از آنجایی که توئیتر یکی از متهمان اصلی در تأثیرگذاری مذکور بود، جهت مبرا کردن خود پروژهای به نام عملیاتهای اطلاعاتی (Information Operations) را در سال 2018 راه اندازی کرد که در آن آرشیوهایی از اطلاعات توئیتر مرتبط با عملیاتهای اطلاعاتی، روانی و شناختی که مورد حمایت کشورها و سازمانها هستند، جهت استفاده پژوهشگران و صاحبنظران در اختیار قرار داد.
توئیتر ادعا میکند:
- در راستای اصول شفافیت و برای بهبود درک عمومی از کمپینهای نفوذ غیرواقعی، آرشیوهایی از توییتها را در دسترس عموم قرار میدهد
- مسئولیت محافظت از صحت تعاملات عمومی را از طریق افشای به موقع اطلاعاتی نظیر تلاش برای دستکاری توییتر برای تأثیرگذاری بر انتخابات بر عهده دارد
- شفافسازی دادهها، عموم مردم و جامعه پژوهشی را یشتر آگاه میکند
- ما در حال یادگیری، تکامل، و ایجاد یک رویکرد فناورانه برای مبارزه با کمپین های نفوذ غیر معتبر هستیم
- ما امیدواریم که افشای جامع و شفافی مانند این بتواند به همه ما کمک کند تا استراتژی های دفاعی و ظرفیتهای اجتماعی لازم را برای محافظت از تعاملات عمومی ایجاد کنند
- با هر افشاگری که انجام میدهیم، میخواهیم به مردم در مورد تاکتیکهای مورد استفاده بازیگران تحت حمایت دولتها برای دستکاری یا تضعیف گفتگوهای باز دموکراتیک که در توییتر رخ میدهد، آموزش دهیم.
https://eitaa.com/Cog_threats
آرشیو کنونی داده ها شامل بیش از 85000 حساب مرتبط با کمپین های دستکاری پلتفرم از 20 کشور است.
اما با اولین نگاه متوجه خواهید شد که در میان کشورهایی که متهم به انجام عملیات اطلاعاتی هستند نامی از کشورهای عضو ناتو و همپیمانان آنان وجود ندارد!
متهمان اصلی روسیه، ایران، ارمنستان، ونزوئلا و... هستند!
همانطور که مشاهده شد، اهمیت حوزه امنیت نرم و تأثیرگذاری بر افکار عمومی آنقدر زیاد است که با وجود تحت کنترل بودن تمام شبکههای اجتماعی مطرح، سازمانهای اطلاعاتی، سازمانها و نهادهای تحلیلگر، بودجههای هنگفت و... دست نیاز به سوی پژوهشگران دراز کردند تا بتوانند از تمام توان برای حفاظت از خود و همچنین تحمیل هزینههای سنگین به دشمنان خود استفاده کنند.
https://eitaa.com/Cog_threats
15.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 روی دیگر هوش مصنوعی که شما را متعجب می کند
🔹هوش مصنوعی از زبان ایلان ماسک
🔸 نقش ربات ها در جنگ شناختی آینده بین انسان ها و بر علیه انسان ها
▫️ ابرهوش خداگون
▫️ربات های قاتل
▫️بات های تاثیر گذار بر افکار عمومی
▫️کمپین های پروپاگاندای رباتیک
🌐 دانلود نسخه فول اچ دی:
https://www.aparat.com/v/MaB2O
✅ در کانال فناوری های نوظهور تهدیدات شناختی عضو شوید:
▶️https://eitaa.com/Cog_threats
▫️گیمینگ؛ اتفاقی فراتر از آنچه تصور میکنید!
🔻مؤسسهی "نیوزو" که یکی از معتبرترین موسسات تحقیقاتی در زمینهی مطالعات بازی در دنیا به شمار میآید، در پیمایش اخیر خود به تحلیل نحوهی مواجهه و تعامل افراد با بازیها (گیم) در سال ۲۰۲۲ پرداخته که به نتایج جالبی منتج شده است...
🔸 بازیها به طور فزاینده به بستری برای اتصال تبدیل میشوند
معاشرت بازیکنندهها در دنیای بازیها یکی از عواملی است که منجر به شیفتگی تکنولوژیهای بزرگ به متاورس شده است. تقریباً ۷۵ درصد بازیکنندهها دیگر فقط برای بازی کردن با گیم سر و کار ندارند. اکنون آنها از دنیاهای مجازی برای اتصال به یکدیگر استفاده میکنند، حتی بدون انجام بازی واقعی.
غیر بازیکنندهها نیز مشتاق آغاز تعامل در دنیای مجازی هستند. ۴۴ درصد از گروهها در دنیای بازیها بدون اینکه واقعاً بازی اصلی را تجربه کرده باشند، با یکدیگر ملاقات میکنند. حتی درصد بالاتری (۴۸ درصد) علاقهمند به معاشرت در دنیای بازیهای آینده هستند.
🌐 ادامهی این مطلب را در سایت «رسم» بخوانید:
https://rasmonline.com/gaming_beyond-playing
✅ در کانال فناوری های نوظهور تهدیدات شناختی عضو شوید:
▶️https://eitaa.com/Cog_threats
🔰 افشاگری ایلان ماسک از «دسترسی کامل» دولت آمریکا به توئیتر
ایلان ماسک، مدیر عامل شبکه اجتماعی توئیتر در مصاحبهای فاش ساخت که دولت آمریکا «دسترسی کامل» به «پیامهای مستقیم خصوصی» کاربران (DM) بر روی این شبکه اجتماعی دارد و جالب آنکه وی تاکنون از این قضیه با خبر نبوده است.
مالک توئیتر مدعی شد، اینکه آژانسهای دولت فدرال آمریکا تا این حد دسترسی کامل و موثری بر هرچیزی که در توئیتر میگذرد، دارند مرا متحیر میسازد، من از این قضیه اطلاعی نداشتم!
پ ن: بنظر شما کاربران توییتر بخاطر این موضوع و نقض #حریم_خصوصی حذف اکانت می کنند؟
✅ در کانال فناوری های نوظهور تهدیدات شناختی عضو شوید:
▶️https://eitaa.com/Cog_threats
9.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎦از سند امنیت سایبری چه میدانید؟
✅ در کانال فناوری های نوظهور تهدیدات شناختی عضو شوید:
▶️https://eitaa.com/Cog_threats
#مقاله ▫️ نگاهی به سرمایهگذاری عربستان سعودی در بازیهای ویدیویی – بخش اول
🟠 تا حالا شده به این فکر کنید که آیا عربستان سعودی هم بازی ویدیویی ساخته یا نه؟ جواب بله است. تعداد بازیهای ساخت عربستان سعودی که به چشم میآیند به تعداد انگشتان دو دست هم نمیرسد اما این کشور از زمانی که در سال ۲۰۱۷ بنیاد رسمی در ارتباط با بازیهای رایانهای با نام فدراسیون ورزشهای فکری و الکترونیک عربستان را تأسیس کرد حرکت جدیدی در زمینه سرمایهگذاری در حوزه بازیهای ویدیویی را کلید زد. مقاله پیش رو در دو بخش به بررسی این تحولات خواهد پرداخت.
🔗 متن کامل این مقاله را در بازینگار بخوانید:
https://bazinegar.ir/tb9g
✅ در کانال فناوری های نوظهور تهدیدات شناختی عضو شوید:
▶️https://eitaa.com/Cog_threats
#ویدئو_سخنرانی
🔹 ویدئوی سخنرانی «مقدمه ای بر تهدیدات شناختی» توسط خانم دکتر مریم سعیدی (سه شنبه 29 فروردین ماه ۱۴۰۲ ساعت 16)
🔹 از سلسله نشست های هم اندیشی فناوری های نوظهور در عرصه تهدیدات شناختی (سه شنبه آخر هر ماه)
🎥 مشاهده ویدئو در آپارات:
https://aparat.com/v/cq2FG
🔹 منتظر اطلاعیه نشست اردیبهشت ماه باشید....
✅ در کانال فناوری های نوظهور تهدیدات شناختی عضو شوید:
▶️https://eitaa.com/Cog_threats
🔹 آشنایی با ترولها و باتهای اجتماعی
ترولها و باتهای اجتماعی افراد یا نرمافزارهایی هستند که با رفتار مخرب یا انتشار محتوای جعلی در فضای مجازی، سعی در ایجاد ناآرامی، تشنج، تحریک یا توهین دارند. برخی کشورها مانند آمریکا از این روشها برای دستکاری فضای فکری و روانی مردم دیگر کشورها استفاده میکنند. به عنوان مثال، پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) با ایجاد حسابهای جعلی در شبکههای اجتماعی مانند توئیتر، فیسبوک، اینستاگرام و تلگرام، سعی در انتشار اخبار و اطلاعات دقیق نسبت به وقایع در ایران دارد.
برخی از این حسابها شامل "فهیمنیوز" و "دریچهنیوز" هستند که به زبان فارسی محتوا تولید میکنند و معمولاً منفیگرایانه درباره دولت و سپاه پاسداران ایران نظر میدهند.
باتهای اجتماعی نوع خاصی از ترولهای اجتماعی هستند که به صورت خودکار پستها، نظرات یا پاسخهای مشابه را در شبکههای اجتماعی منتشر میکنند. باتهای اجتماعی ممکن است برای ترویج گفتمان، تقویت حمایت گروهی، تغییر نظر عموم یا جلب توجه به مسائل خاص استفاده شوند. باتهای اجتماعی معمولاً با استفاده از الگوریتمهای هوش مصنوعی ساخته شده و به سختی قابل شناسایی هستند.
✅ در کانال فناوری های نوظهور تهدیدات شناختی عضو شوید:
▶️https://eitaa.com/Cog_threats
سلسله نشستهای ماهیانه هماندیشی فناوریهای نوظهور در عرصه تهدیدات شناختی
#نشست_مجازی
🔹موضوع نشست اردیبهشت: ابعاد وجودی انسان از نگاه تهدیدات شناختی
🔸ارائه دهنده: آقای دکتر محمدعلی خلیل زاده
🔹زمان: سه شنبه ۲ خردادماه ۱۴۰۲ ساعت ۱۶
🔸آدرس نشست مجازی:
https://vroom.ui.ac.ir/b/zza-rxp-rqo-9zp
🔸بایگانی ویدئوی سخنرانی نشست های قبلی:
https://www.aparat.com/ladanib
—————————
گروه پژوهشی تحلیل امنیت مدل مبنا، دانشگاه اصفهان
✅ در کانال فناوری های نوظهور تهدیدات شناختی عضو شوید:
▶️https://eitaa.com/Cog_threats
⚡️ جنگ افزار ممتیک
کلمه ممتیک از ممیک به معنای تقلید مشتق شده است. بر اساس علم ممتیک، نگرش ها، رفتارها، افکار و باورها میتوانند همانند ویروسها از فردی به فرد دیگر منتقل شوند. مم یک ایده، فکر و یا مفهوم است که میتواند از طریق ذهن ها انتقال پیدا کند . مم میتواند هر چیزی باشد مانند یک لحن جذاب که شما بهصورت ناخواسته پیدا کردهاید، زمزمهای که بهصورت ناخودآگاه از طریق شعار یک آگهی تجاری حفظ کردهاید و یا ایدههای ذهنی و پیچیده طرحهای بزرگ، همه اینها به ذهن شما از طریق ذهن فرد دیگری منتقل شدهاند. دانش ممتیک در زمینهها و رشتههای مختلف کاربرد دارد که یکی از آن ها جنگ ممتیک است.
✅ در کانال فناوری های نوظهور تهدیدات شناختی عضو شوید:
▶️https://eitaa.com/Cog_threats
❇️ سوگیری شناختی لنگر انداختن
تمایل انسان به ملاک قرار دادن اولین اطلاعات دریافت شده و سنجش و ارزیابی اطلاعات بعدی با آن. (معمولاً اولین بخش از اطلاعات ملاکی میشوند برای ارزیابی موضوع و ذهن روی آنها گیر میکند).
برای مثال تصور کنید وارد یک پاساژ شده و اولین مغازه چند تیشرت را به قیمت ۲۰۰ هزار تومان پشت ویترین گذاشتهاست. از کنار مغازه رد شده و چند مغازه بعد، همان تیشرتها را به قیمت ۱۵۰ هزار میبینید. احتمالاً بلافاصله قضاوت میکنید که این فروشگاه ارزان فروش است. فروشگاه اول ملاک شما برای سنجش قیمت تیشرت شدهاست. حالا تصور کنید به هنگام ورود به پاساژ همان مغازه اولی قیمت تیشرتها را ۱۰۰ هزار گذاشته بود، حالا این بار با دیدن قیمت ۱۵۰ هزار تومانی تیشرتها در مغازهٔ دوم با خود خواهید گفت این فروشگاه گرانفروش است.
باید توجه داشت که اطلاعات زمانی قابل اتکا و ملاک سنجش هستند که از صحت آنها اطمینان داشته باشیم. صرف اینکه اطلاعاتی نخست به رویت ما برسند نباید ملاک سنجش ما قرار گیرند. چرا که در این صورت دچار خطای لنگر انداختن میشویم.
✅ در کانال فناوری های نوظهور تهدیدات شناختی عضو شوید:
▶️https://eitaa.com/Cog_threats