مقدمه دکترفرشاد مؤمنی بر کتاب «چین چگونه از شوکدرمانی گریخت»
بر اساس مستندات گردآوری شده در این کتاب، روسیه که تن به شوکدرمانی داد، سهمش از GDP جهانی، از چیزی نزدیک به ۳.۷ درصد در سال ۱۹۹۰ یعنی آغاز شوکدرمانی به حدود ۲درصد در سال ۲۰۱۷ رسیده، یعنی کشوری که میخواست ره صدساله را یک شبه طی کند در این دوره زمانی و کمتر از سه دهه سهمش از GDP جهان تقریبا نصف شده است.
در حالی که چین با زحمت بسیار زیادِ اهل خرد و دانایی و با تحمل فشارهای سیاسی و اجتماعی شدید ایشان، توانست خود را از این دام نجات دهد و در همین دوره زمانی سهمش از GDP جهانی تقریبا شش برابر شده و از حدود ۲.۲ درصد در سال ۱۹۹۰ به حدود ۱۳ درصد در سال ۲۰۱۷ رسیده است.
بنابراین نویسنده درباره حکمت های معرفتی و اقتصاد سیاسی ملی و بینالمللیِ تن در دادن و یا مقاومت در برابر این مسأله(شوکدرمانی) بحثهای کم نظیر و خارقالعادهای را مطرح کرده که میتواند برای ارتقای آگاهیها در سرزمین گرامی ما هم منشأ خبرهای بزرگ و گفتگوهای سازنده و اعتلابخش و عالمانه باشد.
(چین چگونه از شوکدرمانی گریخت/ص۲۵,۲۶)
برای مثال ایشان توضیح داده که در تمام تجربههای شوکدرمانی یک بیتوجهی و حساسیتزدایی مشکوک نسبت به شرایط اولیه پرفساد، غیرشفاف و نابرابر وجود داشته و طبیعتاً فرض بر این بوده که میشود مناسبات را بازاری کرد، بدون اینکه به این مسائل دست زد.
شاید هم اندیشه طرفداران شوکدرمانی این است که به نام اصلاح امور نباید دست به ترکیب مناسبات پرفساد و نابرابرساز زد.
(همان/ص۲۸)
#کتاب_خوب
#ایزابلا_وبر
#نه_به_نئولیبرالیسم
@EghtesadeMardomi
18.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
راه حل مبارزه نرم و تدریجی با #بازارهای_متمرکز برآمده از #نظام_سرمایه_داری، راه اندازی بازارهای فراوان #غیرمتمرکز_رایگان است
🎞 گزیده ای از سخنان حجتالاسلام قاسم یزدانی (محقق الگوی پیشرفت اسلامی) در اجلاسیه مشترک #جریانهای_تمدنی با موضوع: ارتباط میان تورم و الگوی ساخت بازار/ یکشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۲ - قم
❓ساخت بازارهای رایگان برای مردم، تجارت را عمومی تر می کند و قیمت تمام شده کالاها را کاهش می دهد.
🗞🗞📚مطالعه بیشتر: رفتارشناسی اَبَر اژدهای سرای ایرانی و حکومت طاغوتی اسنپ 👇
https://eitaa.com/besalamen_amenin/980
📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚
@besalamen_amenin
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸اراضی متروک، کار نفت را میکنند!🔸
این منابع طبیعی، اراضی و جاهایی که در سراسر کشور متروک ماندهاند، کم از نفت نیستند!
بین دولت و مردم، حلقه مفقودهای وجود دارد که کافی است این حلقه پیدا شود؛ آنوقت است که منابع طبیعی، کار نفت را خواهد کرد! هرجایی که دولت خودش مستقیماً دخالت کرد، غیر اقتصادی شد. هرجا هم که کار را به خود مردم سپردیم [و کمک نکردیم]، مردم در آن ماندند!
@haerishirazi
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
جمعه ساعت ۲۲ اتاقی به طور مشترک در پلتفرم های مختلف برگزار خواهد شد
با موضوع " نئولیبرالیسم به مثابه ایده حکمرانی"
حضور همه عزیزان در این جلسه مغتنم خواهد بود . چون مباحثی در این جلسه مطرح میشود که شاید برای اولین بار در فضای ویراستی زده شده.
جمعه را فراموش نکنید ...
5.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔷 اموال بانکهای خصوصی را به نفع مردم مصادره کنید!
🎙 حجت الاسلام معصومینیا عضو اسبق کمیته فقهی بورس و عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی:
🔹 بانکهای خصوصی را تعطیل کنیم. چه اتفاقی میافتد؟ اموال #بانکهای_خصوصی که با #خلق_پول به دست آمده، باید به نفع #ملت مصادره بشود! اینها با خلق پول به دست آمدهاند، مثل سرنگ از جان ملت، خون مکیدهاند. این مصداق بارز «اکل مال بالباطل» است!
🔸 در اقتصاد ایران بانک های خصوصی یک #اشتباه_بزرگی بود. ۷۰درصد خلق پول زیر سر این هاست!
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
📍تحلیل شهید صدر از اقتصاد سرمایه داری/ آزادی اقتصادی نقطه تمایز اصلی اقتصاد اسلامی و غربی
🔻 حجت الاسلام و المسلمین معصومی نیا در درسی با عنوان «اندیشه اقتصادی شهید صدر» بیان داشت:
▫️اساس و بنیان نظام اقتصاد سرمایهداری دئیسم و اومانیسم است. دئیسم به معنای انکار ربوبیت خداست. نتیجه انکار ربوبیت خداوند، اومانیسم است و انسان، محور میشود. وقتی انسان، محور شد به طور طبیعی هر کسی باید به فکر خودش باشد پس تفکر اصالت فرد شکل میگیرد. نتیجه طبیعی اصالت فرد، آزادی اقتصادی نامحدود، مالکیت خصوصی نامحدود، رقابت داروینیستی و عدم مداخله دولت است
▫️در فضای نظری اقتصاد غرب، از ابتدای پیدایش، شعار آزادی مطلق اقتصادی را سر دادهاند و هر زمان که بحران رخ داده است، آن را تعدیل کرده و بعد دوباره آن را گسترش دادهاند. کلاسیکها، شعار آزادی مطلق را سر میدادند. این شعار در مقام تئوری، با آمدن موج مارکسیسمها و سوسیالیستها محدود میشود. بعد نئوکلاسیکها میآیند و همان شعارهای آزادی اقتصادی کلاسیکها مطرح میشود. بعد بحران 1930 به وجود میآید که در آن کینز میآید آزادی اقتصادی را محدود میکند. بعد مکتب شیکاگو و ادامه این روند تا امروز
▫️شهید صدر (ره) در تبیین تفکر سرمایهداری چنین بیان میکند که یکی از نتایج آزادی اقتصادی که مبتنی بر اصالت فرد است مالکیت اقتصادی نامحدود است که در تفکر اسلامی به مالکیت اسلامی محدود تبدیل میشود
🌐 متن کامل : https://B2n.ir/s93835
———————————————————
#فقه_نظام
#درس_خارج
#اقتصاد
🔎@fiqhenezam_com
1580288923_اقتصاد سرمایه داری و ما.pdf
822.3K
پرفسور درخشان:
با توجه به آنچه گذشت میتوان نتیجه گرفت که بومیسازی نظریات و سیاستگذاریهای رایج اقتصادی که نوعاً
از سوی دانشگاهها و مراکز علمی مغرب زمین و با توجه به مقتضیات نظام سرمایهداری صنعتی ساختهو پرداخته
شده و توسط نهادهای این نظام همچون بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول به کشورهای درحال توسعه دیکته میشود از اهمیت زیادی برخوردار است.
خاطرنشان میکنیم که فرآیند بومیسازی نبایستی صرفاً محدود به
تصرفات روبنایی در نظریهها و سیاستگذاریهای اقتصادی شود، بلکه ضروری است بومیسازی مبنایی را که نظر به تصرفات زیربنایی در نظریهها و سیاستگذاریهای اقتصادی دارد در اولویت قرار دارد.
تبیین دقیق و نقد متدولوژیهای رایج در نظریهپردازیهای اقتصاد سرمایهداری و تبیین دقیق فراز و نشیبها و چرخش دیدگاهها در شکلگیری نظریات اقتصادی در این نظام شرط لازم برای توفیق در بومیسازی مبنایی است.
دکتر مسعود درخشان
اسفند ۱۳۸۹
#نه_به_نئولیبرالیسم
@EghtesadeMardomi
هدایت شده از رهام مدیا
9.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🤝 همکاری حین رقابت
🔸️ ما در اقتصاد به شدت نیازمند ریلگذاری برای حرکتهای جمعی هستیم.
🔸️ اقتصاد ما در گذشته، ماهیتا یک اقتصاد جمعی بوده است.
🔸️ راسته بازارها در ایران از قدیمالایام در کنار مسجد 🕌 و حوزه علمیه بنا شدهاند.
🤔 مگر تجار در راستهبازار رقیب نبودند؟ پس چگونه کنار هم کار میکردند⁉️
▫️سلسله مباحث اقتصاد مردمی | دکتر روح الله ایزدخواه
#اقتصاد #بازار #حرکت_جمعی #اقتصاد_مردمی #دکتر_ایزدخواه
⚜️ رهام، رسانه اقتصاد مردمی
🎬 @raham_media
هدایت شده از کانال رسمی وابسته به آیت الله العظمی جوادی آملی
💠
سراب اعتدال🔹 #عدل_فضیلت_است نه اعتدال! نظام سرمایه داری غرب بر اساس اعتدال است نه بر اساس عدل. 🔹 یكی از مبانی اقتصادی آنها تقاضا و عرضه است؛ اگر تقاضا زیاد بود كالا گران تر می شود! این كار كاری است بر خلاف عدل. #روزی_الهی را باید به طور متوسط و با یك سود معقول مقبول، در اختیار بشر قرار داد. اگر یك وقت مردم محتاج شدند شما گرانتر بفروشید و وقتی احتیاجتان كمتر شد ارزان تر بفروشید، این یقه مردم را گرفتن است این حلقوم مردم را گرفتن است این فشار بر مردم آوردن است. 🔹 این اعتدال است؛ اما اگر ما بر اساس عدل زندگی بكنیم، نیاز جامعه را باید برآورده كرد. این صحیح نیست كه در ایام عید که تقاضا زیاد شد، ما كالا را گران بكنیم یا مسكن را گران بكنیم یا وسیله نقلیه را گران بكنیم! اینها بر اساس اعتدال است كه بسیار مذموم است. 👈 آنچه بسیار محمود و ممدوح است #عدل است كه مشكل مردم را انسان بتواند حل بكند. ما موظّفیم عادل باشیم نه معتدلِ غربی که بر اساس تقاضا و عرضه زندگی كنیم. 🔹 انسان باید #عاقلانه_و_عادلانه زندگی بكند، بر محور عدل زندگی بكند نه بر محور اعتدال. او گران می فروشد چون تقاضا و عرضه است، این یكی قیافه اش را به این صورت در می آورد که این هم بر اساس تقاضا و عرضه است؛ چون عوام این طور می پسندند! خیلی فرق است بین عدل و اعتدال. #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #جام_معرفت 📚 سوره مبارکه فرقان جلسه 27 تاریخ: 1390/12/13 🌐 https://esra.ir 🆔 @a_javadiamoli_esra
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
«مساله صنعت خودرو ایران چیست؟!»
صنعت خودرو با چند میلیون تقاضای انباشته مردم مواجه است که شامل افراد فاقد خودرو،مالکین متقاضی تعویض و ارتقای خودرو، تعویض خودروهای فرسوده و تقاضای سرمایهای میشود.
ریشه این مشکلات در دهه ۹۰ و دوران رکود و افت شدید تولید خودرو در دولت روحانی بوده است.
شرایط بازار خودرو در ایران نامتعادل است و سیاست جایگزینی واردات خودروهای میلیاردی خارجی به جای تولید داخل فقط باعث تشدید مشکلات بازار خودرو شده و دسترسی مردم به خودرو را سختتر میکند.
مساله مردم دسترسی به یک خودروی باکیفیت در بازه قیمتی ۲۰۰ تا ۴۰۰میلیون تومان است و در بین راهکارهای موجود، خودروهای مونتاژی و وارداتی هیچ سهمی در حل مساله و نیاز مردم ندارند.
درباره راهکار واردات باید دید مساله چیست؟!
واردات خودرو در شرایط فعلی اقتصاد ایران و نرخ فعلی ارز و قدرت خرید فعلی مردم ایران و نرخ تورم حال حاضر، هیچیک از ادعاهای موجود درباره کاهش مصرف سوخت، کاهش قیمت خودرو، افزایش کیفیت، رقابتی کردن بازار خودرو، تامین نیاز عمومی مردم و.. را پوشش نمیدهد.
✍سیدامیرحسین حسینی🇮🇷
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
⭕اهمیت میترینگ در رفع ناترازی
✍️نصرالله پژمانفر - رئیس کمیسیون اصل نود مجلس:
🔸مسئله سوخت گاز باید به شکل جامع مورد توجه قرار گیرد چرا که ممکن است خطا در تحلیل داشته باشیم، مصرف گاز با افزایش سرما به میزان ۲۵ مترمکعب به ازای هر درجه افزایش مییابد، همان طور که در سال جاری با افزایش ۴ درجه برودت، گاز مصرفی در طی ۶۰ روز حدوداً به میزان ۱۰۰ میلیون مترمکعب افزایش یافت که باعث ایجاد مشکل در تحویل بخشی از گاز به نیروگاهها شد و به همین دلیل تلاش شد تا این سوخت با نفت گاز جبران شود که خود این امر نیز باعث فشار به مخازن نفت گاز شد.
🔹هدر رفتهای حوزه گاز نیز موجب ایجاد ناترازی در این حوزه است، روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز فلر سوزانده میشود که با جمعآوری این گازها میتوانیم فقط از محل صرفه جویی گازوئیل حجم قابل توجهی معادل ۶ میلیارد دلار در سال از این موضوع به بهرهبرداری و سودآوری برسیم، در این خصوص نیز تکلیف قانونی وجود دارد و در جلسه کمیسیون نیز درخواست گزارش نسبت به جمعآوری این گاز انجام و همچنین مقرر شد تا کمیسیون نیز ازطرحهای جمع آوری گازهای مشعل در استان خوزستان از جمله پتروشیمی مارون و بیدبلند بازدید داشته و شاهد پیشرفت در این زمینه باشیم و شرکت ملی نفت متعهد شد تا پنج ماه آینده میزان ۲۰ میلیون متر مکعب روزانه به ظرفیت جمعآوری گاز مشعل اضافه کند.
🔸برای رفع ناترازی حوزه گاز با ایجاد پشتوانه طرحهای بهینه سازی مصرف، حسابی تحت عنوان «حساب بهینه سازی» ایجاد شد و برای تأمین منابع آن به شرکت ملی نفت و گاز تکلیف شد که در سال ۱۴۰۲ عددی معادل ۲۴ همت از سود سالیانه خود را به این حساب واریز کند
🔹از طرف دیگر نیز قانونگذار پیشبینی کرده بود تا در صورت عدم جمعآوری و سوخت گاز فلر جریمه معادل ۸ همت نیز به این حساب واریز شود که در صورت تحقق این موارد در سال ۱۴۰۲ شاهد موجودی ۳۲ هزار میلیارد تومانی در این حساب بودیم که متأسفانه تاکنون تنها ۶ همت واریز شده است در صورتی که اگر این روند به درستی انجام میپذیرفت در سال جاری نیز با واریز مبلغ مورد نظر موجودی این حساب به ۵۰ همت میرسید و از این حساب میتوانستیم برای ضمانت بازپرداخت طرحهای بهینه سازی مصرف از جمله تعویض بخاریهای منازل و عایقبندی پنجرهها و سایر موارد که منجر به بهینه سازی و جلوگیری از هدررفت سوخت میشد، بهرهمند شویم.
🔸در موضوع ذخیرهسازی گاز طبیعی این روند باید به نحوی برنامهریزی شود که تا پایان برنامه هفتم ۱۲۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی به صورت روزانه ذخیره سازی شود که متأسفانه این برنامه نیز به کندی پیش میرود.
✅ @asreiranian_ir
هدایت شده از دادشهر | حمزه شکریان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ مازوخیسم اقتصادی!
1⃣ دولت تمام صنایعی که برای رهایی از خامفروشی و دستیابی به سود فرآوری انفال و با پول بیتالمال احداث شده را طی خصوصیسازی حراج کرد.
2⃣ سپس همان انفال را به صورت خام به همان شرکتها میفروشد و مجدداً تبدیل میشود به یک دولت خامفروش!
3⃣ سپس به علت محرومیت از سود فرآوری انفال، با کسری بودجه مواجه میشود.
4⃣ سپس کسری بودجه را با گرانسازی دلار جبران میکند.
5⃣ سپس گرانسازی دلار باعث افزایش عمومی قیمتها و تورم وحشتناک میشود.
6⃣ سپس تورم افسارگسیخته باعث کسری بودجه دولت میشود.
و سپس...
💢 ما با یک مازوخیسم اقتصادی مواجهیم!
@dadshahr_iranian