✅نکات کوتاه ماه مبارك رمضان در کلام استاد عالی
✍مرحوم سید بن طاووس روایتی رو در کتاب اقبالشون از امیرالمؤمنین نقل کردند که خیلی زیبا هست این روایت. که حضرت فرمودند:«لا تقولوا رمضان،فإنکم ما تدري ما رمضان»؛نگید رمضان اومد،رمضان رفت ،نگید رمضان ،یعنی حتی خود لفظ هم به کار بردن ،حرمت داره .بعد فرمودند :اگر کسی این طور بگه باید کفاره بده،البته خب از جهت فقهی واجب نیست ،حضرت به عنوان یک ادب اخلاقی بیان فرمودند،کفاره اش هم صدقه یا روزه هست. چون خود لفظ هم باید ادبش رو رعایت کرد. بعد فرمودند:همونطور که خداوند فرموده ،بگوید ماه رمضان یا ماه مبارک رمضان. یعنی خود لفظ هم ادب داره که باید رعایت بشه.
@Dastan1224
این همه خبر از برزخ و برکات اخروی و برکات دنیوی کافی نیست؟
واجبات مثل زمین می مونه و مستحبات مثل بذر...
هر روز اسممون رو درلیست زائران سیدالشهدا ثبت کنیم
هرچه هست درخانه ی سیدالشهداست❤
@Dastan1224
حجت الاسلام قرائتی :
نمازشب توفیقى میخواهد كه آن را هم باید از خدا طلبید.گاهى گناهان و دروغ ها سبب محرومیّت انسان از نمازشب مى گردد وشیرینى عبادت ونیایش، از انسان گرفته میشود.
🌙 #اهمیت_نماز_شب_در_سلوک
👈
@Dastan1224
#فقط_ده_درصد❗️
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
📝 انسان در دنیا[نهایتا] به ده درصد خواستههای خود میرسد. کمتر کسی پیدا میشود که زندگی بر وفق مراد او باشد. هرگونه عیش و نوش دنیا با هزار تلخی و نیش همراه است. اگر کسی دنیا را اینگونه پذیرفت و شناخت، در برابر ناگواریها و بدیهای همسر و همسایه و… کمتر ناراحت میشود؛ زیرا از دنیا بیش از اینکه خانه بلاست، انتظار نخواهد داشت.
📚 در محضر بهجت، ج۲، ص۳۰۲
@Dastan1224
🌹اهمّ مقدمات انتظار فرج، توبه و طهارت از گناهان
✍آیت الله بهجت(ره): ما باید انتظار فرج حضرت غائب عجلالله را داشته باشیم، و فرجش را فرج عموم بدانیم، و در هر وقت و هر حال باید منتظر باشیم؛ ولی آیا میشود انتظار فرج آن حضرت را داشته باشیم، بدون مقدمات و تحمل ابتلائاتی که برای اهل ایمان پیش میآید؟! بااینحال، چه اشکالی دارد که تعجیل فرج آن حضرت را با عافیت بخواهیم؛ یعنی اینکه بخواهیم بیش از این بلاها که تا به حال بر سر مؤمنین آمده، بلای دیگری نبینند؟! در هر حال، باید منتظر فرج باشیم، ولی با مقدمات آن. ولی میدانیم که ضعیفیم و طاقت ابتلائات سخت را نداریم؛ لذا از خدا بخواهیم که شیعه بعد از این دیگر به ابتلائات بیشتر، مبتلا نشود. و اهمّ مقدمات انتظار فرج را که توبه و طهارت از گناهان است، تحصیل کنیم.
📚 در محضر بهجت، ج٣، ص٢٨٠
@Dastan1224
✅ماه بندگی
✍مرحوم آیت الله خوشوقت: «ماه به این بزرگی، ماه عبادت، ماه توبه، ماه تلاوت قرآن، با همه خوبیها بهترین عمل در آن ترک حرام و ترک گناه است. یعنی این قدر این کار اهمیت دارد. شما سعی کنید این ریاضت را تحمل کنید و در این ماه گناه نکنید، کار دیگر هم نکنید، البته این یک فرض است، آدم نمی شود که کار دیگر نکند اما فرض است. این قدر تقوا اهمیت دارد که اگر شما تقوا را مراعات کردی و فقط خوابیدی جایت ته بهشت است. این قدر مهم است. این بیان پیغمبر اکرم است که فرمودند: افضل اعمال در این ماه ترک گناه و ترک عمل حرام است.»
@Dastan1224
#فقط_ده_درصد❗️
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
📝 انسان در دنیا[نهایتا] به ده درصد خواستههای خود میرسد. کمتر کسی پیدا میشود که زندگی بر وفق مراد او باشد. هرگونه عیش و نوش دنیا با هزار تلخی و نیش همراه است. اگر کسی دنیا را اینگونه پذیرفت و شناخت، در برابر ناگواریها و بدیهای همسر و همسایه و… کمتر ناراحت میشود؛ زیرا از دنیا بیش از اینکه خانه بلاست، انتظار نخواهد داشت.
📚 در محضر بهجت، ج۲، ص۳۰۲
👈
@Dastan1224
🌷 پيامبر اكرم (صلي الله علیه و آله) :
☘ هر گاه بنده اى هنگام خوابش ، بسم اللّه الرحمن الرحيم بگويد ، خداوند به فرشتگان مى فرماید : به تعداد نفس هايش تا صبح برايش حسنه بنويسيد.
📗 جامع الأخبار ، ص ۴۲
@Dastan1224
✨﷽✨
🌼روزهخواری در بیان حاج ملاعلیکنی
✍ناصرالدین شاه از مرحوم حاج ملا علی کنی پرسید: اگر کسی عمداً روزه اش را بخورد کفاره اش چگونه است؟ ایشان فرمودند: باید شصت روز روزه بگیرد. و دیگر نگفتند که میشود به جای شصت روز روزه به شصت مسکین طعام داد یا یک بنده آزاد کند.
اطرافیام و علمایی که حاضر بودند تعجب کردند و به حاج ملاعلی گفتند: چه طور شد؟! آیا شما فتوایتان این گونه است؟! ایشان فرمودند : نه . من به شاه اینطور گفتم. چون اگر به او میگفتم میشود به عنوان کفاره به شصت مسکین طعام داد انجام این کار برای شاه آسان بود، طعام دادن به شصت مسکین برای شاه کار سختی نبود و می داد. پس او روزه اش را میخورد و وزراء و وکلاء هم می خوردند و دیگران هم روزه خور میشدند؛
👈چون که:
💥اَلنّاسُ عَلی دینِ مُلُوکِهِم💥
مردم به دین پادشاهانشان هستند.
لذا من به شاه اینطور گفتم. اگر کسی غیر از شاه این سؤال را از من می پرسید اینطور نمی گفتم. می گفتم یا شصت روز روزه بگیرد یا شصت مسکین را طعام دهد یا یک بنده بخرد و آزاد کند.
📚احسن الحدیث،مواعظ آیت الله مجتهدی(ره)،
صفحات ۱۸۴و۱۸۵
✅
@Dastan1224
🌷 آیت الله فاطمی نیا :
👌 دعایی از حضرت رضا (علیه السلام) منقول است که خوب است آن را در قنوت ها و سجده ها خواند :
🤲 یا رَحمانَ الدّنیا و الاخرةِ و رحیمَهُما صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ.
☘ این دعا برای دفع وسوسه و خواطر سوء نیز بسیار نافع است.
@Dastan1224
✨﷽✨
🔴دعای مجیر
✍مرحوم آیتالله مجتهدی تهرانی:بر خواندن دعای «مُجیر» در روزهای 13، 14 و 15 ماه رمضان تأکید داشتند، زیرا هر کس این دعا را در وقتش بخواند، گناهانش آمرزیده میشود، هرچند به عدد دانههاى باران، برگهاى درختان و ریگهاى بیابان باشد.
دعای مجیر در بین دعاها از جایگاه بلندى برخوردار است و از حضرت رسول(ص) روایت شده و دعایى است که آن حضرت هنگامى که در مقام ابراهیم مشغول نماز بودند، جبرئیل آورد و علامه کفعمی در «بلد الامین» و «مصباح» این دعا را ذکر کرده و در حاشیه آن به فضیلت آن اشاره کرده است.
از جمله اینکه هر که این دعا را در «ایام البیض» ماه رمضان یعنی در روزهاى سیزدهم و چهارهم و پانزدهم این ماه مبارک بخواند گناهش آمرزیده مىشود، هر چند به عدد دانههاى باران و برگهاى درختان و ریگهاى بیابان باشد! با این وجود خواندن آن براى شفاى بیمار، اداى دین، بی نیازى، توانگرى، رفع غم و اندوه سودمند است
@Dastan1224
#جواب_آیت_الله_بهجت_ره
سؤال: مدتی است شیطان و هوای نفس در تزکیه بطن و لسان، کمخوری، کمگفتن و کمخوابیدن اذیتم میکند، برای رفع این معایب چه کنم؟
جواب: بسمهتعالی، گوی سبقت را نمازشبخوانها ربودند مخفیانه. ترتیبی برای تقلیل طعام ذکر میشود، إنشاءاللّه. هرچه را که قصد دارید بخورید، اول جدا نمایید ـ مثلاً در سینی جداگانه ـ و قناعت هم نکنید، آن وقت فقط از آن میل کنید؛ این را باید عمل نمایید تا معلوم گردد.
@Dastan1224