وَ بَلاَّئَهُ وَ فِتْنَتَهُ … و برطرف کن از ما زيان اين ماه و شر و بلا و فتنه اش را
📚 مفاتیح الجنان
باسلام خدمت همه بزرگواران عزیز
حلول ماه مبارک رمضان را بر تک تک شما عزیزان تبریک وتهنیت عرض کرده و برایتان سلامتی وموفقیت وخوشبختی آرزومندم
ارادتمندتان حسین پور
بسم الله الرحمن الرحیم
این نوشتار به بررسی نشانه ها و شرایط #ظهور حضرت مهدی از نگاه روایات در سه محور می پردازد.
مقدمه؛ به دلیل اهمیت #ظهور حضرت مهدی نشانه ها و حوادث پیرامون آن توسط اهل بیت برای ما بیان شده است. بیان نشانه ها توسط اهل بیت برای امید دادن به شیعیان، شناسایی مدعیان دروغین که پیش از تحقق نشانه های حتمی ادعای مهدویت یا نیابت خاص می کنند، آشنایی با حوادث پیرامون ظهور و برنامه ریزی درست هنگام رویارویی با هر یک از آنان بوده است.
شرایط ظهور اموری هستند که واقع شدن ظهور به وجود آنها بستگی دارد و تا تمامی شان محقق نشوند، حضرت مهدی #آشکار نخواهد شد. آشنایی با شرایط باعث می شود علاوه بر بالا بردن سطح آگاهی، برای فراهم شدن شرایطی که در توان ما است تلاش و با مانع های برابر ظهور مقابله کنیم.
✅ محور اول اوضاع عمومی قبل از ظهور از نگاه اهل بیت:
قبل از آمدن حضرت مهدی #جهان و به خصوص منطقه خاورمیانه گرفتار فتنه و آشوب، کشتار و ناامنی، بیدادگری و ناامیدی از گشایش می شود.
امام علی علیه السلام در آخر الزمان چهار فتنه رخ خواهد داد؛ در اولي خونريزي مباح ميشود؛ در دومي خونريزي و غارت اموال؛ در سومي خونريزي، غارت اموال و تجاوز به نواميس؛ چهارمي كه حتي اگر در سوراخ روباه پنهان شده باشي دچار آن فتنه خواهي شد.(شیخ مفید الارشاد؛ ج1،ص35 )
اول: ظهورفتنه؛ فتنه به معنای ابتلا آمده است. خداوند علیم در دنیا انسان ها را با وسایل مختلف آزمایش می کند. یکی از فتنه ها طبق فرمایش امام هشتم، #غیبت امام زمان است. برای رهایی از این فتنه سفارش به راه ندادن شک در وجود خود و تمسک به دین نموده اند.
دوم: ناامنی و کشتار؛ قبل از ظهور قتل و غارت افزایش می یابد. این موضوع باعث سلب آسایش همگان می شود و تا زمان ظهور ادامه دارد. امام رضادراین باره فرمود: پیش از ظهور کشتار بیوح است. راوی پرسید: بیوح چیست ؟ فرمود: دائمی است و پایان ندارد.
سوم: فراگیری ظلم؛ یکی از شاخصه های دولت کریمه عدالت گستری آن است و در کنار آن امام رضا بیدادی را مطرح می کند که قبل از ظهور همه جا را فرا می گیرد.
چهارم: یأس و ناامیدی؛ به دلیل قتل و غارتها، ناامنی و گرفتاری ها، بیماریها و فسادی که بر همه جا حاکم است مردم از وضع موجود خسته می شوند و امید خود از دستیابی به نیرویی که بتواند نجاتشان دهد، را از دست می دهند. امام رضا دراین باره می فرماید: گشایش و ظهور هنگام ناامیدی می آید.
✅محوردوم: نشانه های ظهور از نگاه روایات
امام صادق (ع) فرمود: قیامهای سه گانه خراسانی، سفیانی، یمانی در یک سال و یک ماه و یک روز خواهد بود و هیچ پرچمی به اندازه پرچم یمانی دعوت حق و هدایت نمی کند و هم فرمود که یمانی از علائم حتمی است.(غیبت نعمانی ص252 )
اول: ندای آسمانی؛ ندای آسمانی صدایی است که توسط جبرئیل امین اعلان می شود و در آن به بیان نام و نسب حضرت مهدی و #حقانیت او و شیعیان می پردازد. با اعلان آن حضرت مهدی #ظاهر می شود تا مقدمات قیام از کنار کعبه را فراهم کند. چندین روایت از امام رضا به معرفی ندا می پردازند.
دوم: سفیانی؛ سفیانی از دشمنان اهل بیت است. او از شام ظاهر می شود و بیشتر مناطق خاورمیانه را اشغال می کند. سفیانی تمام تلاش خود را برای مقابله با حضرت مهدی و جلوگیری از به قدرت رسیدن شیعیان در منطقه خاورمیانه به کار می گیرد. خروج او از نشانه های حتمی است. امام رضا در حدیثی فرمود: قبل از این امر سفیانی، یمانی، مروانی و شعیب بن صالح خواهند بود.
سوم: خسف بیداء؛ یکی از نشانه های حتمی فر و رفتن سپاه سفیانی در سرزمین بیداء است. آنان به دنبال حضرت مهدی از مدینه به سوی مکه حرکت می کنند که در سرزمینی به نام بیداء به امر خداوند به زمین فرو می روند و نابود می شوند. در حدیثی از امام هشتم این نشانه بیان شده است.
چهارم: یمانی؛ او فردی از یمن است که با نیروهایش به مقابله با سفیانی و یاری امام مهدی بر می خیزد.
پنجم: خراسانی؛ حرکت خراسانی همزمان با خروج یمانی و سفیانی است. نیروهایش برای یاری اهل عراق به فرماندهی شعیب بن صالح به مقابله با سفیانی بر می خیزد و از یاوران حضرت مهدی محسوب می شوند.👇👇👇
👆👆👆
✅محور سوم: شرایط ظهور از نگاه روایات
امام سجاد علیه السلام می فرماید: در آن هنگام که قائم ما قیام کند، خداوند ترس را از دل شیعیان ما بردارد.(خصال؛ ج2، ص541 )
چهار شرط برای ظهور امام زمان:
رهبری آگاه و توانمند، قانونی مناسب برای برپایی ارزشهای مطلوب و از میان بردن ناهنجاریهای موجود، همراهانی برای یاری امام در تشکیل و نگه داشت دولت کریمه و خواست و پذیرش مردمی لازم است. به این شرایط در سخنان اهلبیت علیه السلام اشاره شده است.
اهلبیت در وصف حضرت مهدی او را بر پا کننده عدالت، توانمند و صاحب میراث پیامبران معرفی می کند. امام هشتم در بیان قانون جامع، آن را شریعت اسلام با محوریت قرآن کریم می دانند که در قرآن حلال و حرام، حدود و احکام وتمامی آنچه مردم به آن نیازمند هستند آمده است. ایشان در وصف امام مهدی او را المطاع فی ظهوره معرفی می کند یعنی ایشان یاورانی دارد که بدون چون و چرا از او اطاعت می کنند و هوایشان همان خواست امام است. و در سخنانشان به یأس و ناامیدی مردم از وضعیتشان، قبل از ظهور اشاره شده است. مردم می بینند حکومت های مادی توان پاسخگویی به نیازهای اولیه آنان را ندارند. برای همین امید خود را برای رهایی از ناهنجاری ها به دست آنان از دست می دهند. و وقتی حضرت مهدی #ظهور می کند و دادگری او را می بینند، به لک گرایش پیدا میکنند
با توجه به روایات نشانه های ظهور حضرت حجت (عج) درحال نمایان هستند..
ظهور داعش، فتنه های جامعه شیعه، انتقال سفارت امریکا به قدس، حوادث یمن...
احتمال مرگ شاهزاده بن سلمان عربستانی...
،فتنه های جدید درحال وقوع در ایران،...
ان شاءا... امسال سال آغازی ولایی برای ظهور خواهد بود.
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
قریش حسین پور...اول رمضان سال ۹۷
بسم الله الرحمن الرحیم
قرارداد #کرسنت
📌قرارداد کرسنت، قراردادی است بين شرکت اماراتی "کرسنت پتروليوم" و شرکت ملی نفت ایران که در سال 1380 و در زمان وزارت بيژن زنگنه در دولت هشتم منعقد شد. متن قرارداد کرسنت به هيچ عنوان منتشر نشد و این متن بر اساس گفتههای مسئولین است.
⬅️طبق قرارداد منعقد شده با شرکت کرسنت، گاز ترش (فرآوری نشده) میدان سلمان به کشور امارات به مدت 25 سال و در دو دوره 7 ساله و 18 ساله صادر خواهد شد. در ایران قرارداد طرف ایرانی متعهد به توسعه این میدان و تحویل گاز در میدان مبارک شده است. شرکت کرسنت نیز انتقال گاز از میدان مبارک و شیرینسازی و تحویل آن را به کشور امارات متعهد شده است. این شرکت در قرارداد بصورت واسطه بین ایران و دولت امارات عمل کرده است.
⬅️در آذرماه سال ۱۳۸۱، حسن روحانی به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی با ارسال نامهای خطاب به آقای سید محمد خاتمی، رئیسجمهور وقت، به عملکرد بیژن زنگنه، وزیر نفت کابینه اصلاحات به شدت اعتراض کرده و اقدام وی در انعقاد قرارداد نفتی #کرسنت را بیرون از چارچوب قانون و از طریق #واسطه دانسته و این قرارداد را دارای آثار منفی فراوان برای ایران دانسته بود.
در اواخر دولت هشتم، سازمان بازرسی کل کشور، دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی کشور(حسن روحانی ) و حمیدرضا کاتوزیان رئیس کمیسیون انرژی مجلس هشتم ایراداتی در ابعاد تجاری، اقتصادی، حقوقی، فنی و امنیتی به این قرارداد گرفتند. در روز دهم بهمن سال ۸۴ محمدرضا رحیمی رئیس وقت دیوان محاسبات کشور، با استدلال بهصرفهنبودن این قرارداد، از آن به #خیانت تعبیر کرد و خواستار لغو آن شد.
⬅️بلاخره اواخر سال 84 و پس از گزارش و هشدارهای متعدد نهادهای امنیتی و نظارتی همچون شورای عالی امنیت ملی، سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات و... پیرامون آسیبها و انتقادات مختلف، دستور لغو این قرارداد از سوی رئیس وقت دیوان محاسبات صادر گردید.
⬅️شرکت کرسنت در سال 1388 و بعد از گذشت حدود 3 سال از موعد مقرر برای اجرایی شدن این قرارداد سال 1385، به دلیل توقف یکجانبه آن از سوی ایران، به دادگاه بین المللی لاهه #شکایت کرد. در فاصله سال 1388 تا پایان دولت دهم، نماینده ایران دو مرحله در دادگاه لاهه حاضر گردید که با ادعای وجود فساد در عقد این قرارداد، خواستار ملغی شدن آن گردید.
⬅️بهگفته علیرضا زاکانی نماینده سابق مجلس شورای اسلامی #حضور_دلالان در این پرونده در 4 لایه شناسایی شد؛ بخش اول دلالی مربوط به کسی یا کسانی است که بهازای هر 48 سنت بهای فروش گاز، 8 سنت آن را دریافت میکردند و قرار بود با اجرایی شدن این قرارداد، سهم آنها بهطور کامل کنار گذاشته و پرداخت شود. فرد یا گروه دوم دلالی این قرارداد، یک یا 1.5 درصد از اصل فروش را باید دریافت میکرد و گروه سوم، عباس یزدانپناه یزدی و مهدی هاشمی بودند که دلالی را از سال 79 تا 81 بهعهده گرفتند و گروه چهارم نیز علی ترقیجاه بود که دلالی را از سال 83 شروع کرد.
👇👇👇
👆👆👆
⬅️ایران با ارائه مستندات گسترده #رشوه در این پرونده، موفق شد تا سال ۲۰۱۱ فساد در انعقاد این قرارداد را در دادگاه لاهه اثبات کند. در این خصوص، علیه مدیران و مسئولانی که در امضای قرارداد کرسنت نقش داشتند از جمله وزیر نفت (بیژن زنگنه)، پروندههایی در مراجع #قضایی باز شد. سازمان بازرسی کل کشور، بهطور کل اجرای این قرارداد را ملغی اعلام کرد و اعلام شد لایههایی از دلالان در این پرونده شناسایی شده که از آن میان به کسانی چون عباس یزدانپناه یزدی، مهدی هاشمی رفسنجانی و علی ترقیجاه اشاره شد.
⬅️ در سال ۲۰۱۲ با روی کار آمدن دولت یازدهم، همان مسئولانی که در امضای قرارداد کرسنت نقش داشتند و پروندههای آنها در مراجع قضایی باز بود، دوباره در وزارت نفت و شرکتهای زیرمجموعه آن حکم گرفتند و حسن روحانی نیز با تغییر در دیدگاه خود در زمان زمامداری شورای عالی امنیت ملی کشور در دولت هشتم به حمایت از آن پرداخت.
⬅️شرکت #کرسنت از این موضوع استفاده کرد و آن را دستاویزی برای کمرنگ کردن نقش فساد در امضای کرسنت قرار داد. مدیران شرکت کرسنت و وکلای آن مدعی شدند که در زمینه فساد در امضای قرارداد کرسنت در ایران دودستگی وجود دارد و این سؤال را مطرح کردند که اگر ایران معتقد است در این قرارداد فسادی رخ دادهاست و مفسدینی وجود دارد پس چرا خودش آنها را در راس بزرگترین مناصب صنعت نفت کشورش قرار دادهاست؟ روند پیگیری پرونده کرسنت در دادگاه لاهه که تا پایان دولت دهم بهنفع ایران در حال گذر بود، رفته رفته تغییر کرد و در حالی که شرکت کرسنت و دلالان و واسطههای مرتبط با آن فساد کردهاند، بهناحق ایران در حال متحمل شدن خسارت گستردهاست. دادگاه لاهه در سال ۲۰۱۳ رای داد که این قرارداد از لحاظ قانونی لازمالاجرا است و طرف ایرانی باید تعهدات خود را عملی کند. وقتی که ایران باز هم به این رای گردن ننهاد، دادگاه لاهه تصمیم به جریمه کردن ایران و پرداخت غرامت به طرف اماراتی گرفت. مبلغ این غرامت هنوز مشخص نشدهاست و پرونده در حال حاضر در دادگاه لاهه در جریان است.
قریش حسین پور 97/2/27
👆👆👆
2- واگذاری بلندمدت میادین کشور به شرکت های خارجی و تبعات آن مانند نقض حاکمیت ملی: مطابق با ماده 2 مصوبه هیات دولت درباره این مدل قراردادی، شرکت های خارجی میتوانند در تمامی فعالیتهای بالادستی میادین شامل اکتشاف، توسعه و تولید حضور پیدا کنند. طول مدت این قرارداد 20 سال است که تا 25 سال قابل افزایش بوده و در موارد اکتشافی نیز تا هفت سال به این مدت افزوده خواهد شد و البته قابلیت تمدید هم دارد. با توجه به اینکه بکارگیری این قرارداد به قلمرو جغرافیایی خاص یا میزان تولید نفت و گاز مشخصی محدود نشده است، بر اساس آن، شرکت های خارجی برای مدتی طولانی میتوانند در تمامی میادین کشور از دریای خزر تا خلیج فارس و دریای عمان حضور داشته و در تمامی امور مربوط به نفت و گاز کشور فعالیت کنند. تصمیم در مورد میزان سرمایه گذاری، میزان تولید و افزایش و کاهش آن، مدیریت کل پروژه و مهندسی مخزن از آن جمله است. واگذاری بخش بهره برداری از این میدان، نوعی بازگشت به قراردادهای نفتی استعماری قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و بخصوص قبل از ملی شدن صنعت نفت است.
3- نبود تضمین انتقال فناوری: هیچگونه سازوکار مشخص و تضمین شده ای برایانتقال فناوری از شرکت خارجی به طرف ایرانی در این مدل قراردادی تعریف نگردیده است و به نظر می رسد که مسئله انتقال فناوری جز ویترینی لوکس برای IPC نیست. علاوه بر این، تاکنون هیچ مطالعه جدی وجود ندارد که نشان دهد کشورهای در حال توسعه نفتی توانسته اند از طریق قرارداد نفتی برای اکتشاف، توسعه، تولید و یا ازدیاد برداشت به فناوریهای پیشرفته دست یابند و تجریبات تاریخی کشورهای مختلف این قضیه را تایید نمی کند.
به نظر می رسد که تبلیغ اثر مثبت و چشمگیر قراردادهای نفتی بر ارتقای فناوری به این دلیل صورت می گیرد که مسابقه ای در داخل کشورهای میزبان برای ارائه پیشنهادهای جذابتر به این شرکت ها به وجودآید و در نتیجه آن، رانت آسان و مسرفانهای عاید این شرکت ها گردد وگرنه انتقال فناوری در چارچوب قراردادهای نفتی، سرابی بیش نیست و حداکثر انتظاری که از یک قرارداد نفتی میتوان داشت صرفاً آموزشهای فنی- حرفهای است که اساساً با کسب فرآیندهای فناورانه تفاوت اساسی دارد.
4- امتیازات خاص و قابل تامل قرارداد برای شرکت های خارجی مانند خط پایه تخلیه:خط پایه تخلیه یکی از موارد کلیدی در این الگوی قراردادی است. زیرا بر اساس بند ب ماده 6 مصوبه هیات دولت درباره IPC، مبنای پرداخت دستمزد به پیمانکار، اضافه تولید نسبت به خط پایه تخلیه بوده و بازپرداخت هزینههای مستقیم، غیر مستقیم، بهرهبرداری و هزینه تأمین مالی، دستمزد یا پاداش، سود و هزینههای جانبی دیگر به طرف خارجی نیز از محل درآمد حاصل از حداکثر 50 درصد اضافه تولید نسبت به خط پایه تخلیه صورت می گیرد.
⬇️بنابر این به گفته کارشناسان این حوزه مدل جدید قراردادهای نفتی (IPC) دارای اشکالاتی اساسی و مهمی است و اجرایی شدن آن تبعات سنگینی برای اقتصاد کشورمان و بخصوص صنعت نفت و گاز در پی خواهد داشت. با وجود چندباره اصلا این نواقص استفاده از این مدل قراردادی صرفا برای میادین مشترک دریایی کشور در فلات قاره (خلیج فارس و دریای عمان) و دریای خزر امکانپذیر است. استفاده از این مدل قراردادی برای توسعه میادین کم ریسکی مانند آزادگان جنوبی به شرکت های خارجی که توانمندی داخلی کافی برای توسعه آنها از لحاظ فنی و مالی موجود است و در نتیجه، اصولا واگذاری آنها به شرکت های خارجی با هر مدل قراردادی منطقی نیست، به شدت برخلاف منافع ملی است.
قریش حسین پور 97/2/28
بسم الله الرحمن الرحیم
الگوی قرادادهای بالادستی #نفت و #گاز یا IPC
📌 یکی از مهم ترین اقدامات وزارت نفت دولت یازدهم، تدوین مدل جدید قراردادهای نفتی ایران (IPC) بوده است.
⬅️با حصول توافق بین ایران و کشورهای 5+1 در زمینه هسته ای و امضای برجام در 23 تیرماه 94، روند تدوین مدل جدید قراردادهای نفتی ایران شتاب بیشتری گرفت، به گونه ای که مشخصات کلی این مدل قراردادی در 8 مهرماه سال 94 به تصویب هیئت دولت رسید. اوایل آذرماه 94 نیز با برگزاری کنفرانسی در تهران، رسماً این مدل قراردادی همراه با ۵۰ طرح به ارزش حدود ۱۸۵ میلیارد دلار به شرکت های خارجی معرفی شد. اهداف اصلی وزارت نفت از تدوین مدل جدید قراردادهای نفتی IPC عبارت بودند از: جذب سرمایه گذاری خارجی، انتقال فناوری، تولید صیانتی از مخازن و افزایش ضریب بازیافت و نهایتا حضور در بازارهای بین المللی با ایجاد شرکت های اکتشاف و تولید داخلی.
⬅️مهم ترین اشکالات قراردادهای بیع متقابل عبارت بودند از: 1-کوتاه مدت بودن دوره قرارداد، 2-وابستگی پرداخت حق الزحمه پیمانکار به هزینه های سرمای های 3-نظارت ضعیف کارفرما بر عملکرد پیمانکاران 4- انعطاف پایین قرارداد 5-کم توجهی به ظرفیت های داخلی در پیمانکارهای فرعی.
⬅️مدیران ارشد وزارت نفت و اعضای کمیته بازنگری قراردادهای نفتی به عنوان طراحان IPC معتقدند ایرادات مطرح شده در بیع متقابل (به غیر از مورد 5) با استفاده از سازوکارهای زیر در این مدل قراردادی برطرف می شوند:
1- بلندمدت بودن دوره قرارداد 2- وابستگی پرداخت حق الزحمه پیمانکار به میزان تولید از میدان، 3- کاهش نقش نظارتی کارفرما، 4- انعطاف پذیری بالای قرارداد.
⬅️ایرادات قراردادهای نفتی:
1- تضعیف ظرفیت ها و توانمندی های شرکت ملی نفت ایران و شرکت های تابعه: ساختار IPC به گونه ای است که شرکت ملی نفت ایران به واسطه شرکت های تابعه خود، وظیفه کارفرمایی را بر عهده دارد و در نتیجه، شرکت ملی نفت ایران و شرکت های تابعه آن نه تنها عایدی چندانی از اجرای این قراردادها نخواهد داشت بلکه بزرگترین متضرر آن خواهند بود.
بر اساس ماده 7 و نیز بند " ع" ماده 1 و بند "الف" ماده 11 مصوبه هیئت دولت درباره این الگوی قراردادی، در میادینی که این قرارداد اجرایی شود، در طول مدت قرارداد عملاً کلیه سازمان های مهندسی مخازن و مهندسی نفت (شرکت ملی نفت ایران و شرکت های تابعه آن) به عنوان نمایندگان مالک مخزن (کارفرما) از دخالت جدی کارشناسی در توسعه و تولید میدان کنار گذاشته خواهند شد.
در نتیجه عدم فعالیت کارشناسی سازمان های مهندسی شرکت های تابعه شرکت ملی نفت در یک دوره طولانی مدت 20 تا 32 ساله، عملاً این سازمانها تضعیف شده و صنعت عظیم نفت و گاز ایران در آینده به شکلی سازمان یافته به حضور و فعالیت شرکتهای خارجی وابسته خواهد شد.
👇👇👇
👆👆👆
2- واگذاری بلندمدت میادین کشور به شرکت های خارجی و تبعات آن مانند نقض حاکمیت ملی: مطابق با ماده 2 مصوبه هیات دولت درباره این مدل قراردادی، شرکت های خارجی میتوانند در تمامی فعالیتهای بالادستی میادین شامل اکتشاف، توسعه و تولید حضور پیدا کنند. طول مدت این قرارداد 20 سال است که تا 25 سال قابل افزایش بوده و در موارد اکتشافی نیز تا هفت سال به این مدت افزوده خواهد شد و البته قابلیت تمدید هم دارد. با توجه به اینکه بکارگیری این قرارداد به قلمرو جغرافیایی خاص یا میزان تولید نفت و گاز مشخصی محدود نشده است، بر اساس آن، شرکت های خارجی برای مدتی طولانی میتوانند در تمامی میادین کشور از دریای خزر تا خلیج فارس و دریای عمان حضور داشته و در تمامی امور مربوط به نفت و گاز کشور فعالیت کنند. تصمیم در مورد میزان سرمایه گذاری، میزان تولید و افزایش و کاهش آن، مدیریت کل پروژه و مهندسی مخزن از آن جمله است. واگذاری بخش بهره برداری از این میدان، نوعی بازگشت به قراردادهای نفتی استعماری قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و بخصوص قبل از ملی شدن صنعت نفت است.
3- نبود تضمین انتقال فناوری: هیچگونه سازوکار مشخص و تضمین شده ای برایانتقال فناوری از شرکت خارجی به طرف ایرانی در این مدل قراردادی تعریف نگردیده است و به نظر می رسد که مسئله انتقال فناوری جز ویترینی لوکس برای IPC نیست. علاوه بر این، تاکنون هیچ مطالعه جدی وجود ندارد که نشان دهد کشورهای در حال توسعه نفتی توانسته اند از طریق قرارداد نفتی برای اکتشاف، توسعه، تولید و یا ازدیاد برداشت به فناوریهای پیشرفته دست یابند و تجریبات تاریخی کشورهای مختلف این قضیه را تایید نمی کند.
به نظر می رسد که تبلیغ اثر مثبت و چشمگیر قراردادهای نفتی بر ارتقای فناوری به این دلیل صورت می گیرد که مسابقه ای در داخل کشورهای میزبان برای ارائه پیشنهادهای جذابتر به این شرکت ها به وجودآید و در نتیجه آن، رانت آسان و مسرفانهای عاید این شرکت ها گردد وگرنه انتقال فناوری در چارچوب قراردادهای نفتی، سرابی بیش نیست و حداکثر انتظاری که از یک قرارداد نفتی میتوان داشت صرفاً آموزشهای فنی- حرفهای است که اساساً با کسب فرآیندهای فناورانه تفاوت اساسی دارد.
4- امتیازات خاص و قابل تامل قرارداد برای شرکت های خارجی مانند خط پایه تخلیه:خط پایه تخلیه یکی از موارد کلیدی در این الگوی قراردادی است. زیرا بر اساس بند ب ماده 6 مصوبه هیات دولت درباره IPC، مبنای پرداخت دستمزد به پیمانکار، اضافه تولید نسبت به خط پایه تخلیه بوده و بازپرداخت هزینههای مستقیم، غیر مستقیم، بهرهبرداری و هزینه تأمین مالی، دستمزد یا پاداش، سود و هزینههای جانبی دیگر به طرف خارجی نیز از محل درآمد حاصل از حداکثر 50 درصد اضافه تولید نسبت به خط پایه تخلیه صورت می گیرد.
⬇️بنابر این به گفته کارشناسان این حوزه مدل جدید قراردادهای نفتی (IPC) دارای اشکالاتی اساسی و مهمی است و اجرایی شدن آن تبعات سنگینی برای اقتصاد کشورمان و بخصوص صنعت نفت و گاز در پی خواهد داشت. با وجود چندباره اصلا این نواقص استفاده از این مدل قراردادی صرفا برای میادین مشترک دریایی کشور در فلات قاره (خلیج فارس و دریای عمان) و دریای خزر امکانپذیر است. استفاده از این مدل قراردادی برای توسعه میادین کم ریسکی مانند آزادگان جنوبی به شرکت های خارجی که توانمندی داخلی کافی برای توسعه آنها از لحاظ فنی و مالی موجود است و در نتیجه، اصولا واگذاری آنها به شرکت های خارجی با هر مدل قراردادی منطقی نیست، به شدت برخلاف منافع ملی است.
قریش حسین پور 97/2/28
بسم الله الرحمن الرحیم
#دیدگاه امام خامنه ای در مورد #مذاکره با امریکا و #برجام
⬅️سال 92 سخنرانی در مشهد؛آمریکائی ها مدتی است که از طرق گوناگون پیغام می دهند که خواهان مذاکره جداگانه با ایران در خصوص موضوع هسته ای هستند اما من بر اساس تجربه های گذشته به چنین گفتگوهائی #خوشبین نیستم .
در دیدگاه آمریکائیها گفتگو به معنای مذاکره برای رسیدن به راه حل منطقی نیست، از نظر آمریکائیها گفتگو بمعنای وادار کردن طرف مقابل برای قبول حرف آنها است ، بنابراین ما همواره این نوع گفتگو را تحمیلی می دانیم و جمهوری اسلامی ایران نیز زیر بار تحمیل نمی رود.
⬅️20سرور فرودین94 ؛من البتّه هیچوقت نسبت به مذاکرهی با آمریکا خوشبین نبودم. نه از باب یک توهّم بلکه از باب تجربه؛ تجربه کردیم. شماها انشاءالله در جریان حوادث و جزئیّات و یادداشتها و نوشتههای این روزها قرار بگیرید، خواهید دید که این تجربهی ما از کجا حاصل شده؛ تجربه کردیم. لکن با وجود اینکه من #خوشبین_نبودم به مذاکرهی با آمریکا، با این مذاکرات موردی، مخالفت نکردم، موافقت کردم؛ از مذاکرهکنندگان هم با همهی وجود حمایت کردم، الان هم حمایت میکنم. از رسیدن به یک توافقی که منافع ملّت ایران را تأمین کند و عزّت ملّت ایران را حفظ کند، صددرصد من حمایت میکنم و استقبال میکنم؛ این را همه بدانند. اگر کسی بگوید که ما مثلاً با توافق یا با رسیدن به یک نقطه مخالفیم، نه، خلاف حق و خلاف واقع گفته است. اگر یک توافقی انجام بگیرد که این توافق توافقی باشد که منافع ملّت را، منافع کشور را تأمین بکند، بنده کاملاً با آن موافقت خواهم کرد. البتّه این را هم ما گفتیم که توافق نکردن بهتر از توافق بد است، توافق نکردن از توافق کردنی که در آن، منافع ملّت پامال بشود، عزّت ملّت از بین برود، ملّت ایران با این عظمت، تحقیر بشود [بهتر است]، توافق نکردن شرف دارد بر یک چنین توافق کردنی.
⬅️ #شروط نه گانه برای #قبول برجام؛ محصول مذاكرات كه در قالب برجام شكل گرفته است دچار نقاط ابهام و ضعفهاي ساختاري و موارد متعددي است كه در صورت فقدان مراقبت دقيق و لحظه به لحظه، ميتواند به خسارتهاي بزرگي براي حال و آيندهي كشور منتهي شود.
بندهاي نهگانه قانون اخير مجلس و ملاحظات دهگانهي ذيل مصوبهي شوراي عالي امنيت ملي، حاوي نكات مفيد و مؤثر است كه بايد رعايت شود، با اين حال برخي نكات لازم ديگر نيز هست كه همراه با تأكيد بر تعدادي از آنچه در آن دو سند آمده است، اعلام ميگردد.
اولاً: از آنجا كه پذيرش مذاكرات از سوي ايران اساساً با هدف لغو #تحريمهاي_ظالمانه اقتصادي و مالي صورت گرفته است و اجرايي شدن آن در برجام به بعد از اقدامهاي ايران موكول گرديده، لازم است #تضمينهاي قوي و كافي براي جلوگيري از تخلف طرفهاي مقابل، تدارك شود، كه از جملهي آن اعلام كتبي رئيسجمهور امريكــا و اتحاديهي اروپا مبني بر #لغو تحريمها است. در اعلام اتحاديهي اروپا و رئيسجمهور امريكا بايد #تصريح شود كه اين #تحريمها_به_كلي_برداشته_شده است. هرگونه اظهاري مبني بر اينكه ساختار تحريمها باقي خواهد ماند، به منزلهي نقض برجام است.
ثانياً: در سراسر دورهي 8 ساله وضع هرگونه تحريم در هر سطح و به هر بهانهاي (از جمله بهانههاي تكراري و خودساختهي تروريسم و حقوق بشر) توسط هر يك از كشورهاي طرف مذاكرات، #نقض برجام محسوب خواهد شد و دولت موظف است طبق بند 3 مصوبهي مجلس اقدامهاي لازم را انجام دهد و فعاليتهاي برجام را #متوقف كند.
ثالثاً: اقدامات مربوط به آنچه در دو بند بعدي آمده است، تنها هنگامي آغاز خواهد شد كه آژانس #پايان_پروندهي_موضوعات حال و گذشته (pmd) را اعلام نمايد.
رابعاً: اقدام در مورد نوسازي كارخانهي اراك با #حفظ_هويت_سنگين آن، تنها در صورتي آغاز خواهد شد كه قرارداد قطعي و #مطمئن دربارهي طرح جايگزين و #تضمين كافي براي اجراي آن منعقد شده باشد.
👇👇👇