دکتر سیدیاسر جبرائیلی:
نرخ مالیات بر تولید ناخالص داخلی (T/GDP) که درآمد مالیاتی کشورها را نسبت به اندازه اقتصادشان نشان میدهد، در کشور ما در سطح فاجعه است.
طبق گزارش یورواستات، این نرخ برای سال ۲۰۱۹ در اتحادیه اروپا ۴۱/۱ درصد بوده است(Eurostat,2020)
در همان سال ۲۰۱۹ در کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی(OECD) این نرخ ۳۳/۸ درصد بوده است (OECD,2020)
این نرخ بالا البته منحصر به کشورهای صنعتی نیست.
بررسی آخرین گزارشها نشان میدهد نرخ مالیات بر تولید ناخالص داخلی در کوبا ۴۰/۶ درصد، اوکراین ۳۴/۲ درصد، برزیل ۳۲/۳ درصد، اوروگوئه ۳۰/۹ درصد، ترکیه ۲۴/۷درصد، روسیه ۲۴/۲ درصد، گرجستان ۲۵/۷ درصد، ونزوئلا ۲۰/۲ درصد و به طور خلاصه در ۹۶ کشور جهان بالای ۲۰ درصد است.
معالأسف این نرخ در ایران حدود ۷ درصد است و باید گفت اصلاح این نظام ناکارآمد مالیاتی، بسیاری از نابسامانیهای اقتصادی در کشور را برطرف خواهد کرد که توقف پولیشدن کسری بودجه فقط یکی از آنهاست.
در کشور ما بالغ بر ۲۰۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی برآورد میشود.
از بین ۱/۸ میلیون شرکت ثبت شده در سازمان ثبت اسناد و املاک، حدود ۷۲۱ هزار شرکت در نظام مالیاتی ثبت نام کردهاند و از این تعداد صرفا ۳۰۰ هزار شخص حقوقی اظهارنامه میدهند؛
از میان مؤدیان حقیقی و حقوقی در مجموع ۸۵۴هزار مؤدی در نظام ارزش افزوده ثبتنام کردهاند که در سال ۹۹ از این تعداد ۳۴۳ هزار نفر اظهارنامه ندادهاند.
تحول در نظام مالیاتی باید به دغدغه مرکزیت دولت تبدیل شود.
(قدرت و پیشرفت/ص۱۱۵,۱۱۶)
#کتاب_خوب
#دکتر_جبرائیلی
#نه_به_نئولیبرالیسم
@EghtesadeMardomi
دکتر سیدیاسر جبرائیلی:
اساسا هیچگونه «رابطه علّی» میان استقلال بانک مرکزی و کاهش نرخ تورم وجود ندارد؛
یعنی اولاً اگر بانک مرکزی از دولت مستقل شود، هیچ تضمینی وجود ندارد که نرخ تورم کنترل شود؛
ثانیاً برای کنترل نرخ تورم، استقلال بانک مرکزی یک شرط لازم نیست.
«برن هایو» و «کارستن هِفِکِر» در مقالهای با عنوان «آیا ما واقعا نیازمند استقلال بانک مرکزی هستیم؟» استدلال میکنند که استقلال بانک مرکزی برای کنترل تورم نه شرط لازم است و نه شرط کافی؛ آنها مینویسند:
استقلال بانک مرکزی صرفا یک ابزار بالقوه برای سیاست پولی در میان ابزارهای متعدد است... استقلال بانک مرکزی نباید بهعنوان یک متغیر برونزاد در نظر گرفته شود، بلکه تمرکز باید روی این پرسش باشد که «چرا بانکهای مرکزی مستقل شدهاند؟!» سیاست استقلال بانک مرکزی از سوی کشورهایی با شرایط خاص انتخاب میشود که این شرایط به سیستمهای حقوقی، سیاسی و اقتصادیشان مرتبط است...در برخی مطالعات تجربی، محققان میان استقلال بانک مرکزی و نرخ تورم پائین رابطه «همبستگی» یافتهاند. با توجه به درونزایی استقلال بانک مرکزی، هیچ دلیلی ندارد که بپذیریم همبستگی میان نرخ تورم پائین و استقلال بانک مرکزی، پیامی درباره رابطه علت و معلولی میان این دو دارد. (Hayo and Hefeker, 2001)
(قدرت و پیشرفت/ص۱۱۷)
#کتاب_خوب
#دکتر_جبرائیلی
#نه_به_نئولیبرالیسم
@EghtesadeMardomi
دکتر سیدیاسر جبرائیلی:
وقتی کارکرد بانک مرکزی به کنترل نرخ تورم محدود شده و تحقق این هدف به استقلال بانک مرکزی از دولت گره میخورد، به این مسئله توجه نمیشود که پس از استقلال بانک مرکزی، دولت به عنوان متولی پیشرفت کشور، از یک ابزار حیاتی محروم میشود؛
چه، پیشرفت از یک سو نیازمند برنامهریزی و از سوی دیگر محتاج سرمایه است.
دولت باید ضمن ترسیم نقشه پیشرفت کشور، سرمایه لازم را برای صنایع پیشران تجهیز و تخصیص منابع از نقشه پیشرفت و عقیمسازی دولت توسعهگرا.
(قدرت و پیشرفت/ص۱۲۱)
#کتاب_خوب
#دکتر_جبرائیلی
#نه_به_نئولیبرالیسم
@EghtesadeMardomi
دکتر سیدیاسر جبرائیلی:
چنانکه تجربه جهانی نشان میدهد، آن سازوکار و این ترکیب(خصوصی سازی بانک مرکزی و ترکیب«هیئت عالی بانک مرکزیِ» مستقل از دولت)به تقویت بخش مالی و مالی شدن اقتصاد منجر خواهد شد و تولید به حاشیه خواهد رفت. (Walter and Wansleben,2020)
تصادفی نیست که پدیده مالی شدن یعنی «سودآوری بدون تولید»، از شرایط لازم برای برقراری نظم نئولیبرال است.
چه، اساساً ظهور نئولیبرالیسم با رشد فزاینده نقش و قدرت بخش مالی در اقتصاد سیاسیِ سرمایهداری توضیح داده میشود:
نئولیبرالیسم، مبین تمایل طبقهای از سرمایهداران و نهادهای تحت سلطه آنها برای احیای قدرت و ثروت این طبقه است... ظهور «سرمایهداری»، خط سیری است که نه تنها برقراری نظم نئولیبرال، بلکه پدیده جهانی شدن مرتبط با آن را نیز توضیح میدهد. (Dumenil and Levy, 2004:1_2)
اینجاست که دیگر فهم رابطه میان پروژه نئولیبرالیسم برای مالی کردن اقتصاد با نسخه پیچی صندوق بینالمللی پول- نهاد آوانگارد نئولیبرالیسم- برای استقلال بانک مرکزی، کار چندان پیچیدهای نیست.
برای تحقق سلطه مالی جریان سرمایهدار، اقتصاد باید در تمامی ابعاد نئولیبرالیزه شود و استقلال بانکهای مرکزی، یک اقدام کلیدی در این مسیر است.
(قدرت و پیشرفت/ص۱۲۸,۱۲۹)
#کتاب_خوب
#دکتر_جبرائیلی
#نه_به_نئولیبرالیسم
@EghtesadeMardomi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نظریه بردارهای قدرت در #اقتصاد_اسلامی
پروفسور #درخشان
برای کسانی که گوشی برای شنیدن دارند و میخواهند ببینند نظریه اقتصاد اسلامی دکتر درخشان چیست.
#پینوشت:
در مناظره تلویزیونی با آقای غنینژاد که متاسفانه بدون تحصیلات اقتصادی، مترجم افکار هایک، اقتصاددان تندروی لیبرال، در ایران است و با زور رسانههای لیبرال تبدیل به بت مهندسان اقتصادخوانده شده بدون اینکه هیچ مرجعیتی در میان اقتصاددانان داشته باشد، هدف اصلی از مناظره نشان دادن مخالفت و ضدیت لیبرالیسم اقتصادی با فرهنگ و سیاست اسلامی و با دیدگاههای امامین انقلاب اسلامی بود و لذا دکتر درخشان از تبیین تفصیلی دیدگاههای اقتصاد اسلامی خود چشم پوشی کرد تا غرض اصلی تحتالشعاع قرار نگیرد.
اگرچه رسانههای لیبرال بلافاصله فهمیدند که چه گاف بزرگی دادهاند و از همان لحظه اول شروع به تقطیع مناظره و حجمه سنگین علیه دکتر درخشان کردند و توپ را در زمین اقتصاد اسلامی انداختند.
متاسفانه برخی از دوستان اقتصاد اسلامی هم غافل از عرض اصلی مناظره و تحت تاثیر فشار رسانهای لیبرالها، به انتقاد از نحوه تبیین اقتصاد اسلامی توسط دکتر درخشان پرداختند و عملا پازل لیبرالیسم را در فرار به جلو تکمیل کردند.
این را هم اضافه کنم که شبهاتی که درباره اقتصاد اسلامی در رسانههای لیبرال مطرح میشود آنقدر پیش پا افتاده است که پاسخهای آن چند لایه داده شده است.
حتی با یکبار مطالعه #اقتصادنا #شهید_صدر پاسخ بسیاری از این شبهات را به صورت استدلالی و منطقی خواهید دید.
اما چه میشود کرد با کسی که گوشهای خود را گرفته تا سخنی نشنود!
🆔 @DrSaeedi
،،،،
وزیر علوم در ستایش علوم انسانی آزاد و غیرسفارشی سخن گفته. آری، علوم انسانی، در بند «سکولاریسم تجددمآبانهی روشنفکری» و مبتنی بر سفارش «لیبرال-بوروکراتهای دولتی» است. این سنخ از علوم انسانی، سرچشمهی اصلی انحراف سیاستها در دهههای گذشته است. برای تغییر سیاستها، ابتدا علوم انسانی را تغییر بدهید.
https://virasty.com/Mehdi_jamshidi/1734700543711542357
با ادعای تثبیت، بر صندلی بانک مرکزی نشست ولی چون برنامه عملیاتی نداشت، با همه اختیاراتی که گرفت، در کمتر از 2 سال، نه تنها ارز را تک نرخی و تثبیت نکرد بلکه به نرخ های بالاتر هم رسمیت بخشید و نرخ مؤثر ارز را بالا برد.
کارنامه آقای @mrfarzin_ir👇
4200
28500
38000
42000
48000
51500
دکتر رضا غلامی
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
سوال: فکر میکنید اگر سود ناشی از جهشهای ارزی (نرخ تسعیر دارایی ارزی حتی موهومی بانکها) و سود تعهدی (غیر نقدی) نبود، بانک ملت و پاسارگاد اینقدر سودده بودند؟
پاسخ: حتما خیر.
بانک سودده (!) هم معالاسف ذینفع جهشهای ارزی و ترفندهای حسابداری تعهدی است، یعنی سوددهی بیکیفیت.
محمدطاهر رحیمی
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
اقتصاد مردمی
سوال: فکر میکنید اگر سود ناشی از جهشهای ارزی (نرخ تسعیر دارایی ارزی حتی موهومی بانکها) و سود تعهد
«حکمران» را دنبال فرمایید.
✅✅✅✅✅✅✅
هدایت شده از حکمران
محمد صادق الحسینی کارشناس اقتصادی نزدیک به دولت پزشکیان: باید قیمتها به شکل شوک و ناگهانی افزایش پیدا کند. دنک شیائو پینگ برای حل مشکلات اقتصادی چین شوک درمانی کرد و افراد زیادی را کشت تا بالاخره موفق شد.
پ.ن: پکیج فروشها و سیگنال فروشهای بورسی که امروز طرف مشورت اقتصادی دولت شدهاند رسماً از شوک درمانی و کشتن مردم سخن میگویند. برای اینکه بدانید سطح سواد اینها چقدر است کافی است کتاب «چین چگونه از شوک درمانی گریخت» نوشته ایزابلا وبر استاد اقتصاد دانشگاه ماساچوست را بخوانید. توجه داشته باشید که به هیچ عنوان مسئله یک اختلاف نظر کارشناسی نیست، جنگ منافع است.
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
هدایت شده از حکمران
24.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در «بی دولتی محض» به سر میبریم!
مجیدرضا حریری
#تکههای_حکمران
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
نائومی کلاین:
(با وجود اینکه آمریکا در زمان ریاستجمهوری روزولت) ظاهراً سرمایهداری بود، طرفداران «مکتب اقتصادی شیکاگو» همهجا دخالت دولت در بازار آزاد را میدیدند.
سیاستمداران، برای افزایش قدرت خرید مردم، به تثبیت قیمتها میپرداختند؛
برای کاهش استثمار کارگران، حداقل دستمزد تعیین میکردند؛
و برای اطمینان از امکان تحصیل همگان، نظام آموزش و پرورش را در دست دولت نگه میداشتند.
اغلب به نظر میرسید که این تمهیدات به مردم کمک میکند، اما فریدمن و همکارانش یقین داشتند که این دستکاریِ سیاستمداران به «تعادل بازار» و «امکان برقراری ارتباط بین پیامهای مختلف بازار با یکدیگر» لطمات بیشماری وارد میآورد.
به این ترتیب، مأموریت «مکتب اقتصادی شیکاگو» تصفیه-یعنی زدودن این مزاحمتها از بازار- بود تا بازار بتواند آزادانه به ترنم درآید!!
(دکترین شوک/ص۹۰)
#کتاب_خوب
#نائومی_کلاین
#نه_به_نئولیبرالیسم
@EghtesadeMardomi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
محمد صادق الحسینی:
اصلاحات و افزایش قیمتها باید ناگهانی و همراه با شوکدرمانی باشد نه تدریجی.
آلمان به عنوان یک اقتصاد موفق، شوکدرمانی کرد و یک شبه قیمت تمام کالاها ده برابر شد/دنگ شیائوپینگ برای حل مشکلات اقتصادی چین شوکدرمانی کرد و افراد زیادی را کشت تا بالاخره موفق شد.
دکتر سیدیاسر جبرائیلی:
در طول تاریخ سرمایهداری نئولیبرال، بلندگوهای این جریان همواره وعده بهشت داده و جهنم آفریدهاند. اینکه بلندگوهای نئولیبرالیسم ایرانی وعده پوپولیستی آزادی را کنار گذاشتهاند و صراحتاً نسخه کشتن مردم را میپیچند، از حیث آشکارسازی ماهیت پلید سرمایهداری فاجعه محور، بسیار مغتنم است.
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
📌 در کمتر از دو دقیقه چه میزان اطلاعات غلط میتوان عرضه کرد تا هدف تحمیق مخاطب محقّق شود؟
▪️شاخهای به نام شوکدرمانگران در حزب کمونیست چین وجود نداشته و به هر اصلاح اقتصادی نیز نمیتوان نام «شوکدرمانی» الصاق کرد.
▪️تاریخ را تحریف و وقایع تاریخی را مصادره به مطلوب نمیتوان کرد.
دنگ شیائوپینگ از ۱۹۷۸ تا ۱۹۸۹ رهبری چین را برعهده داشت و از ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۲ که به سبب بیماری از تمام مناصب دولتی استعفا داد، به شکل رهبر معنوی در پشت صحنه، هدایت سیاست در چین را برعهده داشت.
بنابراین، «شورش تیانآنمن» در سال ۱۹۸۹ یعنی بیش از ده سال پس از به قدرت رسیدن دنگشیائوپینگ رخ داد. روایت غالب این است که این اعتراضات در واکنش به برخی تبعات و آثار ناشی از اجرای رفرمهای اقتصادی و سیاسی در چین موسوم به «بولوآن فانژنگ» یا «اصلاحات اقتصادی و سیاست درهای باز» به وقوع پیوسته است.
▪️اجرای اصلاحات اقتصادی دنگشیائوپینگ و همراهان وی، منجر به افزایش فزایندهی ضریب جینی و نابرابریهای گسترده و نهایتاً اعتراضات خیابانی شد. اما فراموش نکنید که این اصلاحات با شوکتراپی مد نظر حضرات در ایران بسیار فاصله داشت، اما با اینهمه نارضایتی و خشم بسیاری را برانگیخت.
▪️ به دنگشیائوپینگ لقب «معمار چین نوین» را دادهاند. اما سیاستهای وی در سالیان بعدتر در درون هیئت حاکمهی چین از جهات مختلف مورد انتقاد قرار گرفت. از جمله سیاست تکفرزندی که تبعاتی چون پیری جمعیت، عدم توازن جنسیتی، و کاهش جمعیت نیروی کار را به همراه داشت.
آشنا نیست؟
«سردار سازندگی»، «دنگ شیائوپینگ ایران»، اصلاحات اقتصادی موسوم به «تعدیل ساختاری»، شوکدرمانیهایی که به شورشهای مشهد و اسلامشهر و کشته شدن فرودستان منجر شد، اجرای سیاست کنترل جمعیت با شعار «دو بچه کافیست!» که تبعات وخیم آن با بسته شدن پنجرهی جمعیتی در آیندهی نه چندان دور، دامنگیرمان خواهد شد، و بنیان گذاشتن فاسدترین شکل سرمایهسالاری و اقتصاد کازینویی که بیش از تحریمها بر دوش کشوری که نیازمند اقتصادی برنامهریزیشده و منضبط است، سنگینی میکند.
▪️ باید به نیّت کسانیکه در شرایط کنونی بر #شوک_درمانی اصرار میورزند، شک کنیم.
در وضعیتی که سیاست #فشار_حداکثری ایالات متحده، تهدیدها و تحدیدهای سیاسی و اقتصادی دولتهای اروپایی با اسم رمز «#مکانیزم_ماشه» و بحرانسازیهای منطقهای در جهت پروژهی خلع سلاح ایران در جریان است، و از درون کشور نیز دستهایی عامدانه در پی روشن کردن فتیلهی خشم مردم به تنگآمده از شرایط اقتصادی و اجتماعی است تا در پیوندی همافزایانه با دستهای خارجی ایران را به پرتگاهی بدفرجام رهنمون کنند، این تکرار هدفمند «ناترازیها» و پافشاری بر شعلهور کردن نارضایتی جامعهای که از فقیرترشدن وحشت دارد، مقصودی جز ایجاد آشوب و تشویش عمومی به سود ذینفعان چنین فتنهای نمیتواند داشته باشد.
پریسا نصرآبادی
#یادداشت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
اقتصاد مردمی
محمد صادق الحسینی: اصلاحات و افزایش قیمتها باید ناگهانی و همراه با شوکدرمانی باشد نه تدریجی. آلم
لطفا برای درک بیشتر «شوکدرمانی» به محتواهای مربوط به کتاب «دکترین شوک» مراجعه فرموده و در صورت صلاحدید نشر دهید.
👇👇👇👇👇
خانم نائومی کلاین، در کتاب «دکترین شوک» به خوبی از اهداف شوم حلقه شیکاگو که در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه شیکاگو تشکیل شده بود، پرده برداشت.
مطالعه این کتاب ارزشمند رو به همه عزیزان پیشنهاد میکنم.
@EghtesadeMardomi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
محمد صادق الحسینی:
اصلاحات و افزایش قیمتها باید ناگهانی و همراه با شوکدرمانی باشد نه تدریجی.
آلمان به عنوان یک اقتصاد موفق، شوکدرمانی کرد و یک شبه قیمت تمام کالاها ده برابر شد/دنگ شیائوپینگ برای حل مشکلات اقتصادی چین شوکدرمانی کرد و افراد زیادی را کشت تا بالاخره موفق شد.
✍✍✍
✨«از آنجا که رنجِ ناشی از صدماتِ سبکتر، کمتر خردکننده است، صدمات را باید سریع و ضربتی وارد کرد»
(منظور تعدیلات ساختاری ست)
(نیکولو ماکیاولی، کتاب «شهریار»، سال ۱۵۱۳)
✨«اگر قرار است رویکرد شوک اتخاذ شود، اینجانب معتقدم که برای تأثیرگذاری هرچه سریعتر، این رویکرد باید با جزئیات کامل و به طور علنی اعلام شود. هرچه عموم مردم بیشتر از آن مطلع شوند، واکنشهایشان انجام تعدیلات را بیشتر تسهیل خواهد کرد.»
(میلتون فریدمن در نامهای به ژنرال آگوستو پینوشه، دیکتاتور شیلی، به تاریخ ۲۱ آوریل ۱۹۷۵)
#مکتب_اقتصادی_شیکاگو
#سرطان_اصلاحات
#نه_به_نئولیبرالیسم
@EghtesadeMardomi
هدایت شده از تدبیر|| امیرحسین نبی
14.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ برای اقتصاد دستوری
امپراطوری رسانهای سرمایهداری...
💎 حجتالاسلام دکتر محسن خاکی
برشی از دوره MPA با رویکرد حکمرانی مردمی
🎙 صوت کامل این جلسه:
https://eitaa.com/shipaa/778
🎥 فیلم کامل جلسه:
https://eitaa.com/shipaa/723
🔹تدبیر || امیرحسین نبی:
https://eitaa.com/joinchat/1926037857Ccd41af789c
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
لازم به ذکره که من با مالیات بر عایدی سرمایه در صورتی موافقم که بالای نود درصد باشه. یعنی اساسا سود حاصل از سفته بازی و دلالی کامل از فرد گرفته بشه و در حقیقت مالیات بر عایدی سرمایه گرفته نشه! یعنی برای هیچ کسی نصرفه که بره سراغ سفته بازی!
مالیات بر عایدی سرمایه برای این وضع میشه که گرفته نشه. برای این وضع میشه که انگیزه سفته بازی رو از بین ببره. اگر میزان این مالیات کم باشه در حقیقت رسمیت بخشی به سفته بازیه.
در غرب هم ماجرا اینطور نیست که مالیات بر عایدی سرمایه گرفته بشه واقعا. اونقدر این مالیات ها کم است که بیشتر شبیه باج دولت از سرمایه داران می ماند برای حفظ منافعشان!
اگر دولت سی درصد مالیات بر عایدی سرمایه بگیرد فقط شریک دزد شده است! هم باعث تورم می شود هم جلوی سفته بازی را نمی گیرد!
در مورد برخی از دارایی ها مثل سکه و دلار و ... که اساسا باید ممنوع شود این معاملات و کسب درآمدهای نامشروع. در مورد مسکن و ...هم باید با آزادسازی زمین و تولید مسکن کاری کنیم که محتکران زمین و مسکن به خاک سیاه بنشینند!
اما کلیپ نکات جانبی زیادی داشت که حتما باید به گوش مردم برسد!
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از حکمران
🔷به کانال حکمران خوش آمدید.
🔹حکمران یک مجموعه رسانهای است که شامل یک هفته نامه، سایت و کانالهای شبکههای اجتماعی است.
این رسانه با هدف بسط نگاه عمیق در سیاست و اقتصاد به میدان آمده است.
نگاهی که جای خالی آن در سایر رسانه ها احساس میشود.
با این هدف حکمران از چهرههای صاحب نظر دعوت خواهد کرد تا با حضور در مقابل دوربین حکمران و ارائه نظرات کارشناسی خود بستر یک حرکت اجتماعی را فراهم کنند.
این کانال برنامههای تولیدی رسانه حکمران و کلیپهای گزیده این برنامهها و توییتهای مرتبط را منتشر خواهد کرد.
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline