✅ 10 نکته مهم در خرید و فروش سهام و سرمایه گذاری در #بورس
۲. در سبد سرمایه گذاری بورسی خود، سهام متنوعی داشته باشید
برای سرمایه گذاری در بازار بورس، سبد متنوعی از سهام صنایع مختلف تشکیل دهید. یعنی:
ابتدا درباره صنایع و شرکتهای موجود در آن تحقیق کنید.
به صورت ها و گزارش های مالی شرکت ها توجه کنید.
سپس از هر صنعت، یک یا دو شرکت را برای سرمایه گذاری انتخاب نمایید.
با این کار میتوانید سود و زیان خود را مدیریت کنید.
علاوه بر این بخشی از سبد سهام خود را به سرمایه گذاری در سهام کوتاه مدت (زود بازده)، بخشی را به سهام میان مدت و بخشی را هم به سهام با دیدگاه بلند مدت اختصاص دهید.
#آموزش
✅ 10 نکته مهم در خرید و فروش سهام و سرمایه گذاری در #بورس
۱- به نقدشوندگی سهام توجه کنید
از جمله مهمترین عواملی که برای سرمایه گذاری در بورس و خرید سهام در بازار بورس باید به آن توجه کنید میزان نقد شوندگی سرمایه ای است که در بازار درگیر شده است.
منظور از نقدشوندگی سهام چیست؟
نقدشوندگی سهام یا دارایی به معنای راحت بودن خرید و فروش آن در کمترین زمان ممکن است. بنابراین باید به میزان معاملات انجام شده روی یک سهم، توجه داشته باشید. هر قدر معاملات یک سهم یا دارایی در بازار بیشتر باشد، خریداران و فروشندگان بیشتری آن را معامله میکنند و این سهم قابلیت تبدیل شدن به وجه نقد در زمان کمتری دارد. اگر در بخشی از بازار سرمایه گذاری کنید که میزان نقدشوندگی آن بیشتر است، ریسک معاملات شما به شدت کاهش مییابد. حال سوال این است که چگونه میزان نقدشوندگی یک صنعت یا سهم را در بازار بورس تشخیص دهیم؟
برای اینکه بدانید کدام یک از صنایع و بخشهای بازار بورس نقدشوندگی بالاتری دارند باید:
به ظرفیت رشد و سودآوری شرکت یا صنعت توجه کنید.
صنایع یا سهامی را برای سرمایه گذاری انتخاب کنید که با در نظر گرفتن بازار و وضعیت کلی اقتصاد و سیاست کشور در وضعیت مساعدی از نظر سودآوری قرار دارند و این سودآوری پایدار است.
برای رسیدن به انتخاب بهترین گزینه برای سرمایه گذاری نیاز به شناخت وضعیت بازار و صنایع از نظر اقتصادی، سیاسی و تحولات جهانی دارید.
بررسی کنید که کدام بخش از بازار در وضعیت مساعدی از نظر سودآوری قرار دارد و این سودآوری پایدار است یا خیر.
در بازار بورس، شرکتها و صنایع مختلفی از جمله فرآورده های دارویی، خودرویی، فلزات، مواد شیمیایی و… فعالیت دارند. با بررسی ظرفیت هر یک از این صنایع از نظر حجم معاملات، میتوانید به میزان نقدشوندگی صنعت مورد نظر خود پی ببرید و در نتیجه تصمیم درستی برای سرمایه گذاری خود در بازار بورس بگیرید.
با در نظر گرفتن میزان خرید و فروش هایی که در طول روز یا در بازه هفتگی روی شرکتها و صنایع مختلف انجام میگیرد، مطمئن شوید در نقد کردن سهام خود با مشکلی مواجه نخواهید شد.
دراینجا بد نیست به تفکر رایج و کاربردی که در بازار بورس و برای خرید و فروش سهام وجود دارد اشاره کنیم؛
شاید بسیار شنیده باشید که یک سهم بد در صنعت خوب، بهتر از یک سهم خوب در صنعت بد است. بهعنوان مثال اگر در صنعتی راکد سرمایه گذاری کنید، هر چقدر هم که سهام زیادی خریداری کرده باشید و آن سهم به نظرتان سودآوری مناسبی داشته باشد، اما به دلیل اینکه در یک بستر و صنعت راکد و کم معامله قرار گرفته آینده چندان مناسبی برای آن نمیتوان متصور بود و در نهایت برای فروش و نقدشوندگی آن با مشکل رو به رو خواهید شد.
#آموزش
✏️ #آموزش
اعتقادات در تحلیل تکنیکال :
1- همه چیز در نوسان قیمت خلاصه می شود.
مهمترین اصل تحلیل تکنیکی همین است. هر عاملی که بر قیمت سهام تاثیرگذار باشد، چه اقصادي وچه سیاسی و یا روانشناختی به نوعی بر قیمت سهام اثر خواهد داشت و در نمودار منعکس خواهد شد. به عبارتی هر تغییر قیمتی همراه با یک محرك خارجی است و این امر لزوم بررسی دقیق نوسان قیمت و تحلیل آنرا نشان می دهد. پس با تحلیل نمودن نمودار قیمت ، بازار خودش را به تحلیل گر نشان می دهد و آینده آن قابل پیش بینی خواهد بود.
این منطق در تضاد با تحلیل بنیادي است، زیرا در تحلیل پایه اي به چرایی عوامل توجه می شود و پس از تحلیل عوامل تاثیرگذار، روند حرکت بازار بدست می آید. به عنوان مثال ، اگر تقاضا بیش از عرضه باشد تحلیل گر بنیادي خواهد گفت که قیمت بالا می رود در حالیکه چارتیست با دیدن رشد قیمت خواهد گفت که تقاضا بیشتر از عرضه بوده است.
2- قیمت در یک روند ( ترند) حرکت می کند.
پیش فرض فوق اساس همه متد هاي تحلیل تکنیکی است. وقتی نوسانات بازار با روند مطابقت داشته باشد، این حرکت قابل تحلیل است و برعکس ، یک بازار آشفته را نمی توان تحلیل کرد. با مسلم دانستن اینکه حرکت قیمت، ناشی از روند است دو مطلب قابل ذکر است.
اول اینکه روند جاري با احتمال بیشتري ادامه خواهد یافت و قیمت به محدوده قبلی باز نخواهد گشت، به استثناي بعضی بی نظمی ها در حرکت بازار.
دوم اینکه روند جاري ادامه خواهد یافت تا زمانیکه روند مخالف جایگزین آن شود.
3- تاریخ تکرار می شود.
تحلیل تکنیکی و پویایی بازار رابطه نزدیکی با روانشناسی انسان دارد. بنابراین، الگوهاي گرافیکی قیمت در صد سال اخیر شناسایی و تقسیم بندي شده اند تا حالات روانشناسانه بازار را نمایش بدهند. اول از همه ، این الگوها وضعیت روانی حاکم بر بازار را نشان می دهند که آیا بازار صعودي ویا نزولی است.
این الگوها در گذشته بوده واکنون هم می تواند استفاده شود چون اساس آن بر روي روانشناسی انسان است که در طول سالها بدون تغییر مانده است. حال ما عبارت تاریخ تکرار می شود را به این صورت بیان می کنیم که گذشته چراغ راه آینده است یعنی بررسی نوسانات قیمت در گذشته آینده بازار را به ما نشان می دهد.
#آموزش
نسبت R/R یا ریسک به ریوارد چیست؟
💠برای محاسبه این نسبت ابتدا باید ریسک و ریوارد را طبق فرمولهای زیر به دست آورید :
🔹ریسک =قیمت سهم منهای حد ضرر
🔹ریوارد=قیمت سهم منهای حد سود
🔹سپس ریسک را بر ریوارد تقسیم کنید تا نسبت ریسک به ریوارد به دست آید. هر چقدر که این نسبت زیر 50 درصد باشد سهم برای خرید مناسبتر است.
مثال:
فرض کنید قصد خریدسهمی را دارید که قیمت آن 1681 ﷼ هستش و تارگت سهم 2120 ﷼ ( حد سود ) و حد ضرر سهم 1550 ﷼می باشد.،
اکنون نوبت پیدا کردن ریسک به ریوارد هست :
ریسک : تفاوت قیمت سهم و حد ضرر میشود: 131 ﷼
ریوارد : تفاوت قیمت سهم و حد سود میشود : 439 ﷼
اگر ریسک را تقسیم بر ریوارد کنید جواب تقسیم میشود : 29 / 0 یا همان 29% می اید وچون این نسبت کمتر از 50 % باشد سهم برای خرید مناسب است.
#آموزش
نکات ارزشمند معامله کردن
در اینجا میخواهیم 5 ترفند نوسانگیری و تابلو خوانی را آموزش دهیم که امیدواریم پس از خواندن این متن درصدی در معاملات شما تاثیر مثبت بگذارد. این نکات را دقت بفرمایید و با حوصله بخوانید زیرا در بورس مورد نیاز هر فردی است.
❇️1 تعداد معاملات : به هیچ عنوان از این فاکتور برای نوسانگیری استفاده نمی کنیم زیرا فاکتوری کاملا فریبنده است وتریدر را به اشتباه می اندازد بدلیل اینکه ممکن است یک تریدر در طول معاملات 10بار سفارش دهد وجز تعداد معاملات قرار گیرد پس این فاکتور را ملاک نوسانگیری قرار نمی دهیم.
❇️2 حجم معاملات : تریدرها خیلی با این اصطلاح برخورد می کنند و برای اطمینان از معاملات ابتدا حجم معاملات را بررسی می کنیم اگر حجم زیاد از طرف حقوقی بود یعنی اینکه حقوقی اجازه رشد به سهم را نخواهد داد به هر دلیلی که برای خود دارد پس در زمان فروش سنگین وحجم بالای حقوقی وارد پوزیشن نمی شویم وترید نمی کنیم.
❇️3 کادر برترین تقاضا : سهم هایی که دارای خبر رانتی هستند را از این لیست می توانید استخراج کنید بطوریکه اگر سهمی بعد از حدود 8%رشد چنانچه باز صعودی بود وفرصت ورود کردن داد می توانیم رویشان حساب کنیم وبه عنوان گزینه خرید استفاده کنیم.
❇️4 کادر برترین عرضه : سهم هایی که در حال اصلاح سنگین هستند را در نظر بگیرید وچنانچه حجم خرید زیاد بود به عنوان گزینه خرید در نظر بگیرید.
❇️5 کادر بیشترین حجم معاملات : چشم از این کادر بر ندارید با نگاهی به این کادر می توان حمایت ها ومقاومت ها وحتی بعضی از سهم های شارپ که گروه ها روی ان فعالیت می کنند نیز پی ببرید به این صورت که چنانچه سهمی که نامش را کم می شنوید اگر در این لیست بود مطمئن باشید که دارد برایش اتفاقات خوبی میافتد.
✏️ #آموزش
📌قيمت پاياني سهم :
قيمت پاياني سهام يک شرکت،در واقع ميانگين قيمتهايي است که آن سهم درطول روز،براساس آن قيمتها مورد دادوستد قرار گرفتهاست.
بهعنوان مثال،فرضکنيد قيمت سهم الف درابتداي روز شنبه،200تومان و ميانگين قيمت معاملات اين سهم درطول روز شنبه نيز 206تومان باشد.
بنابراين،ميانگين قيمت سهم درپايان روز شنبه،در مقايسه با ابتداي روز، 6تومان،يعني3درصد رشد داشتهاست.
حال اگر تعداد سهام معاملهشده شرکت الف درطول روز شنبه،برابر باحجم مبنا باشد،قيمت پاياني سهم در روز شنبه،همان 206تومان خواهدبود
اما اگر تعداد سهام معامله شده شرکت الف، تنها معادل نصف حجم مبناي تعيين شده براي اين سهم باشد، طبيعتا ميزان افزايش سهم نيز از 6 تومان، به 3 تومان کاهش يافته و قيمت پاياني سهم در روز شنبه، 203 تومان تعيين خواهد شد.
لازم بهذکر است که قيمت پاياني سهم دريک روز،به عنوان قيمت پايه آن سهم درابتداي روز بعد،در سامانه معاملات بورس درنظر گرفته ميشود.
📌نوسان نامحدود در روزهاي خاص :
🔹اولين روز معامله پس از انتشار اطلاعيه تعديل شركت با EPS بيش از 20 درصد و 5 تومان تغيير
🔹اولين روز معامله پس از برگزاري مجمع عمومي عادي ساليانه
🔹اولین روز معامله پس از نوسان 20 درصدی قیمت سهم
🔹اولين روز معامله پس از تصويب افزايش سرمايه
✏️ #آموزش
📌صف خريد و صف فروش :
وقتي حجم تقاضا براي يک سهم در بورس،از حجم عرضه آن سهم بيشتر باشد،براي آن سهم صف خريد تشکيل ميشود.
تشکيل صف خريد براي يک سهم نشان دهنده اقبال سرمايه گذاران به آن سهم است.
درنقطه مقابل،وقتي حجم عرضه يک سهم در بورس،بيشتر از حجمتقاضا براي آن سهم باشد،براي سهم مذکور صف فروش شکل ميگيرد.
تشکيل صف فروش براي يک سهم، مي تواند حاکي از بي رغبتي سرمايه گذاران به آن سهم است.
البته ذکر اين نکته ضروري است که هر اندازه ميزان نقدشوندگي در يک بورس بيشتر باشد، از حجم صف خريد و فروش سهام در آن بورس کاسته خواهد شد، زيرا در همه شرايط اعم از افزايش و کاهش قيمت سهام، همواره متقاضي براي سهام وجود دارد و اين، يعني روانبودن فرايند معاملات در بورس و قابليت نقدشوندگي بالا.
📌حجم مبنا :
حجم مبنا، حداقل تعداد سهام يک شرکت است که بايد در طول روز، معامله شود تا قيمت آن سهم، بتواند براساس سقف دامنه نوسان، افزايش يا کاهش يابد.
بنابراين، درصورتي که تعداد سهام معامله شده يک شرکت در طول روز، کمتر از حجم مبنا باشد،
به همان نسبت درصد نوسان قيمت آن سهم نيز کاهش خواهد يافت.
در حال حاضر، حجم مبناي شرکت هاي پذيرفته شده در بورس، هشت ده هزارم است.
بنابراين، اگر به عنوان مثال تعداد کل سهام يک شرکت پذيرفته شده در بورس 20 ميليون سهم باشد، تنها درصورتي قيمت سهام اين شرکت در طول يک روز مي تواند 5 درصد افزايش يا کاهش داشته باشد که حداقل 16 هزار سهم شرکت الف در طول روز، مورد داد و ستد قرار گيرد.
هدف از تعيين حجم مبنا، اين است که سرمايه گذاران اطمينان داشته باشند نوسانات قيمت سهام، در نتيجه خريد و فروش تعداد مشخص و قابل توجهي سهام صورت گرفته است، چراکه در غير اينصورت، معامله حتي چند عدد سهم يک شرکت، مي تواند قيمت سهام اين شرکت در بورس را تحت تأثير قرار داده و منجر به ايجاد قيمت هاي غيرواقعي و کاذب در بورس شود.
✏️ #آموزش
📌تحلیل تکنیکال (Technical Analysis) :
تحلیل تکنیکال رویکردی برای پیش بینی وضعیت آتی بازارهای مالی مبتنی بر مطالعه وضعیت گذشته بازار است.
تحلیل تکنیکال بر چهار فرض اساسی بنیان نهاده شده است . اول این که هر آنچه که در مورد اوراق یا کالای مورد معامله (سهام، ارز، سکه طلا و …) حائز اهمیت می باشد، در قیمت آن گنجانده شده است و نیازی به بررسی اخبار و وقایع مربوط به آن نیست. دوم این که تغییرات قیمت اوراق یا کالای مورد معامله تصادفی نیست، بلکه از روندهای مشخصی پیروی می کند که با شناسایی آن روندها، می توان قیمت آتی را پیش بینی نمود.
سوم این که در بررسی قیمت اوراق یا کالای مورد معامله، «چگونگی» از «چرایی» بیشتر اهمیت دارد. در تحلیل تکنیکال به جای این که به دنبال آن باشیم بفهمیم چرا قیمت تغییر کرد، می خواهیم بدانیم چگونه تغییر می کند. و چهارم این که تاریخ خودش را تکرار می کند، یعنی روانشناسی جمعی سرمایه گذاران در دوره های مختلف، یکسان است بنابراین نوسانات آینده بازار شبیه نوسانات گذشته است.
در تحلیل تکنیکال از مجموعه ای از روشهای ریاضی و هندسی استفاده می شود تا براساس نمودار تغییرات قیمتی اوراق یا کالای مورد معامله، قیمت آن در آینده تخمین زده شود. به دلیل آن که تحلیلگران تکنیکال با نمودار (چارت) سر و کار دارند، به آنها چارتیست نیز گفته می شود.