جهاد سازندگی در طول جنگ ایران و عراق نقش پر رنگی را ایفا نمود. جهاد در جنگ حضور مهندسی داشت و با ساخت پل، سنگر، خاکریز و جاده در مناطق مختلف، باعث پیشروی نیروهای مسلح ایران در جنگ میشد، که در این زمینه میتوان به احداث پل بعثت بر رودخانه اروند اشاره کرد. جهاد در جنگ یک قرارگاه مرکزی و ۵ قرارگاه محور عملیاتی شامل قرارگاه کربلا، نوح، نجف، حمزه سیدالشهدا و رمضان داشت، همچنین از ۶ تیپ مهندسی و ۳ گردان در مناطق جنگی مانند تیپهای مهندسی استان خراسان، فارس، اصفهان، کرمان و سمنان تشکیل میشد، ضمن اینکه 45 گردان مستقل نیز از استانهای مختلف، فعالیت خدمات مهندسی و پشتیبانی ارائه میدادند. از اعضای جهاد سازندگی در جنگ ایران و عراق ۱٫۱۰۰ نفر کشته، ۲۲٫۰۰۰ نفر زخمی و بیش از ۸۰۰ نفر توسط ارتش عراق اسیر شدند.
سنگرسازان بیسنگر
لقب سنگرسازان بیسنگر توسط امام خمینی، به اعضای جهاد سازندگی، به دلیل نقش آنها در طول جنگ داده شد.
فعالیتهای مهم
عملیات خیبر
پل شناور خیبر: پل ۱۴ کیلومتری، بدون پایه بر روی آب، که در فاصله میان سهراهی فتح تا جزیره شمالی احداث گردید.
جاده سیدالشهدا: احداث جادهای که نیروهای مسلح ایرانی با بهرهبرداری از آن، توانستند بخشی از هورالعظیم را پر کنند و با اطمینان خاطر بیشتری جزایر را در اختیار داشته باشند.
پل بعثت: پلی شناور بر روی رودخانه اروند که با استفاده از ۳ هزار و ۴۰۰ شاخه لوله ۵۶ اینچ انتقال نفت، طراحی و احداث گردید.
عملیات والفجر هشت
پل شناور خضر: بعد از عملیات والفجر هشت و پیش از ساخت پل بعثت، این پل شناور با هدف ارسال محمولههای پشتیبانی و ارائه تدارکات به نیروهای مسلح ایرانی مستقر در منطقه فـاو، بر روی رودخانه اروندرود احداث گردید.
اهداف
عمدهترین اهدافی که تأسیس نهاد جهاد سازندگی:
رفع محرومیت از روستاهایی که از سادهترین امکانات رفاهی نیز محروم بودند
حرکت به سوی استقلال و خودکفائی کشور با تلاش در جهت بهبود وضع اقتصادی و اجتماعی روستاها و مناطق عشایری از طریق توسعه کشاورزی، دامداری، صنایع روستائی
ایجاد زمینه لازم جهت رشد شخصیت والای انسانی روستائیان از طریق مشارکت و نظارت آنان در فعالیتهای روستائی
بسیج قشرها مختلف مردم جهت سازندگی روستاها و فراهم کردن امکان تلاش برای رشد و تکامل آنها؛ که به علت ابعاد گسترده ویرانیها و محرومیتهای به جا مانده از رژیم پهلوی، جهاد سازندگی اولویت در امر سازندگی را به روستاهای دورافتاده و محروم اختصاص داد
اردوهای جهاد
اردوهای جهاد سازندگی هر ساله در ایام تابستان و عید نوروز با حضور دانشجویان و طلاب در مناطق دورافتاده و محروم روستایی، برگزار میشود.
خبر: محمود اشتیاقی
منابع
سایت جامع امام خمینی
سایت سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی
سایت خبر گزاری مهر
سلام هفته جهاد سازندگی (جهاد کشاورزی) را به تمام جهادگران مخلص و فداکار و خصوصا" به جوانان سالهای گذشته و بالاخص سنگرسازان بی سنگر تبریک می گوئیم هرکجا هستند همیشه همراه با سلامتی شاد و خندون باشند.
بسمه تعالي.pdf
141.4K
من قصد به اشتراک گذاری 'بسمه تعالي' با شما را دارم
هدایت شده از بسوی گام دوم
نکته آیه ی شریفه؛
💐💐💐💐💐💐
كسى كه در حال رنج و عذاب است، اگر فرياد ديگران را نيز بشنود، بيشتر زجر مى بيند، چنان كه شادى كردن لذّت دارد و بودنِ در كنار جمعى كه شادمانند لذّتِ بيشترى دارد. به همين خاطر، قرآن مى فرمايد: ما افراد همفكر و هم خط را در يك جا جمع مى كنيم، مجرمان را در دوزخ و نيكان را در بهشت. «والّذين آمنوا ... الحقنا بهم ذريّتهم»(74) و درباره ى اهل دوزخ مى خوانيم: «احشروا الّذين ظلموا و ازواجهم»(75) ستمگران و همسرانشان كه مانند آنان بودند، با هم به دوزخ مى روند. در جاى ديگر مى خوانيم:«فكبكبوا فيها هم و الغاوون»(76) در آن روز عابد همراه با معبود خيالى خود با هم به دوزخ افكنده مى شوند و شايد آيه ى «و اذا النّفوس زُوّجت»(77) نيز همين قرين بودن را بيان كند. (واللَّه العالم)
«اصفاد» جمع «صفود» به «كُنده» گفته مى شود و آن تكّه ى چوب بزرگى است كه به پاى زندانيان مى بندند.
«قطران» مادّه اى است كه از برخى درختان مى گيرند و پس از جوشاندن و سفت كردن آن به بدن شتر مى مالند تا در اثر سوزش زياد، امراض پوستى شتر بهبود يابد. اين مادّه، بدبو و اشتعال زاست.(78)
يكى از عذاب هاى قيامت، بسته شدن مجرمان با غل و زنجير است و اين معنا در چندين آيه ذكر شده است. از جمله: «و ترى المجرمين ... فى الاصفاد» و «خذوه فغلّوه»(79) و «اذ الاغلال فى اعناقهم»(80)
مجرمان با مجرمان، و يا با شياطين، با هم به زنجير كشيده مى شوند. و يا دست هايشان با غل بسته مى شود و يا دست و پاهايشان و يا دست و پا و گردنشان با هم در قيدوبند قرار مى گيرد.«مقرّنين»
-----
74) طور، 21.
75) صافات، 23.
76) شعراء، 94.
77) تكوير، 7.
78) تفسير نمونه.
79) حاقّه، 30.
80) غافر، 71.
🌼🌷🌼🌷🌼🌷
@gamedovoom
هدایت شده از بسوی گام دوم
پیام آیه ی شریفه؛
🍀🌹🍀🌹🍀🌹🍀
1⃣- قرآن، قيامت را طورى ترسيم مى كند كه گويى الآن ما آن را مى بينيم.«ترى»
2⃣- تحقير و عذاب مجرمان، در ملأ عام است. «وترى المجرمين»
3⃣- اگر با ديد تجسّم اعمال بنگريم، شايد به اين نتيجه برسيم كه لباس هايى كه پوشيدن آن ها با دلربايى و تفاخر و اسراف و شهوت انگيزى همراه باشد، به لباس هاى سياه و بدبو و آتش زاى قيامت تبديل مى شود. «سرابيلهم من قطران»
🌾🌾🌾🌾🌾🌾
@gamedovoom
هدایت شده از غدیر بگو ، مگو
سلام
ایام و عاقبتتان بخیر
شهادت جانسوز حضرت محمد ابن علی ،جوادالائمه ، مظهر علم و شجاعت و جود، بر صاحب الزمان (علیهم السلام) و همه عالمیان تسلیت و تعزیت باد.
در زیر آفتاب تو ماندی حسین هم
ای تشنه ! دور از آب تو ماندی حسین هم
پیرو جوان نداشت که یک نور واحدید
در قلب شیخ و شاب تو ماندی حسین هم
کم یا زیاد مرثیه فرقی نمی کند
در روضه در کتاب ، تو ماندی حسین هم
گودال و بام ، مرز قبول شهادتند
راضی از انتخاب ، تو ماندی حسین هم
شمشیر و زهر هردو جگر پاره می کنند
دل خون و دل کباب ، تو ماندی حسین هم
در روضه هی کرببلا جانگدازتر
داغ از غم رباب ، تو ماندی حسین هم
هرگز نمیرد آنکه از او زنده ایم ما
پس با همین حساب ، تو ماندی حسین هم
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
هدایت شده از غدیر بگو ، مگو
ص۲ آیه ۸۳
8- بين ولايت و فقاهت رابطهى تنگاتنگ است. اولوالامر بايد اهل استنباط باشند. أُولِي الْأَمْرِ ... يَسْتَنْبِطُونَهُ
«1». وسائل، ج 27، ص 197.
«2». وسائل، ج 27، ص 200.
جلد 2 - صفحه 119
9- استنباط، تنها مخصوص احكام فقهى نيست. أَمْرٌ مِنَ الْأَمْنِ أَوِ الْخَوْفِ ... يَسْتَنْبِطُونَهُ
10- خنثى سازى توطئه از راه قراردادن مراجع صلاحيّتدار در جريان اخبار و بررسى آنها، مصداق فضل ورحمت الهى است. رَدُّوهُ إِلَى الرَّسُولِ ... فَضْلُ اللَّهِ
11- تعيين رسول اللّه و اولوالامر بعنوان مرجع مردم، و رهانيدن مردم از پيروى شيطان بزرگترين فضل و رحمت خدا است. وَ لَوْ لا فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكُمْ وَ رَحْمَتُهُ ...
12- مركزيّت صحيح مانع انحراف است و جامعهى بى رهبر در دام شيطان مىافتد. «فَلَوْ لا فَضْلُ اللَّهِ لَاتَّبَعْتُمُ»
13- انتشار اخبار نظامى و عدم مراجعه به رهبران الهى، پيروى از شيطان است. «لَاتَّبَعْتُمُ الشَّيْطانَ»
14- اكثر مردم فريب شايعات را مىخورند. «لَاتَّبَعْتُمُ الشَّيْطانَ إِلَّا قَلِيلًا»
دانشنامه اسلامی
💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙
هدایت شده از بسوی گام دوم
پیام آیه ی شریفه؛
💐💐💐💐💐
1⃣- هيچ يك از مردم بى جزا نمى مانند. «كل نفس»
2⃣- هيچ كارى در دنيا بى پاسخ نيست. «ما كسبت»
3⃣- كيفر و پاداش الهى، بر اساس عمل خود ماست. «ما كسبت»
🌱🌹🌱🌹🌱🌹🌱
@gamedovoom
هدایت شده از بسوی گام دوم
سلام رفقا
یه پیشنهاد دارم برای اون بچه حزب اللهی هایی که این وضعیت بی حجاب ها رو نگاه می کنند و دلشون حسابی به درد میاد
کتاب عارفانه را هر کسی به هر مقدار می تونه تهیه کنه و در خیابون و مترو و.... به این خانم هایی که کشف حجاب کردند هدیه بدهد
اصلا نمی خواد بهشون بگین حجاب تون رعایت کنید که درگیری لفظی و فیزیکی ایجاد شود
اون جایی که شرایط لسانی فراهمه، که تذکر لسانی بدهید
ولی یه جایی که می بینید نمی تونید تذکر لسانی بدهید و فکر می کنید درگیری فیزیکی ایجاد می شود، کتاب «عارفانه» شهید نیری رو هدیه بدهید
یه توسل هم به شهید بزرگوار کنید که به دل اون خانم بی حجاب بندازه که کتاب رو بخونه
شک نکنید بی تاثیر نیست
اونایی که میخوان قیام فرهنگی کنند بسم الله
اولین راهکارش گفتم
چه خوبه در مسجد، بچه ها را جمع کنید، از خود بچه ها بخواهید تیم بشن و در محله هایی که خانم های بیحجاب و نزدیک مسجد هستند، کتاب عارفانه را هدیه بدهند.
برای تهیه کتاب هم، هر کسی هر چی می تونه کمک کنه، حتی با تهیه یک کتاب!
نگین یه کتاب، کجا رو می گیره؟!
و من احیاها فکانما احیا الناس جمیعا
با کمک های مردمی، خیلی کارها می شود کرد
از امام صادق عليه السلام روايت شده است كه به هيچ پيامبر ديگرى فرمان نيامد كهاگر تنها شدى جهاد كن. در زمان ما نيز امام خمينى قدس سره فرمود: ابرقدرتها بدانند اگر خمينى يكّه وتنها بماند، به راه خود ومبارزه با شرك و كفر ادامه خواهد داد.اگر مسلمانان نسبت به نالهى مستضعفان بىتفاوت شدند، پيشوا بايد به تنهايى حركت كند.
💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚
روز سه شنبه ۱۴۰۲/۳/۳۰
🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍
آیه ۸۴ سوره نساء(خانواده)
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
فَقَاتِلْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ لَا تُكَلَّفُ إِلَّا نَفْسَكَ ۚ وَحَرِّضِ الْمُؤْمِنِينَ ۖ عَسَى اللَّهُ أَنْ يَكُفَّ بَأْسَ الَّذِينَ كَفَرُوا ۚ وَاللَّهُ أَشَدُّ بَأْسًا وَأَشَدُّ تَنْكِيلًا(۸۴)
پس (ای پیغمبر) تو خود تنها در راه خدا به کارزار برخیز، که جز بر خودت مکلف نیستی و مؤمنان را نیز ترغیب کن، باشد که خدا آسیب کافران را از شما بازدارد، که قدرت خدا بیشتر و عذابش سختتر است (۸۴)
معانی کلمات آیه
حرض: تحريض به معنى تشويق و ترغيب است (قاموس قرآن).
يكف: كف به معنى دست و بازداشتن است ، مراد از آن معناى دوم است.
بأس: سختى، ناپسند، شر، عذاب، خوف و غيره، در اينجا مراد از اولى شر و ناپسندى است.
تنكيل: نكال عقوبتى است كه از آن ديگران عبرت گيرند. تنكيل: عقوبت كردن و مبالغه در نكال است. نكل (بكسر اول) زنجير. جمع آن انكال است.[۱]
نزول
محل نزول:
این آیه همچون دیگر آیات سوره نساء در مدینه بر پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله نازل گردیده است. [۲]
شأن نزول:
بعد از واقعه غزوه احد پيامبر با ابوسفيان وعده كرد كه در بدرالصغرى به يكديگر برسند و قتال و كارزار نمايند وقتى كه موعد آن فرارسيد. پيامبر به مسلمين فرمود: كه بايد آماده قتال و نبرد گردند ايشان در اجراء آن در كراهيت بودند و اين آيه نازل گرديد[۳].[۴]
===============================
تفسیر آیه
تفسیر نور (محسن قرائتی)
فَقاتِلْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ لا تُكَلَّفُ إِلَّا نَفْسَكَ وَ حَرِّضِ الْمُؤْمِنِينَ عَسَى اللَّهُ أَنْ يَكُفَّ بَأْسَ الَّذِينَ كَفَرُوا وَ اللَّهُ أَشَدُّ بَأْساً وَ أَشَدُّ تَنْكِيلًا «84»
پس در راه خدا پيكار كن، كه جز شخص تو (كسى بر آن) مكلّف نيست و مؤمنان را (به جهاد) ترغيب كن، باشد كه خداوند از گزند كافران جلوگيرى كند و خداوند قدرتمندتر و مجازاتش دردناكتر است.(۸۴)
نکته ها
پس از پيروزى كفّار در احد ابوسفيان با غرور گفت: بار ديگر با مسلمانان در موسم بدر صغرى (محلّ برپايى بازارى در سرزمين بدر در ماه ذى قعده) روبرو خواهيم شد. هنگام رسيدن موعد، پيامبر مردم را به جهاد دعوت كرد. عدّهاى به جهت شكست در احد روحيّهى حضور نداشتند. آيهى فوق نازل شد و پيامبر بار ديگر مردم را به جهاد دعوت كرد. هفتاد نفر حاضر شدند ولى درگيرى رخ نداد و مسلمانان سالم به مدينه برگشتند.
«نكول»، به معناى امتناع كردن از روى ترس است. و «تنكيل»، انجام كارى است كه
جلد 2 - صفحه 120
طرف را منصرف كند، همچون كيفر و مجازات.
از امام صادق عليه السلام روايت شده است كه به هيچ پيامبر ديگرى فرمان نيامد كهاگر تنها شدى جهاد كن. «1» در زمان ما نيز امام خمينى قدس سره فرمود: ابرقدرتها بدانند اگر خمينى يكّه وتنها بماند، به راه خود ومبارزه با شرك و كفر ادامه خواهد داد.
امام باقر عليه السلام فرمود: پس از نزول اين آيه پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله تمام جنگها را شخصاً فرماندهى مىكرد. «2»
پیام ها
1- رهبر بايد پيشاهنگ ديگران باشد. «فَقاتِلْ»
2- اگر مسلمانان نسبت به نالهى مستضعفان بىتفاوت شدند، پيشوا بايد به تنهايى حركت كند. «إِلَّا نَفْسَكَ»
3- رهبر بايد چنان قاطع باشد كه همراهى يا عدم همراهى مردم در جهاد، در او بىاثر باشد. «إِلَّا نَفْسَكَ»
4- هر كس مسئول كار خويش است. «لا تُكَلَّفُ إِلَّا نَفْسَكَ»
5- بايد دل به خدا بست، نه مردم. «إِلَّا نَفْسَكَ»
6- وظيفه پيامبران، تشويق و دعوت است، نه اجبار. «حَرِّضِ الْمُؤْمِنِينَ»
7- جبهه و جهاد، نياز به تبليغات قوى دارد. «حَرِّضِ الْمُؤْمِنِينَ»
8- وظيفهى ما قيام و جهاد است، شكستِ دشمن كار خداست. فَقاتِلْ ... عَسَى اللَّهُ أَنْ يَكُفَ
9- قدرت الهى، برترين قدرت و مايهى دلگرمى مؤمنان و تهديد متخلّفان است. «وَ اللَّهُ أَشَدُّ بَأْساً»
«1». تفسير صافى.
«2». تفسير برهان، ج 1، ص 398 و عياشى، ج 1، ص 261.
تفسير نور(10جلدى)، ج2، ص: 121
دانشنامه اسلامی
💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙
سلام
ایام و عاقبتتان بخیر
امیرالمؤمنین علیه السلام:
وَ انْهَوْا عَنْ الْمُنْکَرِ وَ تَنَاهَوْا عَنْهُ، فَإِنَّمَا أُمِرْتُمْ بالنَّهْي بَعْدَ التَّنَاهِي!
مردم را از منکرات بازداريد، و خودتان نيز مرتکب نشويد، چرا که شما موظّف هستيد اوّل خودتان ترک گناه کنيد، و آنگاه مردم را از آن نهى نماييد!
خطبه_105
🌴🍀🌳🌲🌿🎄🎋🌵🪴🌱🍃
ورسول خدا (ص) فرمود : ما بني بناء في الاسلام أحب إلى الله تعالى من التزويج.
یعنی هیچ بنایی در اسلام بنیان نهاده نشد که نزد خدا محبوب تر از ازدواج باشد.
🌸💜🌹💚🌷🤎💐💛🌺🧡🍄
سالروز ازدواج مبارک حضرت امیرالمؤمنین و حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیهما وحلول ماه مبارک ذی الحجة ،خجسته باد.
🌺🌺🌺🌺🌺🌺💜💜💜💜💜