🔵وزیر محترمی که همواره نقدینگی را عامل تورم میدانست، حالا پس از رسیدن به پست وزارت، کمبود نقدینگی را مشکل اصلی تولید عنوان کرده و قصد دارد 300 هزار میلیارد تومان به حجم نقدینگی کشور اضافه کند!
طی سه دهۀ اخیر، هزینۀ تصمیمات اشتباه مسئولان را سفره و معیشت مردم پرداخت کردهاند.
@Economic_puzzle | پازل اقتصاد
📈👱♂📉
🔵وزیر محترمی که همواره نقدینگی را عامل تورم میدانست، حالا پس از رسیدن به پست وزارت، کمبود نقدینگی را مشکل اصلی تولید عنوان کرده و قصد دارد 300 هزار میلیارد تومان به حجم نقدینگی کشور اضافه کند!
طی سه دهۀ اخیر، هزینۀ تصمیمات اشتباه مسئولان را سفره و معیشت مردم پرداخت کردهاند.
_حسین صمصامی _
@Economic_puzzle | پازل اقتصاد
📈👱♂📉
30.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔵دولت برای چه موضوعاتی باید لایحه دو فوریتی یا تک فوریتی بدهد؟
مساله اصلی چیست؟
@Economic_puzzle | پازل اقتصاد
📈👱♂📉
🔘قرارداد میلیاردی عراق و ژاپن برای توسعه پالایشگاه بصره
🔹عراق براى توسعه پالايشگاه بصره از ژاپن وام به قيمت 60 میليارد و 40 میليون ين ژاپن میگیرد.
@Economy_puzzle | پازل اقتصاد
📈👱♂📉
🔘امکان ۱۰۰ درصدی واردات در برابر صادرات برای صنعت فولاد فراهم شد
🔹 بانک مرکزی امکان استفاده از ارز حاصل از صادرات زنجیره فولاد و فلزات رنگین اساسی جهت واردات اقلام مورد نیاز مصارف ارزی چهار حوزه "ماده اولیه، طرحهای توسعهای و تکمیل پروژههای تولید انرژی، نیاز کالاهای التهابی صنایع فلزی" تا سقف ۱۰۰ درصد را فراهم کرد
@Economic_puzzle | پازل اقتصاد
📈👱♂📉
🔘 عملکرد همتی در رشد اقتصادی
🔹همتی از تابستان ۱۳۹۷ تا بهار ۱۴۰۰ رئیسکل بانک مرکزی در دولت دوازدهم بود. طبق آمار بانک مرکزی، متوسط رشد اقتصادی فصلی کشور در دوره ریاست همتی صفر درصد بود. متوسط رشد اقتصادی بدون نفت کشور هم در دوره ریاست همتی فقط ۱.۷ درصد بود.
🔹در بین روسای بانک مرکزی پس از دفاع مقدس، ضعیفترین عملکرد در رشد اقتصادی را همتی داشته است. او تنها رئیسکل بانک مرکزی است که در دوره او متوسط رشد اقتصادی ایران صفر شد.
🔹از این رو میتوان گفت آخرین فردی که باید درباره رشد اقتصادی صحبت کند، همتی است چون او ضعیفترین کارنامه را در این زمینه داشته است/ روزنامه چارسوق
@Economic_puzzle | پازل اقتصاد
📈👱♂📉
بلاگرهای اقتصادی «پروژه» دارند وگرنه «عقل سلیم» میداند مصرف بیشتر «بنزین» در ایران نسبت به برخی کشورها، به علل زیر است:
-تراکم شهری
-ترابری جادهای
-فرسودگی خودرو
-عدم تنوع سوخت خودرو
-عدم توسعه حملونقل عمومی.
«عقل سلیم» برای مسائل «توسعه»، از اقتصاد خرد «راهکار قیمتی» نمیدهد
حتی نئوکلاسیکها هم(نه نوع ایرانی بیکیفیت آن) قبل از تجویز راهکار قیمتی، ابتدا مساله «کششپذیری تقاضا به افزایش قیمت و ثبات سایر شرایط محیط اقتصادی» را حل میکنند که تقاضا به قیمت واکنشپذیر شود ولی ما در ایران گرفتار بلاگرهایی شدهایم که تا جلسه با رییس جمهور هم نفوذ میکنند.
_ محمد طاهر رحیمی _
@Economic_puzzle | پازل اقتصاد
📈👱♂📉
🔘 کارشناس ارشد مرکز پژوهشهای اتاق ایران: لایحه بودجه برنامه ای برای رفع ناترازی برق ندارد/ سال ۱۴۰۴ واردات مواد اولیه و کالاهای واسطه ای پرهزینه تر از قبل خواهد بود
🔹 دولت مجوز دست اندازی به صندوق توسعه ملی را برای خود صادر کرد
🔹 علت واقعی تورم، نقدینگی و کسری بودجه نیست/ جهش ارزی و نااطمینانی ها علت اصلی تورم در ایران هستند
🔹 فرزانه صمدیان، کارشناس ارشد مرکز پژوهش های اتاق ایران گفت: علت واقعی تورم، نقدینگی و کسری بودجه نیست و اینها معلول فضای تورمی اقتصاد کشور هستند و پرشهای دفعتی نرخ ارز و تسلط نااطمینانی که بر اقتصاد کشورمان وجود دارد علت اصلی تورم است.
🔹هرگاه نرخ ارز پرش کرده است، شاهدیم تورم، کسری بودجه و نقدینگی به نحوی فزاینده تر شده و پویایی های تورم در اقتصاد ما شکل گرفته است. این مساله از این منظر اهمیت دارد که ببینیم دولت در لایحه بودجه، چگونه می خواهد با سیاست گذاری ارزی، فضای تورم در اقتصاد کشور را مدیریت کند./ جماران
@Economic_puzzle | پازل اقتصاد
📈👱♂📉
پازلِ اقــتصاد 📊
🔘سخنان متناقض آقای همتی در مورد نقدینگی | وزیر اقتصاد به بلوغ علمی و فکری رسید
🔹بهتازگی وزیر اقتصاد با اشاره به کاهش نقدینگی حقیقی کشور، خبر از تزریق 300 هزار میلیارد تومان به جریان نقدینگی اقتصاد داده و این امر را برای رونق تولید و خروج از رکود لازم دانسته است.
🔹 همتی در این خصوص گفته است: هفته گذشته در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت اصلاً موضوع نقدینگی بهطور جدی بحث شد و تصمیمات مهمی گرفته شد که بهتدریج اعلام خواهد شد، واقعیت، ما سال 1396 با توجه به اینکه در آن سال قیمت دلار نزدیک 3 تا 4 هزار تومان بود، حجم حقیقی نقدینگی دلاری کشور حدود 360 میلیارد دلار بود.
🔹وی ادامه داد: بنابراین نقدینگی که در اقتصاد سال 96 وجود داشت 360 میلیارد دلار بود اما امروز که ما در خدمت شما هستیم با توجه به بالا بودن نرخ دلار نقدینگی حقیقی ما بر حسب دلار 140 میلیارد دلار است، این موضوع معلوم میکند که چرا همه تولیدکنندهها و همه فعالین اقتصادی میگویند؛ "پول نیست".
🔹همتی گفت: بهدلیل نبود نقدینگی است که وقتی به بانک مراجعه میکنید، به صندوق توسعه مراجعه میکنید، آنها هم میگویند؛ "ما هم نقدینگی نداریم."، بنابراین مهمترین بحثی که ما در ستاد داشتیم و بهنظر من بهتدریج با اصلاحاتی که در بعضی از مقررات اعمال میکنیم بین 250 تا 300 هزار میلیارد تومان علاوه بر رشد معمول نقدینگی ما نیاز داریم که به تولید تزریق بکنیم، این تزریق تولید هم از روشهای مختلف خواهد بود؛ یکی از طرحهای پیشنهادی فعالیتهای اقتصادی مولد شرکتهایی که واقعاً مشکل نقدینگی دارند، حالا جهتگیری صادراتیاش هم که بحث مهمی است که راجع به آن هم صحبت خواهم کرد.
عدول از سیاستهای انقباضی قبل از رسیدن تورم به میانگین بلندمدت
🔹اولین نکتهای که باید به آن اشاره کرد این است؛ چگونه وزیر اقتصاد که همواره دلیل اصلی تورم در اقتصاد ایران را حجم بالای نقدینگی عنوان میکرده، هماکنون به این نتیجه رسیده است که اقتصاد ایران علاوه بر رشد متعارف نقدینگی نیاز به تزریق 300همت دیگر دارد؟
🔹سؤال دیگر این است؛ چگونه در شرایطی که همچنان تورم اقتصاد ایران بالاتر از روند بلندمدتی خود است، مسئولان اقتصادی دولت به بهانه حمایت از تولید رو به اتخاذ سیاستهای انبساطی آوردهاند؟
همتی رویکرد جریان اقلیت اقتصادی را پذیرفت؟
🔹اما نکته مهمتری که در صحبتهای همتی بود، همان حرف "کمبود نقدینگی" است که سالها جریان فکری اقلیتی در اقتصاد ایران آن را تکرار میکردند و اتفاقاً جریان متعارف انتقادات بسیاری به آنها وارد میکرد، در واقع طبق گفتههای وزیر اقتصاد رشد نرخ ارز، ناچاراً سیاستگذار را مجبور میکند برای خروج از رکود تولید رو به تزریق نقدینگی بیاورد تا سرمایه در گردش تولیدکنندگان آسیب نبیند و چرخ تولید بچرخد. به بیانی دیگر اگر نرخ ارز رشد کند نقدینگی بهصورت درونزا باید افزایش یابد و این دقیقاً همان حرفی است که جریان فکری اقلیت در اقتصاد ایران سالها بر آن تأکید داشتند، که نقش اصلی را در تورم اقتصاد ایران افزایش نرخ ارز ایفا میکند.
صمصامی: هزینه حرفهای متناقض وزیر اقتصاد را مردم میدهند
🔹حسین صمصامی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در واکنش به اظهارات اخیر وزیر اقتصاد نوشت: وزیر محترمی که همواره نقدینگی را عامل تورم میدانست، حالا پس از رسیدن به پست وزارت، کمبود نقدینگی را مشکل اصلی تولید عنوان میکند و قصد دارد 300 هزار میلیارد تومان به حجم نقدینگی کشور اضافه کند! طی سه دهۀ اخیر، هزینۀ تصمیمات اشتباه مسئولان را سفره و معیشت مردم پرداخت کردهاند.
@Economic_puzzle | پازل اقتصاد
📈👱♂📉
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘سهم بخش کشاورزی از تسهیلات بانکی در ۶ ماهه اول ۱۴۰۳، به زیر ۵ درصد رسید؛ در میانه دهه ۷۰، این عدد ۲۲ درصد بود
🔹دکتر حامد نجفی، استاد اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس: شاخص تمایل مردم به کشاورزی در ایران عددی بالغ بر ۰.۲۵ است.
🔹در آمریکا و کانادا این عدد حدود نیم درصد و در کشورهای شرقی بالای یک است.
@Economic_puzzle | پازل اقتصاد
📈👱♂📉