هدایت شده از الگوی پیشرفت اسلامی
⚡️نقصان قواعده ممهده در کفایة الاصول
👌مرحوم میرزایی قمی در کتاب قوانین الاصول، علم اصول فقه را با عبارت : العلم بالقواعد الممهدة لاستنباط الأحكام الشرعية، معرفی می کند. درباره تعریف این عالم بزرگوار چند نکته مهم را مطرح می کنم:
👌نکته اول: قواعد ممهده را نباید به استنباط احکام محدود نمود؛ بلکه استنباط تعاریف شارع نیز، نیازمند قواعد ممهده است. به عنوان مثال: ارایه تعریف از الگوی تعریف شارع از اشیاء، فقاهت در حوزه تعاریف را تسهیل و روشمند می کند. مطابق ادله ای که در "قاعده اصولی بیان مبتنی بر مُکث" ارایه نموده ایم: الگوی تعریف اشیاء در بیان شارع، با الگوی تعریف منطق صوری به محوریت جنس و فصل و ... تفاوت دارد. الگوی تعریف شارع، از اشیاء، نکته محور و به محوریت تبیین یک شئ در فضای تسخیر است. فتأمل جیداً
👌نكته دوم: فهرست پیشنهادی کتاب قوانین از قواعد ممهده و فهرست کتاب کفایة الاصول از قواعد ممهده؛ درباره چگونگی کشف سؤال شارع و بقیه اصول مرتبط با سؤال تقریباً ساکت هستند. با اینکه در روایات روشی، نقطه آغاز و کلید فهم ِ علم شارع، فهم سؤال شارع، معرفی شده است؛ لکن کتب اصولی مشهور درباره این مهم، قواعد اصولی خاصی ارائه نداده اند! البته به صورت طبیعی در دروس خارج فقه و اصول، هر فقیهی به تنقیح محل نزاع و تبیین سوال خود مي پردازد؛ ولی در کتب اصولی و خصوصاً کتاب کفایة الاصول، قواعد ممهده چندانی در حوزه روش تنقیح سوال وجود ندارد. کفایة الاصول را از این حیث فقیر می دانیم.
👌ان شاء الله در جلسات دیگری، به ضعف های مبین کفایة الاصول در تمهید تفقه خواهم پرداخت. (به فضل الهی)
حجتالاسلام علی کشوری (مدیر مدرسه فقهی هدایت) - تبیین مزایای فقه البیان در مقایسه با کتاب اصولی کفایة الاصول - شنبه ۳۰ دی ۱۴۰۲ - قم
#فقه_البیان
#بیان_مبتنی_بر_تأمل
#فقه_نظام
https://eitaa.com/olgou4
🌱 مولود مبارک
عِدَّةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ سَهْلِ بْنِ زِيَادٍ عَنْ عَلِيِّ بْنِ أَسْبَاطٍ عَنْ يَحْيَى اَلصَّنْعَانِيِّ قَالَ: دَخَلْتُ عَلَى أَبِي اَلْحَسَنِ اَلرِّضَا عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ وَ هُوَ بِمَكَّةَ وَ هُوَ يُقَشِّرُ مَوْزاً وَ يُطْعِمُهُ أَبَا جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ فَقُلْتُ لَهُ جُعِلْتُ فِدَاكَ هَذَا اَلْمَوْلُودُ اَلْمُبَارَكُ قَالَ نَعَمْ يَا يَحْيَى هَذَا اَلْمَوْلُودُ اَلَّذِي لَمْ يُولَدْ فِي اَلْإِسْلاَمِ مِثْلُهُ مَوْلُودٌ أَعْظَمُ بَرَكَةً عَلَى شِيعَتِنَا مِنْهُ.(📚 الکافي ج۶، ص۳۶۰)
🍏🍎🍏
https://eitaa.com/Ghazaye_tayyeb
ترجمه:
يحيى صنعانى گويد: در مكّه به حضور امام رضا عليه السّلام شرفياب شدم، ديدم كه
موز پوست مىكند و به امام جواد عليه السّلام مىخوراند.
عرض كردم: فدايت شوم! اين همان #مولود_بابركت است؟
فرمود: آرى اى يحيى! اين، مولودى است كه در اسلام مانند او متولد نشده است كه بركتش بر شيعيان ما بيشتر و بزرگتر از او باشد.
🍏🍎🍏
https://eitaa.com/Ghazaye_tayyeb
دارُ السَّلام🌴
🌱 مولود مبارک عِدَّةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ سَهْلِ بْنِ زِيَادٍ عَنْ عَلِيِّ بْنِ أَسْبَاطٍ عَنْ ي
✍ مبارک بودن ولادت حضرت امام جواد علیه السلام رو چند وجه برای آن ذکر کرده اند؛
۱_ در زمان و عصر امام رضا علیه السلام تا قبل از تولد امام جواد علیه السلام، مولود با برکتی همچون ابن الرضا علیهماالسلام متولد نشده بود.
۲_به جهت نوعی از برکت که فقط اختصاص به ایشان داشته(چون امام رضا علیه السلام تا ۴۰ سالگی فرزندی نداشتند و همین موجب یاس مردم و شبهه افکنی از جانب برخی سود جویان بود که نسبت به جعل مقام امامت برای دیگران و بی حرمتی به امام علیه السلام اقدام کنند... لذا خداوند این مولود با برکت را به حضرت بخشید.)
۳_یا به جهت #کرامت و #سخاوت حضرت سلام الله علیه که ایشان جواد الائمة هستند.
و...
#مولود_مبارک
#یا_جواد_الائمة_ادرکنی
🍏🍎🍏
https://eitaa.com/Ghazaye_tayyeb
✍ علم و حکمت و درایت امام جواد علیه السلام در سن کودکی
علی بن اسباط گفت؛حضرت ابو جفعر(امام جواد) داخل اطاق شد و من با دقت به قد و بالای آن جناب نگاه میکردم تا چهره اش را برای مصریان بازگو کنم. همین که نشستند،فرمودند:ای علی! خداوند همان طور که حجت را در مورد #نبوت بر مردم تمام میکند،درمورد #امامت نیز انجام میدهد و خداوند در قرآن میفرماید؛«وَآتَيْنَاهُ الْحُكْمَ صَبِيًّا» سوره مریم آیه ۱۲. و نیز میفرماید«...بَلَغَ أَشُدَّهُ وَبَلَغَ أَرْبَعِينَ سَنَةً...» سوره احقاف آیه ۱۵.
امام در ادامه با توجه به آیات بالا فرمودند: جایز است که مقام پیامبری و رهبری را به او بدهند در حالی که کودکی باشد(چنانچه آیه اول شاهد آنست) و ممکن است در سن چهل سالگی او را به این مقام مفتخر نمایند(چنانچه آیه دوم گواهی میدهد).
📚بحارالانوار ج۵۰ ص۲۰
#علم_امام
#یا_جواد_الائمة_ادرکنی
🍏🍎🍏
https://eitaa.com/Ghazaye_tayyeb
✍ مقام علمی امام جواد علیه السلام در سن پائین و حیرت و اعتراف دشمنان اهل بیت نسبت به آن
(به جهت طولانی بودن روایت از منبع اصلی آن، میتوانید به ترجمه روان روایت به لینک زیر مراجعه کنید)
🌐 https://makarem.ir/maaref/l/0323024
🍏🍎🍏
https://eitaa.com/Ghazaye_tayyeb
✍خواص و فوائد کلی حرز امام جواد علیه السلام
👈 ایمنی از #شرور و #بلاها و #ناگواریها و #آفتها
👌و فوائد بخصوصه آن که در خود متن حرز به آن اشاره شده و از خداوند مسئلت شده است.
(روایت مربوط به ماجرای حمله مأمون علیه اللعنة با شمشیر در حالت مستی به امام جواد علیه السلام و محفوظ ماندن امام)👇
🌐https://lib.eshia.ir/71811/1/227
#مولود_مبارک
#یا_جواد_الائمة_ادرکنی
🍏🍎🍏
https://eitaa.com/Ghazaye_tayyeb
دارُ السَّلام🌴
سلام بر عزیزان أخیرا از جامعه وزارت بهداشت اظهار نظر سخیفی رو درباره «نمک طبیعی» شنیدیم و إن شاءالل
به امید خدا پاسخ به زودی در چند بخش منتشر خواهد شد
هدایت شده از مدرسه تمدنی بینات
❓هدف، محتوا و شکل مطلوب در آموزش کدام است؟!
👌طرح سوالات امتحانی یکی از مدارس آموزش و پرورش توسط یکی از معلمان علاقهمند به الگوی پیشرفت اسلامی
🔹درس کارآفرینی و تولید
#مشاغل_برتر
#فقه_المکاسب
https://eitaa.com/olgou_mashhad
دارُ السَّلام🌴
سلام بر عزیزان أخیرا از جامعه وزارت بهداشت اظهار نظر سخیفی رو درباره «نمک طبیعی» شنیدیم و إن شاءالل
فانا: وزارت بهداشت: نمک دریا و سنگ نمک سرطانزا هستند؛ اصلا نخورید
www.daroovasalamat.ir/fa/doc/news/52579
دارُ السَّلام🌴
فانا: وزارت بهداشت: نمک دریا و سنگ نمک سرطانزا هستند؛ اصلا نخورید www.daroovasalamat.ir/fa/doc/news
⚡️نمک طعام(دریا و سنگ)و دیدگاه سرطانی وزارت بهداشت❗️
🔺بخش اول
اظهار نظر نسنجیده اخیر یکی از مسوولین وزارت بهداشت درباره «نمک دریا» و «نمک سنگ» حقیر را بر این واداشت تا نسبت به این مسأله سکوت ننموده و اعلام موضع صریح نمایم(و امید است که دیگر طلاب محترم با افق دید تمدنی و #جامعیت_اسلام، نسبت به چنین اظهارات بی اساسی، موضعگیری نموده و قلم زنی نمایند.)
✍ جناب آقای اسماعیل زاده و همکاران ایشان در طول سال ۱۴۰۲ تا کنون حدود ۴ مرتبه نسبت به مسأله نمک طبیعی موضع نسنجیده و نامعقول گرفته و سخنانی را بدون توجه به مبانی و روش تحقیق مکاتب مختلف طبی زده اند و یگانه نگاه صحیح به نمک را، نگاه پوزیتویستی طب غربی دانسته اند و معتقدند که نمک های دریا و سنگ، سرطان زا و مشکل زا هستند و یگانه نمک سالم را نمک تصفیه شده میداند!
✍ یکی از معایب بی شمار طب و بهداشت غربی،نگاه ناقص عنصر پایه به اشیاء است؛( نگاهی محدود و جزئی و بخشی که از فهم ارتباط اشیاء با ابعاد گوناگون زندگی انسان عاجز است!)
❓سوال یک
آقایان در وزارت بهداشت چگونه میتوانند تضمین بدهند که با جدا سازی ماده موثره نمک از اجزای دیگر و یا تخلیه اجزای دیگر از آن( به عقیده ایشان و الا به عقیده ما، تک تک اجزای نمک بر اساس #حکمت و بدون هیچ لغویتی خلق شده است و نیاز به جدا سازی ندارند...) و تصفیه آن و افزودن ید مصنوعی به آن، همچنان خواص حیرت انگیز نمک( که بزرگترین طبیبان عالم و آگاه از خواص تام اشیاء در عالم، خواص آنرا در روایات شمرده اند؛ مانند #پیشگیری_و_شفاء_هفتاد_نوع_بیماری_📚«الکافی ج۶ ص۳۲۶») باقی مانده است⁉️
❓سوال دوم
و همچنین چه تضمینی وجود دارد که محصول تصفیه شده بی ضرر است⁉️(ولو مقدار خیلی کم آن).
در #روایات_اهل_بیت(📚بحارالانوار ج۵۹ ص۲۹۸)و به تبع آن در لسان اطباء اسلامی و برخی حکمای سنتی آمده است که خیار را از ته آن بخورید!
✍ ته خیار چه دارد که توصیه کرده اند ابتدا از ته آن شروع کنند؟؟؟!!!
(ته خیار مقداری تلخی دارد و این تلخی که طبع گرم دارد، مقداری از ضرر سردی زیاد خیار، جلوگیری میکند...حال آیا این خردمندانه است که به صرف بد مزه بودن آن و غفلت از #حکمت این توصیه،ته آنرا دور بیندازیم؟؟!! و یا مانند کلاهک سبز بادنجان که برای پائین آوردن قند خون موثر است...)
❓سوال سه
آیا قرار گرفتن املاح دیگر در نمک طعام اساسا لغو و بیهوده بوده است و خداوند کار ناقصی انجام داده و زحمت تصفیه کردن و افزودن ید بیشتر را به خلقش سپرده است( با اینکه هزاران سال از خلقت آن گذشته و موجودات مختلف از آن برای رفع حوائج گوناگون خود بهره مند میشدند!!!)⁉️
(حرف درباره خواص و آثار شگفت انگیز نمک فراوان است که آنرا برای اهلش میگذاریم...)
✍این نشان از ضعف مبانی علم تغذیه در بهداشت و طب غربی است که در علم تغذیه شان هیچ ممنوعیتی برای خوردن یک ماده غذایی ندارند صرفا بخاطر لذت بردن از غذا خوردن!!!( و ظاهراً این محدودیت صرفا برای نمک دریا و نمک سنگ است!!!) تناقض در رفتارتان را چگونه لحاظ کنیم! 😏
✍ وقتی ملاک در خوردن صرفا لذت باشد،هدف وسیله را برای تولید هر نوع ماده به ظاهر خوردنی(با دادن پوشش سیب سلامت به آن!) توجیه میکند❗️(نوشابه_انواع تنقلات مضر... و سیب سلامت!!!)
❓سوال چهارم
آیا سهم گزاره ها و عوامل عمده در ایجاد سرطان بررسی شده و گزارش آن داده شده است که نمک طعام را سرطان زا توصیف میکنند⁉️
🔸سهم آلاینده ها در ایجاد سرطان
🔸سهم دود سیگار و قلیان(که شاهد فروش آنها با مجوز رسمی در فروشگاه ها هستیم!!!)
🔸سهم غذاهای فست فودی در ایجاد سرطان(گزارش فانا در ۱۲ مهر۱۴۰۲)
🔸سهم مواد پلاستیکی در ایجاد سرطان(گزارش فانا در۸ و ۱۱خرداد۱۴۰۲)
🔸سهم مواد تراریخته در ایجاد سرطان
🔸سهم برخی افزودنیها مثل آسپارتام(گزارش فانا در۲۴ تیر۱۴۰۲)
و...
و همچنین سهم عوامل دیگر در ایجاد سنگ کلیه و بیماری های کلیوی و نیز سقط جنین و... چقدر است؟؟!!
در بحث سقط جنین آقایان (احتمالا !) خبر دارند که سالانه قریب به بیش از ۵۰۰هزار سقط جنین در کشور صورت میگیرد که اکثر آن هم غیر قانونی است!!
تدبیر آقایان چیست؟؟؟!!
✍ طب و پزشکی غربی عاجز از درک عوامل ماورایی موثر بر سقط جنین و نیز عاجز از توجه به شرایط و #کیفیت_انعقاد_نطفه و تاثیر آن بر جنین است
🍏🍎🍏
https://eitaa.com/Ghazaye_tayyeb