✅ اعتراف زنگنه بر اجرایی بودن برنامه مقابله با تحریم جلیلی
وزیر سابق نفت –زنگنه- بیان کرده است: «دولت روحانی در زمان تحویل دولت، حدود یک و نیم میلیون بشکه نفت، میعانات و فرآورده نفتی فروخته است. نیازی به برنامه و پیشنهادات سعید جلیلی نداشته است.»
فارغ از بررسی صحت این ادعا، اظهارات وزیر سابق نفت اثبات میکند برنامههای جلیلی متوهمانه نیست و باید بابت توجه نکردن به برنامه پیشنهادی جلیلی از پیشگاه مردم ایران عذرخواهی نماید.
سعید جلیلی در پاییز 1397 برنامهای برای مقابله با تحریم تدوین نمود و در اختیار دولت روحانی قرار داد. در این برنامه در بخش نفت پیشنهاد شده بود که با تبدیل نفت به فرآوردههای نفتی با ساخت پتروپالایشگاهها و پالایشگاهها میتوان تحریم نفت را بلااثر کرد. اما زنگنه که در دوران وزارت نفت در دولت اصلاحات نیز مخالف ساخت پالایشگاه بود در برنامه تلویزیونی در سال 1397 بیان کرد: «برخی فکر می کنند فراورده در تحریم نیست نفت در تحریم است. اصلا این طور نیست. فرآورده و نفت خام با یک شدت تحریم می شوند. از نظر تحریم بین فروش نفت و فراورده فرقی ندارد و حتی الان فشار برای صادرات فرآورده ما حتی بیشتر از صادرات نفت خام ما است یعنی آمریکا برای خرید نفت از ایران معافیت داد ولی برای خرید فرآورده معافیت نداد.»
زنگنه در ویدئو اخیر خود اعتراف کرد روزانه 600 هزار بشکه فرآورده نفتی در زمستان 1399 فروخته است. اگر زنگنه در طول دوره 16 ساله وزارت نفت سیاست تبدیل نفت به فرآورده را پیگیری میکرد فروش نفت کشور در زمان تحریم کاهش نمییافت.
درواقع زنگنه اعتراف کرد پیشنهاد جلیلی درست بوده است و نگاهش در موضوع سخت بودن صادرات فرآوردههای نفتی و غیراقتصادی بودن ساخت پالایشگاه اشتباه بوده است.
خسارت تصمیمات اشتباه زنگنه صرفاً این مورد نبوده است. وی در سال 1392 به امید توافق با غرب، قرارداد فاز 11 پارس جنوبی را از شرکت ایرانی پتروپارس گرفت و در سال 1395 پس از برجام با شرکت توتال قرارداد بست. پس از خروج آمریکا از برجام، شرکت توتال نیز از قرارداد خارج شد و پس از شش سال، به شرکت ایرانی پتروپارس بازگردانده شد. زنگنه اعتراف کرده بود هر سال تأخیر در ساخت فاز 11 پارس جنوبی 5 میلیارد دلار عدمالنفع به کشور وارد میکند؛ بنابراین تنها این تصمیم اشتباه زنگنه ضرر 30 میلیارد دلاری به کشور وارد نموده است.
تحریف تاریخ به گونهای تشدید شده است که کسی با تصمیمات اشتباه خود بالای 100 میلیارد دلار به کشور ضربه وارد کرده است طلبکار شده است.
@saeedfathisarani
✅ چرا پورمحمدی خوابنما شده بود؟
پورمحمدی در مناظره دوم مدعی شد که سعید جلیلی در حاشیه جلسه شورای عالی امنیت ملی در سال 1395 گفته است با موضوع FATF در صورت پذیرفتن توسط پورمحمدی موافق است ولی بقیه دولت را قبول ندارد.
این ادعای پورمحمدی زمینهساز تخریب سعید جلیلی توسط حامیان دولت گذشته و اعضای ستاد نامزدهای رقیب شد. برای نمونه آذری جهرمی وزیر پیشین ارتباطات و قائم مقام ستاد انتخاباتی پزشکیان در کانال تلگرامی خود نوشت: «می دانید که آثار عدم اجرای FATF در کشور چیست؟»
پاسخ جلیلی به ادعای پورمحمدی تکرار پاسخش به همتی در انتخابات 1400 است که اطلاعی از موضوع ندارید و گویا خوابنما شده اید.
1. اصولاً موضوع پیوستن ایران به گروه FATF مطرح نشده است؛ در سال 1395 تنها 35 کشور عضو این گروه بودند و عضویت در آن نیز بسیار سخت است. هر کسی از عضویت ایران در FATF میگوید مشخص است شناخت ساده از مسئله ندارد.
این گروه، مناطق پرریسک از نظر پولشویی و تأمین مالی تروریسم را اعلام میکند و ایران از سال 1389 در فهرست سیاه این گروه قرار گرفته است.
2. تعامل ایران با این گروه برای خروج از فهرست سیاه بوده است نه عضویت. ایران از دهه 1380 با این گروه تعامل داشته است هر چند فراز و فرود داشته است.
دولتهای ایران در هیچ دورهای مخالف تعامل با گروه FATF نبودهاند.
3. در سال 1395 برنامه اقدامی توسط وزیر اقتصاد امضاء میشود که 41 بند دارد.
4. در سال 1397 در دولت دوم روحانی، چهار لایحه برای تصویب دو قانون داخلی و پیوستن به کنوانسیونهای پالرمو و CFT به مجلس ارسال میگردد و در نهایت در مجلس تصویب میشوند.
5. شورای نگهبان طبق نظر هیأت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، کنوانسیونهای پالرمو و CFT را مخالف برخی مفاد سیاستهای کلی نظام دانست و به مجلس برگرداند.
در نهایت تصمیمگیری در این رابطه به مجمع تشخیص مصلحت نظام سپرده شد. مجمع نیز به دلیل عدم جمعبندی، تصمیمگیری در این رابطه را مسکوت گذاشت.
بنابراین موضوع پیوستن به این دو کنوانسیون که مورد اختلافنظر جدی در کشور بود در سال 1395 مطرح نبود.
6. جلیلی به همتی در 1400 و به پورمحمدی در 1403 گفت چرا آن 39 بند اجرا نشده است؟ حتی اگر مراحل تصویب این دو کنوانسیون نیز تمام شود بدون نپذیرفتن اجرای کامل 39 بند، وضعیت ایران تغییر نمیکند.ابتدا تکلیف آن 39 بند را مشخص کنید. بعد دراره این دو بند مطالبهگری کنید.
7. دو حالت خارج نیست؛ یا دولت وقت این 39 بند را اجرا کرده است و FATF نپذیرفته است که باید ابتدا از FATF مطالبه کنید این 39 بند را تأیید نماید. یا این 39 بند را اجرا نکردید و برای فرار از پاسخگویی بهانهجوی میکنید. در این شرایط نیز باید توضیح دهید چرا کشور را معطل کردید و انجام ندادید.
این همان چیزی است که سعید جلیلی در این چند سال هم در جلسات مجمع و شورای عالی امنیت ملی و هم در سخنرانیها و جلسات انتخاباتی گفته است.
@saeedfathisarani
🇮🇷
خبرهای خیلی خوبی در راه است
در یک قدمی پیروزی هستیم
باید دور اول کار تمام شود
بنابراین فرصت را از دست ندهید
ارتباط بگیرید با هر کس که می تونید به هر شیوه که شد تلفنی حضوری....
#قیامت_کنید
#جلیلی
#سعید_جلیلی
#انتخابات
امتداد انتخاب 🌷
@Emtedadeentekhab
🔴🔴مهم و فوری 🔴🔴
تا ساعاتی دیگر کلیپ مهمی منتشر میشود.
#اجماع_جبهه_انقلاب #سعیدجلیلی
#جلیلی
#سعید_جلیلی
#انتخابات
امتداد انتخاب 🌷
@Emtedadeentekhab
12.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
طرف مثلا به خیال خودش خواسته دکتر جلیلی رو تخریب کنه و کلیپی تهیه کرده و میگه آی مردم ایران ، ماشینتونو بدین دست راننده دلخواه ما، اون تجربه رانندگی داره !!
داداش، مردم تهران به این راننده شما ( که سالها راننده شهرداریشون بوده ) اعتماد نداشتن اونوقت انتظار داری مردم ایران ماشینشونو بدن دستش؟!!
حق هم دارن، میترسن دختر و همسر طرف ماشینو بردارن و ببرن ترکیه برای گردش و خرید!! 😅👌
✍ #سعیدیسم
#جلیلی
#سعید_جلیلی
#انتخابات
امتداد انتخاب 🌷
@Emtedadeentekhab
4_6037190598887215868.mp3
19.03M
دوشنبه در یک برنامه تلوزیونی که با حضور نمایندگان نامزدها از شبکه ۳ به طور زنده پخش شد، نکاتی را درباره دکتر سعید جلیلی، دولت سایه، کارنامه، عملکرد و نوع تعامل او با دیگران مطرح کردم که فکر میکنم با گوش دادن این ۱۳ دقیقه، اطلاعات مفیدی بدست خواهید آورد.
@Sabeti ✅
https://virasty.com/Mahdijamshidi/1719376609673129547
🗒 سعید جلیلی، یک «سیاستمدار سفید» است؛ در میدان و معرکه بوده، اما هیچ لغزش و حاشیهای نداشته. رئیسجمهور باید اینچنین باشد؛ لکههای سیاه و خاکستری، صلاحیتش را ساقط میکند. این یعنی «تقوای سیاسی» در متن قدرت. پس میتوان به جلیلی، اعتماد دینی و انقلابی داشت و از قدرتگرفتن خودش و اطرافیانش هراس نداشت.
مهدی جمشیدی
#جلیلی
#سعید_جلیلی
#انتخابات
امتداد انتخاب 🌷
@Emtedadeentekhab
براساس آنالیز آخرین نظرسنجی های چند نهاد مختلف، در صورت انصراف آقایان قالیباف، زاکانی و قاضی زاده به نفع جلیلی، احتمالا انتخابات در دور اول با پیروزی جلیلی به پایان خواهد رسید.
@Sabeti ✅