چه کسانی به ولنتاین و کریسمس، بیشتر از نوروز اهمیت میدهند؟
🔹عید نوروز، چند هزار سالی است که در میان ایرانیان قدمت دارد. با ظهور اسلام و ورودش به کشور نیز این آیین نه تنها رنگ نباخت، بلکه با صحه گذاشتنش توسط ائمه (ع) بیش از پیش قوت گرفت.
🔹فعالیت گسترده شبکههای ماهوارهای و فضای مجازی در این زمینه و تبلیغ جشنهای بیگانگان مثل هالوین، ولنتاین و کریسمس باعث شده تا عدهای خودباخته فرهنگی و شلخته اجتماعی، آنچه دارند از بیگانگان تمنا کنند.
📝درلینک زیر بخوانید:
👉 fna.ir/brz7ig
@Farsna
⭕️ بعضی از سریالهای سیمای جمهوری اسلامی دنبال ارسال چه نوع پیامهایی به جامعه هستند؟
در سریال گرگ و میش، دختری که به هر دلیل علیرغم داشتن یک زن پدر (که در حقیقت او را به عنوان مادر حقیقی باور داشته) از بدو نوجوانی دنبال ولگردی و رفتارهای منحرف میرود و در ادامه با اصرار و فشار روانی پسری (دوست پسرش) را وادار به همدستی در دزدی از منزل پدرش میکند. در حین سرقت باز به دلیل رفتار خودخواهانه دختر، زیاد در منزل میمانند که مادر زن پدرش (دومین زن پدرش) وارد منزل شده و با دختر درگیر شده و پسر که در دستشویی بوده وارد شده و با شکستن گلدانی در سر مادر زن پدر باعث مرگ او شده و متواری میشود...
در ادامه ماجرا، چندین قسمت سریال کلا به بی گناه دانستن، مظلوم نشان دادن و برانگیختن حس همدردی و ترحم تماشاگر نسبت به دختری میشود که هرچند نقشه و تعمدی برای قتل نداشته، اما فقط با بی مسئولیتی و رفتار منحرفانه و اصرار و تحریکهای شیطانی او بوده که دست پسری به خون یک زن آلوده شده است.
@DrDadkhah
هفته نامه اقتصادی تجارت فردا، شماره ۳۰۹، ۲۰ اسفند ۱۳۹۷، صفحه ۵۳
یحی آل اسحق، عباس آخوندی، مسعود نیلی، و دانش جعفری از اعضای سیاست گذاری این نشریه هستند.
https://eitaa.com/DrDadkhah
https://Sapp.ir/DrDadkhah
May 11
در پی بارانهای اخیر جماعتی مفلوک و بیچاره که از هیچ امری چه مثبت چه منفی برای اراجیف بافی علیه اسلام و مقدسات مردم نمیگذرند بار دیگر توپخانه خود را علیه اعتقادات و مقدسات مردم روشن کرده مدعی هستند که اگر رژیم سفاک سلطنتی بود مردم دچار این گرفتاریهای سیلابی نمیشدند. در حالی که مراجعه به روزنامه های همان دوران کافی است تا بدانیم آن زمان هم سیل بوده با این تفاوت که حکومتی ها اصلا اهمیتی به این مصیبتهای مردم نمیداده اند.
بارانهای امسال علیرغم همه خسارتها و مشکلات ایجاد شده نوید وفور نعمت و پایان بسیاری از مشکلات بخش بزرگی از جامعه است که خشکسالی های چند ساله باعث بیچارگی آنها شده بود.
چه کسی باور میکرد سدهایی که تا مرز خشکی پیش رفته بودند تا جایی که در شروع تابستان گذشته مسئولان استانی مانند اصفهان وحشتزده شدند که چگونه آب آشامیدنی مردم را تامین کنند به چشم به هم زدنی همگی پر شدند تا جایی که زایندهرود که دو سال خشک بود و با کلی منت برای عید باز کرده بودند لب به لب آب شود؟
خسارتها بخشی نتیجه کارهای ما و مدیران منتخب خود ماست و بخشی هم کارکرد طبیعی حیات بر روی زمین است.
اما این حجم باران هم نشان از قدرت خداوندی است که نشان میدهد برای خدا خشک کردن دریا یا تبدیل بیابان خشک به دریا کاری ندارد و تمامی تدابیر بشری در مقابل اراده او هیچ است.
آنهایی هم که هر امری را بهانه اراجیف بافی میکنند خودشان میدانند که تمامی چرندیات آنها جز کفی بر روی آب نیست.
وَلَوْ بَسَطَ اللَّهُ الرِّزْقَ لِعِبَادِهِ لَبَغَوْا فِي الْأَرْضِ وَلَٰكِنْ يُنَزِّلُ بِقَدَرٍ مَا يَشَاءُ ۚ إِنَّهُ بِعِبَادِهِ خَبِيرٌ بَصِيرٌ <٢٧> وَهُوَ الَّذِي يُنَزِّلُ الْغَيْثَ مِنْ بَعْدِ مَا قَنَطُوا وَيَنْشُرُ رَحْمَتَهُ ۚ وَهُوَ الْوَلِيُّ الْحَمِيد ُ<٢٨> وَمِنْ آيَاتِهِ خَلْقُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَمَا بَثَّ فِيهِمَا مِنْ دَابَّةٍ ۚ وَهُوَ عَلَىٰ جَمْعِهِمْ إِذَا يَشَاءُ قَدِيرٌ <٢٩> وَمَا أَصَابَكُمْ مِنْ مُصِيبَةٍ فَبِمَا كَسَبَتْ أَيْدِيكُمْ وَيَعْفُو عَنْ كَثِيرٍ <٣٠> وَمَا أَنْتُمْ بِمُعْجِزِينَ فِي الْأَرْضِ ۖ وَمَا لَكُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ <٣١>
آیات 27 تا 31 سوره شورا
https://eitaa.com/DrDadkhah
دوست عزيزی كه از الان ذغال، سيخ، گوشت و كلی خوراكی و وسایل #تفریح آماده كرديد و هر ده دقيقه يه بار چک میكنيد چيزی از قلم نيفتاده باشه
لطفا يه #کيسه_زباله هم با خودتون ببرید، زباله های توليدی سيزده بدرتون رو داخلش بريزید، با خودتون بيارید تو شهر و بندازید داخل سطل زباله
با طبيعت #مهربان باشیم
🔹لطفا این متن رو به #اشتراک بگذارید
💟 eitaa.com/talangoraneh
⭕️ صدا و سیما و گناه نابخشودنیِ "مرجعیتبخشی" به بازیگران
🔻چرا بازیگران سینما و تلویزیون، به اندازهای مرجعیت اجتماعی یافتهاند که در بزنگاههای مهم سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نقشهای اساسی و بعضا تعیین کننده ایفا میکنند؟ آیا آنان شایستگی چنین جایگاهی را در جامعه دارند؟
🔻پیش از پاسخ به این سوال، باید در شخصیت بازیگران دقیق شویم. بازیگر کیست؟ بازیگر در واقع هنرمندی است که میتواند ذهن خود را در اختیار نویسنده و جوارح خود را در اختیار کارگردان بگذارد تا به دستور آنها بگوید و بجنبد. بازیگر به اختیار خود نه سخنی میتواند بگوید و نه حرکتی میتواند بکند.
اواخر سال ۱۳۹۷ اتفاقی افتاد که اشاره به آن، در لمس بیشتر این معنی به ما کمک میکند. وقتی خشایار الوند، نویسنده سریال پایختت چهره در نقاب خاک کشید، دیدیم که کل پروژه متوقف شد؛ نقی معمولی با رفتن خشایار الوند دچار مرگ مغزی شد و از سیروس مقدم که مسئول تنظیم حرکات جوارح او بود نیز، کاری برای احیایش برنیامد. آقای مقدم حرف جالبی در تلویزیون زد و گفت من تجربه از دست دادن عوامل را در میانه کار دارم و پس از فوت خانم پوپک گلدره، بازیگر دیگری را جایگزین کردم. اما نویسنده را نمیتوان جایگزین کرد و آقای مقدم هم نتوانست. نویسنده خالق همه شخصیتهای فیلم و داستان فیلم است و جایگزین ندارد.
🔻حال پرسش اینجاست که چرا علاقه مردم به شخصیت نقی معمولی-که مخلوق ذهن خشایار الوند است- آقای محسن تنابنده را تبدیل به سلبریتی میکند و او در مسائل گوناگون از موضع و جایگاه نقی معمولی اظهار نظر میکند؟ آیا او این حق را دارد؟ آیا تبدیل شدن بازیگران به صاحبنظران اجتماعی، سوء استفاده و سرقت شخصیت محبوبی نیست که نویسنده خلق کرده است؟
🔻پاسخ این سوالات البته روشن است. اما چه چیزی باعث شده است که بازیگران، به چنین جایگاهی در اجتماع برسند؟ به نظر میرسد مقصر اصلی در این سرقت شخصیتی، سیاستگذاران و تصمیمگیران سازمان صدا و سیما هستند. سازمان صدا و سیما به جای اینکه بیینده را از این وهم در بیاورد که آنچه دیده است، فیلم است و آنکه بازی میکند، در حال اجرای دستورات نویسنده و کارگردان است، در فضای خارج از فیلم بیشتر به وهم اینهمانی معمولی-تنابنده دامن میزند.
وقتی گاه و بیگاه، در برنامههای مناسبتی، بازیگر میهمان است و مجری از علائق و سلایقش تا نظراتش درباره مسائل گوناگون از او سوال میکند، روشن است که این بازیگر دچار توهم صاحبنظر بودن در امور گوناگون جامعه خواهد شد. درباره خوانندگان محترم نیز مسئله همین است. حنجره خوبی دارند و توانستهاند مفهومی که شاعر میسراید و با وزنی که او ساخته، صدایی بسازند، اما گاه شخصیت شاعر را به سرقت میبرند و چنان رفتار میکنند که گویی آنچه خواندهاند، سخن خود آنهاست.
🔻وقتی این توهم، هم در بازیگر و هم در مردم، ایجاد شد، بازیگران یا به استخدام سیاسی درمیآیند و در بزنگاههای سیاسی مورد بهرهبرداری قرار میگیرند، یا اینکه دوز این توهم در جامعه چنان بالا میزند که بازیگران سیاستمدار میشوند.
🔻این وضعیت متوهمانه، حاصل نگاه تفرجگاهی به جای نگاه دانشگاهی به صدا و سیماست. هدف صدا و سیما نباید سرگرم کردن مردم و گذراندن وقت آنها باشد، بلکه هدف باید اعتلای سواد و فهم و درک و آگاهی مردم باشد. سلبریتیپروری و مرجعیتبخشی به آنها، با این اهداف متعالی در تضاد و تناقض است.
🔻خوب است دوستان تصمیمگیر در صدا و سیما، اگر هم بنا دارند به جای دانشمندان و صاحبنظران، عوامل فیلم و سریال را به برنامهها دعوت کرده و از علایق و سلایقشان سوال کنند، به جای بازیگران نویسندگان فیلمنامهها، و به جای خوانندگان، شاعران را دعوت کنند تا درباره آنچه خلق کردهاند با مردم سخن بگویند.
📝سید یاسر جبرائیلی
🆔 @harfema
متاسفانه تعدادی کم و بخشی کوچک ولی دارای صدای بلند از هموطنان در خوزستان چندین سال مثل لشکر یزید آب را روی اصفهان بستند و از ساخت تونل انتقال آب به طرف دیگر کوهها جلوگیری کردند و همه آب موجود را برای خود خواستند و ظالمانه از تبدیل اصفهان به شمال دوم سخن گفتند، اما حالا هی مینالند که ای وای آب چندین استان به خوزستان رسید و بقیه مسئولندو غیره.
چطور قبلا کل آب مال خوزستان بود. حالا که سیل شد سیل استانهای دیگر است؟
بیایید همه با هم و دست در دست همدیگر، هم خرابیهای سیل را جبران کنیم و هم از این به بعد منطق تر فکر کنیم و به جای اینکه فقط به فکر امروز و نفع فوری خود باشیم کمی هم به فکر دیگران و نفع مشترک باشیم.
تگر چه الان وقت گله نیست و اصفهانی ها کریمتر از اینها هستند و مال که هیچ جان هم بی حساب و کتاب در راه وطن و رفاه و امنیت و آساابش هموطتان داده و میدهند ولی آیا این همه سال که کشاورزان مرکز و شرق اصفهان از بی آبی بیچاره شدند کسیی بیرون از اصفهان یادی از آنها کرد؟ آیا وقت کمی تفکر و محاسبه نفس نیست؟