فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آقای البروکس
فشار خرید ویا فروش را اینجوری تشخیص میده
🔆 مرتضی عباد میگه:
🟢 خرید و فروش تو بازارهای مالی، چه سهام چه کریپتو و فارکس اونقدری بی رحم هست که اگه کسی به روشی دست یافت که بتونه سود کنه اونو نه پولی و نه مجانی با شما شریک بشه یا حتی راجع بهش حرف بزنه.
اونایی که با کت و شلوار و ماشین کروک و ویلای آنچنانی عکس میزارن و منم منم می کنن اینکاره نیستن. واقعی های بازار وقتی حرفی از کارشون بشه با تمام قوا غُر میزنن و چه کنم چه کنم می کنن. کسی هم به حرفه شون دعوت نمی کنن.
اولین اصل در بازار قبول کردنِ این اصل هست که ارتشت تک نفره است.
🟢 اونقدری این بازار سخت هست که کسی که تو یه حوزه نیمچه تخصص و توانی داشته باشه سعی میکنه همونو بچسبه و سودش رو تثبیت کنه، اینایی که می بینید شب کریپتو بازن، صب بورس، بعد از ظهر فارکس، اینا عمدتا تو هر سه بازار ناتوانن، حالا ممکنه یه استثنایی هم باشه که نابغه است.
برا همین ای وای بورس نداد برم کریپتو، کریپتو نداد برم فارکس، فارکس نشد برم طلا، نهایتش میشه بلای جان خودتون و مالتون. یکی رو بچسبید، توانا بشید و همون خط رو برید.
🟢 من آدم میشناسم سالی دو سه بار تو سهم معامله میکنه و بیست سال هم هست که دوام آورده. تازه همین بورس هم اگه هر روز درگیرش باشی فرسوده ات میکنه، چه برسه به اینکه بخوای چند تا بازار رو همزمان هندل کنی.
🟢 تا وقتی که یکی دیگر رو دلیل ضررهاتون بدونید، باز هم ضرر خواهید کرد.
فلانی گفت خریدم، ضرر کردم.
فلانی گفت بفروش، فروختم ضرر کردم.
فلان کانال گفت، فلان سایت گفت، وزیر گفت، وکیل گفت. اینا همه هست ولی در نهایت تصمیم با خود ماست و تهش پای خودمون نوشته میشه.
🟢 کلاه تان را قاضی کنید؟ چرا باید شما از روی سیگنال یک نفر یا کانال سهمی بخرید؟ حتما که قبلا با حرف همون فرد یا کانال سود کردید که الان هم به سیگنالش اطمینان کردید. که البته همه اش اشتباهه.
یه فیلتر شخصی داشته باشید، بخوانید، ببینید، بشنوید و همه را از فیلترتان رد کنید و قبل از هر عملیاتی بدانید که صاحب اول و آخر اون تصمیم خودتون هستید.
🟢 من تو این سالها به تجربه دیده ام که اونهایی که تو هتل ها به رسپشن گیر میدن که چرا تو اتاق ها مسواک نیست کلا مسواک نمیزنن.
اونهایی هم که از خصوصی این به خصوصی اون میرن و میگن شما فلان جا فلان سهم را گفتی و من خریدم و ضرر کردم، کلا اون سهم رو نخریدند. وگرنه شما اگر سهمی را به هر سیگنالی یا به هر توصیه و تشخیصی خریدی دیگه بعد اون فرمان دست خودت هست.
وظیفه شما چیست؟ معامله را از ضرر سنگین محافظت کنی.
هر معامله ای می تونه به شما سود زیاد بده، سود کم بده، سر به سر بشی یا حتی یه ضرر کوچیک بزنه. فقط کافیه ضرر سنگین نکنی و جلوش رو بگیری.
حالا شما به توصیه من نه، اصلا به توصیه هر کسی یه سهمی رو خریدی، خب وقتی سنگین میره پایین بفروش و خلاص.
🟢 تا صاحب تصمیماتتون نباشید، به هیجا نمیرسید.
شما میری میشینی پای میز پوکر، یکی میاد بلوف میزنه، مگه تو میای میگی نه قبول نیست بلوف زد؟
اصلا یکی کول بازی درمیاره میگه دستم ۸ و ۲ هست، تو میخونی دست باز میشه می بینی دو تا آس داره، می تونی بگی نه قبول نیست دستش رو بهم دروغ گفت؟
نمی تونی بگی چون قاعده بازی بلوف هست، فریب هست، دروغ هست و نهایتا هر کسی صاحب برد و باختش هست با همه بلوف ها، دروغ ها و کلک هاش.
🟢 بورس هم همینه، عین همینه، یکی بلوف میزنه تو حق داری باور کنی باور نکنی، باور کردی نمی تونی اعتراض کنی. یکی دروغ هم گفت همینه.
خود بازار و سیستم هم غربال میکنه آدم ها رو، یکی دوبار بلوف بزنه، دروغ بگه، خود به خود میره حاشیه.
تو بازارهایی که مثلا کپی ترید هست هم همینه. خودش غربال میشه.
نهایتا، نهایتا، نهایتا تهش خودتی و عملکردت.
🟢 عمده خاطرات بورسی های قدیمی همین بلوف ها و دروغ هایی هست که از هم شنیدن و باهاش کنار اومدن.
✍ مرتضی عباد
#آموزشی
نشانه های ضعف در روند
نکات پرایس اکشن
https://eitaa.com/Educational_Channel
⁉️ کدام نوع صندوقها را بخریم؟
بنابر دانش، تخصص و سطح ریسکپذیری شما، در سادهترین حالت دستهبندی زیر به شما کمک میکند:
✔️سود ریالی بدون ریسک:
صندوقهای درآمد ثابت
➕سود ریالی بیشتر با کمی ریسک:
صندوقهای مختلط
💵حفظ ارزش واقعی سرمایه:
صندوقهای طلا
📊سود یا زیان زیاد با ریسک متوسط:
صندوقهای سهامی
🕯سود یا زیان خیلی زیاد با ریسک زیاد:
صندوقهای اهرمی
❓ سود یا زیان بر اساس شناخت صنایع و اقتصاد:
صندوقهای بخشی یا کالایی
صد البته تشکیل سبد دارایی متشکل از انواع صندوقها با وزنهای متفاوت بهتر از سرمایهگذاری تنها روی یک دسته از انواع صندوقهاست اما برای دوستانی که دانش یا زمان زیادی برای صرف کردن ندارند این دستهبندی کمک کننده است.
خب خیلی خلاصه اگه بخواییم بگیم:
♦️👈 صندوق درامد ثابت مثل بانک هست، بدون ریسک. اما بازدهیش بیشتره. اما مشکل اینه که سودشون الان حوالی 29 30 درصد هست. پس سود زیادی نداره. ولی از میتونین نقدینگیتون رو بجای امثال بانک توی این صندوق ها بزارین. مثل افران، فیروزه رابین، تداوم و کمند و ...
♦️👈 صندوق سهامی، یجورایی شبیه سبدگردانی هست. ولی من کارمزد کمتری داره. کلا روی سهام براتون سرمایه گذاری میکنن. اگه خودتون شرایط ترید ندارین یا فرد مطمئنی رو نمیشناسین این گزینه خوبه. مثل سرو
♦️👈 صندوق مختلط بین درامد ثابت و سهامی هست. ترکیب این دوتاست. مثل گارانتی و زیتون
♦️👈 صندوق طلا یه جایگزین خیلی بهتری برای طلای فیزیکی هست. که ما فعلا فقط روی کهربا از صندوق های طلا هستیم.
♦️👈 صندوق شاخصی هم یجورایی با شاخص بالا پایین میشن. (سبک وارن بافتی هست یجورایی که امروز سعی میکنم یکیشو معرفی کنم)
به صورت کلی، هیچکدوم این صندوق ها به تنهایی خوب نیستن.
روی هیچ صندوقی تکسهم نمیشیم. یه ترکیب دارایی درست میکنیم. برای همین سعی میشه از هر نوع صندوق یکی دوتا خوبشو معرفی کنیم
صندوق شاخصی در واقع اندازه شاخص بازدهی دارن، یه چندتا صندوق شاخصی توی بازار داریم.
ولی فعلا روی #فیروزه تمرکز داریم. چون یجورایی شاخص 30 شرکت اول بازار هست. این 30 تا هم عمدتا از صنایع دلاری مثل فلزات و پترو پالایشی هستن. برای همین بازدهی این ها فراتر از شاخص کل خواهد بود.
نمودار رو هم گذاشتیم اون خط نارنجی ماله فیروزه هست. که بالاتر از شاخص بازدهی داشته 👍👍
⁉️ضریب اهرمی چیست و چرا مهم است؟
صندوقهای اهرمی دو نوع اوراق منتشر می کنند:
1️⃣ اوراق ممتاز 2️⃣ اوراق عادی
اوراق ممتاز همین اوراقیست که در بازار قابل خرید و فروش است و بر اساس NAV یا همان خالص ارزش دارایی صندوق معامله میشود.
واحدهای عادی اما مانند اوراق با درآمد ثابت هستند. کسی که آنها را از صندوق خریداری کند به دنبال سود حوالی ۲۵ تا ۳۰ درصد است و گویی پول خود را در ازای این میزان سود به صندوق وام میدهد و صندوق با آن وام یا اعتبار سهام خرید و فروش میکند و تنها سودی معادل سود بانکی به دارندگان واحدهای عادی پرداخت می کند.
❓ برای درک بهتر موضوع، مثالی بزنیم:
فرض کنید یک صندوق اهرمی خالص ارزش اوراق ممتاز آن ۱۰۰ میلیارد و خالص ارزش اوراق عادی آن نیز ۱۰۰ میلیارد باشد گویا صندوق روی ۱۰۰ میلیارد سبد سهام خود، ۱۰۰ میلیارد هم وام یا اعتبار گرفته و با آن مجموعا ۲۰۰ میلیارد تومان سهام خریده است.
فرض کنید بازار سهام رشد می کند و قیمت تمامی سهام موجود در سبد صندوق اهرمی ۱۰۰ درصد رشد کند و دارایی صندوق از ۲۰۰ میلیارد تومان اولیه به ۴۰۰ میلیارد تومان رسیده است. ۱۰۰ میلیارد آن که برای واحدهای عادی است که سود رشد قیمت سهم نصیبشان #نمی_شود لذا ارزش ۱۰۰ میلیارد واحدهای ممتاز به حوالی ۳۰۰ میلیارد افزایش یافته است که برابر است با ۲۰۰٪ رشد.
در مثال بالا ضریب اهرمی صندوق حوالی ۲ است چرا که اثر آن دوبرابر کردن سود یا زیان است. ۱۰۰٪ رشد در بازار منجر به ۲۰۰٪ رشد در ارزش داراییهای واحد ممتاز صندوق اهرمی شد!
⚠️اما فاکتورهای دیگری برای محاسبه دقیق ضرایب اهرمی بایستی مورد توجه قرار گیرد تا منجر به محاسبه #ضریب_اهرمی_واقعی شود که در محتواهای آتی به آن خواهیم پرداخت.
🔹چند تا نکته را همیشه رعایت کن:
۱- در بازار مالی برای خودت سرزمینی از رویا درست نکن و حریصانه فکر نکن.
۲- هیچ وقت از آموزش دیدن دست نکش و همیشه خودت را آپدیت نگه دار.
۳- تا وقتی قرار خودت معامله و یا سرمایه گذاری کنی و هنوز خوب مسلط نیستی، حتی اگر دوست عزیزی خواست در حقت خوبی کنه و صحبت از چند برابر شدن داد، با پول کم وارد شو، مطمئن باش ضرر نخواهی کرد.
🔹آموزش +پشتکار +در طول زمان مساویست با موفقیت
#آموزشی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پانزی چیست؟
دقت کنید این همون روشیه که سهام کوچک می برن بالا تا اینکه بالاخره نفرات آخر در سهم گیر میفتن. خیلی از کارگزاریها مخصوصا شعبه ها این روش انجام میدن و خیلی باید حواستون جمع باشه و سازمان هم هیچ رسیدگی نمی کنه متاسفانه. مثلا سهم ثامان و یا نطرین توسط یک شخص از یک کارگزاری شعبه به همین نحو اداه میشد.
https://eitaa.com/Educational_Channel