🔷 سخن گفتن عصا به حقانيت امام جواد علیه السلام 🔷
محمدبنابيالعلاء ميگويد: شنيدم يحييبناكثم چنين ميگفت:
روزي از امام جواد عليه السلام مسائل مختلفي را سؤال كردم و همه را پاسخ داد. به حضرت گفتم: به خدا سوگند! ميخواهم چيزي را از شما بپرسم، ولي شرم ميكنم.
امام فرمود: «أنا أخبرك قبل أن تسألني، تسألني عن الامام»؛ بدونآنكه تو سؤال كني من پاسخ ميدهم. ميخواهي بپرسي امام كيست؟
گفتم: آري، به خدا سوگند! سؤال من همين است. حضرت فرمود: امام منم.
عرض كردم:
نشانهاي بر اين ادعا داريد؟
دراينهنگام عصايي كه در دست آن حضرت بود، بهسخنآمد و گفت:
او مولاي من و امام زمان و حجت خدا است. «فكان في يده عصا، فنطقت فقالت انه مولاي امام هذا الزمان و هو الحجة».
(كافي، ج 1، ص 353) به نقل از سایت شرکت شمسا
@Dastanqm
https://fiilo.ir/v/tTVCE0M
انیمیشن زیبای #ازدواج امام علی علیه السلام و حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
@Dastanqm
هدایت شده از داستانهای قرآنی و مذهبی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تجلی بركوه,درخواست موسی (ع) برای دیدن خدا,دوران پیامبری موسی (ع),دوران رسالت بعد از فرعون,صحبت با خدا,قوم موسی (ع),موسی (ع),میقات,نفس خدا
تفسیر آیه 143 سوره اعراف جزء 9
آقای قرائتی
@Dastanqm
هدایت شده از داستانهای قرآنی و مذهبی
🌺🍃 برخی از داستانها و روایتهای تاریخی سوره اعراف جزء 9:
داستان موسی: دعوت فرعون، معجزه تبدیل عصا به اژدها و ید بیضاء، مبارزه با ساحران در شهر، تهدید فرعون، رنج بنیاسرائیل، عذاب قوم فرعون و غرق شدنشان در دریا و عبور بنیاسرائیل، میقات موسی در کوه طور، نزول الواح بر موسی، گوساله سامری، برگزیدن هفتاد نفر از بنیاسرائیل برای میقات، دوازده گروه بنیاسرائیل و چشمههای دوازدهگانه، تغییر کلمات وحیشده، تجاوز در شنبه، مسخ شدن و آوارگی بنیاسرائیل. (آیات ۱۰۳-۱۶۹)
ثُمَّ بَعَثْنَا مِن بَعْدِهِم مُّوسَىٰ بِآیاتِنَا إِلَىٰ فِرْعَوْنَ وَمَلَئِهِ فَظَلَمُوا بِهَا ۖ فَانظُرْ كَیفَ كَانَ عَاقِبَةُ الْمُفْسِدِینَ ﴿١٠٣﴾ .............. فَخَلَفَ مِن بَعْدِهِمْ خَلْفٌ وَرِثُوا الْكِتَابَ یأْخُذُونَ عَرَضَ هَـٰذَا الْأَدْنَىٰ وَیقُولُونَ سَیغْفَرُ لَنَا وَإِن یأْتِهِمْ عَرَضٌ مِّثْلُهُ یأْخُذُوهُ ۚ أَلَمْ یؤْخَذْ عَلَیهِم مِّیثَاقُ الْكِتَابِ أَن لَّا یقُولُوا عَلَى اللَّـهِ إِلَّا الْحَقَّ وَدَرَسُوا مَا فِیهِ ۗ وَالدَّارُ الْآخِرَةُ خَیرٌ لِّلَّذِینَ یتَّقُونَ ۗ أَفَلَا تَعْقِلُونَ ﴿١٦٩﴾
آنگاه بعد از آنان، موسى را با آیات خود به سوى فرعون و سران قومش فرستادیم. ولى آنها به آن [آیات] كفر ورزیدند. پس ببین فرجام مفسدان چگونه بود. (۱۰۳)............ آنگاه بعد از آنان، جانشینانى وارث كتاب [آسمانى] شدند كه متاع این دنیاى پست را مىگیرند و مىگویند: «بخشیده خواهیم شد.» و اگر متاعى مانند آن به ایشان برسد [باز] آن را مىستانند. آیا از آنان پیمان كتاب [آسمانى] گرفته نشده كه جز به حق نسبت به خدا سخن نگویند، با اینكه آنچه را كه در آن [كتاب] است آموختهاند؟ و سراى آخرت براى كسانى كه پروا پیشه مىكنند بهتر است. آیا باز تعقّل نمىكنید؟ (۱۶۹)
@Dastanqm
https://www.aparat.com/v/0BunL
داستان تکان دهندهی حضرت موسی علیه السلام
@Dastanqm
آغاز میقات موسی بن عمران(ع) در كوه طور
✔️✔️ حضرت موسی(ع) پس از رهاندن بنی اسرائیل از استبداد فرعون مصر و تشكیل نظام توحیدی، جهت عبادت و دریافت كتاب مقدس تورات، به كوه طور رفت.
خداوند سبحان، وی را وعده داد كه او به كوه طور رود و درآنجا چهل روز اقامت گزیند و به رازونیاز با پروردگارش بپردازد و درهمانجا، موفق به دریافت "الواح آسمانی" و یا كتاب مقدس تورات گردد. حضرت موسی علیه السلام شادمان شد و برادرش هارون را جانشین خویش نمود و خود به سوی طور رهسپار شد و از اوّل ذی قعده تا دهم ذی حجه، به مدت چهل شب و روز، در آنجا به عبادت پرداخت.(1)
قرآن كریم در چند آیه، به این داستان اشاره كرد، از جمله: 1- وَ اِذْ واعَدْنا مُوسی أربَعینَ لَیْلَهً ثُمَّ اتَّخَذْتُمْ الْعِجْلَ مِنْ بَعْدِهِ و اَنْتُمْ ظالِمُونَ.(2) 2- و واعَدْنا مُوسی ثَلثینَ لَیْلَهً و اَتْمَمْنها بِعَشْرٍ فَتَمَّ میقاتُ رَبِّهِ اَرْبَعینَ لَیْلَهً …بااینكه حضرت موسی علیه السلام به هنگام رفتن به كوه طور، به برادرش هارون سفارشهای لازم را نمود و او را به صلاح و سداد و اصلاح امت و مبارزه با فساد و فتنه فراخواند، ولی
پس از بازگشت وی به میان مردم، مشاهده كرد كه تعداد زیادی از آنان، به جای پرستش خدای یگانه، گوساله زرّین سامری را میپرستند و مجدداً به شرك و كفر رویآوردند. این ماجرا را قرآن مجید در چند سوره، از جمله سوره بقره و سوره اعراف تشریح كردهاست.
1- مجمع البیان (فضل بن حسن طبرسی)، ج 2-1، ص 230 و ج 4-3، ص 728
2- سوره بقره(2)، آیه 51
تهیه و تنظیم برای تبیان: ابوذر سلطانی
@Dastanqm
هدایت شده از بشارت میدهم خوشروزگاری
بسم الله الرحمن الرحیم
🌺🍃 تاکید در هدیه فرستادن براى مردگان
از جامع الاخبار نقل است که بعضى از صحابه از حضرت رسول صلى الله علیه و آله نقل کرده که آن حضرت فرمود هدیه بفرستید براى مردگان خود .
❓ پس گفتیم که چیست هدیه مرده ها فرمود #صدقه_و_دعا و فرمود
🔴 #ارواح_مؤمنین مى آیند هر جمعه به آسمان دنیا مقابل خانه ها و منزلهاى خود و #فریاد_مىکنند هر یک از ایشان به آواز حزین با گریه ، اى اهل من و اولاد من اى پدر من و مادر من و خویشان من مهربانى کنید بر ما به آنچه بود در دست ما و عذاب و حساب او بر ما است و نفعش براى غیر ما و هر یک فریاد مى کنند خویشان خود را مهربانى کنید ما را به درهمى یا به قرص نانى یا به جامه اى که خداوند بپوشاند شما را از جامه بهشت پس #گریست_رسول_خدا صلى الله علیه و آله و گریه کردیم ما و آن جناب از زیادى گریستن قدرت بر سخن گفتن نداشت پس فرمود اینها برادران دینى شمایند که خاک پوسیده شده اند بعد از سرور و نعمت پس ندا مى کنند به عذاب و هلاکت بر جانهاى خود و #مىگویند_واى_بر_ما اگر انفاق مى کردیم آنچه را که در دست ما بود در طاعت و رضاى خداوند محتاج نبودیم بسوى شما پس برمى گردند با حسرت و پشیمانى و فریاد مى کنند زود بفرستید صدقه مردگان را و ایضاً از آن جناب روایت کرده که فرمود هر صدقه که براى مرده داده مى شود مى گیرد آن را ملکى در طبقى نور که درخشان است شعاع آن و مى رسد به هفت آسمان پس مى ایستد بر لب قبر و فریاد مى کند ((اَلسَّلامُ عَلَیکمْ یا اَهْلَ الْقُبُورِ)) اهل شما فرستادند این هدیه را بسوى شما پس آن را مى گیرد و داخل در قبر خود مى کند و به آن خوابگاهش فراخ مى شود پس فرمود آگاه باشید هرکس مهربانى کند مرده را به صدقه پس براى او است نزد خداوند از اجر مانند اُحُد و مى باشد روز قیامت در سایه عرش خدا روزى که نیست سایه جز سایه عرش خدا زنده و مرده نجات مى یابند به این صدقه و حکایت شده که امیر خراسان را در خواب دیدند که مى گفت بفرستید براى من آنچه را که مى اندازید براى سگان خود که من محتاجم به آن و بدانکه زیارت قبور مؤ منین ثواب بسیار دارد و علاوه فواید عظیمه بر آن مترتب است باعث عبرت و آگاهى و زهد و بى میلى به دنیا و رغبت در آخرت مى شود و در وقت اندوه بسیار و شادى بسیار باید به قبرستان رفت پس عاقل آنست که در قبرستان عبرت بگیرد از اموات تا حلاوت دنیا از دلش بیرون رود و شهد کالاى دنیوى در کامش تلخ شود و تفکر کند در فناى دنیا و تقلّب احوال آن و بخاطر بیاورد که او نیز عنقریب مثل ایشان خواهد گشت و دستش از عمل کوتاه و باعث عبرت دیگران شود.
📚 مفاتیح الجنان
ایتا
http://eitaa.com/joinchat/3578658829C1f72395f25
تلگرام
@besharat_ir
هدایت شده از دعا
توصیه به خواندن دعای غریق در زمان غیبت امام مهدی علیه السلام
روزی امام صادق علیه السلام فرمود:« به زودی شبههها شما را احاطه میکند و شما بدون پیشوای هدایت میمانید. از آن شبهات کسی نجات نمی یابد مگر کسی که دعا کند و دعای غریق را بخواند.»
امام فرمود
« یا الله یا رحمن یا رحیم، یا مقلّب القلوب، ثبت قلبی علی دینک »
(ای تغییردهندهی قلبها، قلب مرا بر دین خودت تثبیت کن.»
عبدالله بن سنان چنین خواند:« یا مقلب القلوب و الابصار ثبّت قلبی علی دینک.»
امام فرمود:« خداوند مقلّب القلوب و الابصار هست، ولی دقیقا آنچه را من میگویم بگو:« یا مقلب القلوب»، و چیزی بیش از آن نگو.»
منابع:
بحارالانوار، 52 / 148 حدیث 73 ---------- کمال الدین
http://eitaa.com/joinchat/1727266827C5fd712b4d4