فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 حضور اعضای کمیته انقلاب اسلامی با عنوان تیپ موسی بن جعفر (ع) در جبهه های جنگ
▫️کمیته ها در سال های اولیه انقلاب، مسئول انتظامات شهری و دفاع از امنیت مردم بودند، در کنار شهربانی کل کشور ....
در آن زمان، وظیفه حراست از مرزها به عهده ژاندارمری بود.
پس از جنگ، این سه ارگان و سازمان، ادغام شده و نیرویانتظامی ج.ا.ا را تشکیل دادند.
کمیته ها , در دوران دفاع مقدس, علاوه بر وظیفه تأمین امنیت شهرها و مقابله با توطئه منافقین و گروهک های داخلی ، در جبهه های جنگ نیز حضور می یافتند.
در اواخر دهه۶۰, کمیته انقلاب نیز همانند جهاد سازندگی در تشکیلات مشابه خود ادغام شدند و از آن پس، دیگر نشانی از خدمات انقلابی و تأثیرگذار آنها در اذهان جامعه و افکار عمومی باقی نماند.
جا دارد بمنظور ثبت در تاریخ انقلاب، بیشتر به فعالیت ها و کوشش های خستگی ناپذیر کمیته و جهاد سازندگی ، آن هم در شرایط خطیر و حساس انقلاب و دهه شصت پرداخته شود، دورانی که هنوز نظام اسلامی تثبیت نشده و با انواع توطئه های داخلی و خارجی رودررو بود...
┄┅☫🇮🇷 کانال دفاع مقدس 🇮🇷☫┅┄
http://eitaa.com/DefaeMoqaddas
#سالروز_عملیات_عاشورای_۴
🌷حماسه مجاهدین عراقی در هور الهویزه
🔸کار مجاهدین عراقی در جریان عملیات قدس 5 به آزادسازی بخشی از دریاچه "ام النعاج" عراق در منطقه "هور الهویزه" منتهی شد و سپس عملیات "عاشورای 4" در وسعتی به میزان 110 کیلومترمربع برای آزادسازی کامل این دریاچه با همان ترکیب نیروهای عمل کننده در عملیات پیشین به اجرا درآمد. نیروهای تیپ 9 بدر این حمله را آغاز کردند. پناهنده شدن دو تن از نیروهای ارتش عراق و ارائه اطلاعات مناسب پیرامون این منطقه، در روند عملیات عاشورای 4 موثر واقع شد. زمان حمله یک روز پیش از میلاد حضرت امام موسی کاظم (ع) بود و به همین مناسبت رمز عملیات "یا موسی الکاظم (ع)" تعیین شد. نیروها در غرب دریاچه به لحاظ استفاده از اصل غافلگیری و پشتیبانی موثر توپخانه، به راحتی به اهداف خود رسیدند و بدین وسیله 15 کمین دشمن که از نیروهای "فرسان الهور" به معنی نیروهای اطلاعاتی هور بودند سقوط کرده و پیشروی تا سقوط کامل دریاچه ادامه یافت.دشمن پاتک خود را در صبح روز نخست عملیات، آغاز کرد، اما با اتخاذ تدابیر خونسردی و صبر، نیروهای مجاهد عراقی که در میان نیزارها کمین کرده بودند، پس از نزدیک شدن دشمن به آنها حمله ور شده و پاتک آنان را خنثی کردند.
پاتک دوم نیز در ساعت 14 همان روز با پشتیبانی توپخانه و حمایت هواپیماهای "پی.سی.7" آغاز شد. این پاتک نیز به همان صورت نخست پاسخ داده شد و در نتیجه نیروهای بعثی با شماری کشته و زخمی و اسیر و با به جای گذاشتن 8 فروند قایق خود عقب نشستند، اما در این تعقیب و گریز یک فرمانده از مجاهدان عراقی به نام "ابوالخیر" به شهادت رسید. در روز دوم عملیات، دشمن برای باز پس گرفتن دریاچه ام النعاج 3 بار متوالی اقدام به پاتک نمود، که در هر سه بار با رعایت اصل استتار و غافلگیری از سوی مجاهدین عراقی و مقاومت آنها رو به رو شدند و بادادن تلفات و خسارات فراوان از معرکه نبرد گریختند. این عملیات که رسیدن به همه اهداف معین شده را در پی داشت به آزادسازی 110 کیلومترمربع از منطقه هور الهویزه عراق، 64 پایگاه، 7 آبراه در غرب دریاچه و تصرف سه پاسگاه و 3 کمین دشمن و همچنین 27 فروند قایق و بلم، 99 قبضه سلاح نیمه سنگین، 2 قبضه ضد هوایی تک لول کالیبر 5/14 میلیمتری و 4 قبضه خمپاره انداز 82 و60 میلیمتری از دشمن به غنیمت گرفته شد. در طول این عملیات 25 پاسگاه، یک فروند هواپیمای پی-سی-7 و 100 فروند قایق و بلم دشمن منهدم گردید. طی این عملیات تعداد 376 تن از نیروهای دشمن کشته و زخمی شده یا به اسارت در آمدند.
صبح است بیا تا من و تو ما بشویم
در سفره صبحانه دل جا بشویم
من چای غزل نوش و تو قند در پهلو
هی شعر بنوشیم ومعما بشویم ....
#دفاع_مقدس
📆 ۷ تیر ۱۳۶۰ - انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی و شهادت آیت الله دکتربهشتی و72تن ازیاران انقلاب
⭕️پس از واقعه7تیر ورق به نفع جبهه حق برگشت و جامعه زمانی بهشتی را شناختند که دیگر، او در میان آنها نبود
#شهید_دکتر_بهشتی:
ما روزی به دست میآییم
که "شهید" شویم.
شهید غلامرضا گودینی (ایستاده)
فرمانده گردانحنین لشکر۲۷ و یاران
بر سر مزار شهید دکتر بهشتی
⏳ دوران جنگ تحمیلی
🌷۶ تیر ماه ۱۳۶۵ -سالروز شهادت شهید «مصطفی قوی» ، قائممقام فرمانده تیپ دوم از لشکر ۵ نصر (استان خراسان)
🌱 متولد مهرماه 1331 در کلاته بوقه از توابع مشهد
مسئول محور عملیاتی لشکر 5 نصر
▫️به نقل از همرزمان: 👇
«مصطفى ضدگلوله بود.چنان با قدرت در جبهه ها جلو مى رفت كه هيچ چيز، جز رسيدن به خاكريز دشمن برايش اهميّت نداشت
در عمليّات والفجر2 زير پاى عراقى ها بوديم كه از فرماندهی مافوق دستور آمد ایشان به عقب برگردد؛ امّا او می خواست كنار نیروهایش باشد از اينكه به عقب برگردد واقعاً ناراحت بود.تا صبح هرطورى كه بود در آنجا ماند و نزديكي هاى صبح رفت
در پاتك معروف چزّابه، در مقطعی فشار عراق سنگین بود بطوری که منطقه در سطح وسیعی زیر آتش دشمن قرار داشت ولی در آن لحظات کوچکترین تزلزلی در فرمانده دیده نمی شد و يك حالت معنویت، ایمان و ایثار در وجود او موح می زد.
مصطفى قوى، در #تنگه_چزابه از ناحيه دست و در عمليّات بيت المقدّس، از ناحيه پا و كمر مجروح شد.
سرانجام فرمانده دلاور نیروهای خراسان در ششم تیر۶۵ در جبهه #شلمچه بر اثر اصابت تركش پرکشید🕊