داستانهای قرآنی و مذهبی
آزمونی برای انتخاب
✔️ وقتی امام حسین(ع) از مدینه خارج شد، گروه هایی از جنّیان به حضور آن حضرت آمده، عرض کردند: ای آقای ما! ما از شیعیان و یاوران شما هستیم. هر دستوری بفرمایید، در خدمتیم. اگر دستور فرمایید، تمام دشمنانتان را به قتل می رسانیم و نیازی نیست شما حرکتی بکنید و زحماتی متحمل شوید.
امام(ع) به آنان فرمود: «خداوند به شما جزای خیر دهد! آیا شما این آیة شریفه را که بر جدّم نازل شده است، نخوانده اید که خداوند می فرماید: (أَینَمَا تَکونُواْ یدْرِککمُ الْمَوْتُ وَلَوْ کنتُمْ فِی بُرُوج مُّشَیدَة)[1] «هر کجا باشید مرگ شما را می گیرد اگر چه در برجهای محکم باشید» و (لَبَرَزَ الَّذِینَ کتِبَ عَلَیهِمُ الْقَتْلُ إِلَی مضَاجِعِهِمْ)[2] «آنهائی که کشتهشدن در سرنوشت آنها بود به بسترشان میریختند (و آنها را به قتل میرساندند»
بعد در توضیح تلاوت این آیات، فرمود: اگر من حرکت و قیام نکنم، این مردم چگونه آزمایش شوند؟ چه کسی در قبر من در کربلا ساکن خواهد شد، حال آنکه خداوند برای من در روز آغاز آفرینش در نظر گرفته و آن را پناهگاه دوستان و شیعیانم قرار داده است؟
سپس در ادامه افزود: به خدا سوگند! من برای نابودی دشمنانم از شما تواناترم؛ اما خداوند می خواهد: (لِیهْلِک مَنْ هَلَک عَنْ بَینَةٍ وَ یحْیی مَنْ حَیَّ عَنْ بَینَةٍ)[3] «تا آنها که هلاک (و گمراه ) میشوند از روی اتمامحجت باشد، و آنها که زنده میشوند (و هدایت مییابند) از روی دلیل روشن باشد.»[4)
حضرت با تلاوت این آیات سه نکته را متذکر شدند:
1. از مرگ چاره ای نیست و همه باید تسلیم این سرنوشت باشند؛
2. من و یارانم آن گروه سعادتمندی هستیم که خداوند شهادت (بهترین نوع مرگ) را برایشان برگزیده است؛
3. قیام من اتمام حجت برای مردم است که آنان از روی علم و اختیار راه حق من و یا باطل بنی امیه را انتخاب کنند.
[1] نساء / 78
[2] آل عمران/ 154
[3] انفال/ 42
[4] بحار الأنوار، محمدباقر مجلسی، دار إحیاء التراث العربی، بیروت، 1403ق، ج 44، ص 330.
📚پایگاه اطلاعرسانی حوزه
#امام_حسین
معجزهی پیامبر در ایتا👇
eitaa.com/moejezeyepeyambar
داستانهای قرآنی و مذهبی در ایتا👇
eitaa.com/Dastanqm
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 روایت رهبر انقلاب از ماجرای شهادت حضرت علی اصغر(علیهالسلام)
☝️ هر روز یک ماجرا از کربلا در بیانات رهبر انقلاب
🏴 #از_تبیین_تا_قیام
💻 Farsi.Khamenei.ir
◾️ لای لای علی لای لای
▪️ رهبر انقلاب: «یک بچهى شش ماهه مگر به چه قدر آب رفع عطشش مىشود...» ۱۳۶۵/۶/۲۱
✔️ ریحانه؛ بخش زن و خانواده رسانه KHAMENEI.IR به مناسبت شب هفتم محرم، لوح «لای لای علی لای لای» را منتشر میکند
🏴 @khamenei_reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 روضه رباب
روضه سوزناک سیدمجید بنی فاطمه
@moallatv3
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 لالایی لالایی، نکنه رو نیزههایی
روضه با نوای لالایی برای شش ماهه سیدالشهدا
@moallatv3
🏴 در #کربلا چه گذشت...
🔺#وقایع_نگار_روزانه_محرم
▪️یکم #محرم الحرام | دیدار امام حسین علیه السلام با عبیدالله حر جعفی در نزدیکی کربلا و دعوت از او برای یاری حضرت
🏴 در #کربلا چه گذشت...
🔺#وقایع_نگار_روزانه_محرم
▪️#دوم #محرم الحرام | ورود ابا عبدالله الحسین علیه السلام، اهل بیت و یاران حضرت به سرزمین کربلا
🏴 در #کربلا چه گذشت...
🔺#وقایع_نگار_روزانه_محرم
🌹سوم محرم الحرام | نامه امام علیه السلام به بزرگان کوفه
▪️در این روز امام حسین علیه السّلام برای بزرگان کوفه نامه ای نوشتند و آن را به قیس بن مسهّر صیداوی دادند که به کوفه برساند.
🕯🏴🕯🏴🕯🏴🕯🏴
🏴 در #کربلا چه گذشت...
🔺#وقایع_نگار_روزانه_محرم
🌹چهارم محرم الحرام | فتوای شریح قاضی به قتل امام حسین علیه السلام
▪️در این روز ابن زیاد با استناد به فتوائی که از شریح قاضی گرفته بود، در مسجد کوفه خطبه خواند و مردم را به کشتن امام حسین علیه السّلام حریص کرد.
🏴 در #کربلا چه گذشت...
🔺#وقایع_نگار_روزانه_محرم
پنجم محرم الحرام | بسته شدن مسیر کربلا
▪️عبیداللّه بن زیاد در این روز دستور داد تا شخصی بنام "زجر بن قیس" بر سر راه کربلا بایستد و هر کسی را که قصد یاری امام حسین علیه السلام را داشته و بخواهد به سپاه امام ملحق شود، به قتل برساند.
🏴 در #کربلا چه گذشت...
🔺#وقایع_نگار_روزانه_محرم
ششم محرم الحرام | یاری طلبیدن حبیب ابن مظاهر ازبنی اسد
▪️جناب حبیب بن مظاهر اسدی با اذن امام حسین علیه السّلام برای آوردن یاور و کمک، به قبیله بنی اسد رفت. اسدیان پذیرفتند و حرکت کردند، ولی جاسوسان به عمر سعد خبر دادند و او عده ای را فرستاد تا مانع آنها شوند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#موشن_کمیک | روضه های مصور
◽️قسمت ششم: قاسم ابن الحسن
◽️نوجوانی که شهادت برایش از عسل شیرینتر بود.
▫️محصول خانهی طراحان انقلاب اسلامی
▫️تصویرساز: فاطمه طیوب
▫️کامپوزیت و صداگذاری: گروه هنری هشت
#محرم🏴
#کربلا🖤
#ما_ملت_امام_حسینیم🥀
کانال استیکر مدرسه👇👇👇👇
@stikermadreseh
داستانهای قرآنی و مذهبی
رمز انقلاب الهی
✔️ هنگامی که امام از مکه رهسپار کربلا شدند «عمرو بن سعید» حاکم مدینه، بر مبنای درخواست «عبدالله بن جعفر طیار» نامه ای به امام نوشت که: «من از خدا می خواهم از آنچه تو را هلاک می سازد، پاسداری کند و تو را به سوی رشد و هدایت رهنمون شود. به من خبر رسیده که می خواهی به سوی عراق حرکت کنی. من دربارة عداوت و ناسازگاری به تو هشدار می دهم و از نابودی تو می ترسم. به این جهت، عبدالله بن جعفر را با یحیی بن سعید نزد تو فرستادم. به همراه آنان به نزد من بازگرد. تو نزد من با امنیت و آسایش و نیکی خواهی بود. خدا در این زمینه گواه و کفیل است. والسلام.»
وقتی آن دو تن نامه را با عجله به امام رساندند، حضرت با الهام از آیة شریفة (وَ مَنْ أَحْسَنُ قَوْلاً مِّمَّن دَعَا إِلَی اللَّهِ وَ عَمِلَ صَالِحًا وَ قَالَ إِنَّنِی مِنَ الْمسْلِمِینَ)[10]؛ «گفتار چه کسی بهتر است از آنکس که دعوت به سوی خدا می کند و عمل صالح انجام می دهد و می گوید: من از مسلمین هستم.» چنین پاسخ داد: «أمَّا بَعدُ! فَإنَّهُ لَم یشاقِقِ اللَّهَ وَرَسولَهُ مَن دَعا إلی اللَّه عزَّ وَ جَلَّ، وعَمِلَ صَالِحاً؛ وَقالَ: إننی مِنَ المُسلِمینَ، وقَد دَعَوتَ إلی الأمانِ والبِرِّ والصِّلَةِ، فَخَیرُ الأَمانِ، أمانُ اللَّهِ، وَلَن یؤمِنَ اللَّهُ یومَ القِیامَةِ مَن لَم یخَفهُ فِی الدُّنیا، فَنَسألُ اللَّهَ مَخافَةً فی الدُّنیا تُوجِبُ لَنا أمانَهُ یومَ القِیامَةِ، فإن کنتَ نوَیتَ بِالکتابِ صِلَتی وَبِرِّی، فَجُزیتَ خَیراً فِی الدُّنیا وَالآخِرَةِ؛ والسَّلامُ؛[11] هرگز با خدا و پیامبرش ناسازگاری [و عداوت] نکرده کسی که به سوی خدا می خواند و عمل صالح انجام می دهد و [با تمام وجود] می گوید: من از مسلمانانم. تو مرا به سوی امان و نیکی و صلح دعوت کرده ای؛ اما بهترین امان برای من، امان خداست و او در روز قیامت، کسی را که در دنیا از او نترسد، امان نخواهد داد. در دنیا خوف از خدا را از درگاهش خواهانیم تا موجب امنیت ما در قیامت باشد. اگر قصد تو از نوشتن نامه به ما خیرخواهی و نیکی است، خداوند در دنیا و آخرت برایت جزای خیر دهد. والسلام.»
[10] فصلت/ 33.
[11] موسوعة کلمات الامام الحسین(ع)، گروه حدیث پژوهشکده باقرالعلوم، نشر معروف، قم، 1416 ق، ص403.
📚پایگاه اطلاعرسانی حوزه
#امام_حسین
#محرم
معجزهی پیامبر در ایتا👇
eitaa.com/moejezeyepeyambar
داستانهای قرآنی و مذهبی در ایتا👇
eitaa.com/Dastanqm
32.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 تعزیه وداع حضرت علی اکبر
تعزیه جانسوز گفتوگو و وداع حضرت علی اکبر (ع) با مادرش لیلا ...
@moallatv3
31.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
روضه فوق العاده زیبا حاج محمود کریمی در وصف حضرت ابوالفضل محمود کریمی
@besharat_ir
@Dastanqm
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سکانس شهادت حضرت ابوالفضل العباس (ع) در پویانمایی ناسور
#محرم
به کانال کودکان در ایتا بپیوندید👇👇👇
@koodakAliAsghar
داستانهای قرآنی و مذهبی
نقطة تسلیم
ای درد توام درمان، در بستر ناکامیوی یاد توام مونس، در گوشة تنهاییدر دایرة قسمت، ما نقطة تسلیمیملطف آنچه تو اندیشی، حکم آنچه تو فرمایی
✔️ وقتی «عبدالله بن عباس» عزم راسخ امام حسین(ع) را در حرکت از مکه به سوی کوفه مشاهده کرد، بسیار تلاش و اصرار نمود که امام برگردد؛ اما از گفتگوی خود به نتیجه ای نرسید. امام برای آرام کردن او به قرآن تفأل زد که این آیه آمد: (کلُّ نَفْس ذَآئقَةُ الْمَوْتِ وَإِنَّمَا تُوَفَّوْنَ أُجُورَکمْ)[12] «هر کس مرگ را می چشد و شما پاداش خود را بطور کامل در روز قیامت خواهید گرفت. »
بعد از این تفأل، امام آیة استرجاع[13] را تلاوت کرده، فرمود: (صدَقَ اللَّه وَ رَسُولُهُ) و به ابن عباس تأکید نمود: «بعد از اینکه آیه را مشاهده کردی، دیگر اصرار نکن؛ چراکه قضای خدای بزرگ برگشت ندارد.»[14]
امام حسین(ع) این باور توحیدی را بارها در پیامهای خود یادآور شده، اعلان فرمود که وقتی قرار است همگان طعم مرگ را بچشند، پس چه بهتر که آن مرگ، شهادت در راه خدا باشد. لذا فرمود:
وَ اِنْ تَکنِ الاَبدانُ لِلموتِ اُنشِأَتْفَقَتْلُ امرَء بِالسَّیفِ فی اللهِ اَفضَلُ[15]
اگر بدنها برای مردن آفریده شده اند پس کشته شدن با شمشیر در راه خدا برتر است.
همچنین، تمام نشانه ها خبر از سرنوشت سعادتمندانة آن حضرت (شهادت در راه خدا) می داد و این مدال افتخاری است که خداوند متعال تنها به دوستان برگزیده و خالصش اعطا می کند. چنانچه در حدیث لوح که امام باقر(ع) از «جابر بن عبدالله انصاری» نقل فرموده، آمده است که خداوند می فرماید: ای محمد! من تو را بر جمیع پیامبران برتری داده ام و وصی تو را بر تمام اوصیای پیامبران پیشین فضیلت بخشیدم و تو را به دو سلاله و نوه ات حسن و حسین(ع) گرامی داشتم. حسن را بعد از پدرش سرچشمة علم خود گردانیدم و حسین را گنجینه دار وحی خود برگزیدم و او را با شهادت گرامی داشتم و زندگی اش را به سعادت و نیکبختی پایان می دهم که او سالار شهیدان راه فضیلت است.[16]
[12] آل عمران/ 185.
[13] بقره/ 156: (إِنا لِلَّه وَ إِنا إِلَیهِ رَاجِعُونَ).
[14] موسوعة کلمات الامام الحسین(ع)، ص 390.
[15] مناقب ابن شهر آشوب، ج 2، ص 213.
[16] الاحتجاج، احمد بن علی طبرسی، نشر مرتضی، مشهد، 1403ق، ج 1، ص 67.
📚پایگاه اطلاعرسانی حوزه
#امام_حسین
#محرم
معجزهی پیامبر در ایتا👇
eitaa.com/moejezeyepeyambar
داستانهای قرآنی و مذهبی در ایتا👇
eitaa.com/Dastanqm
◾️ الگویی برای فهم درست و هوشیاری درموقعیتها
▪️رهبر انقلاب: #فاطمهی_زهرا و #زینب_کبری (سلاماللهعلیهما) زنان #الگو و نمونهی اسلامند. زن امروز دنیا الگو میخواهد. اگر الگوی او زینب و فاطمهی زهرا باشند، کارش عبارت است از #فهم_درست، #هوشیاری در درک #موقعیت ها و #انتخاب بهترین کارها؛ و لو با فداکاری و ایستادن پای همه چیز برای انجام تکلیف بزرگی که خدا بر دوش انسانها گذاشته است، همراه باشد. #زن_مسلمان که الگویش فاطمهی زهرا یا زینب کبری (علیهماالسّلام) باشد، این است.
▪️ اگر زن به فکر #تجملات و خوشگذرانیها و هوسهای زودگذر و تسلیم شدن به احساسات بیبنیاد و بیریشه باشد، نمیتواند آن راه را برود؛ باید این وابستگیها را که مثل تار عنکبوت بر پای یک انسان رهروست، از خود دور کند، تا بتواند آن راه را برود؛ کمااینکه زن ایرانی در دوران انقلاب و در دوران جنگ همین کار را کرد، و انتظار این است که در همهی دوران انقلاب همین کار را بکند. ۱۳۷۰/۰۸/۲۲
🏴 @khamenei_reyhaneh