سایبر زیستی و نا هوشمندی؟!
🔹برخی تحلیل گران درباره خرابکاری دیروز در سامانه هوشمند سوخت گفتند تا شبکه ملی اطلاعات امن و به روز نداشته باشیم، امکان اثرگذاری این قبیل حملات بالا خواهد بود.
♦️برخی دیگر پاسخ دادند چون سامانه، آفلاین بوده، ربطی به شبکه های خارجی ندارد و نباید از اتفاق دیروز، ضرورت کاهش وابستگی به شبکه های عاریتی را استخراج و بر شبکه ملی اطلاعات تاکید کرد.
🔹درباره منشاء خارجی یا داخلی این اتفاق هم -که از سوی دبیر شورای عالی فضای مجازی، به "حمله سایبری توسط یک کشور خارجی" تعبیر شد- مجادلاتی پدید آمد. لا به لای بحث ها معلوم شد درباره مسئول امنیت سامانه هم اختلاف نظر هایی وجود دارد!
♦️اولا اغلب ما حاضر نیستیم اطلاعات مهم و اسرار مان را به "غیر" - چه رسد بیگانه متخاصم- بسپاریم. اگر کسی سفره دلش را پیش هر کس و ناکس باز کند یا اسرارش را روی دایره بریزد، رفتارش حمل بر نقصان عقل می شود؛ چه رسد به این که بخواهیم بساط اطلاعات و ارتباطات ملی را سر سفره بیگانگان پهن کنیم.
🔹ثانیا مصداق "شبکه ملی اطلاعات"، این نیست که یک سامانه "مثلا هوشمند" را سال ها به روز رسانی نکنیم! دولت قبل با حذف سهمیه بندی و کارت سوخت در سال 94، به سامانه مذکور بی اعتنایی کرد و پس از چهار سال، همزمان با تصمیم ناگهانی سه برابر کردن قیمت بنزین و احیای سهمیه بندی، از همان سامانه خاک خورده بهره گرفت.
♦️شبکه ملی اطلاعات، بسیار قیمتی است. اما نه از جنس فرش عتیقه ای که یک بار تولید می شود و دیگر دست به تار و پود آن نمی زنند! از مقتضیات شبکه اطلاعات "هوشمند و تراز"، روزآمد سازی و به روز رسانی در جهت صیانت دائم آن است.
🔹به استناد خلل ها و نواقص شبکه به روز نشده، نمی توان گفت که شبکه های ملی هم مثل شبکه های خارجی آسیب پذیرند، و بنابراین ترجیحی وجود ندارد. تفاوت مهم در این است که خلل های شبکه ملی را می توان شناسایی و برطرف کرد، اما در قبال میزبان بیگانه، هیچ اختیار و امنیتی وجود ندارد.
♦️حمله سایبری با وجود انگیزه خبیثانه مهاجمان، این حُسن را دارد که ما را متوجه کمین بدخواهان در قبال فضا های به ظاهر امن سایبری می کند. اگر چنین خباثت هایی اتفاق نیفتد، شاید بسیاری از ما حواس مان نباشد که دشمن داریم و دشمن، در قبال فضای سایبری که بستر اصلی زندگی شده، عملیات می کند.
🔹اما درباره منشاء حملات سایبری از این دست، الزامی ندارد که دشمن راسا از مبداء واشنگتن و لندن و تل آویو اقدام کند. به عنوان مثال، یاهو نیوز شهریور 98 درباره حمله سایبری سیا و موساد به تاسیسات نطنز در سال 89 نوشت:
🔻"ویروس استاکس نت، به منظور خرابکاری در برنامه هستهای ایران راه اندازی شد و به طور موثر آغازگر #جنگ_سایبری و دیجیتالی در قرن ۲۱ بود. شخصی که این بدافزار را به تاسیسات نطنز انتقال داد، از سوی سازمان سیا و موساد اجیر شده بود.
🔻یک مهندس استخدام شده از سوی سرویس جاسوسی هلند به آمریکایی ها گفت که کدهای هدف مورد نظر را به سیستمهای سایت نطنز از طریق یک فلش USB منتقل کنند. سیا و موساد از طریق این مهندس مکانیک شاغل در نطنز، سلاح دیجیتالی را به داخل منتقل کردند.
🔻کار او به عنوان مهندس مکانیک، شامل نصب سانتریفوژ نمی شد، اما در موقعیتی مناسب برای جمع آوری اطلاعات تنظیم سیستم های آنجا قرار داشت و چند ماه، چند بار به نطنز بازگشت. اطلاعاتی که او فراهم کرد، به مهاجمان کمک کرد بدافزار خود را #روزآمد کنند و دقت لازم برای انجام حمله را بالا ببرند.
🔻به گزارش شرکت امنیت سایبری سیمانتک، ویروس استاکس نت یک بار در مه ۲۰۰۶ و بعد در فوریه ۲۰۰۷ #روزآمد شده بود. آمریکا و اسرائیل در این عملیات از هلند و آلمان و فرانسه و انگلیس برخوردار بودند".
✍ محمد_ایمانی
@Emam_kh
19.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚫 امنیت سایبری شوخی بردار نیست
🔺زیر ساختهای سایبری کشور هر چه سریعتر باید بومی شده و زیر نظر ستاد کل نیروهای مسلح قرار گیرد
همانطور که در بسیاری از کشورها از جمله آمریکا اینگونه است.
❌با حمله سایبری اخیر باید هر چه زودتر تصمیمی برای حفظ و تقویت زیرساخت های سایبری کشور گرفته شود ...
👤مستند کلیپ NSA با سخنرانی استاد حسن عباسی
#صیانت_از_ایران
@Emam_kh
♦️سردار جلالی: حادثه دیروز را قبلا اعلام کرده بودیم
🔹فرمانده پدافند غیر عامل کشور: در تقسیم کاری که صورت گرفته، ما سامانه سوخت را در سالجاری و هم سال گذشته ارزیابی کردیم و اشکالاتی که وجود داشت را به صورت کتبی ابلاغ و پیگیری کردیم، اما دولت گذشته یک سهل انگاری جدی در حوزه امنیت سایبری داشت و یک ناهماهنگی اجرایی در زمینههای مختلف و نکاتی که در این زمینه تذکر داده میشد را اجرا نکردند.
🔹متاسفانه در حادثه دیروز از محلی آسیب خوردیم که قبلا آن را اعلام کرده بودیم و نامهای کتبا ارسال شده بود که این اشکالات وجود دارد. بعد از بررسی، نتایج گزارش نهایی خدمت مراجع قضایی برای کسانی که ترک فعل کردهاند و یا اقدامات لازم را انجام ندادهاند ارسال خواهیم کرد.
@Emam_kh
#شیرینی_نارگیلی 🥥🥯 😋
▫️پودرنارگیل چرب ۱۰۰ گرم
▫️شکر دانه ریز ۱۸۰ گرم
▫️سفیده تخم مرغ ۱۰۰ گرم
▫️روغن مایع ۸۰ گرم
▫️آبلیمو ۱ ق چ
🔸پودر نارگیل و شکر و سفیده تخم مرغ را باهم مخلوط کرده با دستگاه مخلوط کن
خوب هم میزنیم تا مواد خوب فیکس بشه مواد رو داخل تابه روی حرارت متوسط میزاریم و مرتب هم میزنیم که به این عمل داغ زدن میگن و بسیار مهمه نیمی از روغن مایع رو اضافه کرده و مجددا هم میزنیم مواد باید به دمای ۷۰ تا ۸۰ درجه برسه اگر دماسنج ندارین
وقتی مواد داغ شد جوری که دست نتونه گرماشو تحمل کنه داغ زدن کافیه
مواد رو از روی حرارت برمیداریم و مابقی روغن و آبلیمو رو اضافه میکنیم و خوب مخلوط کرده و اجازه میدیم مواد در دمای محیط کاملا خنک بشه تو این مرحله اگر مواد خیلی سفت بود باید با کمی سفیده مجاز کنین و اگر شل بود با پودر نارگیل!
مواد را با ماسوره ساده با فاصله پایپ میکنیم و تو فر از قبل گرم شده ۱۶۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه میزاریم تا بپزد
🍪🍩🍪🍪🍩🍪
⚠️ حملات سایبری به زیر ساخت های سایبری کشور، از نفوذ تا نیتروزئوس
⭕ شاید به جرات بتوان گفت دوران دولت حسن روحانی خسارت بار ترین دوران برای کشور در حوزه های مختلف بوده است، از نفوذ تا حملات سایبری و سرقت اطلاعات حساس کشور.
⭕ اما نکته ای که کشور را در برابر این حملات آسیب پذیر کرده عقب افتادگی شدید در حوزه بومی سازی زیر ساخت های شبکه ای و تجهیزات حساس و ول بودن فضای سایبر و علی الخصوص رسانه ها ارتباطی و اجتماعی روایت ساز در داخل کشور است.
⭕ در حالیکه بیش از ۳۰ کشور دنیا علی الخصوص آمریکا و اتحادیه اروپا سالهاست بر مدار حاکمیت سایبری خود بومی سازی و راه اندازی و تقویت شبکه های زیرساختی مجزا از اینترنت را برای خود برگزیده اند اما متاسفانه ایران به دلیل وجود جریان نفوذ همچنان از تجهیزات و شبکه اینترنت نا امن خارجی در حوزه زیرساخت خود استفاده میکند.
⭕ حمله سایبری روز گذشته به سامانه هوشمند سوخت هم یک حمله ترکیبی بود، از نفوذ تا ادامه پروژه نیتروزئوس که سال ۸۸ با استاکس نت مطرح شد و تا امروز هم ادامه دارد.
⭕ از عوامل اصلی دیگر که ما را آسیب پذیر کرده به حاشیه راندن سازمان پدافند غیر عامل در دوران حسن روحانی و جایگزینی یک مرکز غیر قانونی در حوزه امنیت سایبری کشور به نام افتا و یک مرکز نیمه تعطیل به عنوان ماهر بوده است که شدیدترین حملات سایبری را در این دوران تجربه کرده ایم.
⭕ خوب است دولت اقای رئیسی هر چه سریعتر افراد وابسته به جریان روحانی را از گلوگاه های امنیتی کشور بخصوص در حوزه سایبر تغییر دهد، همچنین مرکز ماهر منحل شده و با یک لایحه به مجلس سازمان پدافند غیر عامل را به عنوان سازمان اصلی و متولی در حوزه های زیرساخت سایبری کشور با اختیارات لازم معرفی کند.
⭕ حمله به زیرساخت های حیاتی کشور ها باید پاسخ درخور به کشور حمله کننده هم داشته باشد مانند آمریکا که در سال ۲۰۰۹ مصوب کردند اگر حمله سایبری گسترده به زیرساخت های این کشور شود آنها با حمله اتمی پاسخ می دهند و این یعنی ایران اسلامی هم باید اینگونه بازدارندگی را برای خود تعریف کند.
✍ سیدعلیرضاآل داود
@Emam_kh
🌷 آیت الله علّامه حسن زاده آملی :
1⃣ به فکر خود باش و از خویشتن غافل مباش.
2⃣ همواره کشیک نفس بکش که کشیک نفس کشیدن کشکی نیست ، از خداوند توفیق بخواه.
3⃣ با ابنای روزگار بساز و مرد تحمّل باش
« آسیا باش ، درشت بستان و نرم باز ده».
4⃣ مرد فکر باش که فکر لُبّ عبادت است.
5⃣ مناجات و راز و نیاز با خداوند را قطع مکن.
6⃣ خلوت شب را از دست مده.
7⃣ به حقیقت بگو «الهی! آمدم» تا کامروا گردی.
8⃣ سخن و خواب و خوراک باید به قدر ضرورت باشد.
9⃣ با عهد الله که قرآن مجید است هر روز تجدید عهد کن.
@Emam_kh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خدایا
هرگاه عاشقانه خواندمت
عاشقانه تر جواب دادی...
هرگاه خالصانه تمنایت کردم
مشتاقانه تر اجابت کردی...
چه روزها که ندیدمت ولی تو دیدی...
چه زمانها که نخواندمت ولی تو خواندی...
چه حکمتی ست در خدایی
تو که این چنین مهربانی میکنی
شبتون در پناه حق❣
@Emam_kh