🖌فراموشي نجس بود اعضاي وضو
❓سوال: شخصي بعض اعضاي وضو يا غسلش نجس بوده و فراموش کرده، سپس با گرفتن اعضا زير آب کر، وضو يا غسل نموده، بعد از اتمام عمل متوجه شده آيا در آن واحد هم وضو و غسل کرده و هم بدنش پاک شده هر چند خودش غافل، ساهي يا ناسي بوده يا خير؟
🖊جواب: به نظر ما هر دو (طهارت و وضو و غسل) محقق مي شود.
#استفتاء
ارسال #سوال
✅ t.me/aduzduzani 👈
دفتر مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیت الله العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir👈🏼👈🏼
🎻 عقوبت نگهداری آلات موسیقی در منزل
🟠 قال الرّضا علیه السلام: مَنْ لَقِيَ فِي بَيْتِهِ طُنْبُوراً أَوْ عُوداً أَوْ شَيْئاً مِنَ الْمَلَاهِي مِنَ الْمِعْزَفَةِ وَ الشِّطْرَنْجِ وَ أَشْبَاهِهِ أَرْبَعِينَ يَوْماً فَقَدْ بَاءَ بِغَضَبٍ مِنَ اللَّهِ فَإِنْ مَاتَ فِي أَرْبَعِينَ مَاتَ فَاجِراً فَاسِقاً مَأْوَاهُ النَّارُ وَ بِئْسَ الْمَصِيرُ.
📚 (فقه الرضا عليه السلام، ص282)
📌 حضرت رضا علیه السلام فرمود:
هر كس چهل روز در خانه اش طنبور (کمانچه) يا عود (یکی از آلات موسیقی شبیه تار) يا يكى از آلات لهو مثل مِعزف (آلات موسیقی) و شطرنج و امثال آن نگهدارى كند، بی گمان با خشمى از جانب خدا همراه می گردد. پس اگر در اين چهل روز بميرد، تبهكار و فاسق مرده است و جايگاهش آتش است، و آتش چه بد جايگاهى است!
🟠 عَنْ رَسُولِ اللَّهِ صلّی الله علیه و آله أَنَّهُ قَالَ: لَا تَدْخُلُ الْمَلَائِكَةُ بَيْتاً فِيهِ خَمْرٌ أَوْ دَفٌّ أَوْ طُنْبُورٌ أَوْ نَرْدٌ وَ لَا يُسْتَجَابُ دُعَاؤُهُمْ وَ تَرْتَفِعُ عَنْهُمُ الْبَرَكَةُ.
📚 (مستدرك الوسائل، ج13، ص218)
📌 رسول خدا صلّی الله علیه و آله فرمود:
در آن خانه اى كه شراب يا دف يا طنبور (کمانچه) يا تخته نرد باشد، فرشتگان وارد نمى شوند و دعاى اهل خانه اجابت نمی گردد و بركت از آنان برداشته مى شود.
🟠 عَنْ أَبِي أُمَامَةَ عَنْ رَسُولِ اللَّهِ صلّی الله علیه و آله أَنَّهُ قَالَ: إِنَّ اللَّهَ تَعَالَى بَعَثَنِي هُدًى وَ رَحْمَةً لِلْعَالَمِينَ وَ أَمَرَنِي أَنْ أَمْحُوَ الْمَزَامِيرَ وَ الْمَعَازِفَ وَ الْأَوْتَارَ وَ الْأَوْثَانَ وَ أُمُورَ الْجَاهِلِيَّةِ إِلَى أَنْ قَالَ: إِنَّ آلَاتِ الْمَزَامِيرِ شِرَاؤُهَا وَ بَيْعُهَا وَ ثَمَنُهَا وَ التِّجَارَةُ بِهَا حَرَامٌ.
📚 (مستدرك الوسائل، ج13، ص219 به نقل از تفسیر روح الجنان)
📌ابو امامه از پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله روايت مى كند كه فرمود: به تحقيق، خداوند مرا براى هدايت و رحمت براى جهانيان بر انگيخت و به من دستور داد نى ها و معازف (آلات موسیقی) و تارها و بت ها و امور جاهليت را نابود كنم ... همانا خريد و فروش و بهای فروش و تجارت با آلات موسيقى حرام است.
دفتر مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیت الله العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir👈🏼👈🏼
#نمازی با فضیلت در #یکشنبه های ماه #ذی_القعده
لطفا این پیام را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
🆔 @duzduzani_ir👈🏼👈🏼
📗 کتاب «خمس در عصر پیامبر (ص)»
✅ مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی #دوزدوزانی_تبریزی در این کتاب کوشیده اند با تبیین تاریخی و فقهی فریضه #خمس در دوران #پیامبر اسلام با ارائه مستندات تاریخی و روایی اثبات کند پرداخت خمس اختصاص به #غنائم_جنگی نداشته و از #سایر_درآمدهای رایج نیز خمس پرداخت می شده است.
🔸این کتاب توسط فقیه مسلمی از فقهای حوزه علمیه نوشته شده که مخاطب خود را غیر حوزویانی فرض کرده که صاحب اندیشهاند، و خواسته است تا سؤالی از سؤالات مطرح در اذهان ایشان را پاسخ دهد.
🔹اهمیت این موضوع در کتاب، کارکرد خمس در اندیشه است، تاریخ شیعه آن چنان جایگاهی به آن داده است که دستبرد در آن می تواند خطرناک باشد. با تبدیل خلافت به نظام سلطنت بعد از پیامبر، غالب مردم دریافتند که نظام موجود، اسلامی نیست. اهل بیت عصمت ع پس از آنکه، به خصوص با قیام امام حسین ع، در قدم اول، با ایجاد شبکهای از وکلا ارتباط دائمی خود را با شیعیان از طریقی قابل اعتماد محفوظ داشتند، و سپس با استقلال مالیای که عمدتاً از طریق خمس به قرائت شیعی آن برای ایشان حاصل شد، توانستند نبض مدیریت جامعه کوچک شیعی را با وجود سلطه حکومت جائر به دست بگیرند.
🔸 در این مسیر خمس توانست استقلال و هویت متفاوت و مستقلی به تشیع و نظام حوزه های علمیه شیعه بدهد.
در این کتاب مبحث کلامی بسیار کلیدی «تفویض» در ذیل مسأله اصلی مطرح شده، که أحیانا از اصل موضوع کتاب مهمتر است. این بحث ارزشمند زوایای برخی مباحث در خصوص اباحه و تشریع خمس در ادوار مختلف را از نظر کلامی و فقهی روشن می کند.
🔸این کتاب در 192 صفحه در قطع وزیری توسط انتشارات شرق خیال به چاپ رسیده است.
کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir 👈
💐قدسیان از عالم بالا صفا آوردهاند
💐مژده میلاد نور حق، رضا آوردهاند
#میـلادحضرتشـمسالشمــوس
#انیـسالنفـوسسـلطانطوس
#حضرتعلیبنموسیالرضا
#علیهالصلوةوالسـلام
#خجـستــهباد
کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir 👈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استوری
#صلوات_خاصه امام رئوف، #ثامن_الحجج، حضرت علی بن #موسی_الرضا عليه السلام
🔹اللّهُمَّ صَلِّ عَلى عَلِیِّ بْنِ مُوسَى الرِّضا الْمُرْتَضَى الاِمامِ التَّقِیِّ النَّقِیِّ وَحُجَّتِکَ عَلى مَنْ فَوْقَ الاَرْضِ وَمَنْ تَحْتَ الثَّرى، الصِّدّیقِ الشَّهیدِ، صَلاةً کَثیرَةً تامَّةً زاکِیَةً مُتَواصِلَةً مُتَواتِرَةً مُتَرادِفَةً، کَاَفْضَلِ ما صَلَّیْتَ عَلى اَحَد مِنْ اَوْلِیائِکَ.
کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir 👈
💐11 ذو القعده #ولادت #امام_رضا عليه السلام
در روز پنجشنبه سال 148 هـ امام رضا عليه السلام در مدينه طيّبه به دنيا آمد. (1) در ولادت آن حضرت 11 ذى الحجّه (2) و 11 ربيع الأوّل نيز ذكر شده است. (3)
پدر آن حضرت موسى بن جعفر عليه السلام، و مادرشان امّ البنين نجمه عليها السلام (4) است. نام مباركشان على است، و كنيه ی آن حضرت ابو الحسن است، و كنيه ی خاصّشان ابو على است.
القاب حضرت سراج الله، نور الهُدى، قرّة عين المؤمنين، مكيدة الملحدين، كفو الملک، كافى الخلق، رب السرير، رئاب التدبير (به معناى مصلح)، فاضل، صابر، وفىّ، صديق، رضى. (5)
هنگامى كه آن حضرت به دنيا آمد پدرشان حضرت موسى بن جعفر عليه السلام دستور دادند فرزندشان را بياورند. آن حضرت را در پارچه ی سفيدى پيچيده و به خدمت پدر بُردند.
آن حضرت در گوش راست حضرت رضا عليه السلام اذان و در گوش چپ آن حضرت اقامه فرمود، و آب فرات به كام مبارک آن حضرت ريخت و سپس او را به مادر مكرّمه اش نجمه عليها السلام بر گردانيد. (6)
📚 منابع
1. اعلام الوری: ج 2، ص 40. و ... .
2. کشف الغمّة: ج 2، ص 297. و ... .
3. عیون اخبار الرضا: ج 2، ص 28. و ...
4. اعلام الوری: ج 2، ص 40. و ... .
5. مناقب آل ابی طالب: ج 4، ص 397. بحار الأنوار : ج 49، ص10.
6. عیون اخبار الرضا علیه السلام : ج 2، ص 30. بحار الأنوار : ج 49، ص 9.
دفتر مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیت الله العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹بیان روایت #سلسلة_الذهب از #امام_رضا علیه السلام
مرجع معظم شیعه حضرت آیت الله العظمی دوزدوزانی تبریزی، در بیانی از اهمیت حدیث سلسلة الذهب که امام رضا علیه السلام آن را در نیشابور بیان داشته اند، سخن می گوید ....
مشاهده ی کامل بیانات معظم له
کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir 👈
❓ چرا #امام_رضا علیه السلام در سفر به مرو و ايران امام جواد علیه السلام را همراه خود نياوردند اما #امام_حسين علیه السلام، امام سجاد علیه السلام را همراهشان برده بودند؟
علت اين موضوع به شرايط زمان امام حسين و امام رضا(عليهما السلام) و علت و هدف آن بزرگواران از سفري بود که در پيش گرفتند.
🌱امام حسين (عليه السلام) با #اختيار خود و براي هدفي مشخص براي مخالفت با خلافت نامشروع يزيد بن معاويه به همراه خانواده خود از مدينه به مکه و از مکه به سمت عراق حرکت کرده بودند.ضمن آنکه حضور بستگان بسيار نزديک و اهل و عيال و فرزندان آن حضرت در مدينه مي توانست زمينه مناسبي را در اختيار حاکم يزيد در مدينه قرار دهد تا با گروگان گرفتن آنها مخالفت و قيام امام حسين(عليه السلام) را با مشکلات جدي مواجه کند.
🌼اما در مورد امام رضا(عليه السلام) آمدن حضرتش به ايران به اختيار خود نبود و #تحت_الحفظ توسط مأموران مأمون به ايران آمدند، به جز برخي از غلامانش مثل اباصلت هيچ کس از خاندان حضرت به ايران نيامد. ضمن آنکه مأمون تمام تلاشش اين بود که در ظاهر رفتاري محبت آميز با امام رضا(عليه السلام) داشته باشد و اينگونه وانمود کند در پيشنهاد خلافت و بعد ولايتعهدي به امام رضا(عليه السلام) صداقت دارد و با اين روش مردم و شيعيان را فريب دهد،
👈لذا با آنکه مأمون تقاضا کرده بود امام (عليه السّلام) با اهل بيت خويش به سمت مرو رهسپار شود تا مايه تأييد حکومت او باشد، حضرت (عليه السّلام) کسي را با خود نبرد بلکه تنها فرزندش را نيز در مدينه گذاشت و اين امر به خاطر اطلاع آن حضرت از آينده اين سفر بود.
✍️مؤيد اين امر وداع آن حضرت با قبر پيامبر (صلي الله عليه و آله) و طرز خروج حضرت از مدينه بود که همه دريافتند ناگزير و بالاجبار پاي در راه سفر نهاده است و امنيت و آرامش و برگشتي وجود ندارد.[1]
پي نوشت:
1. علي بن عيسي الاربلي، کشف الغمه في معرفه الائمه، ج 2، ص 118.
کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir 👈
🔰وعده #امام_رضا علیهالسلام به #زوار
🔹 قالَ الرِّضَا (ع) مَنْ زَارَنِي عَلَى بُعْدِ دَارِي أَتَيْتُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ فِي ثَلَاثِ مَوَاطِنَ حَتَّى أُخَلِّصَهُ مِنْ أَهْوَالِهَا، إِذَا تَطَايَرَتِ الْكُتُبُ يَمِيناً وَ شِمَالًا وَ عِنْدَ الصِّرَاطِ وَ عِنْدَ الْمِيزَانِ.
🔻امامرضاعليهالسلام فرمودند:
🔸 هركه مرا با وجود دوری حرمم زيارت كند روز قيامت در سه موضع نزد او خواهم بود تا آن كه او را از هولهاى آن خلاص گردانم.
◽️هنگامی که نامههای مردم از راست وچپ داده میشود
◽️نزد پل صراط
◽️نزد میزان
👈 جامع الاخبار ص31
دفتر مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیت الله العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir
💠 امام رضا علیه السلام
🔹إذَا نَزَلَتْ بِكُمْ شَدِيدَةٌ فَاسْتَعِينُوا بِنَا عَلَى اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ
🔸 هرگاه برای شما پیشامد سختی روی داد، به واسطه ما از خداوند کمک و یاری بجویید.
📗بحار الأنوار ج 91 ص22
کانال رسمی دفتر آیت اللّه العظمی دوزدوزانی تبریزی
@duzduzani_ir 👈