✍ نکته دیگر مربوط به #بیکاری و نامیدی به آینده و حفظ اخلاق عمومی جامعه میشود
👈 نتايج اين گزارش نشان ميدهد جامعه ايران همچنان با بيم و ترديد به ساختار اقتصادي و مسائل اجتماعي مينگرد
👈وجود دهها بحران اجتماعي در اولويت صد چالش اساسي حاکي از اين مسئله است که ساختار اجتماعي ايران در طول سالهاي اخير با مشکلات عمدهاي دست به گريبان بوده که کمتر تدبيري براي کاهش آن اتخاذ نشده است.
👈 #فساد که حاصل سياستگذاريهاي خاص دوران اعتماد به غرب بهويژه در سالهاي رويکارآمدن دولتهاي یازدهم و دوازدهم به اوج خود رسيده، ناشي از به قدرت رسيدن طيفهاي خاصي در بدنه مديريت اجرايي بوده که همچنان ثمراتش متوجه جامعه بحرانزده ايران است.
👈 کاهش سرمايهگذاري و معرفی یل بستن ورودی های خارجی ارز و کمبود نقدينگي حاصل از اعتماد برجامیان به یاران شیطان بزرگ عملا منجر به تعطيلي بسياري از کارخانههاي صنعتي و بيکاري صدها کارگري ميشود که تنها منبع درآمد خانوادههايشان هستند !!!
۵
✍ نگراني که جامعه ايران را تهديد ميکند ناشي از بيکاري کارگران است که زمينهساز آسيبهاي اجتماعي ديگر ميشود.
👈افزايش آمار طلاق در يک دهه گذشته، افزايش مهاجرت و رشد حاشيهنشيني در گوشهوکنار شهرها، گسترش فقر و نابرابري در بين طبقات فرودست، چند نمونه از آثاري هستند که فساد سيستمي از خود بهجا ميگذارد.
👈نتيجه طبيعي تحمل چنين وضعيتي، «نااميدي درباره آينده» است.
۶
✍در این کتاب، ۲۴ نفر از اساتید، کارشناسان ارشد حوزه و دانشگاه در باب مقابله با اعتیاد، محرومیت و حاشیه نشینی، طلاق، پیری جمعیت، آسیبهای فضای مجازی و نیز مواجهه با مفاسد اخلاقی مباحث کاربردی خود را به صورت فشرده ارائه نمودهاند که در شرایط فعلی به ویژه از سوی شورای اجتماعی کشور قابل بهرهبرداری میباشد
۸
✍ اگرچه دولت در آغاز فعالیت های خود با تنگناها و کسریهای فراوانی مواجه بود اما با ایمان به خدا، فعال کردن ظرفیتهای داخلی و تلاش شبانه روزی اقدامات موثری در رفع کمبودها برداشته شده و این مسیر تا رسیدن به نقطه مطلوب ادامه خواهد داشت.
👈دولت سیزدهم از ابتدای فعالیت خود با مشکل تنش آبی در استانهای مختلف مواجه بود و در این مدت وزارت نیرو اقدامات متعددی از جمله انتقال آب از دریا را در دستور کار خود قرار داده است که پیگیری طرح آبرسانی هجده استان از دریای عمان و همچنین پیگیری خرید ریگ های نفتی ۳۰۰۰متری برای حفر چاه و سد سازی برای مدیریت باران از برنامههای دولت در این حوزه بوده است
👈 دولت سیزدهم برای ایجاد اشتغال ضمن توجه به تکمیل پروژههای نیمه تمام، احیاء واحدهای تولیدی و تسهیل در صدور مجوزهای کسب و کار به موضوع مهارت آموزی در مدارس و دانشگاهها تاکید داشته و پیگیر امور بوده است
۹
✍ دولت سیزدهم با پذیرش مسئولیت اداره کشور با حجم سنگینی از انتظارات و مطالبات مردمی و مشکلات و مسائل داخلی و بینالمللی روبهرو است که طبعاً مواجهه با آنها مستلزم تلاش مجاهدانه و شبانهروزی و خستگیناپذیر دولتمردان درعین توسّل و توکّل به خداوند متعال با بهرهگیری از همه ظرفیتهای ملی و فرصتهای منطقهای وجهانی و در چارچوب سیاستها و راهبردهای کلان نظام اسلامی است وامید است که محصول تلاشها و مجاهدتهای دولتمردان در ماههای پیش رو علاوه بر حل تدریجی مشکلات و نارساییها، در ترمیم اعتماد اجتماعی تبلور یابد.
۱۰
✍ رهبرانقلاب در دیدار اخیر خود با اعضای دولت سیزدهم ضمن تأکید به رئیس محترم جمهور و اعضای هیئت دولت مبنی بر اینکه «همتتان را متمرکز کنید بر اینکه یک بازسازی انقلابی و البتّه عقلانی و فکورانه در همه عرصههای مدیریتی انشاءالله به وجود بیاید»، محصول آن را #احیای_اعتماد_مردم و امید مردم دانسته و یادآور شدند «اعتماد مردم بزرگترین سرمایه دولت است.
👈 مردم وقتی به شما اعتماد کردند و امید به شما داشتند، با شما راه میآیند و کمکتان میکنند؛ این بزرگترین سرمایه است برای دولت که بتواند اعتماد مردم را جلب کند که البتّه این متأسفانه یک مقداری آسیبدیده و بایستی ترمیم کنید.»
۱۱
✍ در تحلیل چرایی فرسایش اعتماد اجتماعی در سالهای اخیر اگرچه در سایه هدایتهای رهبری معظم انقلاب اسلامی و مبانی فکری و اندیشهای انقلاب، ارزشهای انقلاب همچنان زنده و پویا و ایستادگی و مقاومت مردم ایران جهانیان را به تحیر واداشته و توطئهها و ترفندهای دشمنان برای استحاله و فروپاشی نظام یکبهیک خنثیشده است، اما به دلیل برخی ضعفها و آسیبها در جامعه، #اعتماد_اجتماعی دچار فرسایش شده که دلایل آن را در دو حوزه میتوان برشمرد:
👈 درحوزه داخلی هرچند محور اصلی جنگ روانی و تبلیغاتی دشمنان بر این معطوف گردیده که القا کنند که کاهش سرمایه اجتماعی نظام ناشی از مبانی فکری و فرهنگی انقلاب اسلامی است تا از این طریق قدرت جذب فرهنگ انقلاب را بهویژه در میان نسل جوان کاهش دهند، اما ریشه اصلی این فرسایش را باید در عمل مردم و مسئولان دانست؛ رواج اشرافی گری در میان برخی از مدیران و مسئولان، ضعف در اجرای عدالت اجتماعی، ناکارآمدی مدیران دستگاههای اجرایی در حل مسائل و مشکلات مردم، رشد و گسترش مفاسد اداری و ویژه خواری، گسترش مفاسد اخلاقی و اجتماعی و... ازجمله عوامل داخلی این فرسایش است.
۱۲
✍ در عرصه سیاسی نیز عملکرد نامناسب برخی از جریانهای سیاسی و ناکارآمدی آنها در رسیدگی به مسائل و مشکلات مردم که دوران دولت گذشته از مصادیق بارز آن است، در کنار #دوقطبیسازیهای_کاذب و #برهم_زدن وحدت و #انسجام_ملی، #دامن_زدن به چالشهای درونی نظام، #تضعیف_روحیه ظلمستیزی و #استکبارستیزی در میان مردم و مسئولان کشور، عمل در راستای برنامههای دشمنان، #نفوذ در ارکان اجرایی و اخلال درروند برنامههای کشور و فتنهانگیزیهای داخلی نظیر فتنههای ۷۸ و ۸۸ از دیگر عوامل و زمینههای داخلی فرسایش اعتماد اجتماعی است.
۱۳
✍ در تحلیل #چرایی_فرسایش_اعتماد اجتماعی، سهم اصلی را باید به #برنامههای_دشمنان چه در عرصه #تهاجم_فرهنگی و #جنگ_روانی و چه در عرصه تحریم اقتصادی و فشارهای سیاسی داد.
👈اینکه در جریان فشار حداکثری بر مردم ایران در دوران دولت گذشته و کنونی امریکا اصل بر تداوم تحریمها و فشار علیه مردم ایران است، بهگونهای که گردانندگان گذشته کاخ سفید تأکید میکردند که ما آنقدر به مردم ایران فشار میآوریم که نان برای خوردن نداشته باشند، هدفی را جز فرسایش اعتماد اجتماعی و فروپاشی درونی نظام اسلامی نداشته و ندارند.
👈در این راستا برنامههای دشمن در عرصه جنگ نرم و تهاجم فرهنگی معطوف به معنویت زدایی و ترویج ابتذال و اباحه گری، تقدس زدایی از ارزشهای اسلامی، دامن زدن به التهابات فکری و اجتماعی، تغییر باورها و ارزشهای دینی از طریق رسانههای جمعی و مجازی، ناکارآمد نمایی نظام سیاسی، گسست بین مردم و مسئولان، تخریب مسئولان و مدیران عالی نظام، تضعیف ولایتپذیری و... است. اما در عرصه اقتصادی و امنیتی که بر آن صراحت نیز دارند تحریمهای فلجکننده اقتصادی با به صفر رسانیدن درآمدهای کشور، افزایش مشکلات اقتصادی مردم و گسترش فقر و بیکاری، ناکارآمدسازی اقتصاد کشور، جلوگیری از دستیابی ایران به مواد اولیه و کالاهای واسطهای، دامن زدن به شکاف اقتصادی و فاصله طبقاتی در کشور و... است.
۱۴
✍فارغ از تأثیرگذاری این راهبردها در بخشهایی از جامعه ایران، اما نکته مهم آن است که طراحان و مجریان بیرونی و داخلی این جنگ میدانی و روانی برای کاهش اعتماد اجتماعی، که شاید اوج عملیات آنها بتوان در انتخابات اخیر دانست، بر شکست و ناتوانی در پیشبرد برنامههای خود اعتراف دارند.
👈اما این امر به معنی غفلت از روند فرسایش اعتماد اجتماعی در نظام اسلامی نیست.
👈نکتهای که در بیانات اخیر مقام معظم رهبری بهعنوان یکی از مهمترین مسائل پیش روی دولت سیزدهم مورد تأکید قرار گرفت، معظم له در این زمینه تأکید کردند اعتماد مردم بزرگترین سرمایه دولت است که متأسفانه تا حدی آسیب دیده است و راه ترمیم آن، «یکی شدن حرف و عمل مسئولان» است.
۱۵
✍ #ترمیم_اعتماد_اجتماعی_مردم که بهعنوان یک #مسئولیت_تاریخی از #دولت_سیزدهم مورد انتظار است، مستلزم چند گام مهم است:
👈اهتمام دولتمردان بر حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم
👈عدالت ورزی و فساد ستیزی بهعنوان دو شاخصه اساسی نظام اسلامی
👈تحول در سبک زندگی دولتمردان و اتّخاذ سبک زندگی اسلامی و ایرانی با شاخصههای بیتکلف بودن در ممشی و منش، دوری کردن از منشهای اشرافی گری
👈مردمی بودن و ارتباط بیواسطه مسئولان و کمک خواستن از آنها و بهویژه نخبگان برای حل مشکلات کشور
👈عمل به وعدهها و ارائه گزارشهای صادقانه و بدون مبالغه و بزرگنمایی و عذرخواهی از مردم اگر درجاهایی خطایی اتّفاق افتاده باشد
👈 کاهش تنشهای سیاسی و پرهیز از طرح اختلافات و چالشهای میان مسئولان در رسانه ها
👈پرهیز از سیاه نمایی و بحران نمایی شرایط کشور و طرح مشکلات بدون ارائه راهحل آنها
👈تقویت آموزههای دینی و اخلاقی در جامعه و بهویژه در میان مسئولان کشور
👈تلاشهای بیوقفه در خدمترسانی به آسیب دیدگان اجتماعی بهخصوص در مناطق محروم و حاشیهنشینها و اقلیتهای دینی و مذهبی کشور و برجستهسازی رسانهای آنها
👈 رفع تعارضات ساختاری در نظام مدیریتی و تسهیل خدمترسانی به مردم
👈انتصاب مسئولان انقلابی، جهادی و مردمی در هر سه لایه راهبردی، عملیاتی و اجرایی
👈تهیه پیوسته عملیات روانی برای اقدامات کلیدی که احتمال اعتراضات و واکنشهای اجتماعی را در پی داشته باشد
۱۶
✍ دوستان گرامی توجه فرمایید که بطور طبیعی همه جوامع کم و بیش مبتلا به آسیبهای اجتماعی هستند، اما این آسیبها حتی در سطح محدود به هیچ وجه #زیبنده_نظام_اسلامی نیستند
👈باید از مبتلایان به آسیبهای اجتماعی حمایت و به فکر درمان آنها بود
👈 باید علل شیوع آسیبهای اجتماعی و گرفتار شدن افراد به این آسیبها را با راهکارهای علمی و آکادمیک بررسی و رفع نمود.
۱۷
✍ نگاه تمامی دستگاهها باید معطوف به #نجات_آسیبدیدگان_اجتماعی باشد و آسیبهای اجتماعی را به مثابه ویروسی ببینیم که اگر مانند ویروس کرونا با آن مقابله نشود، به دیگران سرایت کرده و مشکل ایجاد میکند.
👈 در برابر آسیبهای اجتماعی نیاز به #اقدام_هماهنگ و همافزا داریم و باید مشارکت مردم و سازمانهای مردم نهاد را نیز جذب نمود.
👈همه نهادها باید گزارش عملکرد خود از #اجرای_تکالیف_قانونی در مقابله و درمان آسیبهای اجتماعی را ارایه کنند
👈 آمار ارایه شده در گزارش عملکرد نهادهای مختلف حاکی از موفقیت در عمل به تکالیف قانونی آنهاست، اما وقتی به وضعیت جامعه نگاه میکنیم چیز دیگری میبینیم و این نگرانکننده است
۱۸
✍ اگر دستگاهی به تکالیف خود عمل نکرده باید علت آن مشخص شود و شورای اجتماعی کشور، موظف است عملکرد دستگاهها را در این زمینه ارزیابی کند.
👈شورای اجتماعی کشور وظیفه دارد، پس از ارزیابی عملکرد دستگاهها، برای جبران کمکاریها زمان تعیین کند تا همه دستگاهها بدانند که عمل به تکالیف قانونی در عرصه مقابله با آسیبهای اجتماعی ضمانت اجرا دارد.
👈 انجام کار خوب از همه پسندیده است و از دولت، دستگاههای دولتی و کارکنان دولت و در کل هر دستگاه و نهادی که به حکومت و نظام اسلامی مرتبط و متصل است، پسندیدهتر؛
لذا عملکرد کارکنان این بخشها باید در #نگاه_مردم بهترین و پسندیدهترین باشد و کارکنان دستگاههای حاکمیتی نباید نسبت به بایدها و نبایدها چه در عرصه شخصی و چه اداری بیتوجه و بیتفاوت باشند
۱۹
✍ درپایان باید عرض کنیم که #خدمت_صادقانه و بیوقفه به مردم #مهمترین_مولفه_افزایش_سرمایه اجتماعی و تقویت اعتماد عمومی است که متاسفانه در دوره گذشته به خاطر ضعف و سستی موجود آسیب دید.
👈 در کنار خدمت به مردم، ضرورت دارد فعالیتها و اقدامات خوبی که در سراسر کشور در حال انجام است به شیوههای مناسب برای افکار عمومی #تبیین شود تا روحیه امید و سرزندگی در بین مردم و سطح جامعه افزایش یابد ان شاءالله.
اللهم اصلح کل فاسد من امورالمسلمین
اللهم عجل لولیک الفرج
اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم
🖌دکتر قریش حسین پور
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چرا جمهوری اسلامی را نمی توانند
براندازی کنند؟
👌جواب را در این #سرود بشنوید
#ایران_قوی
🛑 سرمقاله امروز روزنامه جوان
تسلیم قراباغ در مسیر دالان تورانی ناتو
✍دکتر احمد کاظمی
↩️#تحلیل
در این تحلیل تشریح شده است که تسلیم قراباغ نه تنها به معنای پایان بحران نیست بلکه سرآغاز بحرانهای جدیدی در قفقاز است که توسط بازیگران مداخله گرا طراحی شده است.
در 14 نکته به چرایی تسلیم قراباغ، تبعات آن، عملکرد بازیگران، چشم انداز بحران و نهایتا راهکار پیش ِروی ایران اشاره شده است .
https://www.javanonline.ir/fa/news/1187442/تسلیم-قرهباغ-در-مسیر-دالان-تورانی-ناتو
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶 هرزگی در نهم ربیع الاول به بهانه عیدالزهرا!
گفتاری از شهید بهشتی
ژنرال صهیونیست: به سناریوی وحشتناکِ جنگ چند جبههای نزدیک میشویم
🔹اسحاق بریک: در جنگ بعدی جبهۀ داخلی اسرائیل روزانه هزاران موشک میخورد و ما در مرز لبنان با هزاران مبارز روبرو خواهیم شد. سوریها هم درحال بازسازی ارتش خود هستند و کرانۀ باختری هم یک جبهه است.
🔹هر اتفاقی که در یک بخش روی دهد، جرقه جنگی زده میشود که هیچ کس دنبال آن نیست. اسرائیل در حال نزدیک شدن به سناریوی وحشتناکِ درگیری در چند جبهه است.