29 فروردین 1367
عملیات درگیری با آمریکایی ها در خلیج فارس
دوران جنگ تحمیلی
۲۹ فروردین ۶۸ صادف است با سالروز رویارویی مستقیم و نابرابر ناوجوشن و ناوشكن های سهند و سبلان در برابر ناوگان استكبار جهانی كه در 29 فروردین سال 1367 با رشادت شهیدانی چون رییسی و دارا هیمنه دشمنان شكسته شد.
در این نبرد ناوچه های جوشن و سهند در درگیری با ناوگان آمریكا توسط بمب های لیزری از راه دور هدف قرار گرفته، منهدم و غرق شدند، در این عملیات به ناوچه سبلان و یك فروند هواپیمای اف 14 خساراتی وارد شد یك فروند هلی كوپتر آمریكایی در این درگیری سقوط كرد.
شهید اسدالله رییسی متولد سال 1324 كه در 29 فروردین سال 67 پس از چند ساعت نبرد مستقیم با آمریكاییها در خلیج فارس، به شهادت رسیدند.
شهید اسحق دارا نیز متولد 1345 روستای گیشان از توابع بندرعباس است كه در كنار شهید رییسی در مقابل آمریكایی ها ایستادگی كرد و پیكرش در خلیج فارس ماند. وی در عملیات والفجر 4 در دوران دفاع مقدس نیز به درجه جانبازی رسیده بود..
👇👇
16.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فروردین 1367
عملیات درگیری با آمریکایی ها در خلیج فارس
دوران جنگ تحمیلی
این عملیات كه به دنبال انهدام سكوهای نفتی نصر و سلمان از سوی آمریكایی ها با گلوله و موشك صورت گرفت، در راستای شناسایی هدف ثابت و متحرك و اجرای عملیات مقابله به مثل و وارد كردن ضربه محكم به آمریكا و متحدانش در منطقه خلیج فارس انجام شد.
در این عملیات، شهیدان اسحاق دارا و اسدالله رییسی به سمت سكوها حركت كردند اما با ظاهر شدن دو جنگنده آمریكایی و با احتمال قوی كه این هواپیما قصد شناسایی و انهدام قایق تندرو را دارد دستور آمد كه قایق ها آرایش بگیرند و در مواضع پدافندی وظایف خود را انجام دهند.
حجم سنگین آتش قایق های سپاه به حدی بود كه لحظاتی بعد یك هلی كوپتر آمریكایی سقوط كرد و درپی انفجار، جنگنده های آمریكایی به نیروها نزدیك گردیده و در این هنگام قایق ها پراکنده شدند.
بعد از آن ، یك هواپیما شروع به بمباران قایق های سپاه كرد و قایق های براتی، مسوول عملیات سپاه ابوموسی در سال 67 و شهیدان دارا و رییسی با بمب لیزری مورد هدف قرار گرفتند.
در این هجوم، شهید دارا به صورت مستقیم مورد هدف جنگنده های آمریكایی قرار گرفت و به دریا پرت شد و شهید رییسی نیز به شهادت رسید.
جستجو برای پیدا كردن جنازه شهید دارا بعد از دو روز در خلیج فارس بی فایده بود و پیكر این شهید برای همیشه در دریای خلیج فارس باقی ماند.
👇👇
27.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙 نوای:
حاج صادق آهنگران
همراه سپاهیان حیدر
مردانه به سوی جبهه رو کن
برگیر سلاح خویش بر دوش
چون شیر نبرد با عدو کن
دوران جنگ تحمیلی
↶【به ما بپیوندید 】↷
┅☫🇮🇷 کانال دفاع مقدس 🇮🇷☫┅
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ببینید
دوران دفاع مقدس // سوال گزارشگر تلویزیون:
☝️🎤 عملیات دیشب چه طور بود، اخوی ؟!!
🚩 خیلی خوب بود ....
🎤 حالت چطوره؟
🚩 حالم خیلی خوبه!! .... ولی دیشب دستم از مچ قطع شد!⚠️ . . . اگه می خوای شعری واست بخونم ؟!!
🎤 بخون ...
(... و رزمنده مجروح، شعری را برای امروز ما می خواند):👇👇
🚩 او در خط مقدم و باکش ز تیر نیست
این پشت جبهه بنالد، پنیر نیست
او قامتش ز بار غم عشق، خم شده
این گریه می کند که چرا گوشت، کم شده
او با ملک به طارم اعلی پریده است
این بهر تخم مرغ، گریبان دریده است
او سینه اش شکافته از کین دشمن است
این با دلی کباب شده، فکر روغن است
او عاشقانه بانگ برآرد خطر کجاست؟
این می زند به سینه که قند و شکر کجاست...!
او جبهه را چو کعبه حاجات می کند
این در صف پیاز، مناجات می کند
او تیغ گرم در صف پیکار می کشد
این آه سرد باده و سیگار می کشد
او با خدا در آتش و خون، حال می کند
این حال با حواله ی یخچال می کند
↶【به ما بپیوندید 】↷
┄┅☫🇮🇷 کانال دفاع مقدس 🇮🇷☫┅┄
✅ ایتا http://eitaa.com/DefaeMoqaddas
✅ روبیکا https://rubika.ir/DefaeMoqaddas
✅ تلگرام https://t.me/Defa_Moqaddas
روایتگر رویدادهای جنگ
.... و حال و هوای رزمندگان جبهه ها
#دهه۶۰
اینجا بیت شهداست☝️☝️
🌱 انتشار مطالب، صدقه جاریه است🌱
18.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مداحی مرحوم حاج اکبر خمسه در جمع رزمندگان اسلام
دوران جنگ تحمیلی
16.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🕌 بر مشامم می رسد هر لحظه بوی کربلا
بر دلم ترسم بماند آرزوی کربلا
🎙👆مدیحه سرایی حاج اکبر خمسه (مداح اهلبیت) در جمع رزمندگان اصفهانی
9.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 ماجرای شهیدی که قبرش در کتابخانه مسجدی در شیراز قرار دارد
🌷 شهید شیرعلی سلطانی یکی از زمینهای خود را به ساخت «مسجدالمهدی(عج)» در محله کوشک قوام شیراز اختصاص داد.
◇ در اواخر سال ۶۰، وقتی برای مرخصی آمده بود در گوشهای از مسجد برای خود قبری ساخت، اما این قبر، کوچکتر از قامت رشید او بود.
وقتی از او علت را سؤال کردند، گفت: نه، همین اندازه خوب است.
🌗 شب عملیات فتحالمبین در سنگر نشسته بود. بچهها مشغول صحبت بودند که یکدفعه گفت: بچهها! ساکت باشید. ناگهان بوی عطر دلانگیزی در فضای سنگر پیچید.
آن شب پس از اصرار مکرر بچهها، به شهید ملکپور گفت: وقتی داخل سنگر بودیم، عنایتی از طرف امام زمان (عج) به من و دو نفرِ دیگر شد.
روز بعد، شیرعلی سلطانی و آن دو نفر که نام برده بود، به درجهی رفیع شهادت رسیدند.
عجیب بود! مزار کوچک او، درست اندازهاش بود. پیکر شیرعلی بدون سر، بازگشته بود.
#شهید_شیر_علی_سلطانی 🌷
5.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
بر مشامم می رسد هر لحظه بوی کربلا
بر دلم ترسم بماند آرزوی کربلا...
نجوای عاشقانه شهید علمدار برایم بسیار شنیدی بود.
.
#شهید_سید_مجتبی_علمدار 🌷
#فرمانده_ی_گمنام_یگان_دریایی_لشکر_ویژه_۲۵_کربلا
.
▪️محسن اسحاقی ،متولد 1339 بابل . خانواده شدرفریدونکنار زندگی میکردند. پدرش کشاورز بود .۱۳۵۹ به کردستان اعزام شد . ۱۳۶۰ ازدواج کرد.۱۵ روز بعد، بار دیگر به فکر رفتن به جبهه افتاد. همسرش از او خواست که چند ماه دیگر برود. اما او گفت: این از واجبات دین ماست و برای حفظ ناموس مملکت باید از هر چیزی گذشت.»۱۳۶۱ دخترش معظمه بدنیا اومد_۱۳۶۲ عضو رسمی سپاه شد_۱۳۶۳ فرزندش محمد حسن بدنیا آمد.
.
▪️سال ۱۳۶۴ یگان دریایی را تشکیل داد و بعنوان فرمانده یگان دریایی لشکر ویژه ۲۵ کربلا از خود نشان داد.چندین بار مجروح شد. در والفجر8 در اثر استشمام گاز شیمیایی و اصابت موج انفجار مجروح و در شلمچه نیز ترکشی به صورتش خورد.خبر مفقودشدن وی در پاتک فاو، به خانوادهاش ابلاغ شد و به اسارت نیروهای بعثی درآمد.چند روزی از اسارت نگذشت که، 12 نفر از اسرای ایرانی با هدایت محسن ،آماده فرار شدند. و از بصره به مرز شلمچه رسیدند، اما دوباره به اسارت درآمدند.
.
▪️بعثی ها،جمجمه و دندانهای وی را شکستند؛ پای راست او را قطع کردند و پس از شکنجه بسیار او را به شهادت رساندند.۷ ماه پس از شهادت محسن ، گردان انصار پیکر او را در مرز شلمچه کشف کرد؛ در شرایطی که قابل شناسایی نبود. به همین دلیل قصد داشتند تا پیکر مطهرش را جزء شهدای گمنام ثبت کنند. همسرش بهخاطر آورد که شلوار محسن سه دکمه داشته و دکمه وسطی را به هنگام عزیمت وی به فاو از پیراهن خود کنده و به شلوار او دوخته است. همین دکمه، به شناسایی پیکرش منجر گردید.🇮🇷🚩🚩
.
#سالروز_شهادت