🔴اروپا آماده لغو برجام میشود؟!🔴
🔷با نزدیک شدن به ضربالعجل ترامپ برای خروج از برجام، انگلیس، فرانسه و آلمان به دنبال رایزنی با آمریکا برای رسیدن به توافق سیاسی درباره برجام هستند.
🔷علیرغم توافق سیاسی طرفهای اروپایی با آمریکا برای اعمال فشارهای بیشتر علیه ایران، همچنان در چند موضوع با هم اختلاف نظر دارند. نحوه تمدید برخی از محدودیتها علیه برنامه هستهای ایران بدون بازمذاکره در خصوص برجام و موضوع دسترسی مستقیم بازرسان بینالمللی به سایتهای نظامی ایران، از جمله اختلافهای آمریکا با اروپاییها است. طرفهای اروپایی معتقدند با حفظ پوسته برجام، میتوان از طریق اعمال محدودیتها، انتظارات آمریکا درباره برنامه موشکی، نفوذ منطقهای ایران و بندهای مربوط به غروب برجام را تامین کرد. این در حالیست که آمریکا بندهای مربوط به بازرسیها در متن اصلی برجام را نیز ناکافی و ضعیف میداند.
🔷بنابراین چنانچه اروپاییها نتوانند با بسته سیاسی خود، آمریکا را مجاب به ماندن در برجام کنند، باید آماده پیامدهای انقضای این توافق در عرصههای سیاسی و اقتصادی باشند.
🚩 @DrRezaSeraj
🔴ترفند نخنمای پرزیدنت🔴
🔷اینستاگرام روحانی در واکنش به مسدود شدن تلگرام نوشت: «اگر در عالیترین سطح نظام، تصمیمی برای محدودسازی ارتباطات مردم گرفته شده است، صاحبان واقعی این کشور که مردم هستند در جریان قرار بگیرند. محرمانه نداریم»
♦️محرمانهها در دولت روحانی!
1⃣میزان واردات بنزین، محرمانه!
2⃣قرارداد با پژو فرانسه، محرمانه!
3⃣وضعیت رشد اقتصادی، محرمانه!
4⃣محتوای توافق با 1+ 5 محرمانه!
5⃣تعداد چکهای برگشتی، محرمانه!
6⃣مفاد مذاکرات هستهای، محرمانه!
7⃣جریمه ایران در کرسنت، محرمانه !
8⃣محتوای قراردادهای نفتی، محرمانه!
9⃣قرارداد با ایرباس و بوئینگ، محرمانه!
🔷اولا با وجود #محرمانه_ها ادعای #شفافیت یک طنز تلخ است. ثانیا دوقطبی سازی برای فرار از پاسخگویی نسبت به دلار 6000 تومانی، برجامِ نافرجام و...ترفند نخنما شدهای است. ثالثا چه خبر از وعدههایتان پرزیدنت⁉️
🚩 @DrRezaSeraj
🔴محرمانه نداریم؟!🔴
🔷آقای روحانی در واکنش به مسدود شدن تلگرام، ژست شفافیت گرفتند و مدعی شدند که محرمانه نداریم.
🔷اگر آقای روحانی بر سر ادعایشان هستند؛ نقش خود در ماجرای مک فارلین را شفاف بیان کنند و اجازه دهند اسناد مربوط به این پرونده، در داخل کشور ترجمه و منتشر شود. اگر محرمانه نداریم؛ دادگاه حسین فریدون علنی برگزار شود. اگر محرمانه نداریم؛ توضیح دهند چگونه صاحب خانه #نجومی چند ده میلیارد تومانی در ولنجک شدند؟
🔷آقای روحانی، #زنگ_انشاء و جمله سازی تمام شده است. باید در #زنگ_حساب به مردم جواب بدهید که کلید تدبیرتان پس از پنج سال، کدام قفل را باز کرده است.
🚩 @DrRezaSeraj
🔴سناریوی کُمای برجام🔴
🔷آیا ترامپ در 22 اردیبهشت (12 می) وعده خود برای خروج از برجام را عملی میسازد؟
🔷در فضاسازی رسانهای و گمانهزنیهای دیپلماتیک، گفته میشود که ترامپ در 12 می به زیر میز بازی توافق هستهای زده و از برجام خارج میگردد. اما این احتمال نیز وجود دارد که ترامپ تا تیر ماه، برجام را به حالت کُما برده و آن را در لبه پرتگاه خروج نگاه دارد و در عین حال، تمدید تعلیق تحریمهای هستهای را منوط به اصلاح برجام و یا توافق جدید کند. از منظر ترامپ سناریوی کُمای برجام، از یک سو فشار و امتیازگیری طرفهای اروپایی را متوجه ایران میسازد و از سوی دیگر تداوم وضعیت بیتعادلی اقتصادی به همراه اثربخشی تحریمهای جدید، نارضایتی عمومی را به نقطه جوش میرساند تا تغییر محاسبات در ایران امکانپذیر گردد.
🔷با این شرایط به نظر میرسد کدخدا باوران با بیعملی در اقتصاد، در حال پُر کردن جدول آمریکا در نبرد محاسباتی هستند. شاید آنان حیات سیاسی خود را در این مسیر جستجو میکنند.
🚩 @DrRezaSeraj
🔴تصمیم ترامپ برای برجام !🔴
🔷رفتارشناسی ترامپ موید این قاعده و روش است که وی در تصمیمات راهبردی با ملاحظات تجاری عمل میکند.
🔷بر اساس قاعده و روش فوق، این احتمال وجود دارد که وی دست به ترفند جدید و تجاری درباره برجام بزند. ترامپ ممکن است از یک سو خروج آمریکا از برجام را اعلام کند و از سوی دیگر، بازگشت به برجام را منوط به پذیرش و اعمال خواستههای واشنگتن در متن برجام نماید. بدین ترتیب ترامپ تلاش میکند با خارج نمودن یک پای آمریکا از برجام و ایجاد لبه پرتگاه خروج، اروپاییها را وادار به میانجیگری و تلاش مضاعف برای بازگرداندن ایالات متحده به توافق جامع نماید.
🔷ترفند در کما نگهداشتن برجام، دست ترامپ را برای عدم تعلیق تحریمهای هستهای باز مینماید. بنابراین ترامپ ممکن است هم از برجام خارج شود و هم مسیر بازگشت به توافق را با تعیین یک ضربالعجل پیشنهاد کند تا توپ تصمیمگیری به زمین ایران بیفتد.
🚩 @DrRezaSeraj
🔴مروری بر یک ادعای پُر از خالی🔴
🔷با خروج آمریکا از برجام، یادی بکنیم از ادعای پُر از خالی روحانی در جمع حقوقدانان، وی گفت : « حق ملت را در برجام یک حقوقدان میتوانست بگیرد »
♦️حداقل حقوق ملت در برجام چه بود ؟
1⃣عدم تصویب تحریمهای جدید علیه ایران
2⃣امکان سرمایهگذاری خارجی در ایران
3⃣لغو همه تحریمها در روز اجرای توافق
4⃣آزادسازی داراییهای بلوکه شده ایران
5⃣انجام سوئیفت و تبادل با بانکهای خارجی
6⃣اعمال بیمههای تکمیلی و بینالمللی کشتیرانی
🔷اکنون روحانی به عنوان حقوقدان! به مردم بگوید؛ کدام حق ملت را در برجام ستانده است؟ چرا سرنوشت برجامی که «فتحالفتوح»! «آفتاب تابان»! «معجزه قرن»! «بزرگترین دستاورد تاریخ ایران»! و..میخواندش به اینجا رسید؟ نتیجه ادعای پُر از خالی روحانی در اقتصاد، کسب و کار و معیشت مردم چه شد؟ #خسارت_محض
🚩 @DrRezaSeraj
🔴چرایی خروج آمریکا از برجام🔴
🔷چه رابطه معناداری بین خروج آمریکا از برجام و رفتار دولت روحانی وجود دارد؟
♦️محاسبات راهبردی آمریکا از رفتار روحانی
1⃣بیعملی روحانی در برابر نقض مکرر برجام
2⃣خالی بودن دست روحانی برای اقدام متقابل
3⃣وابستگی ایده اصلی روحانی به حیات برجام
4⃣گرهخوردن هویت و عملکرد روحانی به برجام
5⃣آمادگی روحانی در واگذاری امتیازات جدید
🔷خروج ترامپ از برجام، به ارزیابی و محاسبات راهبردی آمریکا درباره رفتار روحانی بازمیگردد. کاخ سفید با اطمینان از بیعملی رئیس جمهور ایران در قبال نقض مکرر روح و جسم برجام، از توافق هستهای خارج شد تا با توجه به وابستگی هویتی روحانی به برجام، فرآیند انتقال فشار به نظام و جامعه، دوگانگی در حاکمیت و شکاف ملی در ایران کلید بخورد. در ادراک راهبردی آمریکا، خروج از برجام یا زمینه ساز تغییر رفتار ایران و واگذاری امتیازات جدید میشود و یا با اثر بخشی تحریمها، فرآیند تغییر ساختار فعال میگردد.
🚩 @DrRezaSeraj
🔴امید واهی روحانی به اروپا🔴
🔷روحانی در واکنش به خروج آمریکا از برجام گفت: «از این لحظه توافق برجام بین ایران و پنج کشور است از این لحظه 1+5 یک را از دست داده است.»
🔷در حالی روحانی میخواهد امید واهی به اروپا داشته باشد که در 10 آذر 83 درباره تجربه توافق با اروپا میگوید: «متاسفانه آمریکا وقتی فشار را زیاد میکند، اروپاییها قدرت ایستادگی ندارند.»
🔷رهبر انقلاب در دانشگاه فرهنگیان فرمودند : «حالا گفته میشود با 3 کشور اروپایی ادامه میدهیم. من به این 3 کشور هم اعتماد ندارم؛ به اینها هم اعتماد نکنید. اگر میخواهید قرارداد بگذارید، تضمین عملی بگیریم وَالّا اینها همه همان کار آمریکا را خواهند کرد. اگر توانستید تضمین بگیرید که خب، البته من بعید میدانم. اگر نتوانستید تضمین قطعی بگیرید، دیگر نمیشود برجام را ادامه داد.»
🚩 @DrRezaSeraj
🔴آیندهنگری مذاکرات ایران و اروپا🔴
🔷در آیندهنگری مذاکرات ایران و اروپا، میتوان سه سناریو را پیشبینی و بررسی نمود.
🔷1)ادامه وضع موجود در برجام : در این سناریو طرفهای اروپایی سعی میکنند، بدون آنکه ایران بتواند از منافع برجام بهرهمند شود، ایران را صرفا در برجام نگهدارند. در این روش، شرکتهای اروپایی از بیم تحریمها و اقدامات تنبیهی آمریکا، از حضور و سرمایهگذاری در ایران امتناع نموده و گشایشی نیز نسبت به تحریمها انجام نمیدهند. 2) خروج تدریجی اروپا از برجام : در این سناریو طرفهای اروپایی به بهانه فشارها و اقدامات تنبیهی آمریکا، فرسایشی شدن برجام و همچنین عدم انعطاف ایران، به صورت تدریجی از آن خارج شوند. 3) نجات برجام با سازوکار و بسته جدید : در این چارچوب طرفهای اروپایی باید سعی کنند از یک طرف با حفظ ساختار برجام، بستهای اقتصادی را تدارک ببینند که رضایت نسبی ایران را جلب نماید و از طرف دیگر با آمریکا برای اجرایی شدن این سازوکار به توافق برسند.
🔷سناریوی اول، بهترین سناریو برای طرفهای اروپایی است که بدترین سناریو برای ایران میباشد. سناریو دوم تشدید بحران در منطقه را در پی خواهد داشت؛ از این رو اروپاییها از آن اجتناب خواهند کرد. سناریوی سوم اگر چه میتواند ایران را به ماندن در برجام تشویق کند، اما وادار نمودن ایران به انعطاف مورد نظر واشنگتن و در عین حال کسب رضایت آمریکا، غیر ممکن است. مشکل آنجایی مضاعف میشود که سه کشور اروپایی توانایی دادن تضمین عملی به ایران را نیز ندارند.
🚩 @DrRezaSeraj