#آموزشی
#افزایش_سرمایه
✅ شرکتها به منظور تامين منابع مورد نياز برای طرحهای توسعهای و همچنین پاسخگویی به نياز خود به نقدینگی، اقدام به افزایش سرمایه میکنند, انواع افزایش سرمایه:
1️⃣ افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی ها:
در افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها، شرکت داراییهای ثابت مشهود خود همانند زمین، ساختمان، ماشینآلات و تجهیزات، سرمایهگذاریها و … را مورد تجدید ارزیابی قرار میدهند.
2️⃣ افزایش سرمایه از محل آورده نقدی سهامداران:
در مواقعی که شرکت نیاز به منابع جدید برای طرحهای توسعهای خود دارد اما سود انباشته مناسبی در اختیار ندارد، ناچار به افزایش سرمایه از محل آورده نقدی سهامداران است. به دلیل اینکه این روش، نیازمند تأمین منابع جدید از سوی سهامداران فعلی شرکت است، شرکت حق استفاده و حضور در آن را ابتدا به سهامداران شرکت میدهد. به این صورت که اوراقی تحت عنوان «حق تقدم سهام» در اختیار سهامداران فعلی قرار میگیرد.
3️⃣ افزایش سرمایه از محل سود انباشته:
با افزایش سودهای ذخیره شده و رسیدن به مقدار مناسبی، شرکت میتواند از این محل سرمایه خود را افزایش دهد و با این کار منابع جدید مورد نیاز خود را تامین کند.
4️⃣ افزایش سرمایه از محل صرف سهام:
در این روش، شرکت سهام خود را به مبلغی بیش از قیمت اسمی و از طریق پذیرهنویسی به فروش رسانده و تفاوت حاصل از قیمت فروش و قیمت اسمی سهام را، به حساب اندوخته منتقل و یا در ازای آن سهام جدید، به سهامداران قبلی میدهد.
#آموزشی
💢 7 نکته مهم جهت خريد سهام
🔴خريد سهامی که نقدینگی بالایی دارند
🔴 خرید سهام شرکت هاي سرمايه گذاري که در ده ها شرکت ديگر سرمايه گذاري نموده اند
🔴تمام سرمایه خود را در یک سهم قرار ندهید
🔴خرید سهام شرکتهايي که طرح های توسعه ای دارند
🔴سایت های معتبر اقتصادی و صنعت مربوط به سهم را دنبال کنید
🔴 خرید سهام شرکت های صادرات محور
🔴 خرید سهام از دو الی سه صنعت برتر
❇️ #آموزشی
شاخص کل
در بورس تهران شاخص بازدهی یا همان شاخص قیمت و بازده نقدی با نام TEDPIX شناخته میشود. این شاخص همان شاخصی است که همیشه در اخبار و رسانهها از آن بهعنوان شاخص بورس تهران صحبت میشود. شاخص کل در بین فعالان بازار و سرمایهگذاران یکی از پرکاربردترین شاخصهاست. این شاخص بیانگر سطح عمومی قیمت و سود سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس است، بهعبارتدیگر تغییرات شاخص کل بیانگر میانگین بازدهی سرمایهگذاران در بورس است. برای درک سادهتر مفهوم شاخص کل، فرض کنید که شما از تمام شرکتهای بورسی به تعداد مساوی خریداری کنید. در این صورت تغییرات شاخص کل بورس برابر با میزان بازدهی سبد سهام شما خواهد بود. در واقع شاخص کل تغییرات قیمت سهام و سودهای سالیانهای را که شرکتها به شما پرداخت میکنند، محاسبه میکند.
#آموزشی
نماد
نماد عبارت است از کد یا نام اختصاری شرکتها که برای سهولت شناسایی و دستهبندی آنها در بورس مورد استفاده قرار میگیرد. بهعنوانمثال شرکت ملی مس ایران با نماد «فملی» یا پالایشگاه نفت بندرعباس با نماد «شبندر» در بازار بورس و تالارهای معاملاتی معرفی میشوند. بد نیست بدانید معمولا حرف اول در یک «نماد» نشاندهنده صنعت مربوطه و بخش دوم خلاصهای از نام شرکت است.
بهعنوانمثال تمام شرکتهای بورس اوراق بهادار تهران که در گروه بانکها، مؤسسات اعتباری و سایر نهادهای پولی فعالیت میکنند نمادشان با حرف «و» شروع میشود.
#آموزشی
❇️سود هر سهم یا EPS عبارت است از مقدار سود خالص شرکت به ازای هر سهم. سود سهام پرداختی به ازای هر سهم یا DPS عبارت است از بخشی از سود هر سهم که در مجمع بین سهامداران تقسیم میشود و نشانگر مقدار سود نقدی توزیعشده توسط شرکت است.
#آموزشی
🔮 ناو (NAV)
● ناو عبارتست از ارزش کل داراییهای شرکت پس از کسر بدهیها.
محاسبه ناو درمورد شرکتهای سرمایهگذاری مناسبترین روش جهت ارزشگذاری سهام است.
● جهت محاسبه دقیق ارزش خالص داراییها در شرکتهای سرمایهگذاری لازم است که ارزش روز سرمایهگذاریهای انجام شده توسط این شرکتها کشف شود و سپس این رقم را با بهای تمام شده مندرج در ترازنامه مقایسه کرد و در صورتی که ارزش بازار بیشتر از بهای تمام شده باشد، این مازاد ارزش نسبت به بهای تمام شده، باید در محاسبه خالص ارزش داراییها در نظر گرفته شود، زیرا در حقیقت این مازاد ارزش، به هنگام ارائه اطلاعات در بخش داراییها در ترازنامه پنهان مانده است.
● محاسبه ناو بیشتر در شرکتهای سرمایه گذاری کاربرد دارد و این شرکت ها معمولا در محدوده ۸۰درصدی ناو (ارزش ذاتی) خود معامله میشوند.
#آموزشی
🔹چه کسانی در بورس بطور مداوم سود میکنند؟
1-استراتژی دارند .
2-در سهم هایی که رشد بسیار کردند سرمایه گذاری نمی کنند .
3-در خرید و فروش صبور هستند و به سیستم خود پایبند هستند.
4-به شایعه ها توجه ندارند و به تحلیل خود پایبند هستند .
5-با پول بدهی سرمایه گذاری نمی کنند .
6- بلافاصله بعد از فروش سهم ،سهمی را نمی خرند .
7- تو بازار صعودی برای فروش صبر میکنند و تو بازار نزولی برای خرید صبرمی کنند.
8- برای خرید کمین میکنند و به سود کم در بازار منفی اکتفا می کنند .
9- شرایط کلی بازار رو در نظر می گیرند.
10- هر وقتی و تو هر سهمی وارد نمی شوند .
11- به زمان خرید و نوع سهم خیلی توجه می کنند .
12- عجله در خرید و فروش نمی کنند.
#آموزشی
چرا یک معاملهگر شکست میخورد؟
▫️نداشتن برنامه
▫️نداشتن حد ضرر
▫️نداشتن استراتژی آزمونهای پس نگری
▫️عدم آموزش
▫️نداشتن صبر
▫️نداشتن زمان
▫️نداشتن انضباط
▫️عدم تمایل به یادگیری
▫️نداشتن تلاش ذهنی
▫️نداشتن استاد
جولیان کومار
#آموزشی
🔵معنی DPS چیست؟
کلمه dps مخفف عبارت dividend per share است. dps آن قسمتی از eps است که بین سهامداران تقسیم می شود. درصد سود تقسیمی یا dps در بین شرکتها متفاوت است.
شرکتها سیاستهای متفاوتی درخصوص تقسیم سود دارند. برخی ترجیح میدهند بیشتر سود سهام را بین سهامداران تقسیم کنند. اما برخی دیگر درصد کمی از سود را تقسیم کرده و بخش عمده آن را به تأمین نقدینگی مورد نیاز برای انجام طرحهای توسعهای، اختصاص میدهند. حال اینکه چه مقدار از eps به عنوان dps بین سهامداران تقسیم شود،در مجمع شرکت تصمیم گیری می شود.
#آموزشی
#بورس
چند نكته ساده اما بسيار مهم در بازار سرمايه:
١- هرگز در صف خريد و فروش قرار نگيريد.
خريد در صف خريد و فروش در صف فروش بدترين حالت معامله است.
٢- زماني كه قالب سهامداران فروشنده اند، خريدار باشيد . زماني كه قالب سهامداران خريدار هستند ، فروشنده باشيد.
٣- هرگز به اخبار غير موثق و شايعات توجه نكنيد..
اين شايعات تنها شما را از معاملات منطقي دور ميكنند.
٤- بازار سرمايه محلي براي افراد هوشمند و مسلط است. بنابراين كليد موفقيت ، تسلط كامل بر احساسات و عواطف مانند طمع ، ريسك پذيري غير معقول ، وابستگي و تعصب به سهم و ... است.
٥- تلاش كنيد تا به جاي سود هاي يك مرحله اي با درصد هاي بالا ، سودهاي كوچكتر با درصد هاي پايين تر را سيو كنيد..
٦- هرگز بدون تحليل نه خريد كنيد و نه فروش..
٧- هرگز به دنبال يك جريان به معامله نپردازيد..
8- تا زماني كه شخصا تحليل دقيقي از سهمي نداريد ، اصول خريد پله اي را رعايت كنيد..
#آموزش
❇️رویکرد زمانی سرمایهگذاری
سرمایهگذاری در بورس اوراق بهادار از نظر مدت زمان سرمایهگذاری به سه شکل کوتاهمدت، میانمدت، و بلندمدت صورت میگیرد.
در روش ارزیابی سهام به شکل کوتاهمدت، عمده تمرکز تحلیلگران و خریداران و فروشندگان، به اخبار موجود در بازار است و خرید و فروش سهام نیز بر همین پایه انجام میگیرد. در این روش، که بعضی طول دوره آن را از چند روز تا چند هفته ذکر میکنند، بیشتر افراد حرفهای بازار فعالیت دارند و معمولاً در طول این مدت کوتاه نیاز به تحلیل شرایط صنعت وجود ندارد. به افراد تازه وارد به این بازار توصیه میشود که از این روش استفاده نکنند و خرید و فروش خود را بر اساس دیدگاه بلندمدت انجام دهند.
روش دوم که سرمایهگذاری در بورس اوراق بهادار با دیدگاه میانمدت میباشد، خریداران و فروشندگان سهام تمرکز خود را بر تحلیل روند قیمتی سهام و تا حدودی بر اساس اخبار منتشره از سوی شرکتها گذاشتهاند. طول این دوره را نیز عموماً سه تا شش ماه ذکر میکنند.
روش سوم، تصمیم گیری برای خرید و فروش سهام بر پایه تجزیه و تحلیل کامل صنایع و شرکتها میباشد. در این روش، تصمیمگیرندگان ابتدا وضعیت صنایع مختلف را در کشور و حتی در جهان بررسی نموده و با توجه به تحولات احتمالی آینده آن صنعت، تصمیم میگیرند که به آن صنعت وارد و یا از آن خارج شوند و در مرحله بعدی در صنعت خاصی، شرکتهای مورد نظر را ارزیابی نموده و با استفاده از اطلاعات موجود شرکت و سایر شرکتها، در آن صنعت اقدام به خرید سهام و یا فروش آن میکنند. بنابراین، با توجه به موارد اشاره شده، برای سرمایهگذاری در بورس اوراق بهادار هر چه به سمت رویکرد بلندمدت حرکت کنیم، نیاز به تجزیه و تحلیل بیشتری وجود دارد.