🔹کاهش نرخ رشد #نقدینگی به ۲۹ درصد
🔹بانک مرکزی:
نرخ رشد دوازدهماهه نقدینگی در پایان خرداد ۱۴۰۲ با 8.8 واحد درصد تنزل نسبت به دوره مشابه سال قبل (معادل 37.8 درصد در خردادماه ۱۴۰۲) به 29.0 درصد کاهش یافت.
🗣ایبنا
🆔@Economy_tweet
🔆 دیدیم در غدیر که دنیا به جز «علی»
آیینهای برای «پیغمبر» نداشته است 🔆
#غدیر
🆔@Economy_tweet
🔹حسین دهباشی:
پس یادداشت میکنیم که خانهی اندیشمندان علوم انسانی یعنی حمایت از قشری خاص و باید پلمب شود ولی خانهی مداحان، الی برکت الله...
♦️علی نیکوکار:
قدرت در جهان مدرن، حق است. و حق قدرت است! اگر فکر کردید درکشورهای دیگر سالی ۳ میلیارد تومان بودجه به موسسه ای میدهند که علیه آن فعالیت کند خیلی ساده انگارید!
جمهوری اسلامی در برابر دیگر کشورها خیلی تساهل و تسامح بالایی دارد! آنها چون غیرمستقیم برخورد می کنند امثال شما نمی بیند!
🆔@Economy_tweet
🔹وقتی هزاران نفر از خود مردم بانی بشوند تا اتفاقی مثل میهمانی #غدیر رقم بخورد، غربگراها با آسمان و ریسمان بافتن نگران منابع و بودجه های آن میشوند اما اگر رفقایشان به خاطر خسارتی که به کشور زدند با وقاحت تمام صد تا صد تا سکه از بیت المال بگیرند، به روی خودشان هم نمی آورند.
🗣امیرحسین ثابتی
🆔@Economy_tweet
🔹نرخ رشد نقدینگی در خرداد: ۲۹٪
🔹نرخ تورم خرداد: ۴۲.۶٪
فزونی نرخ تورم از نرخ رشدنقدینگی کماکان ادامه دارد. نقدینگی حقیقی همچنان رو به کاهش
🗣حسین درودیان
🆔@Economy_tweet
🔹آیا قرار نبود در دولت آقای رئیسی، مدیران دولتی چه حوزههای سیاسی چه صنایع و اقتصادی، از منتقدین شکایت نکنند؟! پس این شکایتها که مدام از منتقدین میشود مربوط به کره مریخ است؟!
🗣داود مدرسی یان
🆔@Economy_tweet
🔹سازوکار مالیاتستانی از خانههای لوکس مشخص شد
هیات وزیران با تصویب آیین نامه اجرایی بند (ع) تبصره (۶) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور سازوکار اخذ مالیات از خانه های لوکس را مشخص کرد که بر اساس آن نرخ مالیات خانههای لوکس ۰.۲ درصد مازاد ۲۰ میلیارد تومان محاسبه میشود.
🆔@Economy_tweet
🔹بانک مرکزی برای نخستین بار به منظور تامین مالی طرحهای #ارزآور و سودآور اقتصادی و صنعتی و ملی از طریق مرکز مبادله ارز و طلای ایران اوراق مرابحه ارزی عرضه میکند.
سر رسید این اوراق حداقل یک و حداکثر چهار ساله و سود این این اوراق به صورت یورویی و سالانه از ۵ تا ۵.۵ درصد خواهد بود.
👥ایبنا
🆔@Economy_tweet
🔹مقام معظم رهبری:
🔹«من هفده هجده سال قبل به دولتی که در آن زمان سر کار بود و به مسئولان گفتم کاری کنید که ما هر وقت اراده کردیم، بتوانیم در چاههای نفت را ببندیم. آقایان به قول خودشان "تکنوکرات" لبخند انکار زدند که مگر میشود؟!» 1-1-1392
🆔@Economy_tweet
🔹نرخبیکاری کشور در بهار۱۴۰۲، ۸/۲٪ گزارش شد.
🔹نرخمشارکتاقتصادی کشور در بهار۱۴۰۲، ۴۱/۲٪ گزارش شد.
منبع دادهها:
مرکز آمار ایران
مرجع نماگرهای اقتصادی ایران و جهان:
وقایع اقتصادیه
۱۴۰۲/۰۴/۱۷
🆔@Economy_tweet
هدایت شده از اقتصاد بومی
از دید ایشون شاید دستورات متناقض باشه
اما با هدایت اعتبار عملی هست
چگونه؟
اعتبار بجای تخصیص پیدا کردن به تقاضاهای سفته بازی مخرب، به موردهای اشاره شده تخصیص پیدا کنه
نکته مبنایی این هست که آیا اساساً بانک مختار است تا به هر کس و هر پروژه ای که دلش خواست اعتبار تخصیص دهد یا نه؟
مبنای آقای همتی این است که اساساً مختار است و اگر شما تسهیلات تکلیفی را بر بانک تحمیل کردید خودتان باید منابعش را در اختیار بانک قرار دهید، چون اساساً بانک نباید منابع خودش را به مصارفی که شما تعیین کردید اختصاص دهد.
اما اگر بانک را به عنوان کارگزار دولت و حکومت در خلق پول تعریف کردیم، که پولی که حکومت متصدی آن است را به نیابت از او خلق می کند، هیچ حقی برای بانک برای تخصیص اعتبار خلق شده متصور نخواهد بود؛ مگر آن که بانک مرکزی به او اعطا کند. در این صورت بانک باید اعتبارهای خود را به مصارفی که دولت مشخص می کند اختصاص دهد.
البته نباید از تفاوت مفاهیم پول و اعتبار غافل بود...
🗓اقتصاد بومی
https://eitaa.com/our_economy
💠ابتکار مسکو در جایگزینی صادرات گاز به اروپا
✍️ توحید ورستان
گزارش: https://masireqtesad.ir/157878
🔹بر اساس گزارش بلومبرگ با کاهش صادرات گاز روسیه به کشورهای اروپایی، مسکو به دنبال استفاده از ظرفیت بازارهای جدید مانند چین و نیز طرحهایی مانند ایجاد هاب گازی، توسعه مایعسازی گاز و شبکه گازرسانی داخلی است.
🔹در این راستا، پیشبینی میشود صادرات گاز روسیه به چین با رشد ۴۲ درصدی در سال جاری به ۲۲ میلیارد مترمکعب برسد.
🆔@Economy_tweet
🔹۳۰درصد طلافروشان هیچ مالیاتی نمیپردازند!
🔹بررسی آمار سازمان امور مالیاتی نشان میدهد، نزدیک به ۷۰ درصد از واحدهای صنفی فعال در حوزه طلا و جواهر در سال ۱۴۰۱، هنوز هم مالیاتی کمتر از ۱۵ میلیون تومان میپردازند.
🆔@Economy_tweet
🔹کشورهای عضو ائتلاف تحريم علیه روسیه پس از آغاز جنگ بين روسیه و اوکراین و از فوريه ٢٠٢٢، تحريمهای مختلفی علیه روسیه اعمال کردند. این تحريمها بر اقتصاد دنیا و کشورهای عضو ائتلاف تحريم نیز اثرات زيادی داشته است
🔹افزایش قیمت انرژی و افزايش تورم از مهمترين مشکلاتی است که در اثر تحريم روسیه ایجاد شده یا ممکن است در آینده ایجاد شود. در طول مدت اعمال تحريمها، روسیه برای مقابله با اقدامات غرب، به سمت افزایش روابط اقتصادی و فروش نفت به سایر کشورها از جمله چین و هند رفته است.
🔹نکته ای که باعث شده روسیه در سال ٢٠٢٢ علی رغم تحريم نفتی، بتواند با استفاده از افزایش قیمت و افزاش فروش به کشورهایی نظیر هند و چین، به ثبات نسبی اقتصادی برسد.
🔹یکی از مهمترين تحريمهای غرب علیه روسیه، ششمین بسته تحريمی اتحادیه اروپا است که واردات دريایی نفت و فرآوردههای نفتی از روسیه را از ٥ دسامبر سال ٢٠٢٢ و ٥ فوريه سال ٢٠٢٣ ممنوع میکند.
🔹در ادامه اعضای گروه G7 پس از حدود ٢ ماه گفتگو، با توجه به نزدیک شدن موعد اجرایی شدن تحريم نفتی و فرآورده نفتی، برای کاهش اثرات این تحريم، کاهش قیمت انرژی و همچنین جلوگیری از افزایش درآمد نفتی روسیه، بر سر تعیين سقف قیمت و ایجاد معافیتهای متناسب با آن موافقت کردند.
🔹بنابراین سیاست تعیين سقف قیمت خريد نفت روسیه به عنوان یک سیاست تحريمی جدی کلید خورد. در این گزارش به بررسی ابعاد فنی این سیاست تحريمی میپردازيم.
https://isacenter.ir/3140203161056/
🆔@Economy_tweet
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یک اقتصاددان:
قیمت گذاری دستوری، بازی دو سر باخت است
علی مروی، اقتصاددان:
🔹قیمت گذاری دستوری به نام حمایت از مصرف کننده، عملا به ضرر مصرف کننده است و با تقابلنمایی میان تولید کننده و مصرف کننده، منجر به کاهش کیفیت، و جلوگیری از خلاقیت و کاهش انگیزه برای سرمایه گذاری می شود.
🆔@Economy_tweet
📌چرخش آگاهانه از فشار عام تورم به سمت مالیات هوشمندانه
✍️ علی ملکزاده
گزارش: https://masireqtesad.ir/157900
🔹تورم عموما باعث کاهش رفاه برخی اقشار میگردد و مالیات نیز با کاهش درآمد قابل تصرف، از رفاه مودیان میکاهد و انتخاب بین این دو برای تامین مخارج دولت اجتناب ناپذیر است.
🔹مالیات از سه دریچه معافیتها، مالیات بر عایدی سرمایه و تامین مخارج دولت بر نظام پولی و تورم اثرگذار بوده و قابل مدیریت، تنظیمگری و هدایت است.
🔹در حالیکه تورم، خارج از مدیریت حاکمیت به ویژه بر اقشار کمدرآمد فشار میآورد و نفع حاصل از تورم بیشتر به صاحبان دارایی و کالاهای بادوام میرسد و نابرابری را تشدید میکند.
👥مسیر اقتصاد
🆔@Economy_tweet