🔸پاسخ عملی مجلس به تبلیغات منفی دولت در حوزه مسائل زنان
دکتر فاطمه قاسمپور، نماینده تهران و رییس فراکسیون زنان مجلس تصویب فوریت لایحه کرامت زنان را نشانه توجه عملی مجلس به مشکلات حوزه زنان دانست.
نماینده تهران نوشت: رای امروزمجلس به فوریت لایحه حفظ کرامت و تامین امنیت زنان در برابرخشونت پاسخ عملی به تبلیغات منفی اعضای دولت روحانی ازجمله خانم ابتکار درخصوص بی تفاوتی نمایندگان به این لایحه بود.
سالهاطول کشید تا لایحه ازدولت به مجلس رسید اما فراوان شعاردادند، مجلس شعارنداد و به فوریت رای داد.
@emamhasane_mojtaba
💎 توصیه پیامبر خدا (ص) بر فرزندآوری
🔻 رسول خدا صلياللهعليهوآله:
أَكْثِرُوا الْوَلَدَ أُكَاثِرْ بِكُمُ الْأُمَمَ غَدا
❇️ بر تعداد فرزندان بیافزایید تا در روز قیامت به فزونی شما بر امتها تفاخر کنم.
📚 کافی، ج 6، ص 2
•┈┈••✾••┈┈•
@emamhasane_mojtaba
شرح ایت الله العظمی مکارم(حفظه الله) در مورد حدیث فقر
عدل الهی در فقر منتهی به کفر
پرسش : منظور از حدیث «كاد الفقر ان يكون كفراً» چیست؟ اگر عده ای بخاطر فقر و تنگدستی کافر شوند، آیا خداوند آنها را مجازات خواهد کرد؟پاسخ اجمالی:
اولا: آنچه منظور پیامبر اکرم(ص) بوده «فقر روحی» است که مصداق کاملش «حرص» می باشد؛ به خصوص اگر بدانیم در این حدیث «فقر» در کنار «حسد» قرار گرفته و این می تواند دال بر این باشد که پیامبر اکرم(ص) در صدد بیان آثار برخی رذائل اخلاقی هستند. عبارت کامل حدیث چنین است: «كَادَ الْفَقْرُ أَنْ يَكُونَ كُفْراً وَ كَادَ الْحَسَدُ أَنْ يَغْلِبَ الْقَدَرَ».
ثانیا: حتی اگر «فقر» در آن کلام نبوی اشاره به فقر مالی باشد، باز هم منظور این نیست که شخص فقیر وضعیتی «جبرگونه» برای کافر شدن دارد؛ بلکه منظور تنها این است که «فقر» مانند بسیاری از عوامل محیطی ای که بر رفتارهای انسان تاثیر منفی دارند، می تواند انسان را به سمت بدی بکشاند و می دانیم که اگر عوامل دیگر در تضاد با این نتیجه فقر وجود داشته باشند آن را کنترل می کنند. چنانکه همیشه اکثر ساکنان دنیا فقرا بودند؛ امّا همیشه در صف اول ایمان بوده اند. پس «فقر علت تامه کفر نیست» و نمی توان به بهانه آن از مسئولیّت اعمال و عقاید گریخت و فقر توجیه مناسبی برای کفر نیست.
پاسخ تفصیلی:
در حدیثی نبوی آماده است که: «کادَ الفَقرُ اَن یَکُونَ کُفرا»(1)؛ (نزدیک است که فقر به کفر منجر شود). عدّه ای با استناد به آن می پرسند که: اگر عده ای به خاطر شرایط تنگدستانه و فقر مفرط، به تعبیر این حدیث نبوی، دچار کفر گردند، آیا عادلانه است که توسط خداوند مجازات گردند؟ یعنی آیا رواست که خداوند چنین مردمانی را بدون لحاظ شرایطی که آنها را به کفر کشانده، مجازات کند؟
پاسخ به این سؤال را می توان با توجه به دو نکته یافت.
معنای دقیق فقر در این روایت نبوی
آیا منظور از «فقر» در این بیان نبوی، همان معنایی است که از ظاهر این واژه به ذهن ما متبادر می شود؟ آیا دقت در معنای لغوی این واژه، ما را به همین برداشت رهنمون می سازد؟
مراجعه به یکی از مهم ترین کتاب های لغت، یعنی «مفردات الفاظ قرآن» راغب اصفهانی(2) می تواند در این نکته یاری مان دهد. این لغت شناس در تبیین معانی مختلف واژه «فقر» می نویسد:
الف) وجود نیاز ضروری که مصداقی عام برای انسان هاست تا زمانی که در دار دنیا زندگی می کنند. این معنا نه تنها شامل انسان که حتی شامل تمام موجودات می گردد. لذا در آیه 15 سوره فاطرمی خوانیم: «يَا أَيُّهَا النَّاسُ أَنْتُمُ الْفُقَرَاءُ إِلَى اللَّهِ»؛ (ای مردم شما به خدا نیازمندید.)
ب) فقری که نشأت گرفته از عدم درآمد باشد. این معنا در آیه 273 سوره بقره یعنی «لِلْفُقَرَاءِ الَّذِينَ أُحْصِرُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ لَا يَسْتَطِيعُونَ ضَرْبًا فِي الْأَرْضِ يَحْسَبُهُمُ الْجَاهِلُ أَغْنِيَاءَ مِنَ التَّعَفُّفِ»؛ ([اين صدقات] براى آن [دسته از] نيازمندانى است كه در راه خدا فرومانده اند، و نمى توانند [براى تأمين هزينه زندگى] در زمين سفر كنند. از شدت خويشتن دارى، فرد بى اطلاع، آنان را توانگر مى پندارد.) یا آیه 32 سوره نور یعنی «إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ»؛ (اگر تنگدستند خداوند آنان را از فضل خويش بى نياز خواهد كرد) و نیز در آیه 60 سوره توبه یعنی «إِنَّمَا الصَّدَقَاتُ لِلْفُقَرَاءِ وَالْمَسَاكِين و...»؛ (صدقات تنها به تهيدستان و بينوايان اختصاص دارد و...)؛ نیز مورد اشاره قرار گرفته است.
ج) فقر روحی که مصداق آن حرص و آز است و این همان معنایی است که به نظر ما در حدیث نبوی مورد مناقشه یعنی «کادَ الفَقرُ اَن یَکُونَ کُفرا»؛ (نزدیک است که فقر به کفر منجر شود) به کار رفته است. یعنی معنای این حدیث این گونه است که: «چه بسا که حرص و آزمندی انسان را به وادی کفر بکشاند». دلیل ما برای انتساب این معنا از «فقر» به این حدیث، تعریفی است که خود آن حضرت از «غنی»؛ (بی نیازی) ارائه داده است. ایشان در یکی از بیانات نورانی شان در تبیین معنای «بی نیازی» که متضاد «فقر» است می فرمایند: «لَيْسَ الْغِنَى عَنْ كَثْرَةِ الْعَرَضِ وَ لَكِنَّ الْغِنَى غِنَى النَّفْسِ»(3)؛ (بی نیازی تنها به فراوانی متاع و کالا نیست. بی نیازی، بی نیاز بودن نفس است.) فقر مالی هر چند نکوهیده و دارای آثار سوء اخلاقی و اجتماعی است ولی فقر نفس بدتر و عواقب آن شوم تر است. این فقر حتی با غنای مالی نیز قابل جمع است؛ یعنی چه بسا کسانی که در عین برخورداری از امکانات خوب رفاهی خود را فاقد «آنچه باید» می پندارند و با مقایسه خویش با دیگران که از امکانات بیشتری برخوردارند خویشتن را فقیر می پندارند! و از آن سو نیز صادق است یعنی چه بسا افرادی که در فقر و تنگدستی به سر می برند ولی در درون خود از آرامش و سکون برخوردارند و خویش را از آنچه دیگران دارند، بی نیا
ز می بینند. این حالت همان «استغناء» و بالاترین بی نیازی است. این حالت وقتی در آدمی پدید می آید که به مقام توکل رسیده باشد. پیامبراکرم(صلی الله علیه وآله) در این باره فرمود: «مَنْ أَرَادَ أَنْ يَكُونَ أَغْنَى النَّاسِ فَلْيَكُنْ بِمَا فِي يَدِ اللَّهِ أَوْثَقَ مِنْهُ بِمَا فِي يَدِ غَيْره»(4)؛ (هر آن که می خواهد بی نیازترین مردم باشد، به آن چه که در دست خداست باید اعتماد داشته باشد تا آنچه در دست غیر اوست.)
د) فقر به سوی پروردگار که در دعایی از پیامبر اسلام(صلی الله علیه وآله) به آن اشاره شده است «اللَّهُمَّ أَغْنِنِي بِالافْتِقَارِ إِلَيْكَ، وَ لَا تُفْقِرْنِي بِالاسْتِغْنَاءِ عَنْك»(5)؛ (خدایا مرا با نیازم به خودت، بی نیاز کن و با بی نیازی از وجودت فقیرم مگردان) و نیز در آیه 24 سوره قصص نیز مورد اشاره قرار گرفته است: «رَبِّ إنّی لِما أنزلتَ إلیَّ من خیرٍ فقیرٌ»؛ پروردگارا من به هر خيرى كه سويم بفرستى سخت نيازمندم).
همان طور که گفته شد، آنچه منظور پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) بوده، همین معنای سوم است. یعنی به نظر ایشان فقر در این حدیث به معنای بی پولی و تنگ دستی نیست، بلکه به معنای فقر روحی است که مصداق کاملش حرص می باشد. با این تفسیر، کمی رابطه بین کفر و فقر نیز واضح می شود. به خصوص که اگر بدانیم در این حدیث «فقر» در کنار «حسد» قرار گرفته (عبارت کامل حدیث چنین است: «كَادَ الْفَقْرُ أَنْ يَكُونَ كُفْراً وَ كَادَ الْحَسَدُ أَنْ يَغْلِبَ الْقَدَرَ») و این می تواند دال بر این باشد که پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) در صدد بیان آثار برخی رذائل اخلاقی هستند. شاید به همین خاطر است که علامه مجلسی نیز فقر را به همین معنا می داند.(6)
چنین معنایی از «فقر» در حدیثی از امام حسن مجتبی(علیه السلام) وجود دارد آنجا که از او پرسیده شد که فقر چیست؟ و ایشان در پاسخ فرمودند: «الْحِرْصُ وَ الشَّرَه»(7)؛ (آزمندی و سیری ناپذیری).
فقر علت تامه کفر نیست
حتی اگر «فقر» در آن کلام نبوی اشاره به نیاز ناشی از عدم درآمد – و نه به حرص و آز و طمع، آنچنان که گفتیم – هم داشته باشد، باز هم منظور این نیست که شخص فقیر وضعیتی جبرگونه برای کافر شدن و در نتیجه بهانه ای موجه برای شانه خالی کردن از زیر بار مسئولیت عقاید کفرآمیزش دارد؛ بلکه منظور تنها این است که «فقر» مانند بسیاری از عوامل محیطی ای که بر رفتارهای انسان تاثیر منفی دارند، می تواند انسان را به سمت بدی بکشاند. به تعبیر دیگر نقش «فقر» یکی از عللی است که می تواند در کنار دیگر علل موجب «کفر» گردد نه اینکه علت تامه آن باشد.
نمونه های تاریخی بسیار زیادی نیز می توان برشمرد که افرادی در عین فقر، نه تنها کافر نشده و ایمان خود را حفظ کرده اند بلکه حتی به والاترین درجات کمال انسانی رسیده اند. نگاهی به سیره انبیاء و مواجهه شان با جوامع هدف نشان می دهد که بسیاری از طرفداران آنها، از میان فقرا بودند که با تحمل هزینه های مادی و معنوی بسیار زیاد، در مسیر حق پایداری کرده اند و به پاداش این پایداری ها نیز رسیده اند. مطالعه حیات مجاهدان صدر اسلام گواه این حقیقت است و شاید به همین سبب است که پیامبر اسلام(صلی الله علیه وآله) در حدیثی با اشاره به پاداش این پایداری ها می فرماید: (برترين اعمال، مشكل ترين آنها است)؛ «أَفْضَلُ الْأَعْمَالِ أَحْمَزُهَا».(8)
پی نوشت:
(1). الكافي، كلينى، محمد بن يعقوب بن اسحاق، محقق/ مصحح: غفارى، على اكبر، آخوندى، محمد، تهران، دار الكتب الإسلاميه، 1407هـ ق، چاپ چهارم، ج 2، ص 307.
(2). ر.ک: مفردات الفاظ القرآن، راغب أصفهانى، حسين بن محمد، بیروت، دار القلم، 1412هـ.ق، چاپ اول، ج 1، ص 624.
(3). تحف العقول، ابن شعبه حرانى، حسن بن على، محقق/ مصحح: غفارى، على اكبر، انتشارات جامعه مدرسين، قم، 1363هـ.ش، چاپ دوم، ص 57.
(4). الکافی، همان، ص 139.
(5). بحارالانوار، مجلسی، محمدباقر بن محمدتقی، موسسه الطبع والنشر، بیروت، 1407هـ.ق، چاپ اول، ج 69، ص 31.
(6). بحار الانوار، همان، ص 16.
(7). معانی الأخبار، ابن بابويه، محمد بن على، محقق/ مصحح: غفارى، على اكبر، دفتر انتشارات اسلامى وابسته به جامعه مدرسين حوزه علميه قم، قم، 1403هـ.ق، چاپ اول، ص 244.
(8).بحار الانوار، همان، ج 67، ص 237.
@emamhasane_mojtaba
🔴بازی تکراری دیوارکشی و لباسی که به تن علی لاریجانی زار میزند!
🔹روز گذشته نامهای در شبکههای اجتماعی منتشر شد که ادعا میشد بر اساس آن اینستاگرام فیلتر میشود. این نامه در تاریخ ۲۵ اردیبهشت به شرکت ارتباطات زیرساخت، همراه اول و ایرانسل ارسال شده بود.
🔹بعد از انتشار آن و رسانهای شدن مساله، قوه قضائیه در اطلاعیهای اعلام کرد که این نامه در همان ساعات اول همان زمان بلااثر شده و معاون دادگستری تهران به خاطر تخلفی که در نوشتن این نامه داشته، تحت تعقیب دادسرای انتظامی قضات گرفت.
🔹همین بهانه کافی بود تا رسانههای بیگانه به سرعت اهداف سیاسی خود را پیگیری کنند و بر شایعه فیلتر شدن تلگرام بدمند.
🔸اما مساله به همین جا ختم نشد و ساعاتی بعد در اقدامی قابل تامل، علی لاریجانی از نامزدهای مورد حمایت دولت روحانی (احتمالا به عنوان کاندید پوششی) با انتشار ویدئویی که به سختی میتوان از برنامهریزی نشده بودنش سخن گفت به خاطره گویی پرداخت و مدعی شد در زمان دولت هاشمی رفسنجانی که وزیر ازشاد بوده مانع تصمیم دولت در ممنوعیت ویدئوها شده است.
🔹 وی با این جمله که "گاهی یک قاضی ممکن است محدودیتهایی را برای زندگی مردم اعمال کند" خود را در جایگاه منجی نشانده و تلویحا اقدامات محدود کننده را به رقبای انتخاباتی نسبت داد.
اما این موضوع برای اهالی سیاست چیزی بیش از یک طنز و بازیگری سیاسی نیست.
چرا که:
🔹لاریجانی در حالی مورد علاقه هاشمی و گزینه او برای وزارت ارشاد بوده که آن دوران به فضای بسته سیاسی شهره و زبانزد است و همین مساله همسویی هاشمی و لاریجانی به عنوان دو چهره اقتدارگرا را به خوبی نشان میدهد.
🔹لاریجانی همچنین ۱۲ سال ریاست مجلس را برعهده داشته که کمترین اقدامی در جهت احقاق حقوق مردم انجام نداده است. وی نه تنها در موارد متعدد مانع شنیده شدن حرفهای منتقدان و نمایندگان مردم میشده که احکام سنگین قوه قضاییه علیه عدالتخواهان و منتقدان علی لاریجانی در زمان ریاست برادرش، نشاندهنده میزان اعتقاد او به حقوق مردم و آزادیهای سیاسی و اجتماعی است.
🔹او در حالی یک شبه به یاد طرح سوالات سخت افتاده و نگران رابطه حاکمیت و مردم و نسبت آن با آزادی شده که تصویر غیرمردمی، اشرافی، همگامی با دولت روحانی و انحصار در مسیولیتها و کارنامه خالی خود را نمیتواند به راحتی از حافظه مردم خالی کند.
🔹به نظر میرسد راهبردی که تئوریسینهای آشنا در سال ۹۶ با اسم رمز دیوارکشی در پیادهروها اجرا کردند بار دیگر با کلمات جدید در حال بازسازی است. گویا تاریخ برای بار دوم و البته اینبار به صورت کمدی در حال تکرار است.
@emamhasane_mojtaba
بسم الله الرحمن الرحیم
سالیان زیادے است ڪه صهیونیستها، فلسطین غصبشده را به پایگاه تروریسم تبدیل ڪردهاند چرا ڪه اسرائیل نه یک ڪشور، بلڪه یک پادگان تروریستے علیه ملّت فلسطین و دیگر ملّت هاے مسلمان بوده و به درستے ڪه مبارزه با این رژیم سفّاک، مبارزه با ظلم، جنایت و وحشیگرے است.
بے شک رشد نیروهاے مقاومت در حسّاسترین مناطق اسلامے، افزایش تواناییهاے دفاعے و هجومے آنان، گرایش به شعارهاے اسلامے و قرآنی،استقلالطلبے و خوداتّڪایے در ملّتها، نشانههاے مبارڪے است ڪه آیندهے بهتر را نوید مے دهد.
ما اساتید ،ڪادر و طلاب حوزه علمیه حجت بن الحسن (عج) شهرستان دره شهر
از امام جمعه محترم شهرستان و ستاد مبارزه با ڪرونا و دیگر نهاد هاے مربوطه درخواست برگزارے تجمع و راهپیمایے با حفظ پروتڪل هاے بهداشتے ،به حمایت از مردم مسلمان و مظلوم فلسطین را داریم .
تا مثل همیشه بیزارے از ظلم و جنایت و ڪودک ڪشے رژیم غاصب اسرائیل را اعلام ڪنیم .
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
حــــوزه علمیـــه حجــــت بن الحــســــن (عج)
شهرستان دره شهـــر
#دعای_ندبه ✅در فضای باز
✅ فردا جمعه با رعايت نکات بهداشتی
✅ساعت شروع مراسم 6:30صبح
✅ شهدای گمنام دره شهر
✅ با حضور خواهران و برادران
🌿
__کانالهای ارتباط با هیئت امام حسن مجتبی (ع)
واتساپ👇🏻
🆔️https://chat.whatsapp.com/LDJiiFOLZDSHb5x2GqSqVh
تلگرام👇🏻
🆔️https://t.me/emamhasane_mojtaba
ایتا👇🏻
🆔️https://eitaa.com/Emamhasane_mojtaba
اینستاگرام👇🏻
🆔️https://www.instagram.com/emamhasane_mojtaba
💎 توصیه مهدوی امام جعفر صادق(ع)
🔻امام صادق علیهالسلام:
تَوَقَّع أمرَ صاحِبِكَ لَيلَكَ و نَهارَكَ
❇️ در شب و روزت منتظر فرج مولايت باش.
📚 بحارالأنوار، ج 98، ص 159
•┈┈••✾••┈┈•
@emamhasane_mojtaba
مداحی آنلاین - درد دل با امام زمان - استاد عالی.mp3
994.2K
♨️با امام زمان(عج) درددل کنید
🎤حجت الاسلام #عالی
@emamhasane_mojtaba
خودمون به بقیه یاد میدیم
چطور با ما رفتار کنند !
ﺗﻮ ﺑﻪ ﺩﯾﮕﺮﺍﻥ ﯾﺎﺩ ﻣﯿﺪﻫﯽ ﭼﻄﻮﺭ ﺑﺎ ﺗﻮ ﺑﺮﺧﻮﺭﺩ ﮐﻨﻨﺪ. ﻭﻗﺘﯽ ﺗﻮ ﺗﻐﯿﯿﺮ ﻣﯽﮐﻨﯽ ﺁﻧﻬﺎ ﻫﻢ ﺗﻐﯿﯿﺮ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ.
ﻫﻨﮕﺎﻣﯽ ﮐﻪ ﺷﺮﻭﻉ ﺑﻪ ﺍﺣﺘﺮﺍﻡ ﮔﺬﺍﺷﺘﻦ ﺑﻪ ﺧﻮﺩﺕ ﻣﯽﮐﻨﯽ ﺩﺭ ﻭﺍﻗﻊ ﺑﻪ ﺩﯾﮕﺮﺍﻥ ﻧﺤﻮﻩ ﻣﺤﺘﺮﻣﺎﻧﻪ ﺑﺮﺧﻮﺭﺩ ﮐﺮﺩﻥ ﺑﺎ ﺧﻮﺩﺕ ﺭﺍ ﻣﯽ ﺁﻣﻮﺯﯼ
ﻭﻗﺘﯽ ﺩﺭ ﺭﻭﺍﺑﻄﺖ ﻗﺪﺭﺗﻤﻨﺪﺍﻧﻪ ﻇﺎﻫﺮ ﻣﯽ ﺷﻮﯼ، ﺩﯾﮕﺮﺍﻥ ﯾﺎﺩ ﻣﯽ ﮔﯿﺮﻧﺪ ﺑﺎﻓﺮﺩ ﺗﻮﺍﻧﻤﻨﺪﯼ ﺭﻭﺑﺮﻭ ﻫﺴﺘﻨﺪ.
میخواهی ﺁﺩم ها ﺭﺍ ﺗﻐﯿﯿﺮ ﺩﻫﯽ؟
ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ ﺭﺍﻩ ﺗﺤﻮﻝ ﺁﻧﻬﺎ،
"اﯾﺠﺎﺩ ﺩﮔﺮﮔﻮﻧﯽ ﺩﺭ ﺧﻮﺩﺕ" ﺍﺳﺖ
@emamhasane_mojtaba
⭕️ صحنه انتخابات صحنه_کربلا است!
مرحوم آیت الله مشکینی:
🔻صحنه انتخابات صحنه_کربلا است
▪️کسی که در انتخابات شرکت نمی کند گویا دارد یزید را یاری می کند.
▫️کسی که در انتخابات شرکت می کند ولی رای سفید می دهد انگار در کربلا است ولی تیر به سوی هدف خاصی نمی اندازد.
🔸کسی که به غیر صالح رأی می دهد گویا دارد علیه امام حسین شمشیر می زند.
🔹کسی که می گردد و اصلح را انتخاب می کند گویا دارد از امام حسین دفاع می کند.
#انتخابات
#مشارکت_حداکثری
#انتخاب_اصلح
#ایران_قوی
@emamhasane_mojtaba