داستانهای قرآنی و مذهبی
شأن نزول آیه (۲۰) سوره «فرقان»
پرسش : شأن نزول آیه (۲۰) سوره «فرقان» چه می باشد؟
در آیه (۲۰) سوره «فرقان» می خوانیم:
«وَ ما أَرْسَلْنا قَبْلَکَ مِنَ الْمُرْسَلِینَ إِلاّ إِنَّهُمْ لَیَأْکُلُونَ الطَّعامَ وَ یَمْشُونَ فِی الاَْسْواقِ وَ جَعَلْنا بَعْضَکُمْ لِبَعْض فِتْنَةً أَ تَصْبِرُونَ وَ کانَ رَبُّکَ بَصِیراً»؛
(ما هیچ یک از رسولان را پیش از تو نفرستادیم مگر این که غذا مى خوردند و در بازارها راه مى رفتند؛ و بعضى از شما را وسیله امتحان بعضى دیگر قرار دادیم، آیا صبر و شکیبائى مى کنید (و از عهده امتحان بر مى آئید)؟! و پروردگار تو همواره بصیر و بینا بوده است).
شأن نزول:
🟥 جمعى از مفسران، در شأن نزول آیه فوق چنین آورده اند: گروهى از سران مشرکان، خدمت پیامبر(صلى الله علیه وآله) آمده، گفتند: اى محمّد! تو از ما چه مى خواهى؟ اگر ریاست مى طلبى ما تو را سرپرست خود مى کنیم، و اگر علاقه به مال دارى از اموال خود در اختیار تو مى گذاریم.
اما هنگامى که دیدند: پیامبر(صلى الله علیه وآله) در برابر این پیشنهادهایشان تسلیم نشد، به بهانهجوئى پرداخته گفتند: تو چگونه فرستاده خدا هستى؟ با این که: غذا مىخورى و در بازارها توقف مىکنى؟!
آنها پیامبر(صلى الله علیه وآله) را به خوردن غذا سرزنش کردند؛ چرا که مىخواستند او فرشته باشد.
به راهرفتن در بازارها ملامت کردند؛ چرا که آنها کسراها و قیصرها و پادشاهان جبّار را دیدهبودند، که هرگز گام در بازارها نمىگذاردند، درحالىکه پیامبر(صلى الله علیه وآله) با مردم در بازارها حشر و نشر داشت و با آنها مأنوس بود، و امر و نهى الهى را به آنها ابلاغ مىکرد، بهانهجویان ایراد کرده گفتند:
او مى خواهد حکمران ما شود، درحالىکه روش او مخالف سیره پادشاهان است!.
🟦 آیه فوق، نازل شد و این حقیقت را روشن ساخت که روش پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله)، روش همه پیامبران پیشین است.(۱)، (۲)
پی نوشت: (۱). گر چه، مضمون روایت فوق، در بسیارى از تفسیرها آمدهاست، ولى آنچه ما در بالا ذکر کردیم مطابق روایتى است که «قرطبى» در ج ۱۳ تفسیرش ص ۵ آورده است.
(۲). گردآوري از کتاب: شان نزول آیات قرآن(برگرفته از تفسیر نمونه)، محمد جعفر امامی، مدرسه الامام علی بن ابی طالب(ع)، چاپ اول ، ص 342.
📚پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیت الله مکارم شیرازی
داستانهای قرآنی و مذهبی در ایتا👇
eitaa.com/Dastanqm
معجزهی پیامبر در ایتا👇
eitaa.com/moejezeyepeyambar
🖼 برشی از پینمای «سیلی تاریخ»
۱. روایت رهبر انقلاب از عبرت کودتای ۲۸مرداد ۱۳۳۲
🔍 ادامه👇
khl.ink/f/53588
🖼 برشی از پینمای «سیلی تاریخ»
۲. بازگشت مصدق به نخستوزیری در سال۱۳۳۱
🔍 ادامه👇
khl.ink/f/53588
🖼 برشی از پینمای «سیلی تاریخ»
۳. هشدار کودتا
🔍 ادامه👇
khl.ink/f/53588
🖼 برشی از پینمای «سیلی تاریخ»
۴. کودتای ۲۸مرداد۱۳۳۲
🔍 ادامه👇
khl.ink/f/53588
🖼 برشی از پینمای «سیلی تاریخ»
۵. غارت نفت ایران
🔍 ادامه👇
khl.ink/f/53588
🖼 برشی از پینمای «سیلی تاریخ»
۶. مصدق به آمریکا اعتماد کرد، کتکش را هم خورد
🔍 نسخه چاپی👇
khl.ink/f/53588
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 نماهنگ | مروری بر وقایع منتهی به کودتای ۲۸مرداد۱۳۳۲
📥 محصولات مرتبط👇
✍ یادداشت | آمریکا، همان آمریکای ۲۸ مرداد است
khl.ink/f/53609
🎨 پینما | سیلی تاریخ
khl.ink/f/53588
💻 Farsi.Khamenei.ir
آینده انقلاب.mp3
9.64M
پیشگویی آیت الله قاضی(آینده انقلاب)
📌روایـت امـام باقـر علیه السلـــام
و پیشگویی استاد قاضــــــی درباره
آینده انقلاب و ظهور امام زمان عج
🔰 آماده ظهور حضرت هستی ⁉️
✨اللّهمَعَجِلْلِوَلِیِڪالفَـ♡ــࢪَج✨
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نماهنگ | باقر العلوم
🔻 تشریح چگونگی مبارزه_فرهنگی امام باقر علیهالسلام توسط #مقام_معظم_رهبری (حفظه الله)
داستانهای قرآنی و مذهبی
شأن نزول آیات (62 ـ 64) سوره «نور»
در آیات (۶۲ ـ ۶۴) سوره «نور» میخوانیم:
«إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذِینَ آمَنُوا بِاللّهِ وَ رَسُولِهِ وَ إِذا کانُوا مَعَهُ عَلى أَمْر جامِع لَمْ یَذْهَبُوا حَتّى یَسْتَأْذِنُوهُ إِنَّ الَّذِینَ یَسْتَأْذِنُونَکَ أُولئِکَ الَّذِینَ یُؤْمِنُونَ بِاللّهِ وَ رَسُولِهِ فَإِذَا اسْتَأْذَنُوکَ لِبَعْضِ شَأْنِهِمْ فَأْذَنْ لِمَنْ شِئْتَ مِنْهُمْ وَ اسْتَغْفِرْ لَهُمُ اللّهَ إِنَّ اللّهَ غَفُورٌ رَحِیمٌ * لا تَجْعَلُوا دُعاءَ الرَّسُولِ بَیْنَکُمْ کَدُعاءِ بَعْضِکُمْ بَعْضاً قَدْ یَعْلَمُ اللّهُ الَّذِینَ یَتَسَلَّلُونَ مِنْکُمْ لِواذاً فَلْیَحْذَرِ الَّذِینَ یُخالِفُونَ عَنْ أَمْرِهِ أَنْ تُصِیبَهُمْ فِتْنَةٌ أَوْیُصِیبَهُمْ عَذابٌ أَلِیمٌ * أَلا إِنَّ لِلّهِ ما فِی السَّماواتِ وَ الاَْرْضِ قَدْ یَعْلَمُ ما أَنْتُمْ عَلَیْهِ وَ یَوْمَ یُرْجَعُونَ إِلَیْهِ فَیُنَبِّئُهُمْ بِما عَمِلُوا وَ اللّهُ بِکُلِّ شَیْء عَلِیمٌ»؛ (مؤمنان واقعى کسانى هستند که به خدا و رسولش ایمان آورده اند و هنگامى که در کار مهمى با او باشند، بى اجازه او جائى نمى روند، کسانى که از تو اجازه مى گیرند، به راستى به خدا و پیامبرش ایمان آورده اند، در این صورت، هر گاه براى بعضى کارهاى مهم خود از تو اجازه بخواهند، به هر یک از آنان که مى خواهى (و صلاح مى بینى) اجازه ده، و برایشان از خدا آمرزش بخواه که خداوند آمرزنده و مهربان است! * صدا کردن پیامبر را در میان خود، مانند صدا کردن یکدیگر قرار ندهید؛ خداوند کسانى از شما را که پشت سر دیگران پنهان مى شوند و یکى پس از دیگرى فرار مى کنتد مى داند. پس آنان که فرمان او را مخالفت مى کنند باید بترسند از این که فتنه اى دامنشان را بگیرد، یا عذابى دردناک به آنها برسد! * آگاه باشید که براى خداست آنچه در آسمان ها و زمین است؛ او مى داند آنچه را که شما بر آن هستید، و روزى را که به سوى او باز گردانده مى شوند؛ و آنها را از اعمالى که انجام دادند آگاه مىسازد؛ و خداوند به هر چیزى داناست).
شأن نزول:
🌀 درباره نخستین آیه مورد بحث، شأن نزولهاى گوناگونى نقل کردهاند:
در بعضى از روایات مىخوانیم: این آیه در مورد «حنظلة بن أبى عیاش» نازل شدهاست که مىخواست در همان شب که فرداى آن جنگ «أُحد» درگرفت، عروسى کند، پیامبر(صلى الله علیه وآله) با اصحاب و یاران مشغول به مشورت درباره جنگ بود، او نزد پیامبر(صلى الله علیه وآله) آمد و عرضه داشت: اگر پیامبر(صلى الله علیه وآله) به او اجازه دهد آن شب را نزد همسر خود بماند، پیامبر(صلى الله علیه وآله) به او اجازه داد.
صبحگاهان به قدرى براى شرکت در برنامه جهاد عجله داشت که موفق به انجام غسل نشد، با همان حال وارد معرکه کارزار گردید، و سرانجام شربت شهادت نوشید.
پیامبر(صلى الله علیه وآله) درباره او فرمود: «فرشتگان را دیدم که «حنظله» را در میان آسمان و زمین غسل مى دهند»!.
لذا بعد از آن به عنوان «غسیل الملائکه» نامیده شد.(۱)
💠 در شأن نزول دیگرى مى خوانیم: آیه در داستان جنگ خندق نازل گردید، در آن هنگام که پیامبر(صلى الله علیه وآله) با انبوه مسلمانان با سرعت مشغول کندن خندق در اطراف مدینه بودند، گروهى از منافقین به ظاهر در صف آنها بودند ولى کمتر کار انجام مىدادند، و تا چشم مسلمانان را غافل مىدیدند، بدون اجازه از پیامبر(صلى الله علیه وآله) آهسته به خانههاى خود مى آمدند.
اما هنگامى که مسلمانان راستین مشکلى پیدا مىکردند، نزد پیامبر(صلى الله علیه وآله) آمده اجازه مىخواستند و به محض این که کار خود را انجام مىدادند بازمىگشتند و به حفر خندق ادامه مىدادند، تا از این کار خیر و مهم عقب نمانند، آیه فوق گروه اوّل را مذمت و گروه دوم را ستایش مىکند.(۲)، (۳)
پی نوشت: (۱). «نور الثقلین»، ج ۳، ص ۶۲۸؛ «تفسیر على بن ابراهیم قمى»، ج ۲، ص ۱۱۰؛ «بحار الانوار»، ج ۱۷، ص ۲۶،ج ۲۰، ص ۵۷، و ج ۲۲، ص ۹۹.
(۲). «تفسیر فى ظلال القرآن»، ج 6، ص 126، ذیل آیات مورد بحث.
(۳). گردآوري از کتاب: شان نزول آیات قرآن(برگرفته از تفسیر نمونه)، محمد جعفر امامی، مدرسه الامام علی بن ابی طالب(ع)، چاپ اول ، ص ۳۳۵.
📚پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیت الله مکارم شیرازی
داستانهای قرآنی و مذهبی در ایتا👇
eitaa.com/Dastanqm
معجزهی پیامبر در ایتا👇
eitaa.com/moejezeyepeyambar
پیامبر گرامی اسلام (ص) در یکی از مسافرتها همراه جمعی از اصحاب خود در سرزمین بی آب و علفی فرود آمدند و به یاران خود فرمودند: هیزم بیاورید تا آتش روشن کنیم.
اصحاب عرض کردند: یا رسول الله! اینجا سرزمینی خالی است و هیچ گونه هیزمی در آن وجود ندارد.
پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: بروید هر کس هر مقدار می تواند هیزم جمع کند و بیاورد.
یاران به صحرا رفتند و هر کدام هر اندازه که توانستند، ریز و درشت، جمع کردند و با خود آوردند. همه را در مقابل پیغمبر صلی الله علیه و آله روی هم ریختند. مقدار زیادی هیزم جمع شد.
در این وقت رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: گناهان کوچک هم مانند این هیزمهای کوچک است. اول به چشم نمی آید، ولی وقتی که روی هم جمع می گردند، انبوه عظیمی را تشکیل می دهند.
آنگاه فرمود: یاران! از گناهان کوچک نیز بپرهیزید. اگر چه گناهان کوچک چندان مهم به نظر نمی آیند؛ هر چیز طالب و جستجو کننده ای دارد. جستجو کنندگان! آن چه را در دوران زندگی انجام داده اید و هر آن چه بعد از مرگ آثارش باقی مانده است، همه را می نویسد و روزی می بیند که همان گناهان کوچک، انبوه بزرگی را تشکیل داده است.
داستان های بحار الانوار ، ج2 ، ص32-33
📚ویسگون
داستانهای قرآنی و مذهبی در ایتا👇
eitaa.com/Dastanqm
#از_او_بگوییم
💠 شوق آمدنش...
🔹سه ساعت دوچرخه سواری کرده بودیم، ساعت 2 شب بود، نزدیک مقصد بودیم و خسته که توجهم به اطراف جلب شد:
هوا به این خوبی، سوار دوچرخه، همراه دوستان خوب، مسیر را نگاه کن، درختان زیبا، مگر بهتر از این هم می شود، دیگر از خدا چه میخواهی؛
🔹جمله آخر کوهی از غم را به دلم نشاند، واقعا درست است که مشکل ما از آنجاست که اصلا او را فراموش کرده ایم، اصلا شوق آمدنش را نداریم، کمی نعمت که در زندگی مان باشد احساس می کنیم خوشبختیم.
بیچاره ما، بیچاره ما مردمان زمان غیبتش که طعم زمان حضور در کنار امام را نچشیده ایم، آری الحمدلله به خاطر تمام این نعمات.
😔اما؛ بیچاره ما که با دوچرخه ای و درختی و نسیم ملایمی راضی می شویم، آه از این درماندگی، از این زیست در هوای ندیدنش، چه می دانم… شاید هم دیده ام آن رخ مهتاب را…فرزند بوتراب را… ای کاش که حسرت دیدنش را داشته باشیم، ای کاش که حسرتمان به دیدارش بر باد رود.
#امام_زمان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#حکایت_سر
🎥داستان بیست و یکم ؛ استقامت در انقلابی گری!
💢 هیچوقت از اصولش پایین نمیآمد!
📌 مجموعه کلیپهای «حکایت سر»
برشهایی پرجاذبه و زیبا از زندگانی شهیدِ بی سر محسن حججی
حضرت زهرا (س) اولین کسی بود که تسبیح ساخت . بعد از آن که رسول خدا(ص) تسبیحات را به کوثرش عطا کرد ، حضرت فاطمه(س) ابتدا رشته ای از پشم تابیده و با آن به تسبیح پرداخت . تا این که حضرت حمزه بن عبد المطلب شهید شد ، پس حضرت فاطمه(س) از تربت قبر آن بزرگوار خاک برداشت و تسبیح ساخت و با آن تسبیح می کرد و مردم نیز این کار را کردند . لذا یکی از یادگارهای حضرت زهرای مرضیه (س) تسبیح آن بزرگوار در تعقیب نمازها است که در روایات امامان(ع) به نام تسبیح حضرت زهرا(س) آمده است .
تسبیح حضرت زهرا(س) از تکبیر ، تحمید و تسبیح خداوند تشکیل شده است .
امام باقر (ع) می فرماید :" هر کس تسبیح حضرت زهرا(س) را به جا آورد و پس از آن استغفار کند ، مورد مغفرت قرار می گیرد ؛ و آن تسبیح در گفتن صد عدد است و در میزان اعمال هزار ثواب د ارد ، شیطان را دور و خدای رحمان را خشنود می نماید ." وسائل الشیعه / ج4 / ص1023 / ح3 .
https://eitaa.com/joinchat/3809738845C2a7a36e4a6
کانال اجراهای ناب #استاد_پرهیزگار
✅ لذت استماع تلاوت ناب و فاخر
✅ آموزش نغمات با گلچین قطعات
✅ بهانه ای کوچک، برای انس بیشتر با کلام وحی
https://eitaa.com/Parhizkar_Nab_Ejra
اجراهای ناب استاد پرهیزگار 🌹
🆔@Parhizkar_Nab_Ejra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
@Fanous
به ماه آسمون می گفت ...💔
درد دل حضرت رقیه سلام الله علیها
حاج محمود کریمی
#محرم
#امام_حسین علیه السلام
#ماه_محرم
وقایع ماه صفر:
پنجم صفر
-شهادت حضرت رقیه (س)
در روز پنجم ماه صفر سال 61 ه حضرت رقیه مظلومانه بهشهادترسید. نام شریفش “رقیه”، “فاطمه” و “زینب” است. پدرشان مولانا الشهید اباعبدالله الحسین (ع) و مادرشان ام اسحاق است.
ولادت آن حضرت در مدینه بود و در سن سه سالگى یا بیشتر بود.
همراه با اسرا به کوفه و شام بردهشد و در مسیر چهل منزل راه شام رنجهاى فراوانى دید.
در شام بعداز دیدن سر نورانى پدر با پیشانى شکسته در خرابه، آنقدر ناله زد و گریست تا به ملکوت اعلا پیوست، و بدن شریف آن حضرت را شبانه دفن کردند.
📚راسخون
داستانهای قرآنی و مذهبی در ایتا👇
https://eitaa.com/Dastanqm
زیارتنامه #حضرت_رقیه
اَلسَّلامُ عَلَیْكِ یا سَیِّدَتَنا رُقَیَّةَ، عَلَیْكِ التَّحِیَّةُ وَاَلسَّلامُ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكاتُهُ،
[اَلسَّلامُ عَلَیْكِ یا بِنْتَ رَسُولِ اللهِ]،
اَلسَّلامُ عَلَیْكِ یا بِنْتَ اَمیرِ الْمُؤْمِنینَ عَلِیِّ بْنِ اَبی طالِبِ،
اَلسَّلامُ عَلَیْكِ یا بِنْتَ فاطِمَةَ الزَّهْراءِ سَیِّدَةِ نِساءِ الْعالَمینَ،
اَلسَّلامُ عَلَیْكِ یا بِنْتَ خَدیجَةَ الْكُبْرى اُمِّ الْمُؤْمِنینَ وَالْمُؤْمِناتِ،
اَلسَّلامُ عَلَیْكِ یا بِنْتَ وَلِىِّ اللهِ،
اَلسَّلامُ عَلَیْكِ یا اُخْتَ وَلِىِّ اللهِ،
اَلسَّلامُ عَلَیْكِ یا بِنْتَ الْحُسَیْنِ الشَّهیدِ،
اَلسَّلامُ عَلَیْكِ اَیَّتُهَا الصِّدّیقَةُ الشَّهیدَةِ،
اَلسَّلامُ عَلَیْكِ اَیَّتُهَا الرَّضِیَّةُ الْمَرْضِیَّةُ،
اَلسَّلامُ عَلَیْكِ اَیَّتُهَا التَّقیّةُ النَّقیَّةُ،
اَلسَّلامُ عَلَیْكِ اَیَّتُهَا الزَّكِیَّةُ الْفاضِلَةُ،
اَلسَّلامُ عَلَیْكِ اَیَّتُهَا الْمَظْلُومَةُ الْبَهِیَّةُ، صَلَّى اللهُ عَلَیْكِ وَعَلى رُوحِكِ وَبَدَنِكِ، فَجَعَلَ اللهُ مَنْزِلَكِ وَمَاْواكِ فِى الْجَنَّةِ مَعَ آبائِكِ وَاَجْدادِكِ، الطَّیِّبینَ الطّاهِرینَ الْمَعْصُومینَ،
اَلسَّلامُ عَلَیْكُمْ بِما صَبَرْتُمْ فَنِعْمَ عُقْبَى الدّارِ، وَعَلَى الْمَلائِكَةِ الْحـافّینَ حَوْلَ حَرَمِكِ الشَّریفِ، وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكاتُهُ، وَصَلَّى اللهُ عَلى سَیِّدِنا مُحَمَّد وَآلِهِ الطَّیِّبینَ الطّاهِرینَ وَسَلَّمَ تَسْلیماً بِرَحْمَتِكَ یا اَرْحَمَ الرّاحِمینَ.
@besharat_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
https://www.aparat.com/v/oBmPw
حضرت رقیه - صابر خراسانی
داستانهای قرآنی و مذهبی در ایتا👇
https://eitaa.com/Dastanqm
12.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
https://www.aparat.com/v/f9bru?playlist=1075380
مقتل حضرت رقیه سلام الله علیها با بیان حجت الاسلام لطفی
داستانهای قرآنی و مذهبی در ایتا👇
https://eitaa.com/Dastanqm
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥«نجات از برزخ»
🎙 استاد رائفی پور
🔥ماجرای وساطت حضرت زهرا برای نجات عالِمی از برزخ...
بدون اینکه خبر داشته باشیم #امام_زمان مشکل مارو حل میکنن.