﷽
✍️مناظره در موضوع غدیر؛ آری یا خیر؟!
https://eitaa.com/joinchat/2633957649Cf109e5ca2d
28.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
┄┅━✺𖣐﴾﷽﴿𖣐✺━┅┄
🌹 ۴ روز مانده تا عیدغدیر خم🌹
«كَانَ أَحَبُّ النِّسَاءِ إِلَى رَسُولِ اللَّهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَ سَلَّمَ فَاطِمَةُ، وَ مَنِ الرِّجَالِ عَلِيٌّ» هَذَا حَدِيثٌ صَحِيحُ الْإِسْنَادِ، وَ لَمْ يُخَرِّجَاهُ
📕بریده بن حصیب گوید:«محبوب ترین زنان نزد رسول الله صلی الله علیه وآله فاطمه سلام الله علیها و از مردان علی علیه السلام است
📚المستدرك على الصحيحين،ج۳، ص۱۶۸
「 مجموعه علمیـ تحقیقاتی دانشگاه امامت」"ستاد مردمی احیای غدیر رضوانشهر اصفهان"
➢•| @Emamat110u
❥✦༅✿༅✦❥═༅༅═┅──
هدایت شده از 《یادداشت های فقهی_اجتهادی یک طلبه》
﷽
✍️مناظره در موضوع غدیر؛ آری یا خیر؟!
🔹با نزدیک شدن به ایام غدیر، شور و شعف خاصی بر جامعه شیعی حاکم میشود. از پوشیدن لباس نو، هدیه دادن، کنار نهادن کدورتها تا نصب عکس نوشته، پرچم و تولید کلیپ و نشر آن در شبکههای اجتماعی!
🔸در این میان یکی از روشهای نشر و تبلیغ پیام غدیر، ایجاد کرسیهای آزاداندیشی در گروهها و صفحات شبکههای اجتماعی است. شکلگیری مناظرههای داغ صوتی، نوشتاری و حتی به شیوه نامه¬نگاری میان علمای شیعه و اهل سنت، همواره طرفداران خاص خود را داشته است.
در این میان برخی مخالف برگزاری جلسات مناظره هستند؛ عمده دلیل آنها تنافی جلسات مناظره با ضرورت وحدت اسلامی است. در این دیدگاه «مناظره و جدال» با «تبیین علمی غدیر» تفاوت دارد و طرح مناظره مانع از تبیین علمی صحیح حقیقت غدیر در مقابل اهل سنت خواهد بود.
🔻اهمیت فوق العاده وحدت میان شیعه و برادران اهل سنت از یک سو و ضرورت تبیین حقایق دینی از سوی دیگر، ما را بر آن داشت که در این موضوع در دو ساحت بحث کنیم:
⏹ ساحت اول: مفهوم شناسی و اهمیت مناظره:
1️⃣ مناظره، حقیقتی قرآنی است که ماهیت آن، جدال احسن و اقامه برهان از مقبولات طرف مقابل است. بسیار روشن است که این حقیقت ناب قرآنی اختلاف اساسی با نشر سخنان کذب و تحریک احساسات با هدف فتنهانگیزی و ایجاد دعوا دارد. مناظره و احتجاج، یکی از بهترین روشهای تبیین حقایق علمی در نزد همه عقلا است. هیچ اندیشه و تمدنی نیست که برای اثبات حقانیت خود، به مناظره روی نیاورده باشد.
2️⃣ مناظره یکی از روشهای مقبول در امربهمعروف و نهی از منکر، تبیین حقایق و ارشاد جاهل است که وجوب و جواز این عناوین بر اساس ادله قطعی قرآنی، روایی و عقلی بر کسی پوشیده نیست.
در سیره انبیای الهی و اهلبیت (ع)، یکی از روشهای مقبول و جذاب دفاع از حقانیت خود، احتجاج و مناظره بوده است. خواننده گرامی فقط کافی است به کتاب «الاحتجاج» طبرسی و مجلدات نهم و دهم بحارالانوار مراجعه کند تا با هزاران احتجاج و مناظره ائمه (ع) آشنا شود.
3️⃣ به تأسی از سیره معصومین(ع) علما و فقهای برجسته شیعه آثار سترگی را به روش جدال احسن و مستند به مقبولات اهل سنت، تألیف کردهاند.
اکثر آثار کلامی شیخ مفید، سید مرتضی و شیخ طوسی به شیوه مناظره بوده است. آثار کلامی علامه حلی همانند «منهاج الکرامة» و «نهج الحق» به روش مناظره نگاشته شده است. آثار عظیمی مثل «عبقات الانوار»، «المراجعات»، «الغدیر» و «دلائل الصدق» نمونههایی از ارزشمندترین کتبی است که به شیوه مناظره و استدلال بر اساس مقبولات مخالف، نگاشته شده است.
⏹ ساحت دوم: اهمیت واقعه غدیر و ضرورت سنجی مناظره در موضوع آن
1️⃣ موضوع غدیر، پایه مشروعیت «نظام ولایتفقیه» است. واقعه عظیم غدیر، از مهمترین اهرمهای قدرت نرم شیعه در دنیای اسلام _ و بهتبع آن جمهوری اسلامی _ است.
مخالفین شیعه با دیدن قدرت استدلالی شیعه و منطق قوی آن در مناظرات، سرتعظیم فرود میآورند و متوجه میشوند که با مذهبی ریشهدار مواجه هستند؛ نه مذهبی که بر اساس تبلیغات جریان ناصبی گری و بوقهای صهیونیستی در ذهن آنها شکلگرفته است که شیعه را از ریشه یهود، یا حکومت صفوی و ... معرفی میکند. بیشک این امر مقدمه وحدت واقعی و زندگی مسالمتآمیز میان شیعیان و دیگر فرق اسلامی است.
2️⃣ دقت در ادله روایی واقعه عظیم غدیر، نشان میدهد که یکی از مهمترین دستورات جریان ساز ائمه(ع)، تبلیغ پیام غدیر به دیگران بوده است.
ائمه (ع) خود همواره در پیچهای تاریخی سخت، همانند غصب فدک، شورای شش نفره، مقابله با پیمانشکنان در جمل، تقابل امیرالمؤمنین(ع) با معاویه، صلح تلخ امام حسن (ع) و بیعت اجباری او با معاویه، شروع حرکت امام حسین (ع) از مکه بهسوی کربلا و ... به واقعه غدیر برای اثبات حقانیت ولایت سیاسی خود علناً به غدیر احتجاج نمودهاند. آیا احتجاج حضرات خلاف مصلحت بوده؟ با وحدت منافات داشته یا اینکه ...؟!
علامه امینی در «الغدیر» به ده ها مورد از احتجاج ها و مناظرات اهل بیت (ع) به واقعه غدیر اشاره کرده است.
✅ چرا برخی صدای عمارها، ابوذرها و سلیمانیها را در دفاع از کیان تشیع برنمیتابند؟
اگر عمار برای «ولیفقیه زمان» نیستیم، ابوهریره و ابوموسی نباشیم که در حکومت عدل علوی، دائم دم از فتنه، تفرقه، قعود و سکوت میزدند!
با عدم تبیین حقیقت غدیر، دنبال چه وحدتی با اهل سنت هستیم؟ اشتراک با برادران اهل سنت در ادعای محبت و دوستی با اهلبیت(ع)؟ بدانید که این اشتراک، طلب تحصیل حاصل است و هیچ وحدتی حقیقی ایجاد نمی کند!
آیا رکن مسئله کلیدی غدیر اهمیت کمتری از مباحث حزبی و سیاسی ریاست جمهوری دارد؟ ممنوعیت بیان واقعه غدیر به شیوه مناظره، خودتحریمی بوده و تبدیل قدرت نرم نظام، به عقب نشینی خفت بار و شکست تلخ است.
#غدیر
#مناظره
#جهاد_تبیین
《یادداشت های فقهی _ اجتهادی》
🆔 @Ijtihad_Jurisprudence
May 11
39.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
┄┅━✺𖣐﴾﷽﴿𖣐✺━┅┄
🌹 ۳ روز مانده تا عیدغدیر خم🌹
عَنْ أَبِی الطُّفَیْلِ قَالَ: شَهِدْتُ عَلِیًّا وَ هُوَ یَخْطُبُ وَ هُوَ یَقُولُ : «سَلُونِی وَ اللَّهِ لَا تَسْأَلُونِی عَنْ شَیْءٍ یَکُونُ إِلَى یَوْمِ الْقِیَامَةِ إِلَّا حَدَّثْتُکُمْ بِهِ»
ابو طفیل گفت: شاهد بودم که علی علیه السلام خطبه می خواند و می گفت: از من سوال کنید، به خدا سوگند! از هر چه که تا روز قیامت به وجود مى آید و اتفاق مىافتد، سؤال نمى کنید، مگر این که تمام آنها را پاسخ مى گویم
📚الفقیه و المتفقه،جلد ۲،ص۳۵۱
「 مجموعه علمیـ تحقیقاتی دانشگاه امامت」"ستاد مردمی احیای غدیر رضوانشهر اصفهان"
➢•| @Emamat110u
❥✦༅✿༅✦❥═༅༅═┅──