معتقدم، امکان قاچاق سوخت (بخصوص بنزین) به خارج، در احجام ادعا شده آن هم هر روز وجود ندارد، چون تأمين آن ممکن نیست. مگر اینکه با اطلاع و از محل پالایشگاهها، جایگاه ها یا در مسیر پالایشگاه به جایگاه باشد که در هر سه مورد، متهم اصلی، شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی است.
@DrRezaGholami
همانطور که مدیران بی عرضه (بخصوص مجریان پروژههای عمرانی)، از تورم، بیشترین سود را میبرند، مدیران وزارت صمت و بخصوص وزیر شومن آن، از افزایش نرخ ارز. در واقع، رفتار وزارت صمت این روزها طوری است که احساس میشود بیشتر دنبال یافتن محلی برای مصرف ارزهای فروش نرفته است تا تولید.
👌مهم
@DrRezaGholami
نظری در تصميم گيران کشور در حال گسترش است که معتقد است، در آینده نه چندان دور، تقاضا برای نفت کاهش مییابد و قیمت آن آنقدر ناچیز میشود که شاید استخراج هم به صرفه نباشد. لذا بهتر است، امروز هر چه بیشتر استخراج کنیم و بفروشیم و پولش را جای دیگری سرمایه گذاری کنیم.
من مخالفم.
شما؟
@DrRezaGholami
فکاهیات اقتصاد ایران
در شرایطی که آمارهای سادهای مثل تعداد جمعیت، مهاجران، خانههای قابل استفاده، خانههای موجود، حجم منابع ارزی در دسترس، تقاضای ارز برای ميزان مشخصی از تولید و... به دقت مشخص نیست، یعنی آمار دقیقی برای تحلیل و برنامه ریزی وجود ندارد، دعوا سر تفکر اقتصادی است؟
@DrRezaGholami
بهترین راه تخریب یک سیاست این است که آن را بدون تمهید مقدمات و به بدترین وجه ممکن اجرا کنی و آخرش بگویی دیدی نشد.
آقای فرزین در دولت سیزدهم و آقای جهانگیری در دولت قبل، چنین کاری را با سیاست تثبیت کردند.
@DrRezaGholami
دیدید تابحال، وقتی میخوان، مثلا، ترکیدگی لوله آبی را درست کنند، یکی که به کار مسلط نیست، میآد، همه شرایط رو میپذیره تا کار رو از یک کاربلد بگیره. بالاخره هم کار رو نصفه نیمه با هزینه بالاتر انجام میده تا رزومه خودش رو افزایش بده. @mrfarzin_ir چنین کاری کرد.
نتیجه رو ببینید.
@DrRezaGholami
نمیدانم اثر تصمیمات وزارت صمت بر اختلال بازارها بیشتر است یا اثر تحریم؟
@DrRezaGholami
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
گفتهایم نباید ارز کشور صرف سفرهای تفریحی خارجی شود. نئولیبرالها قیامت بپا کردهاند که میخواهید ایران را #کره_شمالی کنید!
نه عزیزان! از قضا این #کره_جنوبی بود که سفرهای تفریحی خارجی را منع کرد تا جلوی خروج سرمایه را بگیرد.
روزنامه کرهای The Korea Herald درباره این محدودیتها که در دوره حکومت ژنرال پارک، یعنی دوران جهش اقتصادی کره، اعمال شد، مینویسد: «برای جلوگیری از خروج ارز، که باعث تضعیف پول کره در برابر دلار می شد، و همچنین برای به حداقل رساندن تماس کرهایها با کمونیستها، سفرهای بین المللی فقط برای گروه های خاصی از مردم مجاز بود که دلایل خاصی برای آن داشتند. این افراد شامل مقامات شرکتها یا تاجرانی میشدند که باید با شرکای خارجی خود ملاقات میکردند، دانشجویانی که قصد تحصیل در خارج از کشور را داشتند، و کارگران شاغل در شرکتهای خارج از کشور. سفر به خارج از کشور صرفاً برای گشت و گذار کاملاً ممنوع بود».
«ها جون چانگ» مدیر کرهایالاصل گروه مطالعات توسعه دانشگاه کمبریج نیز مینویسد: «ارز ارزشمند، به راستی حاصل خون و عرق جبین سربازان صنعتیمان بود که در کارخانههای کشور، دستاندرکار جنگ صنعتی بودند. کسانی که با خرید چیزهای بیهوده، مثل سیگارهای قاچاق خارجی، ارز حاصله را به هدر میدادند، «خائن» به شمار میرفتند. هزینه کردن ارز برای هر چیزی که برای توسعه صنعتی ضرورت نداشت، ممنوع بود».
نابرده رنج، گنج میسر نمیشود...
جوان، با بدن سالم و تنومند، در شرایطی که برخی شهرکهای صنعتی دنبال کارگر میگردند، ترجیح میدهد خودش را سیاه کند و حاجی فیروز بخواند یا ورق و آلات قمار بفروشد یا با پوشش جوراب فروشی، گدایی کند.
همه مشکلات ناشی از اقتصاد نیست، فرهنگ هم نقش مهمی دارد.
@DrRezaGholami
کسانی که براساس اخبار جراید و رسانهها، تصمیم به خرید و فروش دارایی یا سهام میگیرند، عملاً بازندگانی هستند که با تزریق خون تازه به این کلوسیوم، تداوم حیات گرگها را تضمین میکنند.
خبری که در رسانهها مطرح میشود، اثرش را قبلا گذاشته و برخی با #رانت_اطلاعاتی سود کلان بردهاند.
@DrRezaGholami
اگر اطلاعات بازار ارز دقیق و شفاف بود، فعالیت دشمن قابل رصد و محدود کردن بود.
دشمن با شرایط و محیط ارزی کشور آشناست و میداند کِی و کجا ورود کند. یعنی، اگر دشمن در بازار ارز دخالت میکند نتیجه این است که سیاستگذار نادان، فضا را برای حضور او آماده کرده است.
@DrRezaGholami