اهداء آرشیو روزنامه وطن امروز به صاحب امتیازی و مدیریت آقای مهرداد بذر باش به گنجینه مطبوعات رضوی
آقای مهرداد بذرباش از سال 1387 تا پایان 1397 مدیریت روزنامه را به عهده داشته است.
که در اردیبهشت ماه سال 1403 بیش از 3600 نسخه از این روزنامه به آرشیو اداره مطبوعات آستان قدس رضوی اهداء گردید.
ارزش ریالی این مجموعه اهدایی بیش از 150 میلیون ریال است.
مرکز اسناد ومطبوعات آستان قدس رضوی، اقدام ارزنده اهدا کنندگان این مجموعه ارزشمند را ارج می نهد .
@DocRazavi 🆔
فصلنامه کیمیای هنر
به صاحب امتیازی پژوهشکده هنر فرهنگستان هنر جمهوري اسلامي ايران و مدیریت دکتر سيد غلامرضا اسلامي به انتشار مقالات تألیفی پژوهشگران و صاحبنظران در خصوص مطالعات و پژوهشهای مرتبط با فلسفه و حکمت هنر میپردازد.
اهداف اصلی فصلنامه عبارت است از:
🔺ایجاد پیوند میان فرهنگ و هنر
🔻خلاقیت در طرح ایدههای فلسفی، حکمی و زیباییشناختی
🔺طرح مباحث روشمند در حوزه فلسفه و حکمت هنر
این مجله که از زمستان 1390 در حال انتشار است 49 شماره تا کنون از آن به چاپ رسیده و تمام نسخه های آن برای آرشیو مطبوعات کتابخانه آستان قدس رضوی تهیه شده و در دسترس پژوهشگران قرار دارد.
@DocRazavi 🆔
📰داراب آرامترین پمپ بنزین دنیا
🗞روزنامه اطلاعات: تیرماه 1347
@DocRazavi 🆔
دور دنیا در ۴۶ روز و با ۱۷۵۰۰ تومان
روزنامه اطلاعات: تیرماه 1347
@DocRazavi 🆔
تبلیغ اجاق نفتی
روزنامه اطلاعات سال ۱۳۴۷
@DocRazavi 🆔
اولين كتابخانه تخصصي مطبوعات در شرق ايران
آرشیو مطبوعات کتابخانه آستان قدس رضوی یکی از مهمترین و کاملترین مجموعه های نشریات فارسی زبان است که در ساختمان سازمان علمی فرهنگی در ضلع شرقی دوربرگردان طبرسی جنب حرم مطهر امام رضا (ع) واقع شده است.
این مجموعه با هدف تأمین نیازهای اطلاعاتی کارشناسان و نیز بهره گیری محققان و پژوهشگران از روزنامه ها و مجلات آرشیوی و نیز اسناد تاریخی درحوزه مطبوعات و رسانه، اقدام به ایجاد کتابخانه تخصصی مطبوعات از سال 1387 نموده است .
اين كتابخانه حاوی بیش از سه هزار منبع اطلاعاتي در زمینه تاریخ مطبوعات، رسانه ها و روزنامه نگاری است و منابع مطالعاتي آن بيش از 2 هزار جلد كتاب با موضوعات تاريخ مطبوعات و ارتباطات، آثار تخصصي اصحاب رسانه، قوانين و مقررات مطبوعات و همچنين 500 جلد كتاب مرجع عمومي و تخصصي می باشد .
برخی از نشریات تجدید چاپ شده شامل نشريات قديمي و نفيسي نظير روزنامه وقايع اتفاقيه، روزنامه شرف و شرافت، آيين اسلام، سخن، خواندنيها، راهنماي كتاب، نشريات كانون وكلا، ادبيات كودك و نوجوان، كتاب هفته و ... در این کتابخانه قابل دسترسی است.
تاکنون با استفاده از منابع كتابخانه تخصصي مطبوعات، پژوهش هاي مفیدی در زمینه مطبوعات و رسانه توسط پژوهشگران و کارشناسان سازمان انجام شده است.
برای آشنایی مراجعان و علاقمندان، گزیده ای از کتابهای کتابخانه تخصصی مطبوعات در راهرو کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی با عنوان "مطبوعات و رسانه در آیینه کتاب" به نمایش گذاشته شده است.
@DocRazavi 🆔
21.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🕌چه کسی اولین بار برای سنگ قبر امام رضا(ع) ضریح نهاد؟؟
داستان ضریح فراموش شده امام رضا(ع) چیست؟
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
داستان ضریح مطهر حرم امام رضا (ع) خودش به تنهایی، بخش مهمی از تاریخ حرم مطهر است؛ تاریخی از عشق و ارادت و هنر و هنرمندی. این داستان از یک ضریح چوبی آغاز شده؛ ضریحی که حالا به تاریخ پیوسته.
در این ویدئو، جواد نوائیان رودسری، پژوهشگر تاریخ، درباره همین ضریح فراموش شده حرم امام رضا (ع) توضیح داده
🆔@DocRazavi
🔆☀️ @Tarikhdun
21.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🕌گذری بر اسناد و مطبوعات تاریخی شفایافتگان حرم مطهر رضوی
🌅چراغانی شهر پس از شفاگرفتن
در زمانهای نهچندان دور، شفایافتن افراد در شهر مقدس مشهد از چنان اهمیت بالایی برخوردار بوده است که مردم، شهر را برای چندینروز چراغانی میکرده و جشن میگرفتهاند؛ همچنین گاهی تا چندینبار نقاره میزدهاند.
ناگفته نماند واکاوی اخبار شفایافتگان در مطبوعات نشان میدهد که از شصت خبر شفایافتن، 23مورد در دوره قاجار (بین سالهای1268-1344قمری، 1228-1304خورشیدی) روی داده است
🔅مراسم مشهدیها برای شفایافتگان
مشهد پس از تأیید و انتشار خبر شفایافتگان غرق در شادی میشده است؛ آنچنان که بهمرور آداب و رسومی برای این رویداد تعریف میشود. این آدابورسوم چندمرحله داشته است که شامل موارد زیر میشود.
نقارهزنی: رسم بوده است به نشانه شادیانه یا شادباش بهدفعات در طول یک یا سه شبانهروز نقاره بزنند.
برگزاری جشن: جشن بزرگی در شهر برپا میشده است و مردم ضمن تبریک به فرد شفایافته، کوچه، بازار و معابر اصلی را چراغانی میکردهاند.
تکهکردن لباس شفایافته: پارهکردن و برداشتن تکه لباس برای تبرک و تیمن یکی دیگر از رسوم این رویداد بوده است.
اهدای لباس: همیشه از سوی متولیباشی آستانه یکدست لباس نو به شفایافته اهدا میشده است.
ناگفته نماند که در اغلب موارد اشارهشده، هنگامی که شفایافته را برای تأیید به نزد علما میبردهاند، آنها از مردم میخواستهاند که اگر کسی شفایافته را میشناسد، گواهی بدهد و تأیید کند که او پیشازاین بیمار بوده است..
جزئیات بیشتر در مقاله👇
...B2n.ir/k14385
🆔@DocRazavi
۱۲ تیر مصادف است با
قتل "میرزاده عشقی" شاعر و روزنامهنگار در سال ۱۳۰۳
محمدرضا کردستانی معروف به میرزاده عشقی، شاعر و مدیر روزنامه قرن بیستم در سه راه سپهسالار کوچه قطب الدوله در منزل شخصی خویش هدف گلوله چند ناشناس قرار گرفت و به شدت زخمی شد. او چهار ساعت پس از انتقال به بیمارستان نظمیه درگذشت.
هدایت شده از Hafezi
گزیده ای از جدیدترین نسخه های آرشیوی گنجینه مطبوعات رضوی به نمایش در آمد
«مجلات تخصصی؛گزیده ای از جدیدترین نسخه های آرشیوی در گنجینه مطبوعات رضوی» عنوان نمایشگاهی است که از 9 تیرماه در کتابخانه مرکزی رضوی برگزار و تا یک هفته برقرار خواهد بود.
متن خبر در لینک زیر:
B2n.ir/r42210