توصیه به خواندن #دعای_غریق در زمان غیبت امام مهدی علیهالسلام
روزی امام صادق علیهالسلام فرمود:« به زودی شبههها شما را احاطه میکند و شما بدون پیشوای هدایت میمانید. از آن شبهات کسی نجات نمییابد مگر کسی که دعا کند و دعای غریق را بخواند.»
امام فرمود:
💪 یا الله یا رحمن یا رحیم، یا مقلّب القلوب، ثبت قلبی علی دینک 💪
(ای تغییردهندهی قلبها، قلب مرا بر دین خودت تثبیت کن.»
عبدالله بن سنان چنین خواند:« یا مقلب القلوب و الابصار ثبّت قلبی علی دینک.»
امام فرمود:« خداوند مقلّب القلوب و الابصار هست، ولی دقیقا آنچه را من میگویم بگو:« یا مقلب القلوب»، و چیزی بیش از آن نگو.»
بحارالانوار، 52 / 148 حدیث 73
#بايد_قوي_شويم
@besharat_ir
@Dastanqm
داستان گردنبند حضرت زهرا سلاماللهعلیها
✔️✔️ روزی پیامبر در مسجد نشسته بودند.
👤 عرب بادیه نشینی وارد شد و گفت: ای رسول خدا! من گرسنهام، لباس مناسبی ندارم، پولی هم ندارم و مقروض هستم. کمکمکنید.
🌺 پیامبر به بلال فرمودند: که این مرد را به خانه فاطمه ببر و به دخترم بگو که پدرت او را فرستادهاست.
👤 بلال آمد و داستان را برای حضرت زهرا تعریف کرد. حضرت گردنبند خود را که هدیه بود باز کردند و به بلال دادند و فرمودند: که این گردنبند را به پدرم بده تا مشکل را حلکنند.
بلال بازگشت و امانتی را تحویل پیامبر داد. رسول خدا فرمودند: هر کس این گردنبند را بخرد، بهشت را برای او تضمین میکنم.
عمار یاسر آن را خرید و مرد سائل(فقیر) را به خانه خود برد. به او لباس و غذا داد و دو برابر میزان قرض به او پول داد.
سپس عمار غلام خود را صدازد و گفت: این گردنبند را به خانه فاطمهزهرا میبری و میگویی که هدیه است. تو را نیز به فاطمه بخشیدم.
غلام گردنبند را به حضرت داد و گفت: عمار مرا نیز به شما بخشیدهاست.
حضرت نیز غلام را در راه رضای خدا آزادکردند.
غلام گفت: متعجبم! #چه_گردنبند_بابرکتی!
گرسنهای را سیرکرد،
بیلباسی را پوشاند،
قرض مقروضی را ادا کرد،
غلامی را آزاد کرد و
دوباره نزد صاحبش بازگشت.
بخش کودک و نوجوان تبیان
منبع: سایت یا زهرا
#انتقام_سخت با توجه به مستمندان حاصل میشود.
@Dastanqm
@koodakAliAsghar
در سیره امام علی علیهالسلام، همانگونه که دانش و بینش و تقوا، شجاعت، مدیریت، دادگری، اخلاص و مدارا جایگاه خاصی دارند، در کار و تلاش نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
امام علی (ع) کار کردن را لازمهی زهد و پرهیز کاری میداند و با تشویق افراد جامعه به کار و تلاش میفرماید:
هرگز شما را به عملی دعوت نکردم مگر اینکه خود در آن کار پیشقدم بودهام.
ایشان به کارهای رایج آن زمان میپرداخت و با وجود مسئولیت حکومت جامعه اسلامی و تلاش در زمینه کشورداری، عدالت اجتماعی، قضاوت و قانونگرایی،
حضور در میدان جنگ و تعلیم و تعلم، به فعالیتهای اقتصادی نیز اهمیتمیداد و
یک کشاورز نمونه بود.
در احیای زمینها میکوشید و دیگران را نیز به کاشتن بذرها و درختها تشویق میکرد.
امام علی(ع) که نمونه عالی انسانی و الگوی جامعه بشری و اسوهی تقوی و فضیلت بود، در خصوص کار و کشاورزی، باغداری، حفر قنات و بهرهبرداری از آب و خاک، تمام همت خود را بکار میبرد.
ایشان آنقدر کار بدنی انجام میداد که دستش پینه بسته وترک برمیداشت و بیشتر مواقع تاول میزد.
📚ایپابفا
#انتقام_سخت با تلاش حاصلمیشود.
@Dastanqm
محمّد بن يزيد عبدالاكبر بغدادى (210 ـ 285 هـ) يكى از اديبان نويسنده و صاحب آثار گرانبهاست. وى در كتاب «الكامل» روايتى را از #عبدالرحمنبنعوف به هنگام ديدار با ابو بكر در بستر مرگ نقل مىكند و مىگويد:
✔️✔️ به هنگام بيمارى ابوبكر كه به مرگش منجرگرديد به نزد او رفتم و سلامكردم. از او پرسيدم چگونهاى؟ برخاست و راست نشست. ـ تا آنجا كه مىگويد ـ ابوبكر گفت:
♨️ به راستى من بر هيچچيز اسفناك نيستم مگر بر سه كار كه انجامدادم كه كاش انجامنمىدادم و سه كار كه انجامندادم و كاش انجاممىدادم و سه چيز را كه كاش از رسول خدا (صلى الله عليه وآله وسلم)مىپرسيدم.
😩اما آن سه كه بر انجام آن پشيمانم اينكه
😩#كاش_درِ_خانه_فاطمه_را_نمىگشودم هر چند آنها به عزم جنگ آن را بستهبودند.
و كاش روز سقيفهبنىساعده كار خلافت را به عهدۀ يكى از دو تن عمر يا ابو عبيده سپردهبودم تا يكى از آنها
امير باشد و من وزير باشم. كاش وقتى فجائه را به نزدم آوردند دستور سوزاندن او را به آتش نمىدادم. او را با شمشمير مىكشتم يا رهامىكردم.
اما سه چيزى كه انجام ندادم و كاش انجام مى دادم...
📚خبرگزاری رسمی حوزه
#فاطمیه
@Dastanqm
فاطمه زهرا سلام الله علیها:
✔️✔️ در وقتی که بستر خواب را گستردهبودم, رسول خدا(ص) بر من واردشد, فرمود: ای فاطمه نخواب مگر آن که چهار کار را انجام دهی:
قرآن را ختم کنی, و
پیامبران را شفیعت گردانی, و
مومنین را از خود راضی کنی, و
حج وعمرهای را بهجاآوری.
این را فرمود و شروع به خواندن نماز کرد, صبر کردم تا نمازش تمام شد, گفتم: یا رسول الله به چهار چیز مرا امر فرمودی در حالیکه بر آنها قادر نیستم 😊آن حضرت تبسمی کرد و فرمود:
🔺چون قل هو الله را سه بار بخوانی مثل این است که قرآن را ختم کردهای و
🔻چون بر من و پیامبران پیش از من صلوات فرستی, شفاعتکنندگان تو در روز قیامت خواهیمبود, و
🔺چون برای مومنین استغفار کنی , آنان همه از تو راضیخواهندشد, و
🔻چون بگویی: سبحان الله و الحمد لله و لا اله الا الله و الله اکبر حج و عمرهای را انجامدادهای.
بحار الانوار , ص 43, ص 274
#فاطمیه
@Dastanqm
#زنان_دوزخی
عن فاطمه الزهراء(س) قالت: قال رسول الله(ص)... یا بنتی اما المعلقه بشعرها فانها کانت لاتغطی شعرها من الرجال, و اما المعلقه بلسانها فانها کانت توذی زوجها,... و اما التی کان راسها راس خیزیر, و بدنها بدن الحمار فانها کانت نمامه کذابه. و اما التی کانت علی صوره الکلب فانها کانت قینه نواحه حاسده.
پیامبر اکرم(ص) (درباره مشاهدات خود از عذاب دوزخیان در شب معراج) فرمود:
دخترم اما زنی که به مویش آویختهشدهبود کسی بود که مویش را از مردان نمیپوشانید, و
آن که با زبانش آویزانبود, زنی بود که شوهرش را آزارمیداد... و
آن که سرش سر خوک و بدنش بدن الاغ بود, زنی بود که سخنچین و دروغگو بود, و
آن که صورتش به شکل سگ بود, زنی بود که آواز میخواند ونوحهسرایی میکرد و حسد میورزید.
بحارالانوار , ج 8,ص 309.
#فاطمیه
@Dastanqm
علی (ع) بهترین داور
قالت فاطمه الزهراء(س) عن ابیها(ص) قال: ان نفرا من الملائکه تشاجروا فی شیء فسالوا حکما من الادمیین , فاوحی الله تعالی الیهم ان تخیروا فاختاروا علی بن ابیطالب.
گروهی از فرشتگان درباره چیزی با یکدیگر مشاجرهنمودند, حاکم و داوری را از بنیآدم تقاضاکردند, خداوند متعال به آنها وحی فرمود که خودتان انتخاب کنید و آنان علیابنابیطالب را برگزیدند.
بهجه , ج 1, ص 306
#فاطمیه
@Dastanqm
عنها (س) قالت:مر بی رسول الله(ص)وانامضطجعه متصبحه فحرکنی برجله و قال یا بنیه قومی فاشهدی رزق ربک و لا تکونی من الغافلین , فان الله یقسم ارزاق الناس ما بین طلوع الفجر الی طلوع الشمس .
رسول خدا (ص) بر من گذشت , در حالی که در خواب صبحگاهی بودم, مرا با پایش تکانداد وفرمود: دخترم برخیز شاهد رزق و روزی پروردگارت باش و 🚫از غافلان مباش . زیرا که خداوند روزیهای مردم را بین طلوع فجر تا طلوع آفتاب تقسیممیکند.
مسند فاطمه الزهراء (س) , ص 219, چاپ دارالقرآن قم.
#فاطمیه
@Dastanqm
امام موسى بن جعفر به نقل از اميرالمؤمنين ، على(ع) حكايت می فرمايند:
روزى حضرت زهراء(ع) نزد پدرش ، رسول خدا(ص) بود، كه مردى نابينا وارد شد؛ و حضرت فاطمه(ع) خود را مخفى كرد.
هنگامى كه مرد نابينا خارج شد، حضرت رسول(ص) اظهار داشت :
« اى فاطمه ! با اين كه مى دانستى ، او نابينا است و تو را نمى بيند، با اين حال چرا پنهان شدى ؟»
پاسخ داد: «بلى ، او نابينا بود ولى من كه بينا بودم و چشم داشتم .»
و سپس افزود: «همان طورى كه مرد نبايد به زن نامحرم نگاه كند، زن هم نبايد به مرد نامحرم نگاه نمايد، علاوه بر آن ، از اندام زن ، بوئى تراوش مى كند كه نبايد نامحرم نزديك او قرار گيرد.»
حضرت رسول(ص) فرمود: «به راستى كه تو پاره تن من هستى».(1)
پیامبر اکرم(ص) محبوب خدا درباره خاندان مطهر و معصوم خود فرمود: فاطمه(س) سرور و شادمانی قلب من است. و دو پسر وی میوه دل من، شوهراو روشنای چشم من و امامان دین از نسل او امینان من می باشند.
و پیشوایان دین از نسل فاطمه رشته نورانی هدایت خدایند که از سوی حق تعالی تا زمین، و میان آفریدگان کشیده شده است. هر کس به این رشته هدایت چنگ زند نجات یابد، و هر که از آن روی برتابد گمراه می شود.»(2)
1_(بحار الا نوار: ج 43، ص 91، ح 16.)
2_(بحارالانوار:ج 23، ص 110)
#فاطمیه
@Dastanqm
تهران- الکوثر:
✔️✔️ هنگامی که زنان انصار و مهاجر به دیدن حضرت زهرا علیهاالسلام آمدند، حضرت پس از گلایه از مردان و بیوفایی آنان، از فتنه سقیفه پردهبرداریکردند و فرمودند:
«ويحهم أنى زحزحوها عن رواسي الرسالة وقواعد النبوة ومهبط الوحي الأمين والطبين بأمر الدنيا والدين ، ألا ذلك هو الخسران المبين وما عشت أراك الدهر العجب وإن تعجب وقد أعجبك الحادث ، إلى أي سناد استندوا؟ وبأية عروة تمسكوا؟ استبدلوا الذنابى»
واي بر آنها، چگونه خلافت را از پايگاه استوار رسالت و پايههاي محكم نبوّت و فرودگاه امن وحي و انسان آگاه به امر دين و دنيا منحرف كرده و دور ساختند. آگاه باشيد كه اين همان زيان و خسران آشكار است. تا وقتي كه زنده باشي به شگفت خواهي آمد و روزگار با رويدادهاي تازه اش بر شگفتي تو خواهد افزود به چه دليل و مستندي تكيه كرده و به كدام ريسماني چنگ زده كه شهپر را به پرهاي نازك و بي خاصيّت تعويض كرده 👈 پيشگامان و فرزانگان را كنار گذاشته و فرومايگان را بر سر كار آوردند؟!
✔️ سپس حضرت از نتیجه غضب خلافت و فتنه سقیفه خبرداد: «أما لعمر إلهك لقد لقحت فنظرة ريثما ننتجوا ثم اختلبوا طلاع القعب دما عبيطا وزعافا ممقرا هنالك يخسر المبطلون ويعرف التالون غب ما أسس الأولون»
✍️ شتر اين فتنه آبستن شده و به همين زودي خواهد زائيد و شما قدح خونين و سَمّ مُهلك از آن خواهيد دوشيد و در آن هنگام ياوه سرايان و تبه كاران زيان خواهند ديد و آيندگان پيآمد سنّتهاي گذشتگان را خواهند ديد.
معانی الاخبار، ۳۵۵
#فاطمیه
@Dastanqm
تهران- الکوثر:
اين است وصيت فاطمه دختر رسول خدا و او شهادت مىدهد به يگانگى و يكتايى ذات باريتعالى و رسالت حضرت محمد رسول الله و گواهى مىدهد كه بهشت حق است و آتش جهنم حق است و بدون شك قيامت در پيش است و خواهد آمد و خدا در آن روز همه را از قبرها برمى انگيزد.
يا على! من فاطمه دختر محمدم كه خداوند مرا به ازدواج تو درآورد تا در دنيا و آخرت همسر تو باشم و از آن تو، تو از هركس بر من نزديكترى مرا #شبانه حنوط كن و شب غسل بده و شبانه كفنم كن و شب به خاك بسپار و كسى را از دفن من مطلع مكن. تو را به خدا مىسپارم و سلام من به فرزندانم تا روز قيامت برسان.
در بعضى از روايات دارد كه زهرا (سلام الله علیها)به على (علیه السلام) گفت: يابن عم دلم تمناى مرگ دارد ساعتى نخواهد گذشت جز آن كه از تو مفارقت نمايم.
على (علیه السلام) فرمود: اى دختر رسول خدا وصيت كن به آنچه مىخواهى و هر چه در دل دارى بيان كن على (علیه السلام) نشست بالاى سر فاطمه و خانه را از بيگانه خالى كرد جز فاطمه و على كسى نبود فاطمه عرض كرد:
اى پسر عم هيچگاه در زندگى به شما دروغ نگفتهام و
در زندگى زناشويى با تو راه خيانت نپيمودهام. و
هرگز در معاشرت با تو از در مفارقت وارد نشدهام و
پيوسته مطيع فرمان تو بودهام.
#فاطمیه
@Dastanqm
شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها) بعد از رحلت حضرت رسول(ص) در زمانى بود كه اندازه آن به اختلاف نقل شده است، آن كس كه خواسته آن مدت را خيلى زياد بداند تا شش ماه گفته و كمتر از چهل روز گفته نشده است. لذا شیخ كلينى رحمه الله گويد:
فاطمه (س) در #سال_پنجم_بعثت حصرت رسول (ص) متولد شد و در هنگام فوت هيجده سال و هفتاد و پنج روز داشت و بعد از رحلت رسول خدا هفتاد و پنج روز زندگى كرد. و با حذف اسناد از حضرت صادق (ع) روايت كرده و مى گويد: همانا فاطمه (س) بعد از رحلت رسول خدا هفتاد و پنج روز زنده بود و در اين مدت از درگذشت و فقدان پدرش بسيار اندوهگين بود، جبرئيل نزد آن حضرت آمده و او را تسليت و دلدارى مىداد و جايگاه پدرش را به او مىگفت، و از حال آن حضرت و رويدادهاى آيندهاى كه بر فرزندان آن حضرت وارد مىشود به او خبر مىداد و حضرت على (ع) آنها را مىنوشت. [ كافى، ۱/ ۴۹۸.]
#فاطمیه
@Dastanqm
در بیان علت اصلی و کیفیت شهادت حضرت زهرا(س) ابوبصير، از حضرت صادق (ع) در ضمن حديثى آمدهاست:
سبب و علت درگذشت حضرت آن بود كه «قنفذ» غلام آن مرد به دستور وى با غلاف شمشير بر آن حضرت نواخت، ايشان بر اثر ضربات محسن را سقط كرده و بدين جهت به سختى بيمار شد و به هيچكس از آزاركنندگانش اجازه عيادت نداد. [ طبرى، «دلائل الامامه» / ۴۵.]
#فاطمیه
@Dastanqm
شدت جراحات وارده بر حضرت بسیار سنگین بود و ایشان متحمل رنج بسیاری میشدند و به شوق وصال حق و دیدار پدر بزرگوارشان رسول گرامی اسلام حضرت محمد(ص) در خانه خود چشم از این جهان فرو بست.
در روایتی حضرت به اسماء فرمود:
آبى برايم آماده كن، بعد با آن غسل كرده و سپس فرمود:
جامه هاى جديدم را به من بده، آنها را پوشيده و فرمود:
بقيه حنوط پدرم را از فلان جا برايم بياور و زير سرم بگذار و مرا تنها گذاشته و از اينجا بيرون برو، مى خواهم با پروردگارم مناجات كنم. و گفت:
قدرى مرا به خود واگذار و بعد مرا بخوان، اگر پاسخ تو را دادم كه بسيار خوب و اگر جوابى ندادم بدان كه من به سوى پدر خود، (يا پروردگارم) رفتم.
اسماء لحظه اى حضرت را به حال خود واگذاشت و بعد صدا زد و جوابى نشنيد، صدا زد اى دختر محمد مصطفى،اى دختر بهترين كسى كه بر روى ريگ هاى زمين پاى گذارده... اما جوابى نيامد چون جامه را از روى صورت حضرت برداشت، مشاهده كرد از دنيا رخت بربستهاست.
[ بلادى بحرانى «وفات فاطمه الزهراء» ۷۸.]
#فاطمیه
@Dastanqm
نخستین تابوتی که در اسلام ساخته شد برای حضرت زهرا بود.
از آنجایی که حضرت زهرا(س)سیده زنان عالم شناخته شدهاند،می توان به از زوایای مختلف به شخصیت ایشان پرداخت.در مورد حجاب حضرت که زبانزد عام و خاص جهانیان است و در روایات متعدد از توجه ایشان به این امر ذکر شدهاست،این مطلب قابل ذکر است که ایشان به این امر در واپسین لحظات عمرشان هم توجه داشتهاند.
ابنعباس گويد: فاطمه (س) به سختى بيمار شد، به اسماء بنت عميس فرمود: نمىبينى وضع من به كجا رسيده، مرا بر روى تخت به صورت آشكارا حمل نكنى، اسماء گفت: به جان خودم سوگند كه چنين كارى نخواهم كرد لكن تابوتى مىسازم به همان صورت كه در حبشه ديدهام، فرمود: چگونه بود، وى چند قطعه چوب تر آورده و آنها را از ساقه بريد و بعد بر روى تختخواب تابوتى ساخت، و آن نخستين تابوتى بود كه ساخته مىشد، #حضرت فاطمه تبسمى نمود، كه تا آن روز به حال تبسم ديده نشدهبود، بعد او را با آن تابوت برداشته و دفن كرديم.
#فاطمیه
@Dastanqm
غریبانه ترین خاکسپاری
بعد از وفات حضرت زهرا عليهاالسلام، على عليه السلام تمام سفارشات وصاياى او را انجام داد، او را در پيراهنش غسل داد و اسماء بنت عميس در غسل به آن حضرت كمك مىكرد، و دستور داد حسنين آب بياورند و غير از آنها و زينب و ام كلثوم و كنيزش فضه كسى ديگر آنجا نبود، او را در هفت پارچه كفن كرد و بر آن حضرت نماز خواند و پنج تكبير در نمازش گفت و در دل شب او را دفن كرد و قبرش را با خاك يكسان كرد و جز على و حسنين و گروهى از بنى هاشم و دوستان خاص و ويژه حضرت كسى ديگر در آن مراسم شركت نداشت. [ در تذكره الخواص / ۳۱۹ آمده است كه على غسل مى داد و اسماء بر آن آب مىريخت.]
#فاطمیه
@Dastanqm
علی (علیه السلام) از ترس دشمن قبر فاطمه را با خاک هموار نمود. صورت هفت یا چهل قبر تازه در نقاط مختلف درست کرد تا جای حقیقی آن شناخته نشود (بحار ج ۴۳ ص ۱۸۳٫) سپس به خانه برگشت. عمر و ابوبکر و سایر مسلمین، بامداد، به عزم تشییع جنازه به سوی خانهی علی (علیه السلام) حرکت نمودند، ولی مقداد اطلاع داد که بدن زهرا دیشب به خاک سپردهشد.
عمر به ابوبکر گفت: نگفتم که چنین میکنند؟ عباس گفت: چون خود فاطمه (علیهاالسلام) وصیت کرد که شبانه دفنش نماییم، بر طبق وصیتش عمل نمودیم.
عمر گفت: دشمنی و حسد شما بنی هاشم تمام شدنی نیست. من تصمیم دارم قبر فاطمه را بشکافم و بر او نماز بخوانم.
علی بن ابی طالب (علیه السلام) فرمود: ای عمر به خدا سوگند اگر بخواهی چنین کاری را انجام دهی با شمشیر خونت را میریزم. هرگز اجازه نمیدهم که بدن زهرا (علیهاالسلام) را از قبر بیرون بیاوری. عمر وقتی وضع را خطرناک دید از تصمیمش منصرف گشت. (بحارالانوار ج ۴۳ ص ۱۹۹٫)
برگرفته از کتاب بانوی نمونه اسلام فاطمه زهرا (س) نوشته آقای ابراهیم امینی
#فاطمیه
@Dastanqm